I mene to malo muci s vjerske strane, ja se redovno molim za svoju bebu i onda kad sam odlucila u kliniku, naletio mi jedan video gdje casna govori kako je umjetna opoodnja teski grijeh, i mene je to nesto uslo u usi, i onda sam rekla vjerujem da cu postati majka jos i nakon onih snova i misli kalo mi Djevica stavlja bebu i govori da sam trudna, nekako sam onda malo odustala od klinike.. nisam sad ni ja neki vjernik bila, dok nisam upala u situaciju s ogromnom aksioznoscu i molitva i vjera me nekako ozdravila, i zato te razumijem..
👩🏼27 slabi PCOS na jednom jajniku, hormoni uredni, sumnja na endometriozu.
AMH 5.39
👱🏻♂️28- neobstruktivna azoospermija, FSH 24.8
👩❤️👨2016 💍2020 👰🏼♀️🤵🏼♂️2022
09/2020 biokemijska 4tt
Pokusavamo od 4/2022 🙏
7/25 konzultacije u klinici za potpomognutu
09/25 TESA + daljnje konzultacije
Eni mi smo se zabrinule za tebe. Najbitnije da si ti dobro. I ja se nekad manje javljam, nekad više, ovisno o obavezama.
Možda se sve nađemo i upoznamo.
BikMik mi ne znamo što Bog misli o MPO-u jer nije nam ništa rekao. Što u Crkvi govore popovi po tom pitanju mi nije bitno. Jer zlostavljanje djece i pedofilija je grijeh pa su oni to radili. Ili njihovo guranje u politiku mislim da nisu zato tu gdje jesu, mislim da ih se ni politika ne tiče.
Napredak medicine je nešto što koristi nama ljudima kao što su dr našli način da pomognu ljudima kod raka i ostalih bolesti tako pomažu ljudima s problemom neplodnosti. Bog im je dao znanje i da je medicina napredovala. Tako da pusti Crkvu i što oni pričaju. Slušam i ja na poslu izraze kao "umjetna oplodnja" i kako je to grijeh... I smuči mi se na te izjave.
Na ovaj način mi se borimo da stvorimo novi život, da proširimo svoju obitelj a da djetetu pružimo svu pažnju i ljubav.
Žao mi je što je muža tako uzdrmalo ali nisu ni oni bez osjećaja. Moramo si mi kao partneri međusobno biti podrška. Kada mi padnemo oni nas podižu, a mi njih kad oni padnu. Tu smo jedno za drugo. Držite se 😘❤️
.
Želim dobrodošlicu novim curama.
.
Koga sam preskočila nije namjerno 🤗
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
Po prvi put mi je muza bas pogodio ovaj neuspjeli ciklus sa HSG i stopericom i svim, a nikad nije dao da se vidi da mu je tesko, pa mi je to jako tesko palo, evo ne prekidam plakat 24 sata. Nema druge nego sto prije u MPO vode, ali nekako je teze se pomiriti sa tim nego sto sam mislila, plus nemam jednostavno strpljenja ni zivaca se boriti za drzavno i cekati mjesecima, pa bi platila sve i sto prije.
Kako ste se vi pomirile sa tim, posebno sa vjerske strane? Imam osjecaj kao da sam izdala Boga, jer sam izgubila nadu, a stvarno nije tako, zelims amo uraditi sve u svojom moci, naravno da je sve u Njegovim rukama….
Izvinite na bedaku rano ujutro…
Sve te ovdje jako dobro razumijemo, isto sam prolazila prosli ciklus, ali nema padanja, moramo se boriti. Da te malo utješim, ja sam ciklus poslije HSG ostala trudna, prirodno sa svojom ovulacijom, pored dijagnoze neprohodni jajovodi. A sa vjerske strane, ja se nekako tjesim da i Bog želi da pokušamo sve sto mozemo da uradimo, neko hvala Bogu ne mora da prolazi kroz sve ovo sto mi prolazimo, gledam na sve ovo kao na nesto sto ce nas ojačati, i možda još više približiti Bogu. Nikad ne gubimo nadu. Mislim da sam ti poslala cjenovnik za Bahceci, kod njih relativno brzo ide sve, i jako veliku uspješnost imaju.
Hvala ti, ali ja mislim da nisi, bas kontam danas kako cekam na cjenovnik, ali nisam te htjela zamarati, a mozda sam jednostavno propustila, oprosti mi. Mozes li ponovo? Izvini!
Hvala ti, sad se samo razmisljam bi li ovaj ciklus platila inseminaciju u Njemackoj ili pustila sve i trake i pracenja i javila se bolesna i samo lezala i uzivala i isla u Crkvu 😅. Danas cu porazgovarati sa muzem, da vidim sta on kaze, za sta ima snage sad. Def me tjesi ta cinjenica da si ti i par drugih zatrudnile unutar 3 mjeseca od HSGa, zato se razmisljam mozda pauzirat sa svime…
Evo ga https://ibb.co/gP7J7jG
Oporavi se malo, pusti sve, pa donesi konačnu odluku. Mislim da smo sve pod ogromnim pritiskom, ja prije nisam bila ovakva, ali nakon pobacaja, toliko sam postala i osjetljiva i nervozna, mislim da ću odmoriti od svega ovog, za novu godinu idem na 2 sedmice odmora, iako će mi biti plodni dani, baš me briga, niti ću koristiti trakice, nista, da odmorim od svega..
E hvala, sad sam dowloadovala ✌️
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Eni mi smo se zabrinule za tebe. Najbitnije da si ti dobro. I ja se nekad manje javljam, nekad više, ovisno o obavezama.
Možda se sve nađemo i upoznamo.
BikMik mi ne znamo što Bog misli o MPO-u jer nije nam ništa rekao. Što u Crkvi govore popovi po tom pitanju mi nije bitno. Jer zlostavljanje djece i pedofilija je grijeh pa su oni to radili. Ili njihovo guranje u politiku mislim da nisu zato tu gdje jesu, mislim da ih se ni politika ne tiče.
Napredak medicine je nešto što koristi nama ljudima kao što su dr našli način da pomognu ljudima kod raka i ostalih bolesti tako pomažu ljudima s problemom neplodnosti. Bog im je dao znanje i da je medicina napredovala. Tako da pusti Crkvu i što oni pričaju. Slušam i ja na poslu izraze kao "umjetna oplodnja" i kako je to grijeh… I smuči mi se na te izjave.
Na ovaj način mi se borimo da stvorimo novi život, da proširimo svoju obitelj a da djetetu pružimo svu pažnju i ljubav.
Žao mi je što je muža tako uzdrmalo ali nisu ni oni bez osjećaja. Moramo si mi kao partneri međusobno biti podrška. Kada mi padnemo oni nas podižu, a mi njih kad oni padnu. Tu smo jedno za drugo. Držite se 😘❤️
.
Želim dobrodošlicu novim curama.
.
Koga sam preskočila nije namjerno 🤗
Apsolutno si u pravu Bebolina, nekako su sve nove metode prihvacenje osim MPO, a naravno da niko ne bi dao bacati 10 smrzlica ili slicno. Hvala ti!
I ovo za partnere je sasvim tacno, raspadala sam se dok nisam jutros skontala koliko mu je tesko, sad ne placem i vec sam mu naredila sta da pije od suplemenata 😅
TTC 08/2021 👰32 🤵34
04/24 FET, otkazan
Lunolina pa nisam se maknula od trakica jer sam s svjedno testirala ali nisam uhvatila O tako da dali je prošla preko noćili pak se uopće nije dogodila evo stavrno neznam.. temperaturu ne mjerim jer sam lijena za to 🤣
A sto se tiče iščekivanja i dalje se nadam da je neću dobiti tako da se nisam maknula da odmorim od toga nego radi poslovnih obaveza jer nisam ništa odmorila 🤣🤣🤣 i dalje razmišljam o tome nemogu si pomoći ja sam takva osoba u jebiga 😏 sto se tiče trudnoće prve bi znale da se dogodila jer svi sve tu kažemo ali ne nije trudnoća u pitanju sljedeći tjedan mi mora M doći pa ćemo vidjeti …
Sto se tiče MPO poštujem svačije mišljenje ali ja sam stavrno vjernik molim makar ne pišem to tu toliko jer smatram da nije potrebno jer Bog zna moju razinu vjere i povjerenja u jega , ali također znam da sigurnošću da Bog se neće ljutiti jer sam se na to odlučila niti na bilo kog drugog , veći je grijeh biti bezobrzan, ljubomoran, nositi mržnju u srcu nego MPO , a šta da recimo je MPO jedini način da se postigne trudnoća ?! Šta onda ? Ali kažem da poštujem svačije odluke ali mislim da je BoG dao znanja dokotorina da mogu nama ostalim pomoć , onda prema tome bi trebali prepustiti sve Bogu i ne ići niti na jedno liječenje bilo kakve vrste jer je to grijeh to je moje mišljenje . Nadam se da neće nitko uvrijediti jer to je samo moje stajalište .
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨35
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Evo curke ako netko zeli pogledati jako dobar webinar na temu hipotireoza,hashimoto i reproduktivno zdravlje :
https://youtu.be/sy6WYba_378?si=JFsTeIf9NeL6Bsd0
Ako nekog zanima ❤️
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
AMH 23.19
👨35
10/2023 oligozoospermia
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Po prvi put mi je muza bas pogodio ovaj neuspjeli ciklus sa HSG i stopericom i svim, a nikad nije dao da se vidi da mu je tesko, pa mi je to jako tesko palo, evo ne prekidam plakat 24 sata. Nema druge nego sto prije u MPO vode, ali nekako je teze se pomiriti sa tim nego sto sam mislila, plus nemam jednostavno strpljenja ni zivaca se boriti za drzavno i cekati mjesecima, pa bi platila sve i sto prije.
Kako ste se vi pomirile sa tim, posebno sa vjerske strane? Imam osjecaj kao da sam izdala Boga, jer sam izgubila nadu, a stvarno nije tako, zelims amo uraditi sve u svojom moci, naravno da je sve u Njegovim rukama….
Izvinite na bedaku rano ujutro…
Kada sam ovo pročitala odmah sam odlučila da ti odgovorim i želim da zajedno pogledate ovaj video.
https://youtu.be/xjZk69Mqa4o?si=iWR0pnUjBSkkrYZt
Kod mene je situacija bila takva da je moj muž bio ministrant 11 godina i on nije bio za MPO i pogledali smo ovaj video više puta da bi ga razumjeli i shvatili poglede crkve.
Nije istina da katolička crkva ne podržava MPO i djecu rođenu putem MPO, crkva jedino ne podržava uništavanje zametaka kada ih se dobije više i kada se radi selekcija ovaj zametak je boje kvalitete a ovaj lošije i onaj lošije da se uništi.
Spermij i jajna stanica je potencijal života kada se to dvoje spoji i oplodi to je život, tako crkva gleda na to.
Nama je ovaj video jako pomogao i mi smo imali uspona i padova i to je normalno, moram ti reći da muškarci manje pokazuju osjećaje i kada ih pokažu to izgleda jako dramatično i znaju izreći teške riječi, moraš prihvatiti činjenicu da smo mi žene puno mentalno jače i da mi nosimo najveće opterećenje, jednostavno ga pusti jedno vrijeme da se smiri i obavezno ZAJEDNO pogledajte video.
Ja vjerujem da će Vam pomoći ako to ne pomogne uvijek možete otići na razgovor kod svećenika, fratara i popričati s njima o tome. Najvažnije da zajedno donesete odluku i da se te odluke držite.
Hvala ti Anchyyyy, veceras pogledamo i javim utiske, hvala 🙏
TTC 08/2021 👰32 🤵34
04/24 FET, otkazan
Bok
Ponavljam svoju pitanje jer se malo pogubilo :)
Vidjela sam da mnoge zene spominju testove za ovulaciju/trudnocu s Amazona, nekakava kutija od 100 komada.
Nisam uspjela pronaci. Moze link mozda?
Zadnji ciklus sam davno primila stopericu.. Izgleda da je ovulacija zakasnila.. Nemam pojma kako je to uopce moguce?
Ja sam mislila da stoperica garantira ovulaciju u iducih 48 sati?
Kako god, ocekujem menstruaciju sad vec predugo…. Nikako da dode.
Opet idem na folikulometriju sutra. A bila sam prije 10 dana.
Je li netko imao slicno iskustvo?
'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
'86, oligozoospermia
Repromed:
2mj/2024 - 1. AIH ❌
4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵
Bok
Ponavljam svoju pitanje jer se malo pogubilo :)
Vidjela sam da mnoge zene spominju testove za ovulaciju/trudnocu s Amazona, nekakava kutija od 100 komada.Nisam uspjela pronaci. Moze link mozda?
Zadnji ciklus sam davno primila stopericu.. Izgleda da je ovulacija zakasnila.. Nemam pojma kako je to uopce moguce?
Ja sam mislila da stoperica garantira ovulaciju u iducih 48 sati?
Kako god, ocekujem menstruaciju sad vec predugo…. Nikako da dode.
Opet idem na folikulometriju sutra. A bila sam prije 10 dana.
Je li netko imao slicno iskustvo?
Ja bih vam rado odgodila ali neznam … jer sam vidjela vaše pitanje .. ❤️
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
AMH 23.19
👨35
10/2023 oligozoospermia