Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bebolina2024
    31. Listopad 2023. 10:45

Lunolina

Martina1931

pistacija13

Ja sam si kupila Catafertyl koji je spominjala Martina da pije… Zamijenit ću sada Novalac njime. Čitala sam da je on relativno novi pripravak na našem tržištu, ali da ga dosta ginekologa preporuča u zadnje vrijeme. Martina, zašto nisi rekla da je tako fino???? Znači kao mljeveni tic tac 🤣😨

Bas sam vidjela i na temi potpomognute da i mpo gin su ga bas krenuli preporucavati🙈 jeeee, predobrog je okusa🤣 iako mi se sad zeludac dize od njega al oke (cak mi ga i u trudnoci preporuca da nastavim)
    Ja ga krenula piti u 8.mj, sredinom 10.mj plusic🤗 najvise mi ga je preporucila zbog inverzije lh i fsh

I moja ginekologica nam ga je jucer preporucila. Meni i njemu (obzirom da ima za muskarce i zene). U petak je placa i to je prvo sto kupujem😅🙈

Nadam se da ćete brzo dobiti termin kod Škvorca. Ali koliko sam čitala i oni nešto imaju listu pa te tek za koji mjesec zapišu za postupak. Budeš vidjela kako će kod tebe biti.
    BikMik vidim da su ti cure napisale da je do mjerne jedinice i moj je u pmol-u. Probaj si sad taj koji si dobila prebaciti u pmol.
    Ruis meni muž ima lošiji spermiogram. I zadnju godinu dana pije sve i svašta i malo smo ga popravili ali ništa baš ekstra. Izgleda da i dalje nije dovoljno kad prirodno ne ide, a opet možda i kod mene nešto koči.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

laurell
    31. Listopad 2023. 10:49

Martina1931

Xoxo23

pistacija13

Xoxo23

Pozdrav ekipice,

Nova sam u ovome svemu pa ako može mala pomoć.
    LH trakice sam počela koristi od 10dc ali njihova boja mi oscilira malo gore malo dole i niti jedna mi nije pokazala peak. Danas mi je 17 dc i trebala bi početi piti duphaston ali me strah da ako mi je kasnija ovulacija koja će možda tek doc da je ne pomaknem. Inače imam PCOS, zašto boja trakica tako oscilira testiram se većinom u isto vrijeme kroz popodne ?

Hvala 😊

Kod PCOS-a je normalno da trakica oscilira i mijenja boju kroz ciklus, tj. da uhvatiš više puta peak ili pozitivnu trakicu. Možda da se testiraš tijekom prijepodneva pa taj dan kada uhvatiš da trakica krene tamniti testiraš se još koji put u toku dana da vidiš hoće li doći do peaka. Moguće je da ti se peak dogodi kroz nekoliko sati i da ga ne uspiješ uhvatiti.
    .
    Inače LH hormon više manje sve izlučujemo tijekom cijelog ciklusa, tj. prisutan je u našem tijelu i ja kad god da sam piškila uvijek sam vidjela barem sjenu. Vrlo slabu, ali sjenu. Jučer sam recimo uhvatila peak, danas mi je trakica negativna - ali testna linija je tu i svijetla je.
    Tako da je moguće da ti je do PCOS-a, ali i da si promašila peak. Koliko dugo se testiraš?

Ovo mi je drugi ciklus, prošli sam testirala ali nismo smijeli krenit jer sam imala izvanmaterničnu trudnoću liječenu metotrexatom.. prošli mjesec su mi trakice išle postepeno tamnije dan za danom ali isto bez peaka šta mi je i ginička potvrdila da ovulacije nije bilo.. i ona je meni preporučila Catafertyl isto ga koristim ali očito ništa od ovog ciklusa 😩 i Duphaston mi je prepisan jer imam neredovite cikluse pa da mi se malo unormale..

Samo mala preporuka. Duphaston bi trebalo koristiti nakon potvrdjene O, jer u protivnom ti moze stopirati ovulaciju i poremetiti ciklus… jedino ako mu je svrha da samo izazove mengu :)
    A msm za dodatke tipa catafertyl da treba malo vremena dok krene djelovat kak spada

A meni ovaj ciklus je moj gin uveo od 13dc duphaston i estrofem nakon klomifena, O mi tad još uvijek nije bila😩 

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

Xoxo23
    31. Listopad 2023. 10:50

Martina1931

Xoxo23

pistacija13

Xoxo23

Pozdrav ekipice,

Nova sam u ovome svemu pa ako može mala pomoć.
    LH trakice sam počela koristi od 10dc ali njihova boja mi oscilira malo gore malo dole i niti jedna mi nije pokazala peak. Danas mi je 17 dc i trebala bi početi piti duphaston ali me strah da ako mi je kasnija ovulacija koja će možda tek doc da je ne pomaknem. Inače imam PCOS, zašto boja trakica tako oscilira testiram se većinom u isto vrijeme kroz popodne ?

Hvala 😊

Kod PCOS-a je normalno da trakica oscilira i mijenja boju kroz ciklus, tj. da uhvatiš više puta peak ili pozitivnu trakicu. Možda da se testiraš tijekom prijepodneva pa taj dan kada uhvatiš da trakica krene tamniti testiraš se još koji put u toku dana da vidiš hoće li doći do peaka. Moguće je da ti se peak dogodi kroz nekoliko sati i da ga ne uspiješ uhvatiti.
    .
    Inače LH hormon više manje sve izlučujemo tijekom cijelog ciklusa, tj. prisutan je u našem tijelu i ja kad god da sam piškila uvijek sam vidjela barem sjenu. Vrlo slabu, ali sjenu. Jučer sam recimo uhvatila peak, danas mi je trakica negativna - ali testna linija je tu i svijetla je.
    Tako da je moguće da ti je do PCOS-a, ali i da si promašila peak. Koliko dugo se testiraš?

Ovo mi je drugi ciklus, prošli sam testirala ali nismo smijeli krenit jer sam imala izvanmaterničnu trudnoću liječenu metotrexatom.. prošli mjesec su mi trakice išle postepeno tamnije dan za danom ali isto bez peaka šta mi je i ginička potvrdila da ovulacije nije bilo.. i ona je meni preporučila Catafertyl isto ga koristim ali očito ništa od ovog ciklusa 😩 i Duphaston mi je prepisan jer imam neredovite cikluse pa da mi se malo unormale..

Samo mala preporuka. Duphaston bi trebalo koristiti nakon potvrdjene O, jer u protivnom ti moze stopirati ovulaciju i poremetiti ciklus… jedino ako mu je svrha da samo izazove mengu :)
    A msm za dodatke tipa catafertyl da treba malo vremena dok krene djelovat kak spada

Da to sam i ja čitala i sada ne znam šta da radim, jer danas mi je 17 dan ciklusa.. a nema mi potvrđene O.. 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 05.05. ⏳

Martina1931
    31. Listopad 2023. 10:55

Laurell, ja nisam ginekolog da ti kazem da je tvoj doktor pogrijesio ili koji k radi 😬 ali znam da je moja meni govorila obavezno ultrazvucna provjera ovulacije pa tek nakon toga idemo sa progesteronom inace moze poremetiti ovulaciju. Ako zelis malo progooglati o tome, msm da ces naci jako puno podataka vezano za to

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Xoxo23
    31. Listopad 2023. 10:58

Di nabavljate easy@home/premom trakice za ovulaciju ? Vidim da ima na amazonu ali je poštarina ogromna 😳

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 05.05. ⏳

Petra110622
    31. Listopad 2023. 11:03

Xoxo23

Di nabavljate easy@home/premom trakice za ovulaciju ? Vidim da ima na amazonu ali je poštarina ogromna 😳

Ja sam upravo sebi narucila preko stranice Minibox.hr

👩 29 👨 30
    💊 Novalac; Solgar: folat, vitamin C, cink, selen, omega-3, magnezij
    21.12.'23 zadnja M
    16.1.'24 ➕
    15.2. Imamo otkucaje ❤
    25.4. dječak 👶💙🧸
    19.6. iduci pregled

Iglica8
    31. Listopad 2023. 11:39

Ja sam u ljekarnu dosla po folat i gospodja u ljekarni mi je preporucila Catafertyl i ja uzela 😅 
    Jos ga nisam pocela uzimat jer sam isla citat i pise da se preporuca kod pcos, a ja nemam pcos i sad me malo strah pocet uzimat da ne poremeti lh i fsh (koji su mi dobri) 😳 Al opet pise i da se preporucuje kod planiranja trudnoce, pa je valjda sve okej, lagano vec pusem na hladno 😅

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

Petra110622
    31. Listopad 2023. 11:41

Iglica8

Ja sam u ljekarnu dosla po folat i gospodja u ljekarni mi je preporucila Catafertyl i ja uzela 😅
    Jos ga nisam pocela uzimat jer sam isla citat i pise da se preporuca kod pcos, a ja nemam pcos i sad me malo strah pocet uzimat da ne poremeti lh i fsh (koji su mi dobri) 😳 Al opet pise i da se preporucuje kod planiranja trudnoce, pa je valjda sve okej, lagano vec pusem na hladno 😅

Ja sam jednom uzela Inofolic koji je isto kao za pcos, ali se preporuca kod planiranja trudnoce, medutim meni je poremetio taj ciklus odmah i onda sam odustala, jer je kod mene isto sve hormonski uredno i ciklusi su mi bas skolski

👩 29 👨 30
    💊 Novalac; Solgar: folat, vitamin C, cink, selen, omega-3, magnezij
    21.12.'23 zadnja M
    16.1.'24 ➕
    15.2. Imamo otkucaje ❤
    25.4. dječak 👶💙🧸
    19.6. iduci pregled

Iglica8
    31. Listopad 2023. 11:44

Petra110622

Iglica8

Ja sam jednom uzela Inofolic koji je isto kao za pcos, ali se preporuca kod planiranja trudnoce, medutim meni je poremetio taj ciklus odmah i onda sam odustala, jer je kod mene isto sve hormonski uredno i ciklusi su mi bas skolski

E toga me strah. Malo cu jos razmisliti sta cu 😅

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

Martina1931
    31. Listopad 2023. 11:47

Ne vidim radi cega bi se ciklus poremetio jer doslovno sadrzi prirodne sastojke. Mio inozitol je prirodni secer koji npr regulira najvise inzulin i moze se naci u hrani, pa je zato poveznica kod zena sa pcos jer cesto imaju inzulinsku rezistenciju. Msm da su ostali sastojci bar u catafertylu tipa cink selen vitamini folna kiselina isl.
    Za infolic ne znam tocno, al pretpostavljam da sadrzi mio inozitol :) 

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.