Ja sam si kupila Catafertyl koji je spominjala Martina da pije... Zamijenit ću sada Novalac njime. Čitala sam da je on relativno novi pripravak na našem tržištu, ali da ga dosta ginekologa preporuča u zadnje vrijeme. Martina, zašto nisi rekla da je tako fino???? Znači kao mljeveni tic tac 🤣😨
Ja sam si kupila Catafertyl koji je spominjala Martina da pije… Zamijenit ću sada Novalac njime. Čitala sam da je on relativno novi pripravak na našem tržištu, ali da ga dosta ginekologa preporuča u zadnje vrijeme. Martina, zašto nisi rekla da je tako fino???? Znači kao mljeveni tic tac 🤣😨
Bas sam vidjela i na temi potpomognute da i mpo gin su ga bas krenuli preporucavati🙈 jeeee, predobrog je okusa🤣 iako mi se sad zeludac dize od njega al oke (cak mi ga i u trudnoci preporuca da nastavim)
Ja ga krenula piti u 8.mj, sredinom 10.mj plusic🤗 najvise mi ga je preporucila zbog inverzije lh i fsh
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Cure koje ste blizu IVFa, da li ste pokusale da se filujete raznim suplementima.
I vi i partner?
Ja poznajem par koji je imao veoma los spermiogram.
Godinu dana su koristili enormne kolicine suplemenata i uspjeli su zaceti prirodno.
Zadnji ciklus prije postupka.
Ja licno nemam nista protiv IVF i mislim da bih ja krenula prikupljati nalaze i prije godine dana.
Baby IM 👶 🤱
➕️ 24.02
Napunila sam prije dva dana 32.
Oni kazu normalan je od 1-5. Jesam imala poprilicne stresove cijele godine i nikako da se smiri situacija kod mene, a izgleda da sam dobro potiskivala unutra jer eto i hormoni se popremetili, cista uduplala preko noci….
Imat cu sljedece sedmice propuhivanje, pa se nadam dobiti odg od dr, hvala vam…
Referentne vrijednosti za AMH ti pisu od 1 do 5? To mi se cini jako mali raspon. Najcesce je od 4 do 58.
.
Cure, cula sam se s Poliklinikom Skvorc. Na prvu sam stekla super dojam + brzo sve ide. Rekla mi je da nazovem krajem 11. mjeseca za konzultacije jer tad primaju nove narudzbe za pacijente preko hzzo-a i da ocekujem termin u prosincu i kako sam vecinu nalaza vec skupila da misli da bih vec u sijecnju mogla u postupak😮 malo sam se stresla kad sam skuzila kak je to brzo🙈
Različite su jedinice pa su različiti i rasponi. Kod BikMik su jedinice ng/ml, a ovaj raspon o kojem ti pišeš je pmol/l 😊
Prepala si me u sekundi Lunolina 😅, ali Mariposa ima pravo druge au referetne i provjerila sam na oar stranica ovdje i to je referentna…
Oprostiiiii🤭 nije bila losa namjera!
Ja si vec mislila kako nitko ne dize alarm jer ti je AMH pao na 1, ali je tebi zapravo to dobar nalaz obzirom na referentne vrijednosti.
Da se razumijemo, i po referentnim vrijednostima koje sam ja navela, zene s AMH 1 ostaju trudne ☺️
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Ja sam danas 8/9DPO i ne boli me zeludac.
Rekla bih da sam malo osjetljivija na mirise i jede mi se ananas. Haha...
Uglavnom, ovakve stvari su se znale desiti i ranije u ciklusu bez trudnoce, tako da ne znam...
Jedini ciklus u kojem me nije bolio zeludac pred M je bio onaj u kojem se desila trudnoca.
Ako se ipak trudnoca ne desi, ici cu provjeriti sve hormone.
Baby IM 👶 🤱
➕️ 24.02
Ja sam si kupila Catafertyl koji je spominjala Martina da pije… Zamijenit ću sada Novalac njime. Čitala sam da je on relativno novi pripravak na našem tržištu, ali da ga dosta ginekologa preporuča u zadnje vrijeme. Martina, zašto nisi rekla da je tako fino???? Znači kao mljeveni tic tac 🤣😨
Bas sam vidjela i na temi potpomognute da i mpo gin su ga bas krenuli preporucavati🙈 jeeee, predobrog je okusa🤣 iako mi se sad zeludac dize od njega al oke (cak mi ga i u trudnoci preporuca da nastavim)
Ja ga krenula piti u 8.mj, sredinom 10.mj plusic🤗 najvise mi ga je preporucila zbog inverzije lh i fsh
I moja ginekologica nam ga je jucer preporucila. Meni i njemu (obzirom da ima za muskarce i zene). U petak je placa i to je prvo sto kupujem😅🙈
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
I moja ginekologica nam ga je jucer preporucila. Meni i njemu (obzirom da ima za muskarce i zene). U petak je placa i to je prvo sto kupujem😅🙈
Jedini minus je cijena😐 bas nije jeftino covjece
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Pozdrav ekipice,
Nova sam u ovome svemu pa ako može mala pomoć.
LH trakice sam počela koristi od 10dc ali njihova boja mi oscilira malo gore malo dole i niti jedna mi nije pokazala peak. Danas mi je 17 dc i trebala bi početi piti duphaston ali me strah da ako mi je kasnija ovulacija koja će možda tek doc da je ne pomaknem. Inače imam PCOS, zašto boja trakica tako oscilira testiram se većinom u isto vrijeme kroz popodne ?
Hvala 😊
Kod PCOS-a je normalno da trakica oscilira i mijenja boju kroz ciklus, tj. da uhvatiš više puta peak ili pozitivnu trakicu. Možda da se testiraš tijekom prijepodneva pa taj dan kada uhvatiš da trakica krene tamniti testiraš se još koji put u toku dana da vidiš hoće li doći do peaka. Moguće je da ti se peak dogodi kroz nekoliko sati i da ga ne uspiješ uhvatiti.
.
Inače LH hormon više manje sve izlučujemo tijekom cijelog ciklusa, tj. prisutan je u našem tijelu i ja kad god da sam piškila uvijek sam vidjela barem sjenu. Vrlo slabu, ali sjenu. Jučer sam recimo uhvatila peak, danas mi je trakica negativna - ali testna linija je tu i svijetla je.
Tako da je moguće da ti je do PCOS-a, ali i da si promašila peak. Koliko dugo se testiraš?
Ovo mi je drugi ciklus, prošli sam testirala ali nismo smijeli krenit jer sam imala izvanmaterničnu trudnoću liječenu metotrexatom.. prošli mjesec su mi trakice išle postepeno tamnije dan za danom ali isto bez peaka šta mi je i ginička potvrdila da ovulacije nije bilo.. i ona je meni preporučila Catafertyl isto ga koristim ali očito ništa od ovog ciklusa 😩 i Duphaston mi je prepisan jer imam neredovite cikluse pa da mi se malo unormale..
29yo👩🏼🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
32yo 👱🏼♂️10/24 spermiogram uredan ✅
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔
FET 04/25 - 7dpt ➕… 05.05. ⏳
Pozdrav ekipice,
Nova sam u ovome svemu pa ako može mala pomoć.
LH trakice sam počela koristi od 10dc ali njihova boja mi oscilira malo gore malo dole i niti jedna mi nije pokazala peak. Danas mi je 17 dc i trebala bi početi piti duphaston ali me strah da ako mi je kasnija ovulacija koja će možda tek doc da je ne pomaknem. Inače imam PCOS, zašto boja trakica tako oscilira testiram se većinom u isto vrijeme kroz popodne ?
Hvala 😊
Kod PCOS-a je normalno da trakica oscilira i mijenja boju kroz ciklus, tj. da uhvatiš više puta peak ili pozitivnu trakicu. Možda da se testiraš tijekom prijepodneva pa taj dan kada uhvatiš da trakica krene tamniti testiraš se još koji put u toku dana da vidiš hoće li doći do peaka. Moguće je da ti se peak dogodi kroz nekoliko sati i da ga ne uspiješ uhvatiti.
.
Inače LH hormon više manje sve izlučujemo tijekom cijelog ciklusa, tj. prisutan je u našem tijelu i ja kad god da sam piškila uvijek sam vidjela barem sjenu. Vrlo slabu, ali sjenu. Jučer sam recimo uhvatila peak, danas mi je trakica negativna - ali testna linija je tu i svijetla je.
Tako da je moguće da ti je do PCOS-a, ali i da si promašila peak. Koliko dugo se testiraš?
Ovo mi je drugi ciklus, prošli sam testirala ali nismo smijeli krenit jer sam imala izvanmaterničnu trudnoću liječenu metotrexatom.. prošli mjesec su mi trakice išle postepeno tamnije dan za danom ali isto bez peaka šta mi je i ginička potvrdila da ovulacije nije bilo.. i ona je meni preporučila Catafertyl isto ga koristim ali očito ništa od ovog ciklusa 😩 i Duphaston mi je prepisan jer imam neredovite cikluse pa da mi se malo unormale..
Samo mala preporuka. Duphaston bi trebalo koristiti nakon potvrdjene O, jer u protivnom ti moze stopirati ovulaciju i poremetiti ciklus... jedino ako mu je svrha da samo izazove mengu :)
A msm za dodatke tipa catafertyl da treba malo vremena dok krene djelovat kak spada
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Ja trenutno pijem Solagarov Folat i maticnu mlijec... muz pije ProsperM tablete, dodatno cink i selen sumece tablete ... razmisljam da iduci ciklus ako ne bude dobitan krenemo sa Catafertyl i mi, iako sam vidila i neke multivitamine za zene i muskarce od Terranove 🤷🏻♀️🤷🏻♀️ svakako me iduci ciklus ceka propuhivanje, kakva su vam iskustva s tim, malo me strah
👩 29 👨 30
💊 Novalac; Solgar: folat, vitamin C, cink, selen, omega-3, magnezij
21.12.'23 zadnja M
16.1.'24 ➕
15.2. Imamo otkucaje ❤
25.4. dječak 👶💙🧸
19.6. iduci pregled
Sortiraj odgovore
Najstariji