Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MarTina=)
    31. Listopad 2023. 06:44

BikMik a koji su intervali za Njemačku? Koji su intervali za Bosnu? To će dati barem dio odgovora. 

👰 1991.
    PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
    15.11.23.➕
    1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️

• mariposa1510
    31. Listopad 2023. 06:46

BikMik

Ja sam tek sad nesto primjetila. U Bosni sam 03/22 radila hormone i AMH mi je bio 4,5ng/ml, sad u Njemackoj prosle sedmice 1,5ng/ml. Da li je moguce da mi je toliko spao ili moze biti do uredjaja? Zvala sam drugaricu koja radi u labosu dole, kaze cim dodjes vadimo opet na istom uredjaju, moguce je.

Teško da do instrumenta može biti tolika razlika. Istina, svaki instrument može sadržavati neku mjernu pogrešku, ali to je maksimalno do 10%. Analitički (a vjerujem i medicinski) instrumenti se redovno održavaju, kalibriraju i verificiraju. Moguće je da će ti instrument u jednom labu pokazati npr 1,45 a u drugom 1,49. Ali teško (i rekla bih nemoguće) je da ti jedan instrument pokaže 4,5 a drugi 1,5.
    To je naravno, opet tako ako su instrumenti ispravni. Obzirom da se radi o medicinskoj ustanovi, iskreno se nadam da su im jesu ispravni.

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET

Iglica8
    31. Listopad 2023. 07:48

BikMik oprosti, sad sam skuzila da si napisala da si prvi nalaz vadila u 2022. I dalje je to nesto veci pad, ali mozda ne bas tako jako veliki. 

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

• BikMik
    31. Listopad 2023. 07:48

Napunila sam prije dva dana 32.
    Oni kazu normalan je od 1-5. Jesam imala poprilicne stresove cijele godine i nikako da se smiri situacija kod mene, a izgleda da sam dobro potiskivala unutra jer eto i hormoni se popremetili, cista uduplala preko noci....
    Imat cu sljedece sedmice propuhivanje, pa se nadam dobiti odg od dr, hvala vam...

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Lunolina
    31. Listopad 2023. 07:56

BikMik

Oni kazu normalan je od 1-5. Jesam imala poprilicne stresove cijele godine i nikako da se smiri situacija kod mene, a izgleda da sam dobro potiskivala unutra jer eto i hormoni se popremetili, cista uduplala preko noci….
    Imat cu sljedece sedmice propuhivanje, pa se nadam dobiti odg od dr, hvala vam…

Referentne vrijednosti za AMH ti pisu od 1 do 5? To mi se cini jako mali raspon. Najcesce je od 4 do 58.
    .
    Cure, cula sam se s Poliklinikom Skvorc. Na prvu sam stekla super dojam + brzo sve ide. Rekla mi je da nazovem krajem 11. mjeseca za konzultacije jer tad primaju nove narudzbe za pacijente preko hzzo-a i da ocekujem termin u prosincu i kako sam vecinu nalaza vec skupila da misli da bih vec u sijecnju mogla u postupak😮 malo sam se stresla kad sam skuzila kak je to brzo🙈

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

• mariposa1510
    31. Listopad 2023. 08:09

Lunolina

BikMik

Oni kazu normalan je od 1-5. Jesam imala poprilicne stresove cijele godine i nikako da se smiri situacija kod mene, a izgleda da sam dobro potiskivala unutra jer eto i hormoni se popremetili, cista uduplala preko noci….

Referentne vrijednosti za AMH ti pisu od 1 do 5? To mi se cini jako mali raspon. Najcesce je od 4 do 58.
    .
    Cure, cula sam se s Poliklinikom Skvorc. Na prvu sam stekla super dojam + brzo sve ide. Rekla mi je da nazovem krajem 11. mjeseca za konzultacije jer tad primaju nove narudzbe za pacijente preko hzzo-a i da ocekujem termin u prosincu i kako sam vecinu nalaza vec skupila da misli da bih vec u sijecnju mogla u postupak😮 malo sam se stresla kad sam skuzila kak je to brzo🙈

Različite su jedinice pa su različiti i rasponi. Kod BikMik su jedinice ng/ml, a ovaj raspon o kojem ti pišeš je pmol/l 😊

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET

• BikMik
    31. Listopad 2023. 08:34

mariposa1510

Lunolina

BikMik

.

Različite su jedinice pa su različiti i rasponi. Kod BikMik su jedinice ng/ml, a ovaj raspon o kojem ti pišeš je pmol/l 😊

Prepala si me u sekundi Lunolina 😅, ali Mariposa ima pravo druge au referetne i provjerila sam na oar stranica ovdje i to je referentna...

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Ivyyyy
    31. Listopad 2023. 09:29

Tu njemackoj imaju za skoro sve druge mj jedinici, i zato nekad covjek kad procita se uplasi, tako sam ja prvi put kad su mi vadili secer, jer kod nas su izmedju 2-6 , a tu imaju drugacije, pa je moj secer bio 98 i ja sam mislila da sam gotova 😅

👩🏼26
    👱🏻‍♂️27
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏

Xoxo23
    31. Listopad 2023. 09:59

Pozdrav ekipice,

Nova sam u ovome svemu pa ako može mala pomoć.
    LH trakice sam počela koristi od 10dc ali njihova boja mi oscilira malo gore malo dole i niti jedna mi nije pokazala peak. Danas mi je 17 dc i trebala bi početi piti duphaston ali me strah da ako mi je kasnija ovulacija koja će možda tek doc da je ne pomaknem. Inače imam PCOS, zašto boja trakica tako oscilira testiram se većinom u isto vrijeme kroz popodne ? 

Hvala 😊

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 05.05. ⏳

pistacija13
    31. Listopad 2023. 10:09

Xoxo23

Pozdrav ekipice,

Nova sam u ovome svemu pa ako može mala pomoć.
    LH trakice sam počela koristi od 10dc ali njihova boja mi oscilira malo gore malo dole i niti jedna mi nije pokazala peak. Danas mi je 17 dc i trebala bi početi piti duphaston ali me strah da ako mi je kasnija ovulacija koja će možda tek doc da je ne pomaknem. Inače imam PCOS, zašto boja trakica tako oscilira testiram se većinom u isto vrijeme kroz popodne ?

Hvala 😊

Kod PCOS-a je normalno da trakica oscilira i mijenja boju kroz ciklus, tj. da uhvatiš više puta peak ili pozitivnu trakicu. Možda da se testiraš tijekom prijepodneva pa taj dan kada uhvatiš da trakica krene tamniti testiraš se još koji put u toku dana da vidiš hoće li doći do peaka. Moguće je da ti se peak dogodi kroz nekoliko sati i da ga ne uspiješ uhvatiti.
    .
    Inače LH hormon više manje sve izlučujemo tijekom cijelog ciklusa, tj. prisutan je u našem tijelu i ja kad god da sam piškila uvijek sam vidjela barem sjenu. Vrlo slabu, ali sjenu. Jučer sam recimo uhvatila peak, danas mi je trakica negativna - ali testna linija je tu i svijetla je.
    Tako da je moguće da ti je do PCOS-a, ali i da si promašila peak. Koliko dugo se testiraš?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.