Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    pistacija13
    30. Listopad 2023. 09:17

MarTinaF

Pa u kojem si dijelu ciklusa i kakao mislis trazis?

Meni su menstruacije 26-35 tako da nikad ne znam sve točno i predvidivo. Prozirni iscjedak nekad krene, pa stane, pa se opet pojavi za nekoliko dana. Zna biti i po tri puta kreni-stani. A zna biti i par dana, pa nakoj toga samo suho. Uglavnom velik dio ciklusa je samo osjećaj suhog, i bez vidljivog iscjetka.
    No sada znam da je ovih dana bilo prozirno i rastezljivo.

Pod "tražiti" sam mislila na provjeravanje prstom, a nisam fan tog prčkanja.

Mislim da se ne moraš puno zamarati oko iscjetka jer on stvarno može varirati i ovisiti o svačemu pa čak i količini tekućine koju unosiš. Skroz dok nije čudne boje i mirisa, sve je okej. Mislim da je bolje koristiti LH trakice i istovremeno možeš pratiti iscjedak pa ćeš nakon nekoliko ciklusa vjerojatno skužiti kako se ponaša.
    Recimo, ja sam uvijek mislila da kad imaš eggwhite da taj dan ovuliraš. Može biti, ali evo meni je eggwhite par dana ranije, a trakice mi pokažu/najave O nakon eggwhitea.
    U svakom slučaju, pokrivaj dok ima plodnog iscjetka 😊

MarTina=)
    30. Listopad 2023. 09:18

Mareeeee

MarTinaF

Mareeeee

MarTinaF

Martina1931

MarTinaF

Imam pitanje za žene koje prate iscjedak.
    Oni što sam naučila je da je poželjno gledati ga nakon par sati aktivnosti (da se bar par sati stoji). Što je s iscjetkom ujutro, je li taj isto relevantan?

Ja sam ga pratila. Ali nije da sam trebala traziti iscjedak, bio bi mi jako obilan na gacicama par dana pred O. Nisam ni pratila period dana, jednostavno bi bio tu..ne znam kako da opisem😆

Razumijem… Meni nije obilan, no zapravo nije mi isto ono što samo iziđe i ono što vidim kad "tražim". I ne znam je li relevantan taj ujutro, a to me baš zanima.

Na kraju sam zaboravila napisati - 19 dan ciklusa.

Koristis lh trakice?

Da, sada mi je i zadatak kroz 3 ciklusa koristiti trakice, po mogućnosti provjeriti i s gin (moja je rekla da je nemoguće ubacivati se u termine). 
    Sve su negativne u ovom ciklusu. 🙄

👰 1991.
    PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
    15.11.23.➕
    1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️

Mareeeee3112
    30. Listopad 2023. 09:20

MarTinaF

Mareeeee

MarTinaF

Mareeeee

MarTinaF

Martina1931

MarTinaF

Oni što sam naučila je da je poželjno gledati ga nakon par sati aktivnosti (da se bar par sati stoji). Što je s iscjetkom ujutro, je li taj isto relevantan?

Ja sam ga pratila. Ali nije da sam trebala traziti iscjedak, bio bi mi jako obilan na gacicama par dana pred O. Nisam ni pratila period dana, jednostavno bi bio tu..ne znam kako da opisem😆

Razumijem… Meni nije obilan, no zapravo nije mi isto ono što samo iziđe i ono što vidim kad "tražim". I ne znam je li relevantan taj ujutro, a to me baš zanima.

Na kraju sam zaboravila napisati - 19 dan ciklusa.

Koristis lh trakice?

Da, sada mi je i zadatak kroz 3 ciklusa koristiti trakice, po mogućnosti provjeriti i s gin (moja je rekla da je nemoguće ubacivati se u termine).
    Sve su negativne u ovom ciklusu. 🙄

Mozda ce ti tek doc o kroz 2 dana svakako pokrivaj ... s obzirom na tvoje duge cikluse od skoro 36 dana ... i pokusavaj piskit poslije podne😊

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

MarTina=)
    30. Listopad 2023. 09:20

pistacija13

MarTinaF

Meni su menstruacije 26-35 tako da nikad ne znam sve točno i predvidivo. Prozirni iscjedak nekad krene, pa stane, pa se opet pojavi za nekoliko dana. Zna biti i po tri puta kreni-stani. A zna biti i par dana, pa nakoj toga samo suho. Uglavnom velik dio ciklusa je samo osjećaj suhog, i bez vidljivog iscjetka.
    No sada znam da je ovih dana bilo prozirno i rastezljivo.

Pod "tražiti" sam mislila na provjeravanje prstom, a nisam fan tog prčkanja.

Mislim da se ne moraš puno zamarati oko iscjetka jer on stvarno može varirati i ovisiti o svačemu pa čak i količini tekućine koju unosiš. Skroz dok nije čudne boje i mirisa, sve je okej. Mislim da je bolje koristiti LH trakice i istovremeno možeš pratiti iscjedak pa ćeš nakon nekoliko ciklusa vjerojatno skužiti kako se ponaša.
    Recimo, ja sam uvijek mislila da kad imaš eggwhite da taj dan ovuliraš. Može biti, ali evo meni je eggwhite par dana ranije, a trakice mi pokažu/najave O nakon eggwhitea.
    U svakom slučaju, pokrivaj dok ima plodnog iscjetka 😊

Da.. Na edukaciji je nama rečeno da egg white nije najplodniji, nego proziran i vodenkast koji dolazi odmah nakon njega. To zapravo i ti opisuješ u svojem primjeru. 

👰 1991.
    15.11.23.➕
    1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️

Lela91
    30. Listopad 2023. 09:23

Sto se tice iscjetka, ja ga rijeeetko kad imam da mi je obilan i da ga vidim. 3 trudnoce iza mene. Tako da mislim da ne mora on bas biti preobilan da bi odradio posao. 😅

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

MarTina=)
    30. Listopad 2023. 09:29

Martina1931

MarTinaF

Martina1931

MarTinaF

Ne moras se brinuti oko toga sto nije obilan ili cak sto ga uopce ne primijetis. U 4.mj kad sam trudna ostala taj ciklus uopce nisam primijetila iscjedak , pa sam trudna ostala. O sam pratila samo lh trakicama

Ne brinem zbog iscjetka, mene samo zanima je li relevantan prvi iscjedak ujutro. Brinu me LH trakice koje stalno pokazuju negativno, ali što sad, i to ćemo riješit ako se kroz sljedeća dva ciklusa ne pojavi ovulacija. 

👰 1991.
    15.11.23.➕
    1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️

Iglica8
    30. Listopad 2023. 09:44

MarTinaF

Martina1931

MarTinaF

Martina1931

MarTinaF

Ne moras se brinuti oko toga sto nije obilan ili cak sto ga uopce ne primijetis. U 4.mj kad sam trudna ostala taj ciklus uopce nisam primijetila iscjedak , pa sam trudna ostala. O sam pratila samo lh trakicama

Ne brinem zbog iscjetka, mene samo zanima je li relevantan prvi iscjedak ujutro. Brinu me LH trakice koje stalno pokazuju negativno, ali što sad, i to ćemo riješit ako se kroz sljedeća dva ciklusa ne pojavi ovulacija.

Ja sam isto par ciklusa piskila trakice i nikako uhvatit crtice, nesto sam ocito krivo radila. 
    Puno jednostavniji mi je digitalni clearblue, s njim sam uvijek uhvatila porast lh. Skuplji je puno, ali probaj ako s ovim trakicama ne mozes uhvatiti. Ako ne uspijes ni s digitalnim onda mozda ne dolazi do porasta lh. 

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

pistacija13
    30. Listopad 2023. 09:50

https://ibb.co/Jxdvh75
    U'vatila ja upravo peak. I prije 10 sati.
    Imam sad pitanje, pomagajte. Jucer nazalost nismo uspjeli pokriti. Prekjucer navecer jesmo.
    Danas mozemo tek popodne najranije. I mozemo i navecer ako treba. I sutra naravno.
    Ja cu tijekom dana nastaviti piskiti. U trenutku kada vidim da testna crtica slabi - znaci li to da mi je O prosla ili zapravo tek dolazi?
    Kontam da kad uhvatim peak da vec unutar 12 sati moze doci do O. Ali dok traje O hoce li trakice slabiti ili ostati iste?
    Jer bojim se sta ak sad ovululiram, a jucer nismo pokrili... moze li i tijekom O trakica biti kao na peaku? 

MarTina=)
    30. Listopad 2023. 09:51

Iglica8

MarTinaF

Martina1931

MarTinaF

Martina1931

MarTinaF

Ja sam isto par ciklusa piskila trakice i nikako uhvatit crtice, nesto sam ocito krivo radila.
    Puno jednostavniji mi je digitalni clearblue, s njim sam uvijek uhvatila porast lh. Skuplji je puno, ali probaj ako s ovim trakicama ne mozes uhvatiti. Ako ne uspijes ni s digitalnim onda mozda ne dolazi do porasta lh.

Kako funkcionira taj digitalni?
    Bojim se da kod mene PCOS prčka po tome. Bila sam nedavno na kontroli, jedan jajnik daleko od O, drugi nešto bliže, no nedovoljno (ako će ciklus biti 28). Ako će biti duži ciklus, možda je i dovoljno no neću saznati jer mi ona ne želi provjeravati, a niti muž i ja nismo pokrivali dovoljno jer smo u virozama.

👰 1991.
    15.11.23.➕
    1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️

MarTina=)
    30. Listopad 2023. 09:52

pistacija13

https://ibb.co/Jxdvh75
    U'vatila ja upravo peak. I prije 10 sati.
    Imam sad pitanje, pomagajte. Jucer nazalost nismo uspjeli pokriti. Prekjucer navecer jesmo.
    Danas mozemo tek popodne najranije. I mozemo i navecer ako treba. I sutra naravno.
    Ja cu tijekom dana nastaviti piskiti. U trenutku kada vidim da testna crtica slabi - znaci li to da mi je O prosla ili zapravo tek dolazi?
    Kontam da kad uhvatim peak da vec unutar 12 sati moze doci do O. Ali dok traje O hoce li trakice slabiti ili ostati iste?
    Jer bojim se sta ak sad ovululiram, a jucer nismo pokrili… moze li i tijekom O trakica biti kao na peaku?

Ne znam odgovore, ali sretnooooo! 😊😊😊

👰 1991.
    15.11.23.➕
    1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.