Ja pijem neku u kojoj su mjesane onako omega 3 plus folna tablete su zasebno al u istoj kutiji
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Cure možda glupo pitanje Al koja je razlika između aktivne folne i folne ? To se malo gubim i imam upitnike u glavi Netko je bio spomenuo tu
Za aktiviranje folne ti trebaju odredjeni enzimi i taj proces je kod odredjenih vrsta trombofilije poremecen, pa em se nakuplja neaktivna forma em imas manjka aktivne. Znaci obicna je stepenica prije "prave, aktivne" koja ti treba tijelu za sve te procese.
Jel folacin aktivna folna?
Nije, zato me i zanimalo kako su ti to dali da pijes i onda ti se smanjio homocistein 🤔
Cure možda glupo pitanje Al koja je razlika između aktivne folne i folne ? To se malo gubim i imam upitnike u glavi Netko je bio spomenuo tu
Za aktiviranje folne ti trebaju odredjeni enzimi i taj proces je kod odredjenih vrsta trombofilije poremecen, pa em se nakuplja neaktivna forma em imas manjka aktivne. Znaci obicna je stepenica prije "prave, aktivne" koja ti treba tijelu za sve te procese.
Nije, zato me i zanimalo kako su ti to dali da pijes i onda ti se smanjio homocistein 🤔
To mi hematolog propisao i ginekolog 🤣 budem ih pitala iduci put
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Nije, metafolin je. Imeni je cudno da su ti dali neaktivnu jos veliku kolicinu. Jedina logika kojom su mozda isli ako je heterozigot, pa kao pola pretvaras u aktivnu pol ne, pa ajmo dati puno i bit ce dobro :D. Ali bolje je odmah aktivnu. Istice rok Femibionu u apoteci, pa ja to uzimam, u njemu je pola pola, ali reko bar je dzbe jer sam se nadavala ove dvije godine para :D
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Pitat cu sigurno uduci put, nisam uopce ni razmisljala o tome vidis. Ja koja na sve mislim hahah
A buduci da mi je homocistein ok. Valjda je to ok
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Ma ja, valjda oboje imaju neki razlog, sigurno zbog homocisteina ✌️
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Ja ne znam imam li mthfr mutaciju pa sam odlučila piti folat (aktivnu folnu). To mi je lakše da si ne moram puno mislit imam li ili nemam, jel moje tijelo može iskoristit tu folnu ili ne može… mana je naravno u cijeni.
👩🏻 36
👱🏻♂️ 36
Trudimo se od kraja 2022.
Eh bas sam to to htjela pisati, meni je doktor odmah kad je vidio mutaciju ukljucio aktivnu folnu, a folacin je bukvalno rekao da bacim, da mi on ne moze nista pomoći..
Freyaa sjecam se tebe jos sa teme spontanih… znaci i ti se jos boris i stalno nesto… a nadam se da nije i to jos. Al sjecam se da tebe ciklus stalno zeza, jelda? Meni krvarenje traje kao i inace 4 5 dana. Prije me bolila menstruacija, a sad me boli pred menstruaciju. Nakon prvog spontanog prvih par menstruacija nisam ni osjetila, kao kad zene kazu da rode pa ih ne boli vise.
Meni je pobacaj napravio ludnicu, tj te tablete, privatno ginekolog kad je vidio i čuo sta je sve bilo, rekao je dobro si prošla. Previse tableta, bukvalno i psihičko i fizičko mučenje. Mjesec dana sam krvarila, beta mi je uvijek bila pozitivna. Nakon toga 2 mjeseca nisam dobila ciklus, koji je opet izazvan tabletama. Pa onda nije bilo ovulacije, pa se poremetilo sve, uzas. Sad kad sam trebala na laparoskopiju, mogla sam besplatno kod nas na SKB Mostar, ali odlucila sam se privatno jer stvarno da tebe ne pregleda pravi ginekolog uopće, već djevojka koja je tek dosla na specijalizaciju, i vodi sve to, prestrasno. Ne sumnjam ja u njenu stručnost, ali nema dovoljno iskustva, i na pitanje da li trebam vaditi betu ponovo da vidim da li je sve otišlo a ne vama je beta vec 0, odmah sam shvatila koliko je sati. Nema potrebe za kontrolom, nista ,nista. A mene je i psihički stvarno to pogodilo i te neke situacije tih dana, toliko dugo cekas, boris se i desi se cudo i onda tako.
Meni je puno cura koje su rodile, rekle da su im ovulacije postale bolne a prije nisu…
Meni je bolna samo ovulacija, tih par sati osjecam doslovno pucanje folikula, ne boli mene do M.
Nije me to puno mucilo da bi pitala dr radi cega se to dogadja, bilo mi je cak ok jer znam i po tome kad mi je tocno O.🙏
Joj freya, ti nikako na zelenu granu sa tim svojim ciklusima? 🙁 to vec traje neko vrijeme jelda? Meni su se unormalili kroz 2,3ciklusa
A nikako, ne znamo vise sta je, sve ozbiljnije razmisljam da uključim i psihologa u sve ovo. Hormoni su sad uredni, malo povises estradiol, ali ovulacije nije kakva je bila i prerano je. Jedan mjesec kao nekad a drugi onda 8 dan pa 9 pa 10.
Sortiraj odgovore
Najstariji