Petra muz ti je ono nedavno i spermiogram radio, bio je ok jelda?
Da da, blaga asthenozoospermia, za 1% ispod… ali vec je 15ak dana na tabletama i vitaminima
I ja imam grceve od O pa do sad, nije cijelo vrijeme, ponekad, nekad malo jace nekad malo manje
Nekad u danu osjecam da imam 500 simptoma, nekad ni jedan😂
👩🏼26
👱🏻♂️27
👩❤️👨2016 💍2020 👰🏼♀️🤵🏼♂️2022
09/2020 biokemijska 4tt
Pokusavamo od 4/2022 🙏
Hulala18, ja pijem folnu skoro godinu dana. Preko recepta dobijem Folacin (msm 5mg), to je dobro za razvoj neuralne cijevi kod bebe, ali su mi rekli doktori da je dobro i za razvoj i kvalitetu jajne stanice😊
Btw , ako moze pitanje. Vidim da je prva iznesena trudnoca uz heparin bila? Koje mutacije imate?
Hvala na odgovoru :)
Uglavnom bitno da ne može odmoći, a može pomoći 👌
A kod mene je urođena trombofilija PAI-1 4G/5G.
I imala sam jednom 2016-te Lupus antikoagulans antitijela granično pozitivna, zatim drugi put 2018-te negativna.
I onda kada sam zatrudnila 2018-te, prva doktorica (hematolog) je htjela da samo pratimo D-dimer, jer je to kao blaža mutacija, ali meni nešto nije dalo mira i odem kod još jedne (na boljem glasu) i ona mi uključi malu dozu jednom dnevno, radi te sve istorije moje (spontani u 5 mjesecu trudnoće) i tih antitijela što su bila jednom pozitivna. Kaže odmoći ti ne može, a pomoći može (kao i moj upit za folnu 🤣). Počela sam oko 8 nedelje trudnoće i rodila se moja curica.
Mislim da sam upratila da ćeš se i ti bockati? Koje ti imaš mutacije?
1. Missed ab
2. Izvanmaterična
3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)
Joj , spontani u 5.mj😔 bas mi je zao i strasno to cuti..Bogu hvala pa imate svoju curicu sada❤️
Ja imam PAI 4g/5g i mthfr heterozigot. Ostale su vrijednosti u granicama normale bile, pa su na osnovu te dvije mutacije mi odobrili heparin. Tj hematolog je htio heparin, ginekolozi su bili podjeljenog misljenja🤷♀️
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Joj , spontani u 5.mj😔 bas mi je zao i strasno to cuti..Bogu hvala pa imate svoju curicu sada❤️
Ja imam PAI 4g/5g i mthfr heterozigot. Ostale su vrijednosti u granicama normale bile, pa su na osnovu te dvije mutacije mi odobrili heparin. Tj hematolog je htio heparin, ginekolozi su bili podjeljenog misljenja🤷♀️
Da, dosta su podijeljenog mišljenja oko tih blažih mutacija. Evo kod mene baš slučaj i sa dva hematologa.
Mislim da je to svakako dobra odluka i da će rezultirati jednom malom, ljetnom bebicom 😍
A cura je učinila da se sve nekako "zaboravi", plus bila sam jako mlada tada. Iako, ostale su posljedice koje vidim po tom nekom povećanom strahu za nju, znam pretjerati.
Evo danas radili predoperativne nalaze i ja sva u grču kakva će joj biti glukoza, a nemam osnova da mislim da neće biti u redu, eto jer je malo popunjena i jer to inače ne radi.
Zato moram još jedno pokušati, utušiću jadno dijete 😅
1. Missed ab
2. Izvanmaterična
3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)
Lunolina hvala ti, i ja bi voljela da se dogodi iz kućne radinosti i da ne moram u postupke.
Baš mi je danas palo na pamet kad sam u 8. mj dan prije UZV imala dvije crtice na testu (lažno) i drugi dan na UZV nešto vidjeli i slali me vaditi betu,pa sam si pomislila kako bi bilo lijepo da je beta bila pozitivna.
Martina da ja sam možda danas 1.dpo a možda je još O u tijeku, ne znam, pokrit ćemo još večeras pa što bude.
Super da su ti dali trudnički dopust i da ne moraš se brinuti hoće li što naštetiti bebi ili ne.
Sad uživaj doma i odmaraj dok možeš.
😘
Pozdrav svima i novima i starima 🤗
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
E i ja sam apotekar, i taj apotekar ima pravo, pravilno je pitati za sta i jel sta preporuceno 😅. 400mikrogramma je preporuka prije trudnoce i orvi trimestar, 800 za ostale trimestre. 5mg u sustini samo kod utvrdjenoh manjka, upotrebe Metexa, anemija odredjenih itd...
Ja sam danas 2DPO, ginekolog mi je odgovorila da se prema onim vrijednostima moze potvrditi da je hila ovulacija, ali da je progesteron na donjoj granici i da ga krenem odmah uzimati.
Stvarno se nadam da ce uspijeti ovaj ciklus, ali mi je i lakse znajuci da ce sljedeci biti folikulometrija sa stopericon i propuhivanje...
Sretno svima 🤗
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Moja temp je jutros pala za 0.2 kao i svaki ciklus do sada 😕 necu jos sve otpisivati, 7dpo sam, vidit cemo sutra... kako god bilo, mirnija sam malo, sve smo prekontrolirali za sada, do kraja godine cemo jos pokusati, pa onda na daljnje obrade
👩 29 👨 30
💊 Novalac; Solgar: folat, vitamin C, cink, selen, omega-3, magnezij
21.12.'23 zadnja M
16.1.'24 ➕
15.2. Imamo otkucaje ❤
25.4. dječak 👶💙🧸
19.6. iduci pregled
Jutrooooo!
Po temperaturi jutros sam 2.dpo tako da mi je ovulacija bila na 15.dc. S 36,4 jučer mi je porasla na 36,5, sve očekivano kao i u ciklusima ranije. Sad iščekivanje
BikMik, pratimo se! 🤞
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Moja temp je jutros pala za 0.2 kao i svaki ciklus do sada 😕 necu jos sve otpisivati, 7dpo sam, vidit cemo sutra… kako god bilo, mirnija sam malo, sve smo prekontrolirali za sada, do kraja godine cemo jos pokusati, pa onda na daljnje obrade
Petra, žao mi je zbog tempice. Nemoj još ništa otpisivati, ima još vremena! 🤞❤️
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Moja temp je jutros pala za 0.2 kao i svaki ciklus do sada 😕 necu jos sve otpisivati, 7dpo sam, vidit cemo sutra… kako god bilo, mirnija sam malo, sve smo prekontrolirali za sada, do kraja godine cemo jos pokusati, pa onda na daljnje obrade
Petra, žao mi je zbog tempice. Nemoj još ništa otpisivati, ima još vremena! 🤞❤️
Necu jos, ima vremena jos da se skuha 🙈🙈 sretno ti u iscekivanju u narednim danima 🤞
👩 29 👨 30
💊 Novalac; Solgar: folat, vitamin C, cink, selen, omega-3, magnezij
21.12.'23 zadnja M
16.1.'24 ➕
15.2. Imamo otkucaje ❤
25.4. dječak 👶💙🧸
19.6. iduci pregled
Sortiraj odgovore
Najstariji