Martina bas lijepo tamni! Znaci da se mala mrva dobro drzi. Bravo mrva!😬
.
Bebolina bas mi je zao. Vjerujem da je sad jos teze donijeti odluku o odlasku/ne odlasku na histeroskopiju. Da sam ja u tvojoj kozi, platila bih histeroskopiju da mogu mirno spavati. To je samo moje misljenje i kazem kako bih ja ☺️
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Bebolina, razumijem u jednu ruku sto doktor kaze. Histeroskopija je samo dijagnosticka metoda, mogu samo vidjeti stanje i tjt. Da se nesto nadje, npr septum, ja msm da bi svakako morala na zahvat dodatni (ako grijesim neka me ispravi netko)
Sto se adenomioze tice, meni cak sumnjaju na adenomiozu uz sestricu endometriozu. Kao uterus im izgleda na uzv tako, al ne u klasicnom smislu , nemam zarista. Ali evo meni ocito ne stvara probleme. Iako su mi rekli da adenomioza je uglavnom kod zena koje su radjale, pa ne misle da je to kod mene.
Joj cure, samo nek mi se drzi mrva..toliko zeljno cekana🥺❤️
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Suncokret lakše će ti biti kad se možeš pojadati nama koje smo u istim problemima kao i ti. Dobrodošla na temu ali nadam se da ćemo sve uskoro na neku veseliju.
Martina jako lijepo tamni.
Anchyyy super što ostaje u utorak. Jesi onda obavljala anesteziologa ili nisi trebala?
.
Bila sam danas na 3D UZV, kaže da mi maternica nije baš pravilnog oblika i da na prednjoj stjenci imam žarište adenomioze 21mm*12mm.
Što se njega tiče to nije za histeroskopiju još, kaže ako bi sljedeći bio neuspješan da onda obavim histeroskopiju. Jer kaže to je samo gledanje maternice i nema baš puno smisla trenutno. Kaže da je histeroskopija za žene koje su prošle dosta postupaka a ja sam tek na početku.
Sad ne znam da li da idem privatno u 12.mj na dijagnostičku ili ako ne bude uspješno da onda obavim u bolnici. Budem s mužem razgovarala pa ćemo odlučiti.
Draga moja nadam se da će biti sve ok ❤️❤️❤️ i također nam držim palčeve da sto prije ugledamo slatki plusic ❤️❤️ grlim te preko ekrana 😘😘😘😘
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska
Suncokret, tako sam i ja prvi put. Isla na posao (u zdravstvu) i ofc pokupila virozu. I nakon viroze 10ak dana spontani😐
Ovaj put odmah idem na trudnicki dopust, izborila sam ss za njega jer mi je takav opis posla. Komplikacijeu trudnoci su u Hr uzasno malo love, jedva 550eura msm..trudnicki dopust je na bazi 3mjesecne place unazad...
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Suncokret, tako sam i ja prvi put. Isla na posao (u zdravstvu) i ofc pokupila virozu. I nakon viroze 10ak dana spontani😐
Ovaj put odmah idem na trudnicki dopust, izborila sam ss za njega jer mi je takav opis posla. Komplikacijeu trudnoci su u Hr uzasno malo love, jedva 550eura msm..trudnicki dopust je na bazi 3mjesecne place unazad…
Bravo za dopust, bar dok ne prodje kritični period. Ja sam iz BiH, nisam se nikad raspitivala kako to ide kod nas, nadam se da ću uskoro i to 😊 radim u vojsci pa cu, ako Bog da jednog dana, odmah po saznanju povući se u mirovanje 🤗
Ma ako bude sve ok, ja se ne vracam na posao sigurno...uopce me ne zanima
Koliko znam u BiH je to placeno to u punom iznosu?
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Bebolina, razumijem u jednu ruku sto doktor kaze. Histeroskopija je samo dijagnosticka metoda, mogu samo vidjeti stanje i tjt. Da se nesto nadje, npr septum, ja msm da bi svakako morala na zahvat dodatni (ako grijesim neka me ispravi netko)
Sto se adenomioze tice, meni cak sumnjaju na adenomiozu uz sestricu endometriozu. Kao uterus im izgleda na uzv tako, al ne u klasicnom smislu , nemam zarista. Ali evo meni ocito ne stvara probleme. Iako su mi rekli da adenomioza je uglavnom kod zena koje su radjale, pa ne misle da je to kod mene.
Joj cure, samo nek mi se drzi mrva..toliko zeljno cekana🥺❤️
On je rekao da je to kao pregled maternice a da nemaju puno od toga kao za dijagnostičku histeroskopiju dok je prava histeroskopija već operacija u kojoj se uklanja što god nađu miome, polipe, septume....
Endometriozu to su mi isto igrom slučaja otkrili na operaciji prije nekoliko godina. Inače nikad nije viđena na UZV, nikakve čokoladne ciste nemam.
.
Suncokret a to ti je ono od dr do dr, da odeš kod više netko bi možda rekao da treba micati te miome. Meni je danas rekao da mi vidi po maternici miome ili polipe da bi imalo smisla a ovako on na temelju čega nema meni raditi histeroskopiju.
Evo sad sam u razmišljanju. Isto nekako bi odradila bez da kažem da jesam (da se ne uvrijedi), jer ako bude neuspješan postupak ne moram si razmišljati eto da sam napravila bio bi možda dobitan. Jer ja se uvijek nekako bojim da oni sve ne vide na UZV.
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
Cure bok!
Malo da prokomentiram histero i miome. Ja sam dva puta u 2 godine histeroskopski uklanjala polipe. Tad nisam planirala trudnoću, ali su mi i moj ginekolog i ginekolog koji mi je radio histero u vinogradskoj rekli da se polipi u pravilu uklanjaju jer su kao neke "bradavičice" na maternici i jednostavno ih je maknuti. Uklanjaju se histeroskopski. Nakon prve menge nakon uklanjanja se odmah može raditi na trudnoći.
Unazad godinu dana imam i miom na maternici, trenutno u promjeru oko 35mm. Raste oko 5mm na 6 mjeseci. Miomi su (pojedostavljeno) zadebljanja maternice i njih se ne uklanja histeroskopski već laparoskopski ili tradicionalno operativno. Ovisno o tome gdje su locirani, potrebna je kontracepcija idućih par mjeseci do čak i godine dana nakon uklanjanja jer se maternica duže oporavlja od takvih zahvata.
Moj ginekolog meni trenutno ne preporučuje operaciju i uklanjanje tog postojećeg mioma, ali mi je dao uputnicu za pregled i drugo mišljenje. To idem sad u ponedjeljak pa ću vidjet.
Eto, nadam se da moje iskustvo nekome pomaže 💛
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
https://ibb.co/qxSshw6 ne znam jel vam hoce otvoriti?
Izgleda savršeno! Čestitam vam!!
1999 ♥️
2006♥️
Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞
5/22 IVF Sv.Duh ET dvodnevni, BETA 0
8/22 IVF Sv.Duh - 25.8. ET 2x osmostanični 7.9. Beta 0
Cure bok!
Malo da prokomentiram histero i miome. Ja sam dva puta u 2 godine histeroskopski uklanjala polipe. Tad nisam planirala trudnoću, ali su mi i moj ginekolog i ginekolog koji mi je radio histero u vinogradskoj rekli da se polipi u pravilu uklanjaju jer su kao neke "bradavičice" na maternici i jednostavno ih je maknuti. Uklanjaju se histeroskopski. Nakon prve menge nakon uklanjanja se odmah može raditi na trudnoći.
Unazad godinu dana imam i miom na maternici, trenutno u promjeru oko 35mm. Raste oko 5mm na 6 mjeseci. Miomi su (pojedostavljeno) zadebljanja maternice i njih se ne uklanja histeroskopski već laparoskopski ili tradicionalno operativno. Ovisno o tome gdje su locirani, potrebna je kontracepcija idućih par mjeseci do čak i godine dana nakon uklanjanja jer se maternica duže oporavlja od takvih zahvata.
Moj ginekolog meni trenutno ne preporučuje operaciju i uklanjanje tog postojećeg mioma, ali mi je dao uputnicu za pregled i drugo mišljenje. To idem sad u ponedjeljak pa ću vidjet.
Eto, nadam se da moje iskustvo nekome pomaže 💛
Valjda svaki ima neko svoje mišljenje i to je to. Na kraju evo kao ja danas sam na tome da odlučujem sama što i kako. Muž je pak na strani liječnika kaže ako nema potrebe onda čemu.
Ja sam mu malo prije objasnila da sam ja za jer odmogla sigurno ne bude.
Odem u postupak pripremljena onako kako planiram s minusom od bar -10kg i odrađena histeroskopija i znam da sam odradila sve što sam imala u planu i srce mi može biti na mjestu.
Anchyyy koliko shvaćam ti isto ideš na tu dijagnostičku, pa me baš zanima kako će proći to kod tebe i hoće li što naći.
Jer mislim da njima opet može promaknuti na UZV neke stvari ali to sam i čula iz svoje okoline, cura u postupcima pa sve kao ok onda odjednom ima miom pa nađu pregradu, obavila operativnu histeroskopiju, isto izgubila kile na kraju nakon nekoliko mjeseci prirodno ostala trudna i ubrzo i drugi put opet.
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
Testira li se iko sutra :)?
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan