Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Perpetua
    10. Rujan 2023. 13:09

Ja sam si rekla da ću odsad probati ignorirati bilo kakve procjene vlastitih "simptoma" 🙈 Jer sam se prošli mjesec baš nekako ponadala, imala sam kao blage menstrualne grčeve većinu druge polovice ciklusa, mislim da sam bila uhvatila peak i da smo pokrili i nešto prije i nešto poslije toga, vadila sam i progesteron na 21dc i bio je solidno visok pa je mogao ukazivati čak i na trudnoću (ali očito je samo pokazivao ovulaciju, što opet ne znam s koje je strane bila, a imam samo jedan jajovod, iako znam da navodno može i jajovod preuzeti jajnu stanicu od jajnika s druge strane, ali nejasno mi je koliko se često to stvarno i dogodi)... I još smo bili na putu, dio mene se ponadao da ću dobiti plusić tamo, ali na kraju ništa, i baš me nekako dodatno razočaralo. I još frendica taman objavi drugu trudnoću taj isti dan kako je meni bio negativan test + krenuo spotting pred mengu, baš se poklopilo. 😬

Ovaj mjesec mi je plan probati popratiti temperaturu samo recimo 10ak dana oko sredine mjeseca da probam po tome vidjeti je li bila ovulacija, i s trakicama probati tempirati naravno, ali nakon toga se nadam onda pretvarati da ništa ne primjećujem i ne procjenjujem 😂

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
    20.6. stigao braco ❤️

Martina1931
    10. Rujan 2023. 13:27

Perpetua

Ja sam si rekla da ću odsad probati ignorirati bilo kakve procjene vlastitih "simptoma" 🙈 Jer sam se prošli mjesec baš nekako ponadala, imala sam kao blage menstrualne grčeve većinu druge polovice ciklusa, mislim da sam bila uhvatila peak i da smo pokrili i nešto prije i nešto poslije toga, vadila sam i progesteron na 21dc i bio je solidno visok pa je mogao ukazivati čak i na trudnoću (ali očito je samo pokazivao ovulaciju, što opet ne znam s koje je strane bila, a imam samo jedan jajovod, iako znam da navodno može i jajovod preuzeti jajnu stanicu od jajnika s druge strane, ali nejasno mi je koliko se često to stvarno i dogodi)… I još smo bili na putu, dio mene se ponadao da ću dobiti plusić tamo, ali na kraju ništa, i baš me nekako dodatno razočaralo. I još frendica taman objavi drugu trudnoću taj isti dan kako je meni bio negativan test + krenuo spotting pred mengu, baš se poklopilo. 😬

Ovaj mjesec mi je plan probati popratiti temperaturu samo recimo 10ak dana oko sredine mjeseca da probam po tome vidjeti je li bila ovulacija, i s trakicama probati tempirati naravno, ali nakon toga se nadam onda pretvarati da ništa ne primjećujem i ne procjenjujem 😂

Nema vam sigurnije potvrde za ovulaciju od progesterona cca 7 dana nakon potencijalne ovulacije😊

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Ivyyyy
    10. Rujan 2023. 13:28

Ja ovaj mj stvarno imam osjecaj da nece biti nista, isto sam tako kao pokusala ignorirati sve a na kraju sam nasla milion malih simptoma i nikad nista, prosli mj sam imala i sjenicu na testu pa isto na kraju nista i bas me to nekako ne znam, i mislim da necemo uspjeti, vec ce 2 godine kako pokusavamo, i nejde nikako, probali smo stalno odnose, pa svaki drugi dan, pa samo za vrijeme O, pa sad sa trakicama, narucila sam i vaginalete i kapi (pahuljica, pospjesuju zacece kao) ma nista, nejde, tako da sam sigurna da nista nece biti, i stvarno ne zelim ni pratiti simptome ni iscekivati dan M jer par dana prije, imam sve moguce simptome, kupim 100 testova i bacam pare u zrak..

👩🏼27 slabi PCOS na jednom jajniku, ostalo sve uredno
    👱🏻‍♂️28- azoospermija
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏
    7/25 konzultacije u klinici za potpomognutu

• mariposa1510
    10. Rujan 2023. 13:41

Aneee, gdje kupuješ zelene trakice? Njih još nisam vidjela.
    Bebolina, sutra odmah idem u ljekarnu po čaj i krećem pobožno s ispijanjem pa da probamo i to. Čitala sam po netu malo da se ne smije piti u vrijeme menstruacije, već tek nakon prestanka krvarenja, a vidim da ti pišeš da ga treba piti od 1.dc. Nisam pametna

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L, miom
    👱‍♂️35 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌
    06/25. FET blastociste, 8.dpt ➕

• mariposa1510
    10. Rujan 2023. 13:48

Ivyyyy

Ja isto nikad nemam te sluzi rastezljive, mislim da sam do sad jednom imala samo i jednom sam imala perovulacijsko krvarenje, i to je to.. niti sam posebno napaljena tijekom O, niti osjecam po jajnicima, nista..

Kod mene isto jako siromašno sa simptomima uvijek. Nemam ni PMS, nit probadanja, niti grčeve, ni promjene raspoloženja... Jedino bolne grudi, to je sve. Ovulaciju ne osjetim uopće, menstruacija prođe kao i svi ostali dani, osim što krvarim. Par puta sam imala probadanja u jajniku, ali nije tada bila ovulacija. Ne znam jesam li normalna 😁

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L, miom
    👱‍♂️35 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌
    06/25. FET blastociste, 8.dpt ➕

Martina1931
    10. Rujan 2023. 13:49

Realno lako nam je i umisliti simptome kad je cinjenica da rana trudnoca i pms imaju identicne simptome. Normalno je da se ponadamo
    Ja evo vec 2.dan imam skroz blage grceve dolje, tesko mi je da mi misli ne odu u smislu ajme sta ako se kuha nesto..a to dosl moze biti obican pms
     Pa cu si poravnit u glavi totalno, moram jednostavno

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Perpetua
    10. Rujan 2023. 14:27

Martina1931

Perpetua

Ja sam si rekla da ću odsad probati ignorirati bilo kakve procjene vlastitih "simptoma" 🙈 Jer sam se prošli mjesec baš nekako ponadala, imala sam kao blage menstrualne grčeve većinu druge polovice ciklusa, mislim da sam bila uhvatila peak i da smo pokrili i nešto prije i nešto poslije toga, vadila sam i progesteron na 21dc i bio je solidno visok pa je mogao ukazivati čak i na trudnoću (ali očito je samo pokazivao ovulaciju, što opet ne znam s koje je strane bila, a imam samo jedan jajovod, iako znam da navodno može i jajovod preuzeti jajnu stanicu od jajnika s druge strane, ali nejasno mi je koliko se često to stvarno i dogodi)… I još smo bili na putu, dio mene se ponadao da ću dobiti plusić tamo, ali na kraju ništa, i baš me nekako dodatno razočaralo. I još frendica taman objavi drugu trudnoću taj isti dan kako je meni bio negativan test + krenuo spotting pred mengu, baš se poklopilo. 😬

Nema vam sigurnije potvrde za ovulaciju od progesterona cca 7 dana nakon potencijalne ovulacije😊

Da da, to kužim, zato sam i išla tad vaditi. :) Ali ne znam baš da li mi se to svaki mjesec ići vaditi iz čiste znatiželje, jer kad je prošla ovulacija, onda ionako što je bilo, bilo je. :D A imala sam onaj lagani skok temperature nakon ovulacije pa računam da mi i to može biti dovoljni indikator za znatiželju, zato planiram opet pratiti BBT. 

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
    20.6. stigao braco ❤️

Martina1931
    10. Rujan 2023. 14:35

Perpetua

Martina1931

Perpetua

Da da, to kužim, zato sam i išla tad vaditi. :) Ali ne znam baš da li mi se to svaki mjesec ići vaditi iz čiste znatiželje, jer kad je prošla ovulacija, onda ionako što je bilo, bilo je. :D A imala sam onaj lagani skok temperature nakon ovulacije pa računam da mi i to može biti dovoljni indikator za znatiželju, zato planiram opet pratiti BBT.

Ma najjednostavnije su vam onda lh trakice i puno sigurnije od bbt. Svakako skok temperature znaci da je ovulacija prosla, msm sluzi u principu kao dokaz da je bila O..

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Lunolina
    10. Rujan 2023. 15:39

Kod mene ovulacijska sluz (prvo bijela rastezljiva pa onda prozirna rastezljiva) krece 4-5 dana prije ovulacije i kad uhvatim peak, vise je nema 😄

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

Bebolina2024
    10. Rujan 2023. 15:47

mariposa1510

Aneee, gdje kupuješ zelene trakice? Njih još nisam vidjela.
    Bebolina, sutra odmah idem u ljekarnu po čaj i krećem pobožno s ispijanjem pa da probamo i to. Čitala sam po netu malo da se ne smije piti u vrijeme menstruacije, već tek nakon prestanka krvarenja, a vidim da ti pišeš da ga treba piti od 1.dc. Nisam pametna

Meni žena u ljekarni rekla tako, pa ti počni piti kad M polako staje tamo 4., 5.dc.
    Ja ću od sutra početi pratiti BBT, taman mi M pri kraju, danas 4.dc čini mi se.
    Trakice ću tamo negdje 11. ili 12. dan krenuti.
    Simptome nema smisla pratiti jer ih jako puno onda mi još i umislimo i na kraju se razočaramo.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.