Lovci na Ovulacije a.k.a LH Trakice - 6.Dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lida 🍀
    02. Lipanj 2021. 18:05

Luna93 pozdrav i dobrodošla!
    Za pocetak nam reci koji si dan ciklusa i koliko ti ciklusi okvirno traju? Pratis li mozda bazalnu temperaturu?
    Da, to je negativan test, dakle do ovulacije jos nije došlo. Ili je prosla. Pozitivno je kad su obje crte iste jacine ili je testna crta (lijeva) jaca od kontrolne.
    Cervikalna sluz je dobar pokazatelj ovulacije, jesi li prije danas imala mozda ovaj ciklus rastezljivu sluz? Ako da, moguce da je ovulacija prosla, ali ne zelim nagađati.
    Trakice je najbolje koristiti odmah nakon završetka menstruacije, jer ovulacije cesto nisu skolski u sredini ciklusa, kako nam aplikacije na mobitelu pokazuju, vec setaju. Najbolje vrijeme za praviti test je izmedu 10 i 18h, vidjet ces kako ti odgovara. Bitno da nije prvi jutarnji urin i da je razmak između piskenja minimalno 3h, bez prevelikog unosenja tekućine jer moze razvodniti mokracu i na taj nacin pokazati nevaljali  rezultat. Takoder se pokusaj svaki puta testirati u isto doba dana
    Eto za jos pitanja slobodno pisi 😁

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

Luna93
    02. Lipanj 2021. 18:24

Uvijek sam imala redovite cikluse, do prije 2 godine kada sam promijenila ishranu. Na proslogodisnjoj redovnoj ginekoloskoj kontroli, doktorica mi je rekla da mi je nizi progesteron i da pijem E vitamin. Taj mjesec mi nije bila kvalitetna ovulacija. Takodje je navela da to nije nista ozbiljno, da se desava. Ali zbog drugih privatnih problema nismo radili na bebi. U tom periodu ciklusi su mi varirali 27-30. Zadnjih 6 mjeseci ponovno imam redovne cikluse na 28 dana. Prosli mjesec sam primjetila tu plodnu sluz, za razliku od ovog mjeseca. Ciklus mi je bio 19.05., a danas je 15-ti dan. 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

Lida 🍀
    02. Lipanj 2021. 18:39

Eh, u progesteron i vitamine se bas i ne kuzim, ali nasa Hope ce ti se brzo javiti i riješiti nedoumice. 😁
    Aha, znaci racunala si da je ovulacija sredinom ciklusa. To bi po skolskom i trebalo biti, ali znaju setati puno.  Ako ne mjeris bazalnu probaj i s tim, vjeruj mi navuc ces se brzo, po meni cak i bolje od trakica. 😁 i ekonomicnije, trakice su neke jako skupe da ih se piski svaki dan... osobno narucujem s Aliexpressa pa me izade jeftino ali kod nas su dosta skupe.
    Kakav ti je trenutno iscjedak? 

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

Luna93
    02. Lipanj 2021. 19:07

Od sledeceg ciklusa cu mjeriti i bazalnu, a iscjedak je bijelkast, ne narucito gust. Ne znam kako bi ga tacno definisala. 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL

Lida 🍀
    02. Lipanj 2021. 19:17

Ne moras cekati 1DC, ako imas toplomjer mozes poceti odmah ujutro... 😊

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

Luna93
    02. Lipanj 2021. 19:22

Ok, pocet cu. Izguglacu sta je vazno u pracenju bazalne temperature. Mada mislim da ovaj mjesec ne trebam nista ocekivati. Hvala ti za susretljivost, javim se opet i obavjestavam o sledecem ciklusu. 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL

Joli 🌟
    02. Lipanj 2021. 20:38

Hope ♾

Joli 🌼

Hvala vam cure… 💜💚

Nadam se da se radi o implantacijskom padu… 🙈 I da nam svima ovaj lipanj bude što pozitivniji… 🙏
    Svakako sam u petak u doktora pa ću vidjeti što on kaže…
    Hopepitatću ga za dvije ovulacije i jednom ciklusu, pa da vidimo što on kaže…. 🙃

Vec znam. Ako je jedan od staromodnijih rec ce da je nemoguce,a ako je jedan od onih u korak s vremenom rec ce da je moguce ali su jako male sanse za to i da se to moze jedino utvrditi uzv-om i ako je sve u jednom ciklusu da najvise prode 7 dana od jedne do druge ovulacije po istrazivanjima koja su napravljena 😂 rade ti njega pitaj jel moguce da antibiotik za bakteriju smanji obilnost M i odmah nakon toga nastupi O,prakticki zadnji dan M 😂 to bi mi bilo korisnije i ako je odgovor da koliko je to lose 😂 eto,par pitanjca i hvala unaprijed 🙊🙈

Znaš da ću pitati.... Moj ti je dr super, mlad, stručan i baš profi, samo mu je problem što ima previše pacijentica, pa prije dođeš pješke do Kine nego kod njega dobiješ termin.

👠 32, PCO, IR, endometrioza, adenomioza
    ➡️papa ✅ hormoni ✅ cervikalni brisevi ✅
    👞 35, normozoospermia
    ➡️ NW ABC plus senior
    03-06/22 ➡️ četiri IUI postupka ❌❌❌❌
    07/22 - IVF ❌
    01/23 - IVF ❌

• kokolo28
    02. Lipanj 2021. 20:39

Joli super za nalaze.. navijam da ti je ovaj pad na gtaficu impl. pad 🥳.. kad piskis?
    curke kak ste vi?
    Tonia ima kakvih novosti kod tebe?
    Hope kad ides na pregled? 

👱‍♀️ 31, duboka zdjelicna endometrioza
    🧔30, sve ok

Joli 🌟
    02. Lipanj 2021. 20:43

Eloise piškim u subotu, na 10 dpo, ako me tempica ne pretekne pa ne poraste.. 
    Kamilice obzirom da si imala biokemijsku bilo bi dobro da napraviš papu i briseve i da obavezno kreneš piti antibiotike da riješiš upalu prije nevog pokušaja, možda i odeš po novo mišljenje.... Sada znaš da možeš ostati trudna, doslovno si uspjela iz prvog pokušaja tako da je to ono nešto dobro iz ovog teškog iskustva... Ali nemoj zanemariti svoje zdravlje

👠 32, PCO, IR, endometrioza, adenomioza
    ➡️papa ✅ hormoni ✅ cervikalni brisevi ✅
    👞 35, normozoospermia
    ➡️ NW ABC plus senior
    03-06/22 ➡️ četiri IUI postupka ❌❌❌❌
    07/22 - IVF ❌
    01/23 - IVF ❌

• kokolo28
    02. Lipanj 2021. 20:47

ja bila danas kod svoje ginek... dolazi M 🙄
    ovaj smedji iscjedak je zbog endometrioze, s tim se mucim godinama..
    rekla je da odem u amb humane reprodukcije na konzultacije... samo da joj javim i poslat ce uputnicu...ovaj mj jos nebi isla tamo zbog priprema koje imamo sada... tam negdje nakon svadbe kad se sve slegne i kad stres nestane...
    sad imam samo pitanje, ako mi mozete pomoci...  pretpostavljam da se moram narucit na konultacije, pa me zanima koliko dugo se ceka? ako se ceka... ili brzo dodem na red za termin

👱‍♀️ 31, duboka zdjelicna endometrioza
    🧔30, sve ok

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.