Ena također ti se željezo mora posebno naglasiti kada ideš vaditi krv za KKS, jer nije u KKS uključeno željezo, niti feritin. Doktori ti gledaju Hb, pa ako je on ok smatraju da bi ti željezo i feritin trebali biti ok. No to nije uvijek baš 100%. Ja sam se prije 7 godina borila sa feritinom i željezom, pa sam morala ići na Rebro na hematologiju 14 dana za redom na intravenozne doze feritina i željeza. Uglavnom ako ćeš htjeti provjeriti željezo ide posebna kategorija u KKS, tj.posrbno to naglasi doktoru.
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Vrapcic ovdje su drugacije jedinice za sve te parametre. Kad sam radila ogtt i dosao mi nalaz secera 65, ja ono u cudu wtf, umrijet cu, ali taj broj se dijeli sa 17 i dobije se u nasim jedinica rezultat. Tako da je to ispalo manje od 4, po nasem racunanju.
A ovo sto ena kaze za Hb, tu se kod nas upisuje zeljezo, jer nam vade krv iz prsta na svakom pregledu i kontrolisu zeljezo, a kks po potrebi samo.
Mimoza aha, joj ja zaboravila da je moguće da vi imate druge referentne vrijednosti.... Uf, ja se već prelala za našu Enu 😅😅😅 A vidiš kod nas vade KKS često, a željezo ne tako često 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Cure hvala na odgovorima. Daa, hb(eryl) mi je 11,6 bio na proslom pregledu. Stalno se oko te brojke vrti..
Ujutro sam procitala sve zaostatke, ali nisam imala snage nista napisati. Cijeli dan ne prestajem razmisljati o tome, i u mislima sam uz Ancy i zelim joj da bol sto prije prodje. Uopce nemam rijeci, a da je imalo pametna koju bih sada mogla napisati.
Zelim tebi i tvojoj obitelji sto brzi oporavak.
Na zadnjem vađenju krvi pokazalo mi je da sam lagano slabokrvna pa mi je dr preporucila Kendural, kao i Dora sto pije. Kako su to uvozne tablete jedva sam ih našla al je dr rekla da su te najbolje
Ja bih ipak kontrolirala zeljezo na vasem mjestu prije uzimanja na svoju ruku. Koliko ja znam visak se talozi na organima, imala sam prije trudnoce zeljezo iznad granice i strogu zabranu uzimanja bilo kakvih preparata koje sadrze zeljezo. Istina u trudnoci su velike potrebe za zeljezom eto meni je s preko 30 palo na 5, ali nije svima tako i mozda nemate potrebe za dodatkom.
Vucica naravno nista ne uzimati na svoju ruku, ali ena i ja zivimo u Njemackoj i nama na svakom pregledu, pored mjerenja krvnog pritiska i kg, uzimaju krv iz prsta i mjere zeljezo. Malo je drugacije nego u Hr, al svakako se treba posavjetovati sa dr.
Vucica naravno nista ne uzimati na svoju ruku, ali ena i ja zivimo u Njemackoj i nama na svakom pregledu, pored mjerenja krvnog pritiska i kg, uzimaju krv iz prsta i mjere zeljezo. Malo je drugacije nego u Hr, al svakako se treba posavjetovati sa dr.
To je super da tako rade, meni su 2 put kao redovno radili krvnu sliku i dodali zeljezo, i jos sam ja jednom sama platila privatno.
Imam pitanje o propusnicama, ako ih trazim online onda moram upisati samo e-mail lijecnika pa to njemu dode na odobravanje? Ili jos nesto trazi? Onda ona to odobri pa sam slobodna van grada??
Zubarica mi je u drugom gradu, naravno, pa pokusavam sad to poslati da mi odobri do ponedjeljka da mogu na pregled zbog tih svojih dentalnih muka..
Sortiraj odgovore
Najstariji