Ljetne krafnice 🍩😋🍦🍰🥨🧀🍳🍼👶🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vrapčić123
    04. Travanj 2020. 21:26

Ena također ti se željezo mora posebno naglasiti kada ideš vaditi krv za KKS, jer nije u KKS uključeno željezo, niti feritin. Doktori ti gledaju Hb, pa ako je on ok smatraju da bi ti željezo i feritin trebali biti ok. No to nije uvijek baš 100%. Ja sam se prije 7 godina borila sa feritinom i željezom, pa sam morala ići na Rebro na hematologiju 14 dana za redom na intravenozne doze feritina i željeza. Uglavnom ako ćeš htjeti provjeriti željezo ide posebna kategorija u KKS, tj.posrbno to naglasi doktoru. 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

mimoza
    04. Travanj 2020. 21:38

Vrapcic ovdje su drugacije jedinice za sve te parametre.  Kad sam radila ogtt i dosao mi nalaz secera 65, ja ono u cudu wtf, umrijet cu, ali taj broj se dijeli sa 17 i dobije se u nasim jedinica rezultat. Tako da je to ispalo manje od 4, po nasem racunanju. 
    A ovo sto ena kaze za Hb, tu se kod nas upisuje zeljezo, jer nam vade krv iz prsta na svakom pregledu i kontrolisu zeljezo, a kks po potrebi samo. 

Vrapčić123
    04. Travanj 2020. 21:50

Mimoza aha, joj ja zaboravila da je moguće da vi imate druge referentne vrijednosti.... Uf, ja se već prelala za našu Enu 😅😅😅 A vidiš kod nas vade KKS često, a željezo ne tako često 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

ena0206
    04. Travanj 2020. 22:14

Cure hvala na odgovorima. Daa, hb(eryl) mi je 11,6 bio na proslom pregledu. Stalno se oko te brojke vrti.. 

Leonie90
    04. Travanj 2020. 22:20

Ujutro sam procitala sve zaostatke, ali nisam imala snage nista napisati. Cijeli dan ne prestajem razmisljati o tome, i u mislima sam uz Ancy i zelim joj da bol sto prije prodje. Uopce nemam rijeci, a da je imalo pametna koju bih sada mogla napisati.
    Zelim tebi i tvojoj obitelji sto brzi oporavak.

Mila7
    04. Travanj 2020. 22:31

Na zadnjem vađenju krvi pokazalo mi je da sam lagano slabokrvna pa mi je dr preporucila Kendural, kao i Dora sto pije. Kako su to uvozne tablete jedva sam ih našla al je dr rekla da su te najbolje

Vucica
    04. Travanj 2020. 22:32

Ja bih ipak kontrolirala zeljezo na vasem mjestu prije uzimanja na svoju ruku. Koliko ja znam visak se talozi na organima, imala sam prije trudnoce zeljezo iznad granice i strogu zabranu uzimanja bilo kakvih preparata koje sadrze zeljezo. Istina u trudnoci su velike potrebe za zeljezom eto meni je s preko 30 palo na 5, ali nije svima tako i mozda nemate potrebe za dodatkom. 

mimoza
    04. Travanj 2020. 22:39

Vucica naravno nista ne uzimati na svoju ruku, ali ena i ja zivimo u Njemackoj i nama na svakom pregledu, pored mjerenja krvnog pritiska i kg, uzimaju krv iz prsta i mjere zeljezo. Malo je drugacije nego u Hr, al svakako se treba posavjetovati sa dr. 

Vucica
    04. Travanj 2020. 22:42

mimoza

Vucica naravno nista ne uzimati na svoju ruku, ali ena i ja zivimo u Njemackoj i nama na svakom pregledu, pored mjerenja krvnog pritiska i kg, uzimaju krv iz prsta i mjere zeljezo. Malo je drugacije nego u Hr, al svakako se treba posavjetovati sa dr.

To je super da tako rade, meni su 2 put kao redovno radili krvnu sliku i dodali zeljezo, i jos sam ja jednom sama platila privatno. 

04. Travanj 2020. 22:53

Imam pitanje o propusnicama, ako ih trazim online onda moram upisati samo e-mail lijecnika pa to njemu dode na odobravanje? Ili jos nesto trazi? Onda ona to odobri pa sam slobodna van grada?? 
    Zubarica mi je u drugom gradu, naravno, pa pokusavam sad to poslati da mi odobri do ponedjeljka da mogu na pregled zbog tih svojih dentalnih muka.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.