Cure, a jesu sve te vase poznanice/sestricne imale nekog u obitelji sklonom trombofiliji ili? Nije mi jasno kako ta trombofilija ne napravi nista 39 tjedana i onda se nesto desi? 🤔 Bas me ljuti to, nije pravedno!
Ja nisam i znala za trombofiliju u trudnoci dok nisam imala kasni spontani. Sestricna je rodila dijete prije 10 godina, uredna skolska trudnoca, nakon 5 godina ostala trudna, sve je bilo i redu do tog 39.tjedna kad je stalo srce. Obdukcija je pokazala srcanu gresku i trombofiliju. Kad je nakon godinu dana opet zatrudnila morala se otpocetka bosti inekcijama, i jos 3 mj.nakon poroda. Sad uzima mislim marivarin. Nitko u obitelji nema ili se nije testirao na istu. Nazalost se to dogadja, zato i kazem da bi bilo idealno kada bi sve te pretrage SVAKA trudnica imala priliku napraviti a ne da je u Rijeci npr TORCH standardna procedura a kod nas noras imati ili vezu ili neke indikacije jer kosta fakin 500kn… Citala sam da u Velikoj Britaniji uopce ne rade bris u 37.tjednu i zato bude problema s eserihijomi betahemolitickim streptokokom kod beba.
Ja ne mogu dase zalim recimo na iscjedak jel imam normalan iscjedak ..na pocetku trudnoce su mi uradili briseve i bas sam sad pitala moju dr.kad se opet rade ona kaze ako nema potrebe pred porodjaj mada ako nema simptoma ,kao i ti brisevi sto se rade pred porodjaj su vazni ako se obavlja vaginalni porodjaj .pa sam ja ostala u nedoumici ..sto bi znacilo ako ja zakazem zarski rez postoji mogucnost dami niko ne radi briseve do kraja trudnoce osim ako se ne budem zalila na simp.sto u mom slucaju je totalno bezveze jel mi je i sama dr.rekla da zbog infek.moze da dodje do prijevremenog porodjaja a sami znamo da ima ponekad neko infek.bez nekih simptoma...Taj recimo slucaj koji se desio u mojoj fam.gdje je jedna rodica morala u 20 nedelji da se porodi ustanovili su dase sve desilo jel je imala unfekciju koja se nije lijecila .treba li da kazem da joj od pocetka trudnoce niko nije uradio briseve??!!ne zelim nikoga da strasim sve imamo svoje problemcice i dileme al zaista sve sto vas zanima svaku sumlju provjeravajte ..Mislim da bez obzira sto je 21.vjek da se nekako ne posvecuje dovoljno paznje trudnicama ..ni edukaciji ni kontrolama ..sve su im analalize skupe a kad naplacuju cifre za osiguranje to im nije problem
Alisanazemlji to je to željezo. Meni skroz ok, nikakve nuspojave. Preko Iherba kad naručim je od 25 mg, kod nas u ljekarna a 20 mg, nekad pijem jedno, nekad drugo...
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Ancy nema rijeci koju bi ti uputila. Nista nece olaksati. Uzasno mi je zao, zbilja. Cijeli dan si mi u mislima, najvise od svega ti zelim snage ❤️ cure su sve rekle, sto god kazem bit ce suvisno. Tu smo, akoc i ikako mozemo olaksati, pa makar te saslusati. Drzi se koliko mozes ❤️🙏🙏
Doslovno nikad nisam cula za trombofiliju i kaonsto je fenjer rekla dode mi da kazem da je netko imao u obitelji, nakraju se ispostavi da puno zena ima, a da ni ne zna, sto je prestrasno 😑
Indy drago mi je da jenpregled dobro prosao 😘
Baby girl 💜
I ja sam cijeli dan pod dojmom, pomahnitalo sam krenula čistiti po stanu samo da ne razmišljam o tome. Isto sam se prepala jer se moja curka umirila, ali evo probudila se očito popodne.. Ancy želim ti puno snage da što prije odtuguješ svog anđela i kreneš dalje ❤️
.
Cure imam zadnjih par dana kontrakcije. Baš osjetim tu promjenu kad se trbuh stvrdne, čista nelagoda. Ne traje dugo al evo zadnja 3 dana svako malo. Znam da je to za ove tjedne normalno da krenu, ali ne znam koliko često, baš svaki dan i u danu po 4,5 puta na kratko mi je nešto prerano za moje tjedne... Kako vi s kontrakcijama?
Pozdrav svima!
Ja sam se bila malo odjavila s interneta i od svijeta opcenito jer je pocelo jako negativno na mene utjecati sve ovo vezano uz koronu. Shvatila sam da podaci o tome koliko ljudi u Italiji je umrlo, koliko ima zarazenih i koji ne postuju samoizolaciju i ine druge stvari na mene mogu samo negativno utjecati i apsolutno nikako drugacije. Tako da sam bila vise od tjedan dana van svih dogadjanja i super sam se osjecala. Danas sam se malo spojila i vidjela ovo. Anchy neizmjerno mi je zao sto se ovo dogodilo. Zelim vam da vam ljubav da snage da skupa prebrodite ove teske trenutke. Nemam rijeci koje bih ti sada uputila. Mislim na tebe ❤️
Moja mama ima tromboflebitis,baka od tate je imala trombozu i jos hrpu bolesti jos uz to..nikad me dr nije upitala dali je netko bolovao od tromboze..ja osobno nisam nikad imala spontani,dok je moja sestra imala 3 spontana i ne smije ostati trudna jer je prerizicno za nju..slabo pricamo o tome pa nisam zapamtila sto je kod njih tocno problem..
Prije 2 mj sam upitala svoju gin za napravit test na trombofiliju ali mi je rekla da sd to radi prije trudnoce,sto nije tocno..poslala sam upit u privatni laboratorij dali se to moze naprqviti u mojoj trudnoci i dobila sam odgovor da moze ali kosta 1200 kn..nisam jos pametna dali da napravim..opcenito smatram da bi svaku trudnicu trebalo trstirati na to..jer trombofilija se mote pojaviti u bilo kojem trenutku i postoje simptomi u trudnoci koji mogu ukazivati mozda na to..
I prvoj trudnoci nisam ni znala sto je trombofilija
Polly meni je ovo druga trudnoca i kazu da u svakoj trudnoci sve ranije dolaze te kontrakcije tako da ja imam od 20.tt. Ovisno koliko sam bila aktivna u danu tako mi se cesto i javljaju i imaju jaci/slabiji intenzitet. Kad sam znala pretjerati s aktivnostima onda sam popila 2 magnezija od 375 navecer i tako recimo 2-3 dana i popustile bi me kontrakcije. Imala bi malo rijedju stolicu sto i nije tako lose 🙈
Tak da bi mozda mogla malo vise magnezija cisto da opustis misice. I ove kontrakcije ne bi smjele boljeti pa se nadam da te ne bole.
Polly meni su se kontrakcije vec pojavile prije 2 tj i tako su mi se i u prvoj trudnoci pojavile u 20 tj trudnoce..kasnije sam imala ucestale kontrakcije pa je meni dr propisala normabel da mi se opuste misici i da nrmam tako ceste kontrakcije.
Ja iskreno nista ne pijem osim prentala. Nisam ni u prvoj trudnoci nista pila osim toga,a nitko mi nije ni rekao da bi trebala nrsto dodatno piti 🤷♀️
Sortiraj odgovore
Najstariji