Ljetne krafnice 🍩😋🍦🍰🥨🧀🍳🍼👶🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    yvette
    16. Ožujak 2020. 14:01

mrvičak

Moj savjet vam je da ipak uzmete vise broja 56. Nije baš da to oni tek tako lako prerastu, a rijetko tko se rodi iznad 55 cm. Moja frendica je rodila curicu od 50 cm i do broja 62 se načekala najmanje tri mjeseca.

Nisam pametna...Moja prijateljica koja je isto visa, kaze nikad nisu koristili br.50, a br 56 su prerasli jako brzo u 20ak dana. Tako se mislim da ne kupujem napamet, za 62 sam sigurna da je nosiv duze, a bude li bas grozno lako posaljem muza po robicu 56, doslovno u dan mogu kupiti, oprati i osusiti. 🤔 

16. Ožujak 2020. 14:02

Joj kako je sve nekada bilo jednostavnije. Ne mislim kupovati podloge za presvačenje bebe jer imam tetra pelenu na kojoj to mogu obaviti. Neću kupovati ni sterilizator jer nisam ni s Davidom, sve bih iskuhala sa sodom bikarbonom ili uvalila u perilicu suđa. Bebu sam kupala u toploj vodi s par kapi bademovog ulja i uvijek bih namazala lagano guzu da JGL mašću. Mazala sam ju balzamom od Mustele ali ne često. 
    Inhalator nemam i ne mislim ga još kupiti, hvala Bogu nije mi trebao ali imam nastavak za usisavanje šmrkli koji ide na usisavač i to mi je zakon. Još se mislim hoću li švedske pelene ili široki povoj. Grijač za bocu mi ne treba jer imam termosicu. Uglavnom mislim sebi olakšati sa gomilanjem stvari.
     Izdajalicu imam. I to mi je baš potrebno. Trebat će mi posude za pohranu mlijeka jedino.
    Dudu sam, kao i bočice (staklene samo) koristila od Aventa, a sada ću samo uzeti dude sa onim prirodnim materijalom. Meni je najviše trebalo babetina. Nisam imala potrebu bebu presvalčiti više od 1-2 puta dnevno 

• Bebac24
    16. Ožujak 2020. 14:03

yvette

Bebac24

yvette

Zuzai Mocho ja sam u ST i tkd moram ponovno vaditi krvnu grupu i antitijela sad u 28 tt. Zvala sam ih jutros i rekli su mi da ce primiti uzorak izvaden preko privatnika i transportiran do njih, da izlaze u susret zbog cijele situacije. Tako da cu zvati nekog da mi kuci vadi, ako su tocni cjenici koje sam nasla to je nekih 160 kn, a ne moram u nikakve cekaone ni privatne ni javne.
    Zmyagrlim ❤
    Zuzaja necu kupovati nista br 50, visoki smo oboje. Broja 56 imam za sada samo dvije benkice i 3 hlace, sve drugo je 62. Meni bas radi nervozu pomisao gdje sa svom tom robicom kad preraste, ne zelim gomilati robicu. Mi cemo probati izbjeci kupovanje br 56, a kad izademo iz rodilista bude li mu bas pregrozno stajalo, poslat cu muza po robicu da dokupi. Racunam 6.mj osusit ce se za cas.

Moj popis stvari koje nisu robica, jos moram i kozmetiku smisliti
    Kolica
    Mrezica za kolica protiv insekata (ipak je ljeto)
    Autosjedalica
    Krevetic
    Posteljina, rucnici
    20 x tetra pelene
    Svedske pelene ( ne znam jos koliko)
    Pelene normalne
    Baby monitor( uzeli smo samo onaj za disanje)
    Elekt.izdajalica
    Sterilizator
    Bocice
    Grijac bocice
    Dude varalice koje svijetle u mraku ( laksi pronalazak)
    Pribor za nokte, cetka
    Kanta za pelene
    Torba za prematanje
    Trljacice za kupanje bebe
    Jastuk za dojenje
    Kada
    Termometar
    Tvrda podloga za presvlacenje koja se moze fiksirati na krevetic ( nemamo mjesta za komodu)
    Baby bouncer
    Aspirator

Pitanje, ne mislis dojiti?

Mislim, zasto pitas? Zbog grijaca bocice ili?

Da zbog cijele aparature 😊 mislim da je to bzvz bacen novac unaprijed. Jer ako ti bude islo dojenje nista od toga ti nece trebati. Ok jedna bocica da se nade, a ovo drugo se lako dokupi po potrebi 😊

16. Ožujak 2020. 14:06

yvette

mrvičak

Moj savjet vam je da ipak uzmete vise broja 56. Nije baš da to oni tek tako lako prerastu, a rijetko tko se rodi iznad 55 cm. Moja frendica je rodila curicu od 50 cm i do broja 62 se načekala najmanje tri mjeseca.

Nisam pametna…Moja prijateljica koja je isto visa, kaze nikad nisu koristili br.50, a br 56 su prerasli jako brzo u 20ak dana. Tako se mislim da ne kupujem napamet, za 62 sam sigurna da je nosiv duze, a bude li bas grozno lako posaljem muza po robicu 56, doslovno u dan mogu kupiti, oprati i osusiti. 🤔

Da, opet imaš pravo. Lako kupiti. Ajme sve sam zaboravila

• Bebac24
    16. Ožujak 2020. 14:07

Rio13

Savjet moje sestre koja je cure dojila, necaka je probala al nije islo. Imajte barem jednu bocicu doma i kutiju ADa. Njoj se desilo s najstarijom u sred noci da nije imala mlijeka i to je sou program bio. Takodjer, ako ce neka imati mlijeka a nikako ne uspijete uspostaviti dojenje, izdajalica ce vam trebati i opet nekakva bocica barem jedna. Bez obzira sto planirate dojiti, bolje je imati te stvari doma da vam se ne desi cirkus u sred noci ☺️ Mi cemo svakako jednu bocicu uzeti i jednu kutiju ADa zlu ne trebalo. Izdajalicu cu dobiti od sestre.

Tako je jedna bocica, jedna kutija ad zlu netrebalo. Kazem to je za pocetak.  Meni izdajalica nije znacila nista i dobro da mi je patronazna posudila da ne kupujem bzvz. Nikad nisam izdojila vise od 20ml i to sam se mucila za navuci. 

Žuža
    16. Ožujak 2020. 14:07

Rio13

Savjet moje sestre koja je cure dojila, necaka je probala al nije islo. Imajte barem jednu bocicu doma i kutiju ADa. Njoj se desilo s najstarijom u sred noci da nije imala mlijeka i to je sou program bio. Takodjer, ako ce neka imati mlijeka a nikako ne uspijete uspostaviti dojenje, izdajalica ce vam trebati i opet nekakva bocica barem jedna. Bez obzira sto planirate dojiti, bolje je imati te stvari doma da vam se ne desi cirkus u sred noci ☺️ Mi cemo svakako jednu bocicu uzeti i jednu kutiju ADa zlu ne trebalo. Izdajalicu cu dobiti od sestre.

Da, slažem se. Ja sam prvog malog dojila i nisam imala problema. Ali sam si ipak kupila kutiju Novalaca i bočicu. Sada ću opet isto kupit kutiju Novalaca i bočicu pa za ne daj bože. Bočicu sam kasnije koristila kad sam morala mjerit mililitre za nešto. Super mi je došla :) A hranu poklonila. 

Bebač vidiš, nisam se sjetila mrežice. thx. svakako i to uzimam :)

Vrapčić123
    16. Ožujak 2020. 14:10

Snoopy izgledaš super, trbuščić je prekrasan 🥰
    Zmya draga sretno ti bilo, neka sve prođe kako treba. Javi nam se kada stigneš... 😘😘😘
    Meso: ja u zamrzivaču imam dva komada puretine i komad teletina. I to je to... Ništa, ubaciti ću grahorica  kada ponestane mesa... 😊 Al baš mi je muž pričao kako je zaista sve opustošeno. Nigdje ničeg nema za kupiti. 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

yvette
    16. Ožujak 2020. 14:11

Bebac mislim koristiti sve. Osim sto radim, jos sam student doduse vanredni pa rijede idem, ali mi izdajalica treba ako imam obvezu na faksu, da mogu unaprijed pripremiti mlijeko, spremiti ga u bocicu i muz ga samo grijacem zagrije i da bebi.
    Ukoliko ne budem imala mlijeka, koristit cu opet sve osim izdajalice. Trebat ce mi i bocica i grijac.
    Svjesna sam da se moze i bez sterilizatora ako ce se prokuhavati, kao i bez grijaca. Razmisljala sam o tome i bez puno stvari se teorerski moze zivjeti u zivotu, ali si s njima olaksas. Bar tako gledam. Opet nije kolicinski to puno stvari da cu zatrpavati prostor. 

Trancie
    16. Ožujak 2020. 14:15

slažem sa sa Mrvičak vezano za veličinu robice, mojoj je sve 56 bilo veliko i dugo je nosila; nikad 62 dočekati, ona je i sporije rasla, baš smo dugo sve brojeve iznosali; ništa nisam gomilala.
    Odmah sam kupila samo 2 dude i 2 boce tommy tippie da ima zlu ne trebalo; 
    Obzirom da mi je slabije vukla morala sam odmah izdajati pa sam poslala po ručnu izdajalicu( s njom dobila i sterilizator za mikrovalnu)  i šeširiće ( malo sam ih koristila) mlijeko ad nisam kupovala, nego sam se mučila dojiti koliko god sam mogla, inače da sam ga imala doma dobila bi ga mala odmah sa mjesec dana.
    Kasnije sam si uzela električnu izdajalicu jer sam navlačila sama mlijeko jer mala nije baš htjela. 
    Tako da smatram da ne treba ništa gomilati, sve se može uzeti u hodu, jer vam možda dijete nikad neće htjet bocu ili cucu i sl.
    Ps meni je inhalator zlatna stvar- ali i to po potrebi uzeti ako je dijete sklono bolestima dišnog sustava.
    Što se tiče aspiratora ja sam si na ebay uzela samo nastavak na špricu i time maloj ispirem nos, sva slina izaže , a dođe 30 kn cca

Vrapčić123
    16. Ožujak 2020. 14:17

Slatke brige čestitam na urednom pregledu ❤️
    Žuža, Yvette i ostale curke hvala na popisima, ja sam totalno neupućena što treba za malu bebu, al računam si ajd tek sam 25.tjedan, ima još vremena... Al vrijeme brzo leti, pa bih trebala malo to početi proučavati... 😁

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.