Hvala na odgovorima curke. Jesu li dobre Babybjorn nosiljke / klokanice? Original ili mini gledam.. Znate li išta o njima?
Ja ne znam, moje prijateljice imale ergobaby
💙
Jastuk za rodilište- ne planiram kupovati niti nositi jer imamo obiteljski jelte nasljedni( nije mi to neka fora makar bio od čipke i svile) moja pucka nije htjela ni u bolničkom jastuku biti smandrljana, drugi dan su noge i ruke van virile....
-
Klokanica - svoju kćer nosila sam od pregleda kukova ,prvo u neergonomskoj kloksi koju smo naslijedili da bi me susjeda,koja je je nosila svoje obje cure u nosiljkama uputila u bebonošenje. Nosila sam malenu do 4.mj. ove Trudnoće. Ergo baby ,Tula ,Su oblikovane nosiljke i preporučaju se tek od 4 mjeseca bebinog života ( osim ako dolaze uz umetak za novorođenče) . Tako malecke bebe tj novorođenčad se ugl nose u ring slingu, elastičnoj ili tkanoj marami.
To vam je na dnevnoj bazi jako jako slično kožiranju koje sad provodi Dorica sa svojim kinderićima, prednosti za bebu su ogromne - bebica kad vam stigne na svijet se tek privikava na nepoznatu okolinu, "nasilno" ( jer je porod trauma i za bebu i mamu) je iz poznatog okruženja ušla u novi svijet- nošenjem bebi dajete lakšu prilagodbu na novo stanje jer ipak čuje vaše disanje, otkucaje srca , to prepoznaje pa ju to umiruje. Ne kaže se bezveze da je period babinja zapravo četvrto tromjesečje, iz upravo tog razloga.
A iskreno , nanunali se budete , ili zbog grčeva, uspavljivanja, jednostavnog maženja- nosiljka ili marama vam mogu biti samo na pomoć!
Sreća mamina
Dobrodošao
Hvala na odgovorima curke. Jesu li dobre Babybjorn nosiljke / klokanice? Original ili mini gledam.. Znate li išta o njima
Ovisi o modelu. Ako i planiraš kupiti BB gledaj da ima široku bazu ili da je proširiva ,klokanice sa uskom bazom nisu preporučljive jer ne podržavaju optimalan razvoj kukova niti ne omogućuju ergonomski položaj tijela bebe .. BB One bi bio bolji model al probaj ako imaš fejs učlaniti se u grupu Nošenje beba , grupu vodi certificirana savjetnica Iris Božić( pohađala njemačku die Trageschule ) , a ima i lokalnih grupa.
Nosiljke znaju imati visoke cijene , nekad i neopravdane s obzirom na to da možda i nisu najbolje za djetetov razvoj( neki modeli) ali da se naći dobrih i povoljnih marama i nosiljki koje su vam dobra investicija ako se planirate nositi.
Sreća mamina
Dobrodošao
Pepilli hvala na detaljnom pojašnjenju. Ja zbilja nemam pojma ništa o tome svemu. Svaki savjet će mi dobro doći. 😊
Rose hvala ti. Za Ergobaby sam čula sa su dobre. 👍
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Yvette da pitaš doktora smiješ li barem prah organski prah cikle piti? On je jako koncentriran, da nadoknadiš to željeza što nećeš moći piti željezo u tabletama dok ti stolica ne krene biti redovitija. Ja pijem od Solgara željezo, ali ono je 20 mg samo. Ovaj tvoj lijek ima više mg.
Amneris jastuk je presladak. Baš sam ga neki sam vidjela. 😊
Anavo hvala na odgovoru za klokanicu i za jastuk. I meni se čini da će biti pre toplo ljeti za jastuk. 🤔
Žuža, Trancie, Rose hvala vam cure na odgovorima. 🥰🥰🥰
Bebac, Yvette hvala curke na odgovorima vezano za klokanice i jastuke. 😘😘
Laku noć svima želim! 💕💕💕
Ja isto planiram kupiti Ergobaby.. Mislim se između ergobaby adapt i ergobaby 360.. Oba modela sam cula samo pohvale. Sad opet, ovisi i do bebe hoce li htjeti.. Al ja budem pokusala. 😊
Krafnice moje najsladje, citam vas, bolje ste od obavezne lektire!! Vadim biljeske, ali sada moram ic skuhat kupus pa sutra nastavljam, mislim da jos koji sat iscitavanja i stizem vas, ako ne odmaknete opet previse 😬 sad je bilo 100tinjak stranica..ups!
Dobro dosle u moje romaticno majcinsko razdoblje 🤣🤣https://ibb.co/swr60T0
😅
Laku noc svima i sto manje prevrtanja, lijepo mi spavajte i slatko sanjajte..mene su bebice sad pogledale sirom otvorenih ociju tako da idem ubit 2-3h, crknuta, ali neopisivo sretna!!
P.s. znam da nisu prave emocije nego reakcija na podrzaj, ali kad ih pomazim po tim minijaturnim obracicima /koji su maleni ko noktic ( i to onaj osisani do kraja) na malom prstu ruke/ ili prodjem malo prstom pod bradom kao da ih poskakljem, malo razvuku usta u smjeskic!!! Sladje od najsladjeg kolacica!!! 🥰🥰
Ja ne udjem par sati, i vec se nakupi stiva, mogu misliti kako je kad se ne udje duze- tesko se pohvata.
Dora- slika je vrh. I ja vjerujem da nije samo podrazaj, vec da prepoznaju svoju lavicu 😚
O nosiljkama nista ne znam, zanimljivo je bilo za procitati.
Vrapcic- prva kombinacija mi je 🥰🥰
Ostala robica koju ste slikale je takodjer preslatka. Trancie komplet za izlazak- ajme meni 😍😍😍
Idem se sad vrtit jedno sat vremena u krevetu, pa zaspati pa se u roku pola sata-sat probuditi na piskenje i tako se muciti do jutra.. noooc 😘
Bebama je dodir sve tako da uzivaj u osmjesima i mazenju, preslatko 😍♥️ Da znas da sam guglala zasto imas kupus u grudnjaku, svasta covjek nauci na forumu 😁🤗 Lijepo spavajte 💤😘
Sortiraj odgovore
Najstariji