Pozdrav cure
Koliko vaše bebe imaju krutih obroka i koliko piju ad, ak piju ad ? Hvala vam 😘
Dobro jutro svima. Krino, mene ovo "ne jede normalno i stalno trlja oci" podsjeca na moju, ali onda kada joj nesto od hrane ne pase (u smislu alergije), onda si i lice bjesomucno trlja, sve ju svrbi. Rekla nam je i gastricka da oni sami odbijaju hranu koja im ne pase za organizam🤷♀️ iako vjerujem da je kod Koste samo umor u pitanju😊 moja kad ne popije dovoljno mlijeka onda pije vise vode, kad popije dosta mlijeka, eventualno jednu bocicu vode popije. Kuzim zasto te brine, nije svejedno kad ne zeli vodu, a svi tuoe da je treba pit. Jesi probala na spricu?
Cini, kao sto citas, i moja to radi. Bas jucer je cijela bila od buce i krumpira, obrva zaljepljena od povrca, hranilicu bi mogla svaki dan prat, a robi koju bi trebala.rmijenjat 3 puta dnevno da ne pricam. I da, zna bit jaaako iritantno. Meni je nekad presimpaticno, nekad mi se place od muke kad to vidim.
Norules, ja sam zumanjak prvo 1/4 pa 1/2 pa cijelo. Iako sam ga morala izbacit radi alergije.
Ivonne, hvala na info za robicu😁
Joj Cini, zaboravila ti iskomentirat (citam jedno po jedno pa tako komentiram, mene i dalje prati trudnicki mozak😂). Mi smo isto od bebice koji bi stavio u krevetic, dao joj bocu i ona zaspe bez problema, dosli do razine gdje si ti sad. Nama je pocelo prije 2 mj i jos traje. Iako ja mislim da je njoj to dosta povezano i sa alergijama i atopijskim, nama su noci postale uzasne, toliko da mi krene muka kad pocne padat noc.. za utjehu, stanje se zadnjih dana malo popravlja i vise nema xy budenja po noci, jedno u 11, jedno u 3 pa spavanje do nekih 8.
Tiha, ja sad iskusavam novu rutinu pred spavanje (svi mi o tome tupe da mora imat rutinu, da ce se tako bez problema vratit na stato sa spavanjem). Ugl, pocela sam je samo jednom stavljat na dnevno spavanje (sama je jedan dan odlucila produzit vrijeme budnosti pa sam to iskoristila i sad je janodrzavam budnom do nekih 1). Nakon tog dnevnog spavanja oko 3, 4 ruca (ovisi kad je kroz jutro jela), onda oko 5.30 mlijeko, oko 7.30 vecera, pa igra uz pustanje oliverovih pjesama. Obozavam ga i u trudnoci sam ga slusala, gs joj jednu vecer pustio i odmah se umirila pa se tjesim da mozda stvarno i pomaze. Nakon toga je stavljam da se igra u kreveticu (imamo tu srecu pa se zaista zaigra sama u veticu i kreveticu) uz djecje pjesmice (nista ne gleda, samo slusa). 3 min pred spavanje pocne kenjkat, tu je uzmemo i samo se nasloni na nas, jos malo negodovanja i puf, zaspe😊
Jako se madam da se necu urec sad kad sam to izgovorila, ali eto, slamka spava, zadnjih dana pali😂
Ja sam od prehrane izbacila pmk, jaja, ribu, gluten, psenicu. I soju ne smije. To je zasad sto znamo da je alergija. Možda da izbacis te najcesce alergene za pocetak pa vidis. Mojoj je kozanista takva, evo zadnji dan kortica, na ledima se novi pecat pojavio. Vec smo ocajni, cijelo tijelo je zahvaceno, ocito joj smeta jos nesto od vica/povrca/zitarica sto joj dajemo, ali ne mogu nista znat dok korona ne prode pa je ne odvedem o bolnicu na cjelokupno testiranje. Ja sam kupila uriage xemose liniju pa cemo tretirat s tim. Iako ne znam je li od nje dobila osip po trbuhu..
Ja njoj od zitatica dajem pir (za kojeg nisam sigurna), amaranth, proso i heljdu. Zob sam makla radi glutena. Gdje kupis gluten free zobene? Jos misim uvest quinoju i jecam, za to nam je rekla doktorica. I da uvodimo nove namirnice ali s oprezom. To je uzasno tesko jer kako ti mlzes znat jel joj osta od toga steti kad je cijelo tijelo zahvaceno. I da steti, ne mozes skuzit
Cini, bravo za zubić 😁😁
Mi smo jučer završili s aflodermom i za sad se čini ok. Preporučila nam je pedijatrica dexyane med, po to idem sutra. Isto nemqm pojma od čega se osipa, inam slike u razmaku po 4 dana i užasno izgleda kak se brzo širi. Za sad sam izbacila gluten (pšenični i pirov griz), danas mu dajem amaranth prvi put u nadi da neće reagirat, a zob bez glutena sam našla u dm-u. Navodno zob sama za sebe nema glutena, ali kad raste uz pšenicu (a tako je najčešće) onda ima. Iskreno, isto sumnjam na voće i povrće, jer je njemu kroz jutro relativno ok (doručak nam je oko 10). Vide se flekice, ali nisu crvene. Do navečer (ručak je oko 3) je to dosta crveno. Čitam u grupi za atopijski dermatitis da mogu reagirat baš na sve (banana, jabuka, kruška, krumpir, karfiol, mrkva..) tak da ni ja nisam pametna kojim putem krenut sad nakon moje ideje micanja glutena 🤷♀️
Krino koji griz si izbacila (mozda glupo pitanje, ali sad od svega radi griz pa ne znam na koji mislis)?
Cini i Marlona, super za zubice🎉🥰
Ja sam prekjucer odlucila prestat davat svoje mlijeko. Ocito joj smeta jos nesto sto ja ne znam (iako sam i iz svoje prehrane sve zivo bila izbacila), tako da sam stala s tim. Bilo mi je muka, ali 10 mjeseci je bila na mojem mlijeku, mislim da je to suoer. Pogotovo jer se ja od samog pocetka izdajam pa pije na bocicu😊
Sad se izdojim samo toliko da pritisak popusti i da mlijeko nestane. Kaze i gs da mu je nekako mucnojer prestajem s tim, kamoli meni, ali mislim da sam se dovoljno potrudila i omogucila joj kad je najvise trebalo, ovo mlijeko i dalje zamrzavam da joj mogu dat ako budu ok uvjeti za to. Do tad proizvodnja staje i koliko mi je zao, toliko mi je i ogromno olakasnje jer izdajanje je poookora!
Pozdrav cure
Koliko vaše bebe imaju krutih obroka i koliko piju ad, ak piju ad ? Hvala vam 😘
Moja od kad je prihvatila adaptirano ima 3 kruta i 4 mlijecna obroka po 120-180ml. Ali ima vec 10mj, mislim da ti ovo moje ne znači previse jer su 2 mj razlike😁
Cini, bravo za zubić 😁😁
Mi smo jučer završili s aflodermom i za sad se čini ok. Preporučila nam je pedijatrica dexyane med, po to idem sutra. Isto nemqm pojma od čega se osipa, inam slike u razmaku po 4 dana i užasno izgleda kak se brzo širi. Za sad sam izbacila gluten (pšenični i pirov griz), danas mu dajem amaranth prvi put u nadi da neće reagirat, a zob bez glutena sam našla u dm-u. Navodno zob sama za sebe nema glutena, ali kad raste uz pšenicu (a tako je najčešće) onda ima. Iskreno, isto sumnjam na voće i povrće, jer je njemu kroz jutro relativno ok (doručak nam je oko 10). Vide se flekice, ali nisu crvene. Do navečer (ručak je oko 3) je to dosta crveno. Čitam u grupi za atopijski dermatitis da mogu reagirat baš na sve (banana, jabuka, kruška, krumpir, karfiol, mrkva..) tak da ni ja nisam pametna kojim putem krenut sad nakon moje ideje micanja glutena 🤷♀️
Ja sam pirov griz nasla bez glutena (tvornica zdrave hrane). Krusku sam joj izbacila jer mislim da joj ne pase. Kao ni cikla i teletina. Tako da je i moja zapela na piletini i puretini. Receno nam je da probamo i kunica i janjetinu. Ugl, ako ti ista pametno padne na pamet, molim te javi jer sam i ja skroz izgubljena sta i kako. E da, i bobicasto voce da uvedemo slobodno
Uf... Puno svega. Izbacila sam.onaj plavi griz, psenicni. Na kojem pise BEBE. Kupila sam pirov hriz pa cu probat. Mislim da nije od jogurta. Ja vise i ne uvodim novo. Sad mu dajem po 3 dana za redom kao kod uvodjenja dohrane. Dok sam skuzila da je griz, riba ili jogurt. Kad sam ribu izbacila, sve je nestalo. Griz sam kuhala rijetko, ali mi se cini da nije od jogurta. Jede piletinu, teletinu. I napravim pileca jeteica na juhu 1x tjedno.
Mislim i ja da je od umora to trljanje, a od kad su mu izbile jedinica i dvojka gore, trlja nos i lice sve u 16. Cini mi se da ga svrbi ili.boli jer drugi par samo sto nije izasao. Nocas i moja kicma place. Imali smo 2h sou. Ne spava mu se, samo nosi. Na kraju sam ga iz 3.puta stavila kod sebe u krevet. Jedva je zaspao u pola 5. Ja sam prebijena od njega, pokocena od nosenja, neki zivac me u lopatici boli, a za dobro juteo sam dobila pljesku po licu i osmijeh. Smrznula sam se. Svi smo zbombani i nateceni.
Moj pije 2x235ml ad i 3 kruta obroka. Ali pun tanjur. Koliko bih i sama pojela. Izjelica je. Sve hoce. Jos jaje nisam pocela uvodit. Sve me strah zbog ribe i sl.
Mi nismo ni s cim mazali fleke. Imao je samo 1 veliku i 3 manje. I sve su prosle same od kad sam izbacila griz, ribu, jogurt.
Svaka cast na 10mj izdajanja. To je ziva muka. 👏👏
Tiha, zaboravila sam ti rec, dexyane se smije mazati 2x dnevno i ne vise od 30% tijela. Takve upute sam ja dobila i vidjela da tako i pise. Citam da neki mazu puno vise. Sto su tebi po tom pita ju rekli. Za vlazne povoje su nam rekli pediacyn sprej kojeg nikako nabavit pa ih i ne radimo, ali vidim da se svi kunu u pediacyn gel. Mozda bi njega uzela pa probala s tim mazat lad se neki vevi ekcem pojavi, ne znam. Imas li ti iskustva s njim?
Cini, cestitam na zubicu. Meni je tako slatko kako si se ti rasplakala jer ti beba ima zubic i vec je toliko narasla. Ja placem i ufam se da ce nam svi zubi sad krenut izlazit da ne moramo ovaj teror trpit do 3.godine 😂 Nama je prvi zubic izasao s nekih 8mj i od onda je koma. Sve sto smo prije mislili da je koma...bilo je kamilica 🤦🏻♀️😆
Umorni smo vec i ludi. Imamo taktiku da se svaki odmori po sat ipo u dani dok drugi cuva. Da ostanemo iole normalni ako je to moguce. Tu ne ulazi tusiranje i kuhanje i sl. Iskljucivo baby sitting.
Uf… Puno svega. Izbacila sam.onaj plavi griz, psenicni. Na kojem pise BEBE. Kupila sam pirov hriz pa cu probat. Mislim da nije od jogurta. Ja vise i ne uvodim novo. Sad mu dajem po 3 dana za redom kao kod uvodjenja dohrane. Dok sam skuzila da je griz, riba ili jogurt. Kad sam ribu izbacila, sve je nestalo. Griz sam kuhala rijetko, ali mi se cini da nije od jogurta. Jede piletinu, teletinu. I napravim pileca jeteica na juhu 1x tjedno.
Mislim i ja da je od umora to trljanje, a od kad su mu izbile jedinica i dvojka gore, trlja nos i lice sve u 16. Cini mi se da ga svrbi ili.boli jer drugi par samo sto nije izasao. Nocas i moja kicma place. Imali smo 2h sou. Ne spava mu se, samo nosi. Na kraju sam ga iz 3.puta stavila kod sebe u krevet. Jedva je zaspao u pola 5. Ja sam prebijena od njega, pokocena od nosenja, neki zivac me u lopatici boli, a za dobro juteo sam dobila pljesku po licu i osmijeh. Smrznula sam se. Svi smo zbombani i nateceni.
Moj pije 2x235ml ad i 3 kruta obroka. Ali pun tanjur. Koliko bih i sama pojela. Izjelica je. Sve hoce. Jos jaje nisam pocela uvodit. Sve me strah zbog ribe i sl.
Mi nismo ni s cim mazali fleke. Imao je samo 1 veliku i 3 manje. I sve su prosle same od kad sam izbacila griz, ribu, jogurt.
Svaka cast na 10mj izdajanja. To je ziva muka. 👏👏
Ja se vama divim na celicnim zivcima, kostima i misicima😬
Treba taj tempo izdrzat, bas treniranje psihicko i fizicko..
Ja sam svoj pocela mrvicu smanjivat obroke jer bi isto pojela kolilo god da joj dam pa joj onda slodi. Od kad sam ipak smanjila malo i uvela meduobrok mlijeko, primjetim da je po noci mirnija. Mozda joj je onolika kolicina tesko padala na zeludac (tocno to sto kazes, tu kolicinu ja pojedem, a koliki je njihiv, koliki nas zeludac) pa bi navecer bio show
Sortiraj odgovore
Najstariji