Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiniCooper26
    06. Veljača 2020. 21:40

Hvala cure na info. Vidila san u bipi su sad na akciji ovi zdravi proizvodi 😃 pa ako kome treba.. U dm imaju uz violeta pelene kad se kupe 2 pakovanja dobije pletenica kao ogradica za krevet.. Ima roze boje ali ko ga šiša 🤪🙈 

06. Veljača 2020. 21:42

krino

ayla

Mame pitanje cije bebice jos ne sjede a bebice imaju oko 70cm ili vise dal postoje vece kadice za kupanje i kakvoj vi kupate?

Kadica iz ikee i snalazimo se. Necu kupovat jos jednu. Preselit cemo se u nasu uskoro 🤣

Mi imamo onu naj obicniju na njoj pise od 0-6mj a nama vec mj i pol dana vec malena 🙈 trazim ima li veca al nigdje ne nalazim, ona obozava kupanje toliko je uzbudena da glavom tuce uvijek u kadicu  😂 a nasa nam je pre ogromna jedino da je netko s njom unutra 

Tiha
    06. Veljača 2020. 22:20

Jel moguće da idu zubi, ali ne jedinice ili dvojke, nego trojke ili četvorke?? Ja stvarno ne znam prepoznat to, ali njemu su ti donji (ja ću ih nazvat kutnjaci, pa valjda ćete me skužit) full napeti i natečeni. Bila sam uvjerena da donje jedinice idu jako sporo pa je zato nervoza, ali to je onak, nekak srednje natečeno. Kad sam ovo danas skužila sam ostala u šoku.. 

CiniMINIS
    07. Veljača 2020. 08:04

Ja isto pojma nemam kako tocno organizirati hranjenje a tek uvodimo prvu kasicu 🙄. Trebalo bi kao u jutro, al ona jutro prespava prakticki od hranjenja do hranjenja, znaci ne mogu naci period kad nije gladna. Tek oko 12 dokazi sebi i krene malo dulje buti budna. Al za sad je ok ovako. Evo sad ju nahranila i ona zaspala na sisi. Oko 10, 11 onda spremim kasicu, dok ju zgnjavim da ona malo pojede i nakon toga podojim ona vec na veliko rulji oke. 
    Ivonne, ja kad nabijem zuljeve stavim dvije preklopljene blazinice preko kao zastitu od pritiska i trenja i zalijepim preko pola onog dugog flastera i mogu opet u svijet.
    Svaka cast kako si primjetila visinu 😅 ja sam primijetila samo "blizu 9kg" i mislila si da moja ni s godinu dana jos nece biti blizu 9 kg 😂. Al u pravu si, pravi je to mali covjek. 
    Pelinka, postoji neki poseban razlog za uzv bubrega? Ne sjecam se vise dal si pricala nesto 🙈. 
    Kako su navalili svi zubi od jednom 😅 a kod nas bas nista.. al s obzirom da su vasi malci uglavnom po mjesec/dva stariji od moje cure ne brinem, doci ce i nasi kad bude vrijeme 😁. 
    Tiha, kod nas se nista ne vidi, al moja cura isto vise brusi kuteve nego naprijed 🤷‍♀️. 

pelinka
    07. Veljača 2020. 09:00

Jutro zene. Krepana sam.. sinoc smo skinuli stranicu sa krevetica i spojili s nasim krevetom u nadi da cemo napokon bolje spavati. S nama je, al nije s nama.. znaci, urlanje svakih 15min, pol sata. Tek sto ga umirim, sg hrkne onako, od srca i mali se trgne i ajde opet ispocetka. Ne znam sta je vise, jel idu ti nesretni zubi ili sta, ali znam da sam premorena.
    Cini, vucemo bakteriju jos iz bolnice. Ostali smo duze i u bolnici zbog nje. 5 dana primao terapiju, kao bilo ok i pustili nas kuc. Na prvoj kontroli, bakterija opet u urinu. Pa poslije dvije bakterije.. Pedica nas poslala na uzv bubrega za svaki slucaj, ali je pretpostavila da su bakterije tu zbog fimoze. Kao, vjerojatno je urin sekundarno zagadjen, skupi se svega oko pise, pa zato pokazuje bakteriju. Bili na uzv, ta doktorica pretpostavila isto, ali je usput vidjela da mu je jedan kanalic prosiren. Onda smo isli kod urologa, tad je imao 2mj i on mu je prevukao kozicu. Kaze da je bilo strasno, zaljepljeno sve, ispod bilo bas puno tih bijelih naslaga. Nakon toga, nema vise bakterije, hvala Bogu, ali moramo ici prekontrolirati jos te bubrege da vidimo sta je s tim kanalicem. Eto, ja opet razvezla nadugacko i nasiroko 🙈

krino
    07. Veljača 2020. 10:38

Pelinka, mi smo isto zdrobljeni i nikakvi. Jucer starog pustili u krevet, a cijelu noc je hrkao ko slon...on odmoran, mi za k*

• Ivonne
    07. Veljača 2020. 11:22

CiniMINIS

Ja isto pojma nemam kako tocno organizirati hranjenje a tek uvodimo prvu kasicu 🙄. Trebalo bi kao u jutro, al ona jutro prespava prakticki od hranjenja do hranjenja, znaci ne mogu naci period kad nije gladna. Tek oko 12 dokazi sebi i krene malo dulje buti budna. Al za sad je ok ovako. Evo sad ju nahranila i ona zaspala na sisi. Oko 10, 11 onda spremim kasicu, dok ju zgnjavim da ona malo pojede i nakon toga podojim ona vec na veliko rulji oke.
    Ivonne, ja kad nabijem zuljeve stavim dvije preklopljene blazinice preko kao zastitu od pritiska i trenja i zalijepim preko pola onog dugog flastera i mogu opet u svijet.
    Svaka cast kako si primjetila visinu 😅 ja sam primijetila samo "blizu 9kg" i mislila si da moja ni s godinu dana jos nece biti blizu 9 kg 😂. Al u pravu si, pravi je to mali covjek.
    Pelinka, postoji neki poseban razlog za uzv bubrega? Ne sjecam se vise dal si pricala nesto 🙈.
    Kako su navalili svi zubi od jednom 😅 a kod nas bas nista.. al s obzirom da su vasi malci uglavnom po mjesec/dva stariji od moje cure ne brinem, doci ce i nasi kad bude vrijeme 😁.
    Tiha, kod nas se nista ne vidi, al moja cura isto vise brusi kuteve nego naprijed 🤷‍♀️.

Morat ću tako nešto smislit, jer boli i dok sjedim baš sam odvalila kožu 😁

• Ivonne
    07. Veljača 2020. 11:30

Šta sam sve pročitala... 
    Mi isto imamo ikeinu ladicu, mala joj je ali ne mislim novi kupovati nego se snalazi dok se ne posjedne. Fora s tom ikeinom je što ne izgleda ko klasična baby kadica pa kad izrodim svu djecu glumit će mi banjicu za veš 🤣🤣
    🤔🙄 Da kutnjaci idu prvi, moguće ali malo vjerojatno, mislim da je taj dio tvrd sam po sebi. Tak sam i ja mislila s malim da će prije kutnjaci izbit jer mi se to činilo crveno i tvrdo.
    Pelinka, sretno s malim na pregledu, nadam se da će dr potvrditi da je sve ok. 
    Ni ja ne mogu uskladiti vrijeme tog prvog hranjenja jer ujutro doji pa nekad produži spavanje a nekad je budna ko sova i moram ju dići.
    Jede kako kad, nekad ok nekad par žlica, sad ću joj uvesti i ručak. 
    Mali mi je sinoć zakurio, još se upišao u krevet a ja sam se posvađala sa ŠG 

07. Veljača 2020. 14:36

Kad smo već kod kupanja, ima li koja da ima tuš, a ne kadu? Mi imamo tuš i to ne baš komotan jer veći nismo mogli staviti. A njena kada (kupili u BebeNova) je dosta velika i neće mi moći stati u taj tuš. Kako je onda najzgodnije kupat dijete poslije u njemu?

• Ivonne
    07. Veljača 2020. 16:26

shell

Kad smo već kod kupanja, ima li koja da ima tuš, a ne kadu? Mi imamo tuš i to ne baš komotan jer veći nismo mogli staviti. A njena kada (kupili u BebeNova) je dosta velika i neće mi moći stati u taj tuš. Kako je onda najzgodnije kupat dijete poslije u njemu?

Vidjela sam puno fora gdje roditelji uguraju u tuš onaj bazenčić na napuhavanje pa ti opet dijete može uživati u kupanju. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.