Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nena1986
    04. Veljača 2020. 01:24

Mi smo nadošli... procicala jutros. Do tad muke, nema šta nismo isprobali, poze, izdajanje, kupus 😂. Ona spava na cici, ja ne mogu. Živote robijo 🙄

CiniMINIS
    04. Veljača 2020. 04:53

Ma ne muci mene njena kilaza niti dal ona pre malo jede (doktorica je zadovoljna s kilama, a i meni se cini da lijepo napteduje), ja bi samo voljela da sama trazi odnosno da se javi kad je gladna pa da ju po potrebi mogu i ranije nahraniti (ako je ikad stvarno ranije gladna). Inace ona lijepo papa po danu i po noci. Ima naravno svoje trenutke kad je previse dekoncentrirana s svijetom oko sebe jer je sad sve zanimljivo, al na slijedecem hranjenju to onda nadoknadi. A hranjenje kad je umorna kod nas nikako ne funkcionira jer ju hranjenje jos vise umara pa ju to zivcira i htjela bi valda najrade da joj se odma svo potrebno mlijeko stvori u trbuhu i da se ne mora truditi 😂.
    Covjece, carstvo virusa i bakterija u vrticima 😅. Koma.. Taman si izbjegla tako sto si malu ostavila doma. Lakse ti je nju "zdravu" i njega aktivnog hendlat nego nju bolesnu i njega tako aktivnog. A dobro krino kaze, sto vise izmoriti pa ce lijepo spavati 😁 (ili ti ili oni 😂).
    Neno, super da je uspjela posisati. Ja svoju isto taman nahranila pa je jos malo budna u kreveticu jer ju je razbudilo mijenjanje pelene, a ja lezim i cekam da usuti i zaspi pa da mogu i ja 😁 eto, taman zavrsila s svojim litanijama, ona zaspala pa sad mogu i ja. Laku noc (odnosno jutro 😂) svima i super dan vam zelim. 

krino
    04. Veljača 2020. 07:46

nena1986

Krino, mi ti koristimo grčki jogurt, obično (dukatos), obični jogurt tekući, (veronika), svježi sir (veronika), kefir radim sama od veronikinog svježeg kravljeg mlijeka. Mlijeko bademovo nezaslađeno (alpro). Kravlje ne do godine, barem 😉 .Eto… isto tako što se "mliječnih" namaza tiče, ne kupujemo nego napravim sama od čvrstog jogurta (veronika), napravim labneh tj, samo ostavim da se procijedi voda… to joj mažem na kruščiće, palačinkice, vafle… 😋 Dosta?

Dobro je. A sad ti meni reci na kakve kruscice? Jel i to sama peces ili imas neke bio eko bla sra koji se kupe? Kako ti bez zuba papa kruscice, palacinke i ostalo? Narezes joj na trakice?

• Ivonne
    04. Veljača 2020. 08:07

Dobro jutro, jučer 11000 koraka i žuljevi na obje noge. 
    Krino ja sam sama pekla bez soli, pa im daš sredinu da pojedu uz namaz, a koru da žulja desne 🤣🤣
    Palačinke su mekane, to se da žvakat i bez zubi, imaš onu foru jedna banana ti mijenja dva jaja pa napraviš banana palačinkice, malo gušče pa ti budu ko američke. 
    Mislim da imaš veroniku na trešnjevačkom, njihove stvari su dobre, mala mljekara pa još uvijek imaju domaći štih i koliko znam nemaju namjeru proširivati kapacitet. 
    Moj malac je u vrtiću, jučer su imali dan doma zdravlja🤣🤣 glumili su doktore i liječili bebe

nena1986
    04. Veljača 2020. 08:14

krino

nena1986

Krino, mi ti koristimo grčki jogurt, obično (dukatos), obični jogurt tekući, (veronika), svježi sir (veronika), kefir radim sama od veronikinog svježeg kravljeg mlijeka. Mlijeko bademovo nezaslađeno (alpro). Kravlje ne do godine, barem 😉 .Eto… isto tako što se "mliječnih" namaza tiče, ne kupujemo nego napravim sama od čvrstog jogurta (veronika), napravim labneh tj, samo ostavim da se procijedi voda… to joj mažem na kruščiće, palačinkice, vafle… 😋 Dosta?

Dobro je. A sad ti meni reci na kakve kruscice? Jel i to sama peces ili imas neke bio eko bla sra koji se kupe? Kako ti bez zuba papa kruscice, palacinke i ostalo? Narezes joj na trakice?

Sama ti ja to ispečem. Evo jutros sam joj naribala jabuku, dodala jaje, cimet i zlicu, dvije pirovog brašna. U kalup za muffine, ispala mi tri. Izrežem joj na trakice debljine i veličine mog prsta. Palačinke znam napraviti od banane i zobenih pahuljica mljevenih (tvoje mekinje 😂😂😂), ponekad sa a ponekad bez jaja. Muffine joj napravim i od smjese svježeg sira, pirovog brašna i jaja. Ponekad dodam i pire od cikle. Obično radim bez praska za pecivo ali ponekad dodam, to uzmem bio, bez aluminija. 
    Davala sam joj odmah od početka, slinom ti natopi kako cucla i žvače pa joj omekani. Uz to obično pije tekući jogurt. S tim da je sad već profi. Jede naranču, ako ima mekšu opnu bez problema. Pocucla, pa odgrize, sažvače desnima i proguta. 
    Koji put se i zagrcne, ali to je sasvim normalno. Prvih par puta me skoro strefilo, al sad već znam da ona to sredi sama. Ne pomazem joj, ne reagiram. Pljune ako si strpa previše i hrani psa kad joj je dosta 😂🙈

nena1986
    04. Veljača 2020. 08:19

https://hadoka.hr/media/filer_public_thumbnails/filer_public/8b/be/8bbea79b-416f-4d32-a76e-07a19361b370/zamjena_za_jaja.jpg__1125x1265_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg
    Tu su zamjene za jaja kome treba... 
    Ivonne, lako tebi sa doktorom za bebe 😂

krino
    04. Veljača 2020. 08:31

Joj curke, pa bas vam hvala! Super savjeti! Budem odmah danas nesto probala. Ja sam svome jucer dala.komad jabuke pa je cuclao i pregrizo. Moja mama se sva ukenjala da ce se udavit. Pa rekoh, nece pored nas dvije tu. Ali sam mu ipak ogulila mrkvu pa nek grize za desni 🤣
    Nekako ga sve vise zanima klopa, a lijepo mi jede. Kao.mali vrabac otvori usta kad jedemo kasu. Samo trpaj. Doma sve sama radim, ali sam jucer kupila neku kasicu sa sljivom. Sljive sad nemam (iako ih u ducanu ima za kupit) pa da mu malo.obogatim jelovnik. Opet. Teletina ide dosta dobro. Od danas riba...

nena1986
    04. Veljača 2020. 08:39

Samo neka ti sjedi nagnut prema naprijed, tako im je lako iskašljat i izbaciti. Jabuka ti je malo zeznuta jer im je teško sažvakati, a lako se otkidaju komadići pa se lako i zagrcnu. Mi je kuhamo, kao za kompot ili na pari ili prodinstam šnite na kokosovom ulju pa joj tako dam. Ako joj dam sirovu budem ko kobac kraj nje (kao da inače nisam kobac...😂) 
    Super da ti sve hoće 👌

• Mino19
    04. Veljača 2020. 08:52

Dobro jutro (dan) cure😊
    Citam vas i prvo moram prokomentirati za ove recepte, hvala na njima i svala cast na kreativnim idejama. Ja do sad sve kuhala old school, odnosno stavila u vodu, skuhala leso, izmiksala i dala. Pored vas i vasim palacinka, muffina, kruscica i ostalih stvari se malo sramim🙈
    Ali zato je super sto tu pisete ideje pa da i mi koji bas nismo iskusni i tim stvarima mozemo pokupiti koju ideju😊
    Nekidan sam zaboravila prokomentirati koronavirus. Moj gs je toliki hipohondar da kad bi mu rekla kako ljudi odbijaju pakete iz kine (a on svoga nije), mislim da bi bilo gotovo. Imao bi vec minimalno 3 dijagnoze😅
    Mene jos uvijek nije toliko strah, ali ako dode kod nas nece mi bit nimalo svejedno, prvenstveno radi male.
    Cure koje su imale upalu drago mi je da ste ju rijesile jer znam kako je ti, imala sam dvije gadne, bila na antibioticima, uzas jedan. Jos mi se nekad zna dogodit da mi se jedan dio lijeve upali, valjda isto kad zaspim na trbuhu.
    Krino citam sto pises o malcu i kao da citam o svojoj. Podudaraju se u toliko stvari da je to nevjerojatno. Mene je znalo nazivcirat kad bi im ja rekla da moju nesto muci kad krene plakat jer isto tako ne cendra bzvz. Onda mi krenu prodike da je to dijete, nista joj nije, mora plakat, bla bla. Kasice jela odlicno, zadnjih dana isto izvijanje, deranje kao da ju koljemkm tjeaim se da su zubi u pitanju.
    Ja se ne znojim pretjerano pojacano, ali na pocetku dok sam pila caj za dojilje sam smrdila kao kuga. To je bio uzas zivi. Jos ljeto, vrucine, a od toga smrdis i znojis se dodatno..tusirala sam se par puta dnevno, dezici, ali nista nije pomagalo🤮
    Prestalo kad sam ga prestala pit.

• Nikki
    04. Veljača 2020. 09:30

Jutro svima! Popiskio se jutros u 7, probudio kod presvlačenja, malo igranja, gnjavio bracu (već mu je počeo vraćati 😉), zaspao u 8 i evo ga spava, a ja nikako nešto započeti raditi jer kao ma sad će se on probuditi 😂
    Mi još nismo uveli mliječne proizvode, razmišljam si da bi mogli kao i meso, ribu smo probali. I mi žuljamo desni sa koricom kruha... super su recepti, baš vam hvala, nekad imam osjećaj da jede stalno isto...
    I nervoza nam je pojačana, vidljivo izlazi jedna a mislim i dvije jedinice gore... još je on dobar naprema ovom što čitam kod vas cure... 
    Nama je isto braco doma, grlo ga muči a znam da u vrtiću neće baš paziti pa koliko god je teško izdržati ćemo 💪bolje je ponekad tako...
    Dobar dan vam želim, držite se!😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.