Dobar dan 🙂
Moja se voli nositi u nosiljci, ali mi je teska vec… Super mi je kad i muz ide s nama pa onda on nosi 😂
Koje kapi d3 dajete bebama? Mi smo prvo plivit, a sad smo na wayi… Dajete redovito?
Da li se vasim bebicama stvaraju ranice iza uha? Ja cu izludit s tim… Rekla nam je patronazna da se bebama zna to napraviti i da mazemo uljem… Ali njoj se bez obzira sto mazemo uljem, svako malo napravi neka ranica… Mozda ne mazem dovoljno… Pitat cu pedijatricu slj tj na kontroli…
Moja iza uha zna imati onako suha zadebljanja kože, ne znam kako da opišem, kao krastice, na opip, ali nisu crvene, jedva se vide, više se osjete. Ja to mažem kokosovim uljem i onda prođe.
Za nosiljku, ja jedva čekam da se posjedne pa ide na leđa. A mogla bi ona skoro, jučer i danas se par puta namjestila u onaj položaj vrtnog patuljka, kad guzu bočno postavi i oslanja se na nadlakticu jednu 😃 meni to bar tako izgleda 🤷
Kasice... Ja skuham po saku necega i to zdrobim vilicom. Malo maslinovog, kap. I kolko pojede. Bebe su male. Doktori rade za proviziju pa forsaju kasice. Njima prvu godinu treba mlijeko. Ta kasica ce im samo biti dodatak za pocetak. Nema 100g tikvice kalorija kao boca mlijeka ili cika. Ja svom dam sat prije boce, koliko pojede pojede. Nekad 3 vrha zlice, nekad sve. Uvijek mu dam bocu u vrijeme kad i treba dobit bocu. Ako se napapao, ne popije sve. Ako nije, popije. Ja mu ne uskratim nista. Sam zna jel dovoljno ili ne.
Ma vucem taj glupi kašalj vec 3 tjedna. Nikako da prođe jer ne koristim ništa od lijekova. I još se ona u tom periodu sve češće budi po noći pa sve to u kombinaciji s iscrpljenoscu.
Bude bolje...evo uspavala je i ja legla.
Da vidim šta ste pisale.
Sušilica mi je jedna od boljih investicija. Stavim prat, u noći nakon što je opet uspavam prebacim u sušilicu i ujutro slozim.
Vezano za dohranu - ima puno oprecnih mišljenja, svatko odabere što mu paše. Ima ona knjiga beba voli papat, ima grupa na faceu Domaće kasice za bebe - vode je nutricionisti (dosta su kruti ali uzmeš što ti odgovara). Dohrana bi trebala krenuti najranije s 4 najkasnije sa 6mjeseci i pratiti bebu. Mi kad jedemo stavljam i nju u viper da nas gleda. Prati šta radimo, žvače na suho, ako je u krilu pruža ručice da uzme hranu. Znači vec pokazuje interes pa kad krenemo s dohranom možda će biti lakše. Tak sam i sa starijim i on je odmah prihvatio - mali ždero.
Ovo je moje mišljenje i nek se nitko ne uvrijedi: stvarno bebi od 4 mjeseca ne treba petit keks ili plazma. Imate puno drugih namirnica koje se mogu uvesti prije keksa. Ako želite sgusniti s nečim mlijeko ili ad da je zasiti više tj ako želite odmah uvesti večeru to se može sa žitaricama. Neko pravilo je da se svaka 2 mjeseca uvodi novi obrok. Nove namirnice se uvode u jutarnjim satima.
Količina koja je dovoljna ovisi i o bebi - ja nikad nisam branila jest i hranila sam ga dok je otvarao usta . Nikad se nije izbljuvao a kad je bio sit ne bi otvorio više usta nema šanse. Mjerica za hranu su mi bile one aventove casice - pojeo bi jednu veliku u prosjeku - nekad manje nekad više.
U knjizi beba voli papat sam vidjela da imaju i mjerila koliko čega po obroku - tipa palente dvije jusne žlice i sl. Sad ovako na pamet se sjećam da mesa u obroku od bebe ide kolika je veličina bebinog dlana.
Naravno da su bebe slatke kad krenu jesti, kad žulja jabuku ili bananu ili kad ih vidiš s kojim gustom pojedu keks, ali pomalo ima vremena - nazderat ce se slatkog u životu, pa bar sad dok to možete kontrolirati smanjite - ne uvodite.
Ili ko Cini odmah čokoladu 😂😂😂
Btw kakao je iznad godinu dana 😂😂😂
Mi imamo maxi cosi easia i zadovoljni. Nasljeđena od brace koji ju je pošteno iskoristio jer nije uopće htio u kolica, i sad ju puno koristimo jer je jednostavno praktična! Naravno da leđa bole nakon dugog nošenja, ali ako se pravilno namjesti da se izdržati.
Tiha, na kakvu zimsku vreću misliš?
Dajemo samo d3 i to ne baš redovito - nemajka 🙈
Marlona ja uopće ne znam što bih bez sušilice, i prije bebe a kamoli sad, nama spas!
Mmamma, iza uha mu zna biti kao puknuta kožica, isto ne prođe baš svaki put od mazanja, ja stavljam Cicaplast baume b5 od La Roche Posay. Nedavno mu je na preponama bilo isto pa smo riješili sa time.
Mene danima već glava boli, nos jučer kao da će početi zezati danas je ok, tako da, Ivonne nadam se da je prolazno i da neće biti gore! 🤞za danas, za cjepljenje.
Ranice iza uha - da super je kokosovo ulje, ima protupalno djelovanje. Često te ranice nastaju djelovanjem gljivica pa ih kokos ubije. U biti ako je suha koža onda bi taj dio trebalo održavati masnim. Za rane je dobar sudokrem. Ja poslije kupanja namazem maloj sve pregibe baby uljem pa tak i iza ušiju. Salasta je ali se za sada ništa ne crveni.
Da li vaši klinci još uvijek drže stisnute šake? Moja ponekad, kada bi trebala skroz prestati s tim?
Mi imamo maxi cosi easia i zadovoljni. Nasljeđena od brace koji ju je pošteno iskoristio jer nije uopće htio u kolica, i sad ju puno koristimo jer je jednostavno praktična! Naravno da leđa bole nakon dugog nošenja, ali ako se pravilno namjesti da se izdržati.
Tiha, na kakvu zimsku vreću misliš?
Dajemo samo d3 i to ne baš redovito - nemajka 🙈
Marlona ja uopće ne znam što bih bez sušilice, i prije bebe a kamoli sad, nama spas!
Mmamma, iza uha mu zna biti kao puknuta kožica, isto ne prođe baš svaki put od mazanja, ja stavljam Cicaplast baume b5 od La Roche Posay. Nedavno mu je na preponama bilo isto pa smo riješili sa time.
Mene danima već glava boli, nos jučer kao da će početi zezati danas je ok, tako da, Ivonne nadam se da je prolazno i da neće biti gore! 🤞za danas, za cjepljenje.
Ma zapravo nije vreća, al ja ju tak zovem. Vodonepropusna zimska navlaka za klokanicu (ja bi ju tak opisala) isto ergobaby. Zakopča se za klokanicu i skroz je beba pokrivena, izvana nepropusna, a iznutra flis. Onda ga ne moram previše obući niti ga stezat u svoju jaknu (nije da i sama imam puno mjesta 😂)
Sortiraj odgovore
Najstariji