Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Assia
    18. Studeni 2019. 10:02

mmamma

Assia

mmamma

Assia

Mi smo počeli s dohranom prije mjesec dana. Puuuuno sam citala i informirala se kako i sto, proucavala tablice i smjernice, ali na kraju sam nekako po svome nekom zdravom logikom. Jednostavno je previse raznih savjeta i covjek se pogubi. Bebac je iskljucivo dojen, ali nisam cekala da navrsi 6 mjeseci jer sam htjela laganini bez presinga poceti uvoditi namirnice.

Po savjetu pedijatra smo krenuli s kupovnim kasicama i pritom sam pazila da su iskljucivo 100% voce/povrce (jabuka, kruska, mrkva, bundeva, marelica…) bez dodataka. Lino kasice su uglavnom sve takve, ali kupovala sam sve kojima je sastav ok. To mi je bilo super za pocetak kad sam davala po par zlicica za probu, stvarno mi se ne bi isplatilo kuhati tako malu kolicinu, a i nemam gdje nabaviti provjereno voce i povrce, ovo mi se ucinilo ipak sigurnije.

Sad kad smo prosli tu prvu fazu isprobavanja kupujem bio voce i povrce sto nadem i sama pripremim. Samo sto je izbor ocajan, za sad sam nasla jabuke, banane, batat i mrkvu. I to mu mijesam sa zitaricama, instant zobene i rizine pahuljice (Hipp i Dm bio, isto bez ikakvih dodataka).

Planiram jos uvesti palentu za prvu ruku i mislim da cu poceti kupovati obicno voce i povrce da ne vrtim ova 4 samo haha.

Evo to je moje iskustvo, mozda bude nekome od koristi :)

Ovako nekako i ja planiram 🙂
    Za pocetak, jedan obrok se zamijeni dohranom ili kako? Kad se onda ide na vise obroka dohrane?
    Jos ne planiram, ali sad se pokusavam cim vise informirati…

Trebalo bi zamijeniti jedan obrok i kad ga beba u potpunosti prihvati (da ne trazi uz obrok i cicanje/bocicu) onda moze drugi s tim da treba proci minimalno dva mjeseca do uvodenja drugog (kasnije i treceg) obroka. To je ono sto sam ja procitala na vise mjesta. Ali nisam se drzala toga :D

Ja dam kasicu kao prvi obrok nakon nocnog spavanja i kao zadnji prije spavanja.

Uh, to mi se cini kao jako dugi proces… Pogotovo ako ne prihvaca, nekako mi je logicnije da onda cesce nudis…
    A ove kupovne kasice si grijala?

Pa da, meni je isto tako logicnije. Jedan od glavnih razloga zasto sam ja dajem dva puta dnevno je jer bebac jako cesto doji (svaka dva sata, ponekad i cesce, isto tako i po noci), a kasica ga ipak zasiti na duze. 
    Kupovnu kad tek otvorim nisam grijala, bila je na sobnoj temperaturi. A kad izvadim iz frizidera, odvojim koliko mi treba u uronim u vrucu vodu.

CiniMINIS
    18. Studeni 2019. 10:14

Ja sam rekla za istrazivanja za sjedalice. Evo prebacila sam tabele u google drive, al ne bi davala svima link, nego samo vama ovdje u grupi pa tko je zainteresiran neka mi se javi na ciniminismail@gmail.com i napise svoj nick da znam tko je pa dobije pristup 

nena1986
    18. Studeni 2019. 10:19

CiniMINIS

Ja sam rekla za istrazivanja za sjedalice. Evo prebacila sam tabele u google drive, al ne bi davala svima link, nego samo vama ovdje u grupi pa tko je zainteresiran neka mi se javi na ciniminismail@gmail.com i napise svoj nick da znam tko je pa dobije pristup

Kako dobro, za mene lijenu idealno... već sam se predbilježila 😂😂😂👌 

CiniMINIS
    18. Studeni 2019. 10:24

nena1986

CiniMINIS

Kako dobro, za mene lijenu idealno… već sam se predbilježila 😂😂😂👌

Evo taman jos visim na laptopu pa sam te dodala  taman nabavljam jos zadnje istrazivanje sad od 11. mj pa cu i to kasnije jos dodati 

nena1986
    18. Studeni 2019. 10:31

CiniMINIS

nena1986

CiniMINIS

Evo taman jos visim na laptopu pa sam te dodalataman nabavljam jos zadnje istrazivanje sad od 11. mj pa cu i to kasnije jos dodati

Hvala ti puno, gledam sad nabrzaku, jako malo je dobilo izvrsne ocjene, par godina. Ono, kao, samo su "dobre", ne i izvrsne. Al ok, valjda ćemo naći nešto 👌😉

CiniMINIS
    18. Studeni 2019. 10:47

nena1986

CiniMINIS

nena1986

CiniMINIS

Evo taman jos visim na laptopu pa sam te dodalataman nabavljam jos zadnje istrazivanje sad od 11. mj pa cu i to kasnije jos dodati

Hvala ti puno, gledam sad nabrzaku, jako malo je dobilo izvrsne ocjene, par godina. Ono, kao, samo su "dobre", ne i izvrsne. Al ok, valjda ćemo naći nešto 👌😉

Mislim da je najbolja ocjena koju sam ja ikad vidla kod njih 1.4, pa sam ja sebi u glavi poslozila da mi je sve do 1.8 ok, (to mi je nekako kao da imas ocjenu 4 a prosjek ti je 4.3 ili 4.4 ako gledas da ocjena "dobro" ide do 2.5 😂😂) i u tom rangu sam trazila sto mi  je ok. Na kraju uzela jaje s ocjenom 1.6. i jako smo zadovoljni gs i ja.

MiniCooper26
    18. Studeni 2019. 12:26

Pozdrav zenice. Mi smo sutra na pregledu i cjepivo trebamo dobiti 😳 on mi vec dva dana kasljuca... Bas zrelo.. Nema temperaturu i nije mu nos zacepljen.. Jede normalno i normalno spava. Sad jel to zbog sline pa mu se zaleti pa iskasljava ili se nahladio.. Ne bi se smjeli cijepit ako je prehlađen jel tako? Iako sam citala da neki i cijepe ako nema temperature ali mene je strah neuspojava 🥴 sa kašicama i ja jos istrazujem, citam sto vi pisete. Dobil sam onu knjigu zuto plavu sa bebom na njoj, zaboravila sam kako se zove kod patronaznih na tecaju ali nisan je jos proucila sto se kašica tiče 

TonkicaPrrr
    18. Studeni 2019. 12:29

Pozzz cure 1🤗🤗
    Mi se vratili iz Slavonije sinoć. Jedan dan bio koma i van svih normalnih ponašanja njenih, a drugi za poželjeti. I prošlo je.
    Što se tiče kašica, još ne planiram, ali sam sve screenshotala kad krenem da vas ne gnjavim puno 😉😁

TonkicaPrrr
    18. Studeni 2019. 12:30

MiniCooper26

Pozdrav zenice. Mi smo sutra na pregledu i cjepivo trebamo dobiti 😳 on mi vec dva dana kasljuca… Bas zrelo.. Nema temperaturu i nije mu nos zacepljen.. Jede normalno i normalno spava. Sad jel to zbog sline pa mu se zaleti pa iskasljava ili se nahladio.. Ne bi se smjeli cijepit ako je prehlađen jel tako? Iako sam citala da neki i cijepe ako nema temperature ali mene je strah neuspojava 🥴 sa kašicama i ja jos istrazujem, citam sto vi pisete. Dobil sam onu knjigu zuto plavu sa bebom na njoj, zaboravila sam kako se zove kod patronaznih na tecaju ali nisan je jos proucila sto se kašica tiče

A mi smo isto bili prehlađeni i svejedno nas je cjepila i sve je prošlo ok. Uz neku nervozu prvi dan ali ništa drugo..

MiniCooper26
    18. Studeni 2019. 12:55

Aurora87

Upadam malo jer vidim da pisete o autosjedalicama🙂. Biste li mi htjeli reci koja je ocjena za recaro young sport? Mm to planira uzeti (njemu sam taj dio prepustila jer meni to sve zvuci komplicirano) pa cisto da znam ocjenu😊.

Aurora jesi ti sa teme tko planira i radi na djeci? Cini  mi se da te od tamo znam 🤩nikaf nisam dobro pamtila imena 😳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.