Jutrooo,ova noc puno bolja. Samo 2 hranjenja i 2 budenja za ljuljanje. Nervoza malo popustila za sada. Ne znam tko je pitao,imaju od Nestlea rizine pahuljice koje se daju bebacima pa probaj.
Dijana,ako je beba vesela,razigrana i ne pokazuje znakove nervoze,nemas se sto brinuti. Svaka beba je drukcija. Meni su govorili da minimalno treba dobiti 750 g mjesecno,ali ne vidim razlog za brigu ako dobije manje,a bebica se uobicajeno ponasa. Ne zelim ulaziti previse u struku,ali svi se drze neke tablice. Tako je meni patronazna rekla da uskratim cicu jer je mali dobio taj mjesec 1,250 kg. Sveki poludila na to. Ne bih se ja brinula da vidim da je bebac ok. Ako ne pasu vocne kasice,promijeni,kombiniraj. Netko je dao izvrstan savjet,prebaci na povrtne. Ja cu danas probati skuhati malo jabuke i ponuditi. Javim kako je proslo😂 prvo cu dovrsiti kavu dok je malac raspolozen za samostalno igranje
Uskratiti cicu? Stvarno? Kome je to uspjelo, kapa dolje 😂... salim se, al stvarno 😝. I te njihove tablice, ko da smo svi po tablicama. Ok, kad stvarno nesto vidis da ne stima, al nismo ni mi veliki svi isti, kamoli bebe 😁
Jutro mamice, ja bila tolko umorna kad smo se jucer vratli kuci da uopce nisam imala snage pisati.
Ja o dohrani ne razmisljam previse. Znam da cemo opljackat bakin zamrzivac, a ostalo iz trgovine. Trznica mi nije bas favorit. Da smo u nekom manjem mjestu jos bi vjerovala da je domace/zdravije, al u zg vecina dolazi s zelene trznice bog zna odakle. Kupovne kasice za sad ne planiram. Odnosno eventualno samo u slucaju nuzde (kad idemo negdje i sl).
Moja cura isto cesto zvace prst i malo malo zaplace kao da ju zaboli nesto kad si tako masira desni. Al se ne vidi nista.
Andrea, svekar ti je bas biser 😂 ne bi ni ja svoju ostavila da place, niti mi pada na pamet oatavljat ju samu i zatvoriti u sobu ako ju ocito nesto boli.
Gabi, moja je sad treci mjesec dobila 350g pa je na pojacanom dojenju. Ja sam bila uvjerena da je 500g sasvim ok. Bas mi je glupo da je 600 super, a za 500 odma prave dramu ko da dijete umire i obavljaju razne testove. A bas sam sad i citala na stranicama roda pise da je 540g sasvim ok u prva 4mj za dojenu bebu, kasnije i manje mjesecno (a 40g je tolko malo manje da bi ja rekla da je i to ok) i da je samo bitno pratiti da je beba dobro i da nije dehidrirana.
Mi smo ovaj tjedan od svih koje smo vidli (a bilo smo cijeli tjedanu obilasku) culi kako mala super zdravo izgleda, kako je napredna, lijepo "razgovara", kako prati i ima bistar pogled, kako je mirna i zadovoljna itd.
Bas me zanima kolko je dobila na pojacanoj prehrani, ja kad joj dam jesti za 2 sata, ona je gotova za niti 5min, a za 3 sata jede nekad 10min a nekad cak i dulje. Nemam bas osjecaj da ona vise jede. Po noci me za 2 sata jos uvijek uopce ne dozivljava, al zato nakon 3 lijepo jede. Opcenito je skratila podoj, al mislim da je to i od maminih kapi i da mlijeko sad brze ide i da je brze sita (pelene su jednako ili cak malo vise pune). Sada i puno aktivnije guta, znaci i letdown je bolji i dulji. Tak da ako neko ima potrebu, mogu preporuciti mamine kapi (ili caj s grckom piskavicom, al on se dugo priprema,10min kuha, 10min stoji, a kapi samo uzmes i to je to). Ja sam uzela prvo onaj paket kapi i tinkture da probam, tinkturu jos nisam probala, jos sam na kapima, ali se one jako brzo trose a tinktura je kao jeftinija.
Mi smo počeli s dohranom prije mjesec dana. Puuuuno sam citala i informirala se kako i sto, proucavala tablice i smjernice, ali na kraju sam nekako po svome nekom zdravom logikom. Jednostavno je previse raznih savjeta i covjek se pogubi. Bebac je iskljucivo dojen, ali nisam cekala da navrsi 6 mjeseci jer sam htjela laganini bez presinga poceti uvoditi namirnice.
Po savjetu pedijatra smo krenuli s kupovnim kasicama i pritom sam pazila da su iskljucivo 100% voce/povrce (jabuka, kruska, mrkva, bundeva, marelica...) bez dodataka. Lino kasice su uglavnom sve takve, ali kupovala sam sve kojima je sastav ok. To mi je bilo super za pocetak kad sam davala po par zlicica za probu, stvarno mi se ne bi isplatilo kuhati tako malu kolicinu, a i nemam gdje nabaviti provjereno voce i povrce, ovo mi se ucinilo ipak sigurnije.
Sad kad smo prosli tu prvu fazu isprobavanja kupujem bio voce i povrce sto nadem i sama pripremim. Samo sto je izbor ocajan, za sad sam nasla jabuke, banane, batat i mrkvu. I to mu mijesam sa zitaricama, instant zobene i rizine pahuljice (Hipp i Dm bio, isto bez ikakvih dodataka).
Planiram jos uvesti palentu za prvu ruku i mislim da cu poceti kupovati obicno voce i povrce da ne vrtim ova 4 samo haha.
Evo to je moje iskustvo, mozda bude nekome od koristi :)
E da, poceli smo ranije jer je zainteresirano pratio dok smo mijeli i udvostrucio je porodajnu tezinu. I bas je prava izjelica, sve sto sam mu ponudila mu se svida, nekad pojede vise, nekad manje, ali uvijek jede :D
Za sad smo na dva obroka dnevno, uvijek mu ponudim i cicanje poslije, nekad hoce, nekad ne.
Mi smo počeli s dohranom prije mjesec dana. Puuuuno sam citala i informirala se kako i sto, proucavala tablice i smjernice, ali na kraju sam nekako po svome nekom zdravom logikom. Jednostavno je previse raznih savjeta i covjek se pogubi. Bebac je iskljucivo dojen, ali nisam cekala da navrsi 6 mjeseci jer sam htjela laganini bez presinga poceti uvoditi namirnice.
Po savjetu pedijatra smo krenuli s kupovnim kasicama i pritom sam pazila da su iskljucivo 100% voce/povrce (jabuka, kruska, mrkva, bundeva, marelica…) bez dodataka. Lino kasice su uglavnom sve takve, ali kupovala sam sve kojima je sastav ok. To mi je bilo super za pocetak kad sam davala po par zlicica za probu, stvarno mi se ne bi isplatilo kuhati tako malu kolicinu, a i nemam gdje nabaviti provjereno voce i povrce, ovo mi se ucinilo ipak sigurnije.
Sad kad smo prosli tu prvu fazu isprobavanja kupujem bio voce i povrce sto nadem i sama pripremim. Samo sto je izbor ocajan, za sad sam nasla jabuke, banane, batat i mrkvu. I to mu mijesam sa zitaricama, instant zobene i rizine pahuljice (Hipp i Dm bio, isto bez ikakvih dodataka).
Planiram jos uvesti palentu za prvu ruku i mislim da cu poceti kupovati obicno voce i povrce da ne vrtim ova 4 samo haha.
Ovako nekako i ja planiram 🙂
Za pocetak, jedan obrok se zamijeni dohranom ili kako? Kad se onda ide na vise obroka dohrane?
Jos ne planiram, ali sad se pokusavam cim vise informirati...
Malo planiram malo ne planiram 😂😂😂😂😂😂 bolje da ne citam ponovno kad vec posaljem 😁😁😁
Jutro mame! 😊
Moja cura spavala noćas skroz ok, ali ja zato nisam, bila sam budna od 23:30 do cca 4:30 😩 napunila sam popis za ikeu, bolje da ne idem tamo uskoro, s obzirom na cifru 😅
Ona je u međuvremenu dva put jela, popišala se pa sam ju presvukla i uvalila kod sebe i pustila me do 7:20 😥😆
I ajd, zaspala sam prije 21h, pa sam navukla skoro 6h sna 😀
Ona sad spava nakon doručka, a onda ćemo u šetnju, jedva čekam, baš sad cijenim ovo malo sunca nakon onog bljakastog prošlog tjedna ☀️🙆
Dijana, ne bi rekla da je 500g mjesečno baš malo za dojenu bebu, pogotovo ako je
Prvo me izbaci dok napišem roman, a onda pošaljem kad nisam ni napisala sve 😑
Ugl,...pogotovo ako inače dobiva manje, valjda prati svoju krivulju rasta... Možda da uvedeš još jedan noćni podoj ako misliš da treba 🤷 za kašice ne znam, probaj s povrtnima. A na svo voće reagira? Baš nezgodno 😕
Po savjetu pedijatra smo krenuli s kupovnim kasicama i pritom sam pazila da su iskljucivo 100% voce/povrce (jabuka, kruska, mrkva, bundeva, marelica…) bez dodataka. Lino kasice su uglavnom sve takve, ali kupovala sam sve kojima je sastav ok. To mi je bilo super za pocetak kad sam davala po par zlicica za probu, stvarno mi se ne bi isplatilo kuhati tako malu kolicinu, a i nemam gdje nabaviti provjereno voce i povrce, ovo mi se ucinilo ipak sigurnije.
Za pocetak, jedan obrok se zamijeni dohranom ili kako? Kad se onda ide na vise obroka dohrane?
Jos ne planiram, ali sad se pokusavam cim vise informirati…
Trebalo bi zamijeniti jedan obrok i kad ga beba u potpunosti prihvati (da ne trazi uz obrok i cicanje/bocicu) onda moze drugi s tim da treba proci minimalno dva mjeseca do uvodenja drugog (kasnije i treceg) obroka. To je ono sto sam ja procitala na vise mjesta. Ali nisam se drzala toga :D
Ja dam kasicu kao prvi obrok nakon nocnog spavanja i kao zadnji prije spavanja.
Jos ne planiram, ali sad se pokusavam cim vise informirati…
Trebalo bi zamijeniti jedan obrok i kad ga beba u potpunosti prihvati (da ne trazi uz obrok i cicanje/bocicu) onda moze drugi s tim da treba proci minimalno dva mjeseca do uvodenja drugog (kasnije i treceg) obroka. To je ono sto sam ja procitala na vise mjesta. Ali nisam se drzala toga :D
Ja dam kasicu kao prvi obrok nakon nocnog spavanja i kao zadnji prije spavanja.
Uh, to mi se cini kao jako dugi proces... Pogotovo ako ne prihvaca, nekako mi je logicnije da onda cesce nudis...
A ove kupovne kasice si grijala?
Sortiraj odgovore
Najstariji