Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivonne
    31. Listopad 2019. 20:09

Kzeli tebe sam čekala da se javiš. Znači i ti nadrndano pa dobro došla u klub, što bi Seve rekla, sjedi udobno se smjesti
    Pa čak ti i dobro mali spava. S vremenom će to dnevno spavanje po školski se namjestiti (bar je meni tak stariji, ali noc nije nikako).
    Ja si nekak mislim ono dan izdržiš nekako ako ti je noć ok. Moja nije po danu spavala ali noc je bila dobra 1-2 buđenja, a sad ima po 100. Po danu odspava 40-50 minuta ujutro oko 10. Pa drmne pol sata oko 14 i opet pol sata oko 17. Oko 19 je već premorena.
    Ma uvijek taj glupi crv sumnje, sve smo takve. Imamo slučaj cerebralne paralize u obitelji i onda danas googlam i eto to ispadne jedan od simptoma. Vjerujem da nije ništa, samo je čvršća 😊

TonkicaPrrr
    31. Listopad 2019. 20:12

Baby handling je zakon čim uđe pod naviku. Ja sam pokušala dok je još bila mala, ali to mi je bilo preteško i bojala sam se svakog pokreta, ali sad ju uglavnom preko boka okrećem i oblačim. Sad već polako i nesvjesno to radim.. super stvar i preporučam! Nije teško, a super je za klince. 😊
    Imam pitanje za cure na AD, kad ste prešli na veću dudu na bočici? 
    I pitanje za sve druge (pokušala sam negdje u starom razgovorima naći, ali nisam uspjela), koliko su vam teški klinci? Meni je mala sad nekako počela stagnirati sa kilazom, u 2 tjedna je dobila samo 150g., to mi se čini malo.. Iako uzimam u obzir da je bolesna pa vjerojatno i to igra ulogu, ali malo se eto "brinem".. 😏

nena1986
    31. Listopad 2019. 20:17

Krino, pratim update u vezi jantarne ogrlice... Ivonne nam dođe ko mala enciklopedija 😘. Vjerujem da će sve biti ok, nije hipertonus tako strašan, samo je tlaka, vjeżbe i to 😌... 
    Mi smo danas počeli grijati, bura nas rashladila. Inače, mi svi spavamo sa otvorenim prozorima cijele zime. Sada mislim da nećemo. Em nam je upala u krevet, em je dojim, cica cijelu noć vani, bit će santa leda do jutra kad opali prava zima. 
    Kzeli, nek si nam se vratila supatnice 😉😂😂

krino
    31. Listopad 2019. 20:18

Ivonne

Imamo slučaj cerebralne paralize u obitelji i onda danas googlam i eto to ispadne jedan od simptoma. Vjerujem da nije ništa, samo je čvršća 😊

Ma neeee tako razmisljat! Pa nije nista, mala je zilava i to je to. Sto posto. Samo chill. Meni je pedijatar rekao da cuje sum na srcu. Ja sam bila iduci tjedan na uzv srca i nije nis. To je funkcionalni sum, a ne organski. Nisam bila puno ustrana jer ga u bolnici iscekiraju pa se takva anomalija odmah vidi. Jos i u trudnoci. Ali isla sam da mi u glavi bude mir. Tako bude i to sve ok. 

nena1986
    31. Listopad 2019. 20:19

Ivonne, samo da znaš, upravo sam iz pećnice izvadila onu tvoju Francusku tortu od jabuka... nisam izdržala, vruću krišku sam odmah pojela, sad mi loše 😂

CiniMINIS
    31. Listopad 2019. 20:23

Kod nas danas isto hajlajf. Skoro nista nisam stigla. Malo pospremila dnevnu i to je to. Mala kmeci cijeli dan, spava joj se a ne spava, hoce na ruke a ni jedna poza joj ne pase. Za vrhunac dana sam cijelu masinu njenog vesa, ukljucujuci sve tetre osim 4 njih i hrpu odjece ofarbala plavim rucnikom 🙈🙈🙈 sve sto je bilo bijelo je plavo.. a 95% toga je bilo bijelo. Roze hlacice su ljubicaste, ajd to jos prolazi, zuti kombinezonic je zeleni 😕 al mi najvise zao bijelih hlacica u kojima je izasla iz bolnice 😢 sad imam samo uspomenu kako sam ih ofarbala. Sad sam sve namocila vanishom i perem ponovno. Sto izade izade, ne da mi se vise prat. Umorna sam ko pas i zelim u krevet, a masina jos dva sata pere.
    Babyhandling.. mislim da i ja sve krivo radim. Ja gledala neki video gdje su rekli da se bebe dizu i spustaju preko boka, okrenes ih na stranu i tak dizes. A pelenu mijenjas tak da primis npr njenu desnu nogu (iz tvoje perspektive desnu) za bedro svojom lijevom rukom a lijevu nogu oslonis na svoju ruku i gurnes ih malo iza da se guza digne. Sad sam totalno nesigurna jer je moja curica dosta cvrsta. Al bas kao sto nikki kaze, bila sam prije mjesec dana na pregledu i ped nista nije rekla. Jos je komentirala kak lijepo dize glavicu. Cut cemo za tjedan dana nove informacije.

nena1986
    31. Listopad 2019. 20:23

TonkicaPrrr

Baby handling je zakon čim uđe pod naviku. Ja sam pokušala dok je još bila mala, ali to mi je bilo preteško i bojala sam se svakog pokreta, ali sad ju uglavnom preko boka okrećem i oblačim. Sad već polako i nesvjesno to radim.. super stvar i preporučam! Nije teško, a super je za klince. 😊
    Imam pitanje za cure na AD, kad ste prešli na veću dudu na bočici?
    I pitanje za sve druge (pokušala sam negdje u starom razgovorima naći, ali nisam uspjela), koliko su vam teški klinci? Meni je mala sad nekako počela stagnirati sa kilazom, u 2 tjedna je dobila samo 150g., to mi se čini malo.. Iako uzimam u obzir da je bolesna pa vjerojatno i to igra ulogu, ali malo se eto "brinem".. 😏

Ako je bolesna, sve živo ti se poremeti... bez brige, doći će na svoje... Mi smo na 5500 g, prekjučer... rođena je sa 2700g.

CiniMINIS
    31. Listopad 2019. 20:33

Dok ja napisem svoje stivo eto jos 5 novih poruka 😂😂. Zaboravih..kzeli, dobro dosla natrag 😊 bas mi je drago da nam se opet povecava grupica 😚😊.
    Mino, mozda mozes posuditi u bauhausu. Mislim da je za kupiti to dosta skupo. 
    Ja jos uvijek pojma nemam kolko mala ima kila 😅 moja osobna vaga je totalno nepouzdana, sad mi pokazala 200g manje nego prije dva tjedna a mala je vidno narasla.
    Neno, sto si takva, daj joj malo sladoleda 😂😂

katiesu
    31. Listopad 2019. 20:37

Ivonne

katiesu

bok nove cure i klinci!! Ivonne ti bas znas puno o tome, kako to? jesi s prvim djetetom išla na vjezbice ili nešto ili te čisto zanimalo? ja znam jer sam s malom išla na vježbe. mislim da ne trebaš puno brinuti jer se to s vježbama dobro riješi i sve kroz igru 😉
    kod nas 21 stupanj, možda malo vise. dugi bodi, čarape i hlače.

Sa prvim svašta istražuješ, u teoriji znam kako hendlat bebu a u praksi mi baš ne ide, a i ona više nije mirna beba, stalno se vrpolji. S malim sam vježbala po vježbama iz knjige od Jovancevica a sad i s njom tako, vidim da mi ona kod vježbanja puno veći otpor radi, budem vidjela što pedica kaže. Ti si bila na goljaku, kak to izgleda? Jesu radili uzv mozga bebi?

da, na goljaku. radili su ultrazvuk. išli smo dva puta mjesečno i po meni super stvar, sve se radi kroz vježbu i moja mala je to super prihvatila. i sve to sto smo tako učili smo radili doma. kako se igrati, kako oblačiti, kako nositi bebu i sto vise forsirati da je na tvrdoj podlozi i naravno da sve ide svojim tokom i redoslijedom, prvo puzanje pa onda hodanje. kad je prohodala sa godinu i dva tjedna prestali ići na vježbe. i kad je prohodala bila je odmah čvrsta i sigurna u sebe, ne kao ona djeca koja se forsiraju na hodanje tj. na držanje ta ručice i to, pa onda i ranije prohodaju pa padaju i svašta. uglavnom i sad malog su slali na goljak jer na porodu nije odmah sam prodisao i radili dva uzv mozga i bili na prvim vjezbicama i rekli da još dođemo na jedne ali po ovome sto sad radi je super. super mi je to sto sam s njom prošla neke stvari pa sad vidim razliku. 

nena1986
    31. Listopad 2019. 20:40

CiniMINIS

Dok ja napisem svoje stivo eto jos 5 novih poruka 😂😂. Zaboravih..kzeli, dobro dosla natrag 😊 bas mi je drago da nam se opet povecava grupica 😚😊.
    Mino, mozda mozes posuditi u bauhausu. Mislim da je za kupiti to dosta skupo.
    Ja jos uvijek pojma nemam kolko mala ima kila 😅 moja osobna vaga je totalno nepouzdana, sad mi pokazala 200g manje nego prije dva tjedna a mala je vidno narasla.
    Neno, sto si takva, daj joj malo sladoleda 😂😂

Aha 😂😂😂 više bi bio sorbet 😂😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.