Draga Krino u potpunosto te razumijem kako se osjećaš i ja sam plakala od tuge kada sam shvatila da dojiti ne mogu niti više imam volje. Plakala sam što više nećemo osjećati onu povezanost između majke i djeteta. Sve je to normalno i proći ćete. Ne mora te brinuti da li će dijete zbog toga imati lošiji imunitet jer neće. Adaptirano mlijeko u sebi sadrži sve potrebno. Moj mali je na adaptiranom od drugog tjedna, velika je i snažna beba i jako sretna. Ima 5 i pol mjeseci i 8700 grama i zdrav ko dren. Da bi mi mlijeko stalo, uzmi čvrst sportski grudnjak i stavi unutra svježeg peršina i drži to po nekoliko sati dnevno. Izdoji se tek toliko da bebi možeš dati još malo antitijela dok još imaš mlijeka ( savjet od patronažne). I čestitaj sama sebi jer si probala sve i nisi zbog toga lošija majka. :)
Puno hvala na lijepim rijecima i utjesi
Draga Krino u potpunosto te razumijem kako se osjećaš i ja sam plakala od tuge kada sam shvatila da dojiti ne mogu niti više imam volje. Plakala sam što više nećemo osjećati onu povezanost između majke i djeteta. Sve je to normalno i proći ćete. Ne mora te brinuti da li će dijete zbog toga imati lošiji imunitet jer neće. Adaptirano mlijeko u sebi sadrži sve potrebno. Moj mali je na adaptiranom od drugog tjedna, velika je i snažna beba i jako sretna. Ima 5 i pol mjeseci i 8700 grama i zdrav ko dren. Da bi mi mlijeko stalo, uzmi čvrst sportski grudnjak i stavi unutra svježeg peršina i drži to po nekoliko sati dnevno. Izdoji se tek toliko da bebi možeš dati još malo antitijela dok još imaš mlijeka ( savjet od patronažne). I čestitaj sama sebi jer si probala sve i nisi zbog toga lošija majka. :)
P.s. ja sam mislila da je to s persinom mit
I ja sam mislila da je mit, ali nakon dva dana mlijeko više nije curilo. Još neko vrijeme bi izašlo par kapi kad bi stisnula cicu i to je to nestalo! Možda će tebi trebati više puta, ako imaš velike grudi. Moje su onako prosječno velike. Peršin na neku foru sve to povuče, nemoj me pitati kako jer ne znam :)
Ma nemoj jos i o nama trudnicama brinuti. Ovo je vasa tema. Mi tu spijuniramo ;) A oko mene su svi rodili vise manje tako da sam i uzivo vidjela i čula priče poput tvoje, ali i one gdje je sve išlo glatko i sasvim mi je jasno da postoji puno scenarija i da nitko ne zna koji ću baš ja proći. Mozda mladje cure nisu imale doticaja s dojenjem niti iz druge ruke, ali ako ih je strah ionako ce pobjeci sa ove teme.
Kengurica nije samo internet nego i to forsiranje u rodilištu. Ja sam u Petrovoj morala voditi dnevnik podoja svaki dan! Plakala sam u krevetu u Petrovoj pred sestrama i govorila im da ja to ne želim i ne mogu, ali eto dobila sam savjet da popijem Normabel 🤣. Forsiraju od početka, a po noći bebama daju adaptirano ako ne želiš bebu po noći sa sobom (a ne želiš jer želiš spavat i odmorit se dok možeš). Divim se ženama koje to mogu, ja nisam jedna od njih.
Grozno. Kao da žena nije dovoljno osjetljiva u tom razdoblju pa umjesto da joj se pomogne joj se psihički otežava. Meni je sasvim jasno da je dojenje poželjno, ali to treba biti mija stvar i moje bebe, a ne neke med sestre ili susjede. Ako mogu pomoći da uspostavo dojenje dapače medjutim trebale bi sestre biti neutralnog stava.
Jutro curke ☀️ citam vas stalno isto kao i ljetne koje trebaju svaki cas roditi.....
Divim se curama koje doje, a muku muce s tim....
Te horor price o krvavim cicama, suzama i bolovima je strasno za procitati, a kamoli osjecati.
Mene ceka jos malo do poroda, prvo mi je dijete i vec sad znam da ako nece ici glatko uvest cu ad bez ikakve griznje savjesti.
Nemojte osjecati krivnju samo zato sto to forsira bolnica, udruge ili drustvo opcenito. Ad nije otrov za stakore vec nadomjestak i to dovoljno govori. Moj necak nije dojen, roden mjesec dana ranije i nije ni voden pod nedonsce jer je vec bio bucko. Danas je zdrav i snazan mladic, van gabarita ❤️🙈
Zelim vam reci i da ta prica o povezanosti majke i djeteta preko dojenja ne drzi vodu. To bi znacilo sto? Da ste manje povezane vi koje ne dojite? Glupost. Dobili ste novo bice s kojim cete ce tek povezati, kad vam pocne vracati emocije, kad prvi puta kaze 'mama' ili 'volim te' tad ce vam srca htjet puknut od emocija i ljubavi. Ovo je sve upoznavanje i uhodavanje i nemojte da vam netko stavlja takav teret da na kraju budete umorne, frustrirane i u bolovima.
Sto je sa zenama koje jedu junk food, piju kofeinske napitke i puse? Kakvo je to onda mlijeko? Cista idiotarija je da takvo mlijeko moze biti zdravije od ad. Uostalom sto mi uopce i znamo kakvo je nase mlijeko, ko ga je ikad kontrolirao? Nitko......prema tome zaista mislim da se trebate opustiti i bas vas briga za icije misljenje.....
Krino tebe dok citam, mene cice bole 😂🙈
Sretno svima i samo chill
Jutro 😊
Krino nemoj se žderati, doneseš odluku prerežeš i ideš dalje bez ikakve grižnje savjesti.
Ja još uvijek grizem tetru ali samo zato što sam kroz ovo već prošla pa znam šta me čeka poslije i zato što sam tvrdoglava u pm. Već sam 1000 puta napisala da skroz razumijem mame koje odustanu i da meni dojenje nije blaženo ko što ga svaki plakat, rode, savjetnice ili ne znam već tko opisuje.
Malo o (.)(.) 😂😂
Tu gdje su mi rane je i kod mene tamno crveno i rupe su. To se polako sužava, vjerojatno bi išlo puno brže da ne dojim nego izdajam. Mislim da će mi trebati mjesec dana da koža skroz zacijeli.
Inače sam na forumu pročitala da su žene ispirale ragade otopinom vode i sode birkabone. U 100 ml prokuhane vode ide jedna ravna očajna žličica sode. Kao djeluje protuupalno i brže rane zacijeljuju.
Nisam to još probala😏
Mama je mama dojila ili ne dojila ne opterecuje se s time, dijete treba zdravu mamu nemoj se opterecivati i brinut sve cemo mi probat dojit pa ako ide ide ako ne ne! Ima i vecih drama u zivotu jako sam ogorcena na to forsanje dojenja , ne kazem da ne zelim al necu se ubit ako mi ne bude islo a i mislim da necu manje bit povezana sa svojim djetetom ako ne bude islo. Drzi se i ti znas sto je najbolje za tebe i tvoje dijete!!!
Sortiraj odgovore
Najstariji