Mene hormoni samo pucaju sto se male tice i njenog zdravlja, oko sveg okolo sam totalno flegma. Ja sam jako nesigurna oko dojenja i dobivanja kilaze jer su me u bolnici prepali i jos uvijek imam traume od toga. Prvo kao lose bradavice za dojenje (pre male), dojke pre cvrste (pa mala ne moze hvatati bradavicu), pa pokusali sa sesiricima, pa mala nista ne popije mog mlijeka i obavezno joj treba dohrana. Dosla doma jadna, zbunjena (jer je mala sisala i mlijeko je islo, a kao nista ne pojede) i izmrcvarena (psihicki) al sam ipak pokusala bez dohrane tih dva i pol dana dok ne dode patronazna i zamalo se rasplakala od srece kad je rekla da je dobila na kilazi. Pa smo onda uspjeli izbaciti sesirice, al je potrajalo dok nije naucila donekle pravilno hvatati sisu, a u meni strah da cu zbog krivog hvata ostati bez mlijeka, da ona nece dovoljno pojesti itd. Najvise me mucilo dal je dovoljno pojela, ranice na bradavicama su mi bile nebitne, a od ocaja sto nam ne ide bi se i rasplakala par puta. U meduvremenu nam ide sve bolje, zna na mahove krivo uhvatiti bradavicu pa vidim zvijezde, a znamo imati i totalno bezbolne podoje.
U tom periodu sam se pozalila svojoj mami a ona mi na to rekla - mi svojedobno o takvim stvarima uopce nismo brinuli- sto mi tad ni malo nije pomoglo i osjecala sam se uz sve jos i glupo jer brinem o stvarima o kojima izgleda nema potrebe brinuti (jer se podrazumijeva da svima ide- tako sam si barem ja to u svojoj glavi protumacila). Mislim da smo posebno osjetljive oko onih stvari koje nas i onako muce..
bas je tezak taj početak, sad si sigurno ponosna na sebe. vjerujem da se imaš kome potužiti kad ti je to potrebno, eto ovdje nama jer smo svi novi u tome i nesigurni. meni je ovo drugo dijete pa je toliko drugaciji. ubi me u pojam sa sisanjem.naravno sad je super jer smo se ufurali i bas sam ponosna jer samo sisa 💕
Mene hormoni samo pucaju sto se male tice i njenog zdravlja, oko sveg okolo sam totalno flegma. Ja sam jako nesigurna oko dojenja i dobivanja kilaze jer su me u bolnici prepali i jos uvijek imam traume od toga. Prvo kao lose bradavice za dojenje (pre male), dojke pre cvrste (pa mala ne moze hvatati bradavicu), pa pokusali sa sesiricima, pa mala nista ne popije mog mlijeka i obavezno joj treba dohrana. Dosla doma jadna, zbunjena (jer je mala sisala i mlijeko je islo, a kao nista ne pojede) i izmrcvarena (psihicki) al sam ipak pokusala bez dohrane tih dva i pol dana dok ne dode patronazna i zamalo se rasplakala od srece kad je rekla da je dobila na kilazi. Pa smo onda uspjeli izbaciti sesirice, al je potrajalo dok nije naucila donekle pravilno hvatati sisu, a u meni strah da cu zbog krivog hvata ostati bez mlijeka, da ona nece dovoljno pojesti itd. Najvise me mucilo dal je dovoljno pojela, ranice na bradavicama su mi bile nebitne, a od ocaja sto nam ne ide bi se i rasplakala par puta. U meduvremenu nam ide sve bolje, zna na mahove krivo uhvatiti bradavicu pa vidim zvijezde, a znamo imati i totalno bezbolne podoje.
U tom periodu sam se pozalila svojoj mami a ona mi na to rekla - mi svojedobno o takvim stvarima uopce nismo brinuli- sto mi tad ni malo nije pomoglo i osjecala sam se uz sve jos i glupo jer brinem o stvarima o kojima izgleda nema potrebe brinuti (jer se podrazumijeva da svima ide- tako sam si barem ja to u svojoj glavi protumacila). Mislim da smo posebno osjetljive oko onih stvari koje nas i onako muce..
bas je tezak taj početak, sad si sigurno ponosna na sebe. vjerujem da se imaš kome potužiti kad ti je to potrebno, eto ovdje nama jer smo svi novi u tome i nesigurni. meni je ovo drugo dijete pa je toliko drugaciji. ubi me u pojam sa sisanjem.naravno sad je super jer smo se ufurali i bas sam ponosna jer samo sisa 💕
s tim da sam neko vrijeme i ja davala dohranu i plakala i bila bolnih bradavica
Joj moji isto ko da imam 10 godina. Kud ides, sto ces tamo, zar bas sad moras, a kad se vracas, pa zasto nebi ovo, a zasto nebi ono onako, zivotni planovi za mene i umjesto mene i cisto razocaranje ako ja, ne dao bog, imam drukcijih planova itd. Ne dao bog da se nesto oduzi, salje poruke di sam ko da sam otisla i ne planiram se nikad vise vratiti 😣. U odgoj se hvala bogu ne mijesaju ni moji ni muzevi, tak da smo barem po tom pitanju mirni.. makar, mala jos nema ni mjesec 😅 jos stignu..
Ovo točno ovo me ubi. Imam svoje dvoje djece, živimo u drugim gradovima i još bi da joj polazem račune di idem kod koga šta ću tamo jest ili šta je bilo za jest i što takvih pitanja. Umara me to, kad mi je mama postala takva baba?!?!
Krino evo nakon 2 mjeseca od poroda jucer me neko dijete u parkicu pitalo jesam li trudna. Tako da si ti sa svekrvom dobro prošla 😂
Razumijem potpuno te borbe, sve me strah kakva ću ja biti kada ostarim ako doživim unuke... ono kao treba imati razumijevanja za njih a ustvari barem ovo prvo vrijeme, svi bi trebali imati razumijevanja za nas. Ne treba mi savjet ako ne pitam, ne trebam pomoć ako ne tražim.... jako jednostavno. Ja imam drugi problem, meni mama nedostaje. Muz i ona su u groznim odnosima i vec godinama mi mama ne dolazi, ja idem sa sinom k njoj. Sad nam se zaredalo par stvari, ostali bez auta, muz izgubio posao, ja trudna, rodila.... i nisam bila vec dugo kod nje, a nije strasno daleko. Zna ona doci pa bi isle, setati, na kavu, rucak i tako. Jako smo povezane. Sad dok ona malo ne poraste sam totalno izolirana, em je vruce, ona mala. Jedva cekam zimu. Umaraju me ti nesređeni odnosi, sve više i više... 😢
Katiesu
Bome jesam ponosna. Prvi put kad je uopce krenula sisati donekle kako treba, stavila usne u pravi polozaj i radila pokrete kako treba, iako nije do kraja bilo ispravno jer je sa sesiricima hvatala samo bradavicu, al hvatala je i ostalo mi je bilo svejedno. A drugi put kad je prvi put bilo bezbolno dojenje bez sesirica.
Svaka cast i tebi sto si uspjela, i Ivonne sa njenom cvoktavicom malom, i sve ostale cure koje su podijelile svoje price i trudile se oko dojenja, bez obzira jesu na kraju ostale pri dojenju ili se prebacile na ad.
Imam se naravno kome pozaliti, al mi je nekako najdraze vama se pojadati jer ste i vi sad u tome i barem se jedna cura nade koja zna tocno kako se osjecam. Ipak niko nije dozivio iste stvari. Osim ove price s roditeljima i savjetima 😂😂 tu smo ocito sve ujedinjene 😂😂
Krino evo nakon 2 mjeseca od poroda jucer me neko dijete u parkicu pitalo jesam li trudna. Tako da si ti sa svekrvom dobro prošla 😂
Razumijem potpuno te borbe, sve me strah kakva ću ja biti kada ostarim ako doživim unuke… ono kao treba imati razumijevanja za njih a ustvari barem ovo prvo vrijeme, svi bi trebali imati razumijevanja za nas. Ne treba mi savjet ako ne pitam, ne trebam pomoć ako ne tražim…. jako jednostavno. Ja imam drugi problem, meni mama nedostaje. Muz i ona su u groznim odnosima i vec godinama mi mama ne dolazi, ja idem sa sinom k njoj. Sad nam se zaredalo par stvari, ostali bez auta, muz izgubio posao, ja trudna, rodila…. i nisam bila vec dugo kod nje, a nije strasno daleko. Zna ona doci pa bi isle, setati, na kavu, rucak i tako. Jako smo povezane. Sad dok ona malo ne poraste sam totalno izolirana, em je vruce, ona mala. Jedva cekam zimu. Umaraju me ti nesređeni odnosi, sve više i više… 😢
To je jako tuzno i zalosno. Jel ne moze tvoj kuz napravit povremeno neki kompromis? Grdo je kad se ljudi tako povezani ne slazu. Bas mi je zao Neno
Danas je dan za Zuzi se potuzi. I to je ok. Promjena vremena je ored vratima. Jesen stize. Ali ja moram ipak zakljucit dan s necim vedrijim. Drage mame, je li se ikoja od vas odvazila na depilaciju? I ne, ne mislim nogu... 🙃🙃🙃
Ja bih najradije da me uspavaju s onim plinom koji koriste americki zubari. Isla sam redovito godinama i sad od 11mj nisam. A nisam ni sigurna da se zelim odvazit. Znam da ste neke rodile prije par tjedana, ali moze i iz prijasnjih iskustava
I p.s. Kosa mi je toliko pocela.opadat da izgleda bas strasno. Kao da imam neku bolest.
P.p.s. Krino vm svima danas salje pus u guz. Ja sam dobro raspolozena i svima salje puno dobre vibre i oooogromne zagrljaje jer ta mracna mjesta uma koja otkrijes kad rodis nitko ne moze zamislit. Ali cure, sve je to kemija i ona ce se izbalansirati ❤️❤️❤️
Sve očito imamo iste "probleme". Nevjerovatno mi je do koje mjere se može pametovati, i to na istu temu toliko različito. Svekar govori kako joj je prevruće, brzo nakon njega eto moje mame s komentarom kako sam ju preslabo obukla, jer eto ona je ipak premala. I još milijun takvih situacija. Čak su mi i sestre u bolnici svaka govorila drugačije, to je čudo jedno. Svi dobronamjerni, eto neće se oni miješati, samo eto da kažu, a ne odustaju ni nakon što deset puta ponove jedno te isto.
Krino, na toj vrsti depilacije nisam nikad ni bila, dugo već želim ali nikako se odvažiti.
Neno, žao mi je zbog tvoje situacije, nadam se da se ipak može naći neki kompromis.
Sortiraj odgovore
Najstariji