Ljetne bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mamica1110
    03. Kolovoz 2018. 02:47

Drage cure, prvi puta sam mama i neiskusna sam 😁 bebica ima 6 dana i ne znam što je normalno a što nije. Zasad samo cica, imamo razmake u pravilu 3 sata. Problem je sto jako puno bljucka ili ju boli trbuh i ima grcice kod kakanja. Sad prakticiram u podoju prekid na pola da podrigne i onda nastavimo,ponekad uspije a ponekad bas i ne podrigne. Nakon drugog dijela podoja kad ju spustim u krevetic redovito bljucne,vidim da ju napinje dok ne izade, to zna letit i kroz nosic i usta. Jesu li vase bebe na.pocetku imale ovakve tegobe i kada ste vidjele poboljsanje? Sinoc sam se uspijela malo opustiti i odapavati za vrijeme izmedu podoja, nocas sam u brizi od gusenja viskom. Kako se nosite sa strahovima?  

03. Kolovoz 2018. 07:01

mamica1110

Drage cure, prvi puta sam mama i neiskusna sam 😁 bebica ima 6 dana i ne znam što je normalno a što nije. Zasad samo cica, imamo razmake u pravilu 3 sata. Problem je sto jako puno bljucka ili ju boli trbuh i ima grcice kod kakanja. Sad prakticiram u podoju prekid na pola da podrigne i onda nastavimo,ponekad uspije a ponekad bas i ne podrigne. Nakon drugog dijela podoja kad ju spustim u krevetic redovito bljucne,vidim da ju napinje dok ne izade, to zna letit i kroz nosic i usta. Jesu li vase bebe na.pocetku imale ovakve tegobe i kada ste vidjele poboljsanje? Sinoc sam se uspijela malo opustiti i odapavati za vrijeme izmedu podoja, nocas sam u brizi od gusenja viskom. Kako se nosite sa strahovima?

Mamice i moj bebač je bljucao i još uvijek bljuca,probaj da ti podrigne jer možda proguta zraka pa ga to muči, stavi ga da spava na bok,pa i kad bljucne otići ćesa strane,kaj se strahova tiče vjerujem da ih sve imamo ,primiriti ćeš se malo kako vrijeme odmiče i dok se malo uhodate😘🤗. Espumisan kapi su ok jer tjeraju te mjehuriće zraka van. Vjerujem da će ti iskusnije curke moći dati bolje savjete,i meni je prva bebica🙂..samo polako i doći će sve na svoje😘

Napolitankica🍪
    03. Kolovoz 2018. 07:41

nasdva

napolitanka55

A problem mi je sta sada ni bocicu nece aktivni ko na pocetku.

Znam kako ti je, ali samo hrabro. Probaj mu češće nudit svaka 2 sata. Ako ga nemožeš razbudit drugačije probaj ga skinut da se razbudi to sam ja morala radit. Čak sak i mokrom, hladnom blazinicom išla po licu da ju razbudim.

Ne pali ni mokra krpa :(

Mommy of 👦

Napolitankica🍪
    03. Kolovoz 2018. 07:43

Confused

napolitanka55

Imam neku digitalnu profi, evo sad radili pokusni podoj, ispada da bista nihe uzeo

Koliko je stara beba?Da li ti dobro uhvati cijelu bradavicu i oko nje kad sisa?Mozes li se izdo

Uhvati jer na pokusnom podoju je prikazanonda je nesto i pojeo. Ovo sad mi je horor. Nocas nikako ga razbudit. Sada sam opet krenula, ma nis promljackao po ad-u. Prsa nece. Inace ima dva tjedna.

Mommy of 👦

Napolitankica🍪
    03. Kolovoz 2018. 07:44

ProudMomy

Imam filing da svako malo upadnem ko padobranac 😂😂😂😂.
    Franova patronazna ti je koza, kakva dohrana djetetu koje je skoro kilu dobilo!?! Pa kaj je trebak dobit 5?
    Prst u uho i po svom!
    Napolitanka nemoj klonuti, sad si nervozna i pod stresom, to se odrazava i na bebi i na mlijeku. Sto se tice pokusnog podoja, mozda se taman i popiskio pa je bio na nuli. Nemoj brzati s odustajanjem. 😉 Adaptirano nije zlo, ono jest tu bas zato da nam se pomogne, ako dojenje ne funkcionira. A ono ne funkcionira svima, budimo realni, i nitko nijw kriv za to. Mogu ti jos samo dati savijet koji sam ja primjenia na svom prvorodjencu kada je prvi mj malo dobio na tezini, u jednom podoju nuditi obje dojke. Tako sam ga, da tako kazem, odhranila. Dojio je 14mj, odlicno dobivao na tezini, ali uvijek obje dojke u jednom podoju, jer mu je jedna bila malo.
    Malac mi spava od 9, veci malac od 10, a nakon druskanja s muzekom, vrijeme je da idem i ja lec.
    Laku noc 😘😘😘😘😘

Ma i ja bi njemu ponudila obje samo da ne zaspe. Sad me panika jer nece ni bocicu. Samo mi fali da zavrsim u bolnici s njim. 

Mommy of 👦

bojana27
    03. Kolovoz 2018. 08:19

Napolitanka , ja imam onu chicco bas za bebe , kupila sam radi straha od dojenja i ne dobivanja na kilazi :( jer ako vazes tipa na vasoj sobnoj ne obaziri se na nju :) jesi probala nazvat patronaznu da ti dodje pa se izvazete ? 
    Sta se bljuckanja tice nemam savjet ni S ni L nisu bljuckale :/ 

ivymicek
    03. Kolovoz 2018. 08:45

bojana27

Napolitanka , ja imam onu chicco bas za bebe , kupila sam radi straha od dojenja i ne dobivanja na kilazi :( jer ako vazes tipa na vasoj sobnoj ne obaziri se na nju :) jesi probala nazvat patronaznu da ti dodje pa se izvazete ?
    Sta se bljuckanja tice nemam savjet ni S ni L nisu bljuckale :/

Slažem se najbolje nazvat patronažnu koja ga najtočnije može izvagati a i dati ti neki savjet, pogledat kak beba doji. Znam da ti nije jednostavno i da te strah. 

💙25.10.2012.💙Luka

💜15.09.2014💜Nina

👣16.06.2018👣 Vid

ivymicek
    03. Kolovoz 2018. 08:45

Btw dobro jutro svima 

💙25.10.2012.💙Luka

💜15.09.2014💜Nina

👣16.06.2018👣 Vid

Napolitankica🍪
    03. Kolovoz 2018. 08:50

bojana27

Sta se bljuckanja tice nemam savjet ni S ni L nisu bljuckale :

Zvala sam i doci ce danas.
    Kaze da ga nije potrebno buditi jer ima skoro 4kg( to je nova patronaza). Da ga ga pustim da spava i da sam sebi ds ritam hranjenja. Evo sad krmi. Cisto me zanima do kada ce. Vidjet cu danas kako ce ici. Ako ne, trazim pomoc daljem

Mommy of 👦

Napolitankica🍪
    03. Kolovoz 2018. 08:57

mamica1110

Samo je na bok stavi spavat. Ah, ja i strahovi... Gotova sam,u svemu vidim svasta

Mommy of 👦

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.