Ljetne bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    hope123
    11. Prosinac 2018. 07:49

ivymicek

vokak

ja sam s proljetnica al vas citam povremeno.pia za dojenu bebu je 650 g u mmjesec dana nakon cetvrtog mjeseca sasvim ok.stvarno ne kuzim tvoju pedicu i savjet sa ad?!? i zasto bi 90 ml po podoju bilo malo.koliko puta dojis dnevno prosjecno? a osim toga i bebe su ko mi ne ppojedu u svakom podoju jednaku kolicinu…

btw evo link o prirastu tezine dojene djece
    http://www.roda.hr/portal/dojenje/opcenito-o-dojenju/napredovanje-iskljucivo-dojenog-djeteta.html

Bravo vokak… To sam tražila al nisam mogla nać.
    Btw lhetnice u zimskom ruhu dobro jutro.
    Ja bih da je noć i da spavam jer noćas baš i nisam.
    Dakle plakanje, cicanje, nunanje, kao spavanje, prdenje i budenje i tako u krug od pol 1 do pol 5 i u 7 oči širom otvorene. Kava mi već ispijena mogla bih još 3.
    Po ,noći sam mu govorila da ak tak nastavi da ga vraćam nazad ali šalu na stranu ljuta sam i frustrirana jer em nunam cijeli dan (ak spustim urla) em sad i po noći. Ne odmorim ništa 😣.
    Kako ste mi vi?

Jutro...bez dobro jer je i kod nas isto....milijun put budenje i cicanje....suosjecam...ona spava u svom kreveticu ali nis joj ne pase..pa ju k nama stavim pa opet ne valja...rekla sam joj da ju vracam u rodiliste i jos mi se smije...:D
    Nadam sr dobrom danu :*

• Maja82
    11. Prosinac 2018. 08:35

Dobro jutro cure! Zao mi je radi losih noci. Drzite se..sto da vam kazem..stvarno ne znam zakaj neke bebe tako jadne se bude vald nes mora bit eto..
    Nera sto radis u Irskoj.? Kada ste otisli? Vjerujem da ti je tesko bez potpore i nekog da ti pomogne 😣
    Pia moja je kroz 3 i 4 mj znaci u dva mj dobila 800g i to jest nesto manje al jos kao ok. Tak da mozda ti jos ipak pricekaj s ad. Pogotovo kad si krenula vec dohranu pa sad ce pomalo prihvatit svasta.
    Nisam vise popamtila nis od jucer. 
    Moja imala opet malo krvi juce znaci ja dobijem odmah slom zivaca! Vise ne xnam sto bi izbacila iz jela.

japanka
    11. Prosinac 2018. 08:59

Jutro svima!
    Prvo da se zahvalim na ohrabrenjima, izgurat cemo nekako, mora se. 
    Netko me pitao sto je to s mamom - ima jako visok tlak pa joj je bilo skroz lose jednu vecer i ni ujutro nije bilo bolje pa ju je dr opce prakse poslala na hitnu. Dali joj nove tablete ali eto valjda jos nisu regulirale sve pa joj opet bilo lose. S tim da je prosli tjedan na jednoj pretrazi imala alergijsku reakciju - doktor joj rekao da ima srece da je naisao
    Inace sam ju u 9.mjesecu trudnoce onako ogromna vozila na hitnu jer je imala uzasne bolove u kraljeznici, isto nas poslala dr opce prakse. Unatoc tim stresovima nisam se porodila ranije  inace problem je sto tata ne moze ostajati sam, ima jednu tesku bolest vec godinama i tako... 
    al sve u svemu dobro je to.
    Mamica tvojoj mami brz oporavak zelimo!
    Ivy nasa noc isto kaos kao i jucerasnji dan, bas me izludila. Uvijek mislim da su zubi ali meni to ne izgleda da ce izbiti  kad Vidu izbiju sigurno ce ti dati tjedan dana mira 
    Nera dobrodosla! Znaci u irskoj porodiljni pola godine? 
    Zar su vec prijave za vrtic??? Zar nije to u 5.mj?? 
    Zelim vam svima sto manje placljiv dan 

• Maja82
    11. Prosinac 2018. 09:04

Japanka sad se sjetila da sam to htjela pitat! Bas mi je zao zbog mame, mogu mislit koliko se brines. Pazi da je redovita s terapijom novom da se vidi realno dal pase.
    Ivy sjetila se da si uzela jaknicu! Kakvu? Moja se zaveze za one tregere od nosiljke kaj idu prema ramenu i oko struka. Ima kao znirance neke.

Pia2018
    11. Prosinac 2018. 09:29

Hvala puno za ohrabrenje... ali ona je u dva mjeseca zajedno dobila 650gr, znaci mjesecno kao 325gr...Ipak ne mislim da trebam ozbiljno poceti sa ad. Posebno sto ona voli dojiti, voli cesto dojiti i nakon dojenja je zadovoljna, jako razigrana, zivahna. Medjutim, vec za sat vremena zeli ponovno dojenje. Planiram joj sada svaki dan jednan obrok rizinh pahuljica smijesati s ad. Znaci, ona je sada 5 mjeseci i jedan dan - kasice smo poceli uvoditi 1.12. Do sada uveli rizine pahuljice, jabuku i bananu. Planiram polako nastaviti s batatom, mrkvicom... Jucerasnji sok je proizveo da je sada stalno vazem, ali znam da napetost nece pomoci... U zadnjih mjesec dana imala sam bas puno stresova pa se bojim da mi je to smanjilo laktaciju.... ili nesto ucinilo da mlijeko nije vise tako kvalitetno, hranjivo... iako ga ima, mislim kao i prije.

Marina

Dinosaurus
    11. Prosinac 2018. 10:08

Jutro zenske!
    Kod nas noc onako. Puno vrteljanja i mlataranja. Kakica u 1 pa u 6 a izmedju cikenje.
    Cuvajte se tlaka. . Moja mama je imala teski mozdani prije malo vise od pola godine kad sam bila u 5.misecu trudnoce, sve zbog tlaka. Jedva je ziva ostala. Tako da to stvarno treba pratiti i regulirati.
    Pia2018 mislim da to nema veze sa kvalitetom mlijeka, moze jedino nedovoljno papit ili mozda ako je aktivnija potrosit dosta s obzirom na to koliko pojede. Maja82 nama se jos jednom ponovila krv ali nisam mijenjala nista u prehrani i skuzila sam da je to njemu od naprezanja. Kod nas je bilo jako malo.
    Zelimo vam ugodan dan! 

• vokak
    11. Prosinac 2018. 10:14

da kasnije sam vidila da si napisala 7 tjedana ali i to ti upada u donju granicu normalnog dobivanja na tezini dojene bebe. stvarno mi nisu ti pedijatri i patronazne koji bi toboze trebali promicati dojenje a zapravo ga sabotiraju. ja sam imala ultra malenu bebu koja jkoja je izmedju dva dolaska patronazne znaci dva dana pala za 5 g pa me patronazna i dalje poticala da ustrajem na svom mlijeku i sto vise dojenju jer sam se u pocetlu izdajala od straha da beba ne dobiva dovoljno. ona je vvidjela da imam dovoljno mlijeka izdajanjem i da nema opasnosti.i hvala joj na tom poticanju jer sam kroz 10 dana potpuno izbacila ad i od tad iskljucivo dojim svoje dijete. osim toga tvoja beba je duga i manekenske gradje i pocinje dohranu.moze ona i bez ad.to je moje misljenje naravno.necu ulaziti kako ces ti postupati.

11. Prosinac 2018. 10:32

Jutro mamice. Žao mi je zbog bolesti,nek svi bubani čim prije ozdrave..i zbog loših noći,i naša klasično loša opet...imamo novost,jučer se cijeli dan okretao na bok da bi danas skužio da može i na trbuh,zasad samo u desno ali i to je super😆. Sutra idemo pedijatrici na pregled i pikicu😱

Pia2018
    11. Prosinac 2018. 11:51

vokak

da kasnije sam vidila da si napisala 7 tjedana ali i to ti upada u donju granicu normalnog dobivanja na tezini dojene bebe. stvarno mi nisu ti pedijatri i patronazne koji bi toboze trebali promicati dojenje a zapravo ga sabotiraju. ja sam imala ultra malenu bebu koja jkoja je izmedju dva dolaska patronazne znaci dva dana pala za 5 g pa me patronazna i dalje poticala da ustrajem na svom mlijeku i sto vise dojenju jer sam se u pocetlu izdajala od straha da beba ne dobiva dovoljno. ona je vvidjela da imam dovoljno mlijeka izdajanjem i da nema opasnosti.i hvala joj na tom poticanju jer sam kroz 10 dana potpuno izbacila ad i od tad iskljucivo dojim svoje dijete. osim toga tvoja beba je duga i manekenske gradje i pocinje dohranu.moze ona i bez ad.to je moje misljenje naravno.necu ulaziti kako ces ti postupati.

Hvala puno … pozvala sam patronaznu da nam malo dođe par dana vagati i pratiti. Ona je odlicna i veliki zagovornik dojenja, kao i ja sama. Ovo mi je treca beba, a prethodna dva decka sam dojila iskljucivo 6 mj i dalje jednog do 15 mj, a drugog do 22 mjeseca (tada sam morala na jednu foru prekinuti jer bi on i dalje… ) Ova curka mi je dosta drugacija po svemu od njih dvojice… ali zelim svakako nastaviti s dojenjem. Hvala jos jednom za poticaj i ohrabrenje.

Marina

• vokak
    11. Prosinac 2018. 13:17

mislim da si napravila odlicnu stvar sto si pozvala patronaznu da vas malo prati. pracenjem kroz neki period cete vidjeti da li je ok ili je zaista potrebno nadodavati. ako se to i desi hvala Bogu nije ad otrov, ali je steta nepotrebno ga ubacivati jer se cesto desi da se njegovim uvodenjem ubrzo i dojenje drasticno smanji i prestane.prema svemu sto si napisala meni se cini da je to ok i zelim vam od sveg da uspjesno nastavite dojenje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.