Ljetne bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Majda23
    10. Rujan 2018. 11:23

Franova i moj tako, znam mu pricati a on gleda kroz mene, vjerojatno razmislja kakvu je budalu za mamu dobio 😂😂
    Mamica a jooj, ne razumijem se bas u to ali probaj sto vise odmarati, mozda pomogne 
    Ena nadoknadi nedostatak sna kad on bude spavao, a do tad litre kave pored sebe. 
    BabyBlue meni su rekli da moram ici u maticni gdje se nalazi bolnica u kojoj se rodio i tamo smo sve obavili, cak i zdravstveno za njega i jednokratnu potporu, a za porodiljni moras u hzzo, nez jesam sta zaboravila? Djecji isto u hzzo. Nama noc prosla s puno buđenja, ali sam isla ranije leci pa mi nije bilo tesko. Ali je zato jutros bilo vristanje, spava mu se a ne mozes ga smiriti. Od danas pocinjem vjezbati, drzite fige da ne odustanem 😂😂

04.07. Matija 💜

Frajla
    10. Rujan 2018. 11:27

BabyBlue

Ej ženice kako ste mi? Imam pitanje, zapravo ne znam koga bi više pitala…
    Sutra idemo prijaviti našu ljubav, i zanima me kako to funkcionira i gdje se sve na kraju treba ići jer mi svi govore drugačije..
    Znam da trebamo ići u općinu Črnomerec… eh, sad..gdje dalje..? Jer mi neki govore da se sve u općini po novome radi, neki da moramo ići u HZZO za onih 2300kn godinu dana i Vodnikovu za onu naknadu od 1800kn…
    Pa ako netko zna frišku informaciju, bila bi joj zahvalna do neba…

Malo upadam...
    Moras ici u opcinu (črnomerec ako si rodila u vinogradskoj ili sv. Duh), svakako nazovi prije i provjeri jesu stigli papiri od bebice, nekad brzo dodu, nekad im duze treba-oni ti rijese rodni list, domovnicu, prijavu adrese, oib i naknadu od hzzo (ok9 4 tis no jednokratno).
    Obzirom da spominjes 2300 pretpostavljam da si nezaposlena i zato moras obavezno ici u hzzo s rodnim listom da ti krene ta naknada. Ako imas pravo na naknadu od grada/opcine to isto ides posebno.
    I nama je jos treba maticni broj kada ga je muz stavljao na svoju poreznu, za to se mora ici u policiju.

mamica1985
    10. Rujan 2018. 12:12

Ajme, od jutra je cendrava, kakala je normalno u petak, sub i ned nikaj, samo je puuuno prdila, i jutros uz tesku muku i napinjanje kakala, ali malo i tvrdo. I sad je i dalje cendrava, nikaj je ne umiruje osim nosanja, zaspala od pol 7 dva puta po pol sata na meni. Nakon onakve noci i dan koma. ☹

10. Rujan 2018. 12:28

Frajla

BabyBlue

Sutra idemo prijaviti našu ljubav, i zanima me kako to funkcionira i gdje se sve na kraju treba ići jer mi svi govore drugačije..
    Znam da trebamo ići u općinu Črnomerec… eh, sad..gdje dalje..? Jer mi neki govore da se sve u općini po novome radi, neki da moramo ići u HZZO za onih 2300kn godinu dana i Vodnikovu za onu naknadu od 1800kn…

Malo upadam…
    Moras ici u opcinu (črnomerec ako si rodila u vinogradskoj ili sv. Duh), svakako nazovi prije i provjeri jesu stigli papiri od bebice, nekad brzo dodu, nekad im duze treba-oni ti rijese rodni list, domovnicu, prijavu adrese, oib i naknadu od hzzo (ok9 4 tis no jednokratno).
    Obzirom da spominjes 2300 pretpostavljam da si nezaposlena i zato moras obavezno ici u hzzo s rodnim listom da ti krene ta naknada. Ako imas pravo na naknadu od grada/opcine to isto ides posebno.
    I nama je jos treba maticni broj kada ga je muz stavljao na svoju poreznu, za to se mora ici u policiju.

Hvala ti na odgovoru 😘🤗

• Maja82
    10. Rujan 2018. 12:37

BabyBlue

Frajla

BabyBlue

Malo upadam…

Hvala ti na odgovoru 😘🤗

Hej mi smo nakon sv.Duha isli na opcinu crnomerec - nazovi al papiri obicno dodju za tj dana. Samo kazes prezime i datum rodjenja. Kao sto kaze Frajla oni ti obave mup- prebivaliste i oib, prijave na hzzo i daju ti domovnicu, rodni list i izvadak iz maticne knjige. Onda ti zdravstvena od bebe dodje za tj dana na adresu. Ja nisam isla jos u hzzo za tu naknadu to ne znam. A za grad ides u vodnikovu 14 - treba ti potvrda o prebivalistu za tebe tatu i bebu / kopije / , kopije osobnih, original na uvid, tam popunis 2 papira - ili isprintaj si unaprijed, kopija iili tekuceg racuna il kartice di ce ti isplatit. Kopija rodnog lista.

lucy233
    10. Rujan 2018. 12:45

Pozdrav mamice :) mi smo imali super noć, al zato je mene jutros dočekalo iznenađenje, dobila sam menstruaciju. Obzirom da isključivo dojim nisan je očekivala. Može li mi to sad utjecat na mlijeko? Il' mi se smanjilo mlijeko pa je zato došla? Baš sam nikakva od toga, i zaboravila sam koja je to gnjavaža.  I bojim se da nam ne poremeti dojenje :/ 

10. Rujan 2018. 12:47

Moj m još nije išao po novčeke od općine😂,samo je išao pitati do kad treba doći tamo s papirima,valjda zahtjevom,ostali u čudu,veli neki već putem iz rodilišta dođu po lovu a vi pitate do kad je rok😂😂. Budemo ih za krštenje iskoristili za mjesec i pol🙂.
    Evo beba pajki a meni se ne pajki,bude me oko 5 ulovilo vjerojatno.
    Htjela sam već pitati pa nikako,a veli muž pitaj klokanice svoje😂. Mihael kad popapa,bez obzira kolko(znači nije od previše), onak se napinje ko da ga bušica boli i da bi povratio,tokom čega često i bljucne,ne puno al baš vidim da se muči,to potraje neko vrijeme,nekad bljucne i do 2 sata iza obroka..jel  koja od vas imala takvu situaciju? Ja bi išla pedijatrici al reko prvo da vas pitam..

• dm1996
    10. Rujan 2018. 13:37

japanka

Draga dm,
    Prvo čestitam ti na trudnoćinadam se da će ti biti laka i da ćeš uživati u njoj. Probaj se što manje uzrujavati zbog situacije u kojoj si se našla. Ne mogu ti ispričati neku svoju priču jer sam otprilike 10 god starija od tebe, ali imala sam i u rodbini mladih parova pa se ljudi snađu, a godine brzo prolete. Vjerojatno ćete morati živjeti kod roditelja, ali kažem ti, brzo prolete godine. Ako ti je problem s opremom za bebu, robicom i ostalim, evo ja se javljam da bi pomogla oko toga da ti pribavim neke stvari. I sama sam puno toga dobila jer imam veliku obitelj (nasljedila - već korišteno, ali u dobrom stanju). Ne znam u kojem si gradu, ako si u Zg onda sve jednostavno :)

Puno vam hvala na svim komentarima.
    Decko izgleda vise nije u prici...posto me tjera da pobacim...
    Jesam iz Zga sam i svaka pomoc bi mi dobro dosla 
    Puno hvala :* 
    I svu srecu zelim vama i vasim malisanima 

10. Rujan 2018. 13:50

dm1996

japanka

Draga dm,
    Prvo čestitam ti na trudnoćinadam se da će ti biti laka i da ćeš uživati u njoj. Probaj se što manje uzrujavati zbog situacije u kojoj si se našla. Ne mogu ti ispričati neku svoju priču jer sam otprilike 10 god starija od tebe, ali imala sam i u rodbini mladih parova pa se ljudi snađu, a godine brzo prolete. Vjerojatno ćete morati živjeti kod roditelja, ali kažem ti, brzo prolete godine. Ako ti je problem s opremom za bebu, robicom i ostalim, evo ja se javljam da bi pomogla oko toga da ti pribavim neke stvari. I sama sam puno toga dobila jer imam veliku obitelj (nasljedila - već korišteno, ali u dobrom stanju). Ne znam u kojem si gradu, ako si u Zg onda sve jednostavno :)

Puno vam hvala na svim komentarima.
    Decko izgleda vise nije u prici…posto me tjera da pobacim…
    Jesam iz Zga sam i svaka pomoc bi mi dobro dosla
    Puno hvala :*
    I svu srecu zelim vama i vasim malisanima

Draga,slušaj samo sebe i nikog drugog,to je tvoj život i život bebice koju nosiš ispod svog srca..ako te tjera na takvo nešto definitivno mu nije mjesto u vašim životima,a vama će se uvijek naći netko i pomoći. Drži se,misli pozitivno i bit će sve u redu😘🤗. Eto vidi kako su slatka i nevina ta mala bića ☺️

mamica1110
    10. Rujan 2018. 14:30

Ena moja mala obavezno kad se napinje za kakanje bljucka pojedeno a cesto bljucne i starije onako kao vodicu usirenu. Kazu da je to normalno ako ne izbacuje sadrzaj u mlazovima i nakon svakog obroka. Ja pokusavam drzati malu pod 45 stupnjeva cijelo vrijeme i nakon obroka ju bar 20 min drzim da se spusti sadrzaj u zeludac. To zovu fiziološki refluks i nama pedijatrica tvrdi da nije za brigu. A sad,ako se nastavi ili ponovi da povrati u mlazu ici cemo privatno na pregled.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.