Ena moja mala obavezno kad se napinje za kakanje bljucka pojedeno a cesto bljucne i starije onako kao vodicu usirenu. Kazu da je to normalno ako ne izbacuje sadrzaj u mlazovima i nakon svakog obroka. Ja pokusavam drzati malu pod 45 stupnjeva cijelo vrijeme i nakon obroka ju bar 20 min drzim da se spusti sadrzaj u zeludac. To zovu fiziološki refluks i nama pedijatrica tvrdi da nije za brigu. A sad,ako se nastavi ili ponovi da povrati u mlazu ici cemo privatno na pregled.
Da,i ja ga držim na povišenom isto oko pola sata nakon jela,al njemu je to nakon svakog obroka,nije ko napinjanje za kakicu,drugačije,nezz kak bi opisala..ne povraća u mlazu ali bljucne..zato smo uzeli Novalac ar koji se zgusne u doticaju s želučanom kiselinom jer je prije bilo povraćanje u mlazu..nezz,pokušat ću mu davati manje obroke pa češće ako bude tražio,ak to ne upali ići ćemo doktoru. Baš mi ga bude žao,fino s guštom papa i onda umjesto da sit i zadovoljan zaspi on se muči.
Pozdrav mamice :) mi smo imali super noć, al zato je mene jutros dočekalo iznenađenje, dobila sam menstruaciju. Obzirom da isključivo dojim nisan je očekivala. Može li mi to sad utjecat na mlijeko? Il' mi se smanjilo mlijeko pa je zato došla? Baš sam nikakva od toga, i zaboravila sam koja je to gnjavaža. I bojim se da nam ne poremeti dojenje :/
Ne sekiraj se. To ovisi od ženw do žene. Moja kuma je svaki put dobila negdje kad su bile stare oko 3 mj i uredno je dojila. Dojila na zahtjev i to vrlo često. Može ti bit da kad trrbaš dobiti i za vrijemebude malo nervoznija beba ali dojenju i količini mlijeka ne smeta.
Majda 🤞🤞🤞 za vježbanje. Ja trenutno slabo stignem, malac slabo spava i kad spava čistim ili kuham a kasnije imam i starije pa ne stignem.
Ena presladak je 😍.
Draga DM bolje da si sama nego s nekin tko to ne želi. Vidjet ćeš sve će se već to posložiti.
💙25.10.2012.💙Luka
💜15.09.2014💜Nina
👣16.06.2018👣 Vid
Ej ženice kako ste mi? Imam pitanje, zapravo ne znam koga bi više pitala…
Sutra idemo prijaviti našu ljubav, i zanima me kako to funkcionira i gdje se sve na kraju treba ići jer mi svi govore drugačije..
Znam da trebamo ići u općinu Črnomerec… eh, sad..gdje dalje..? Jer mi neki govore da se sve u općini po novome radi, neki da moramo ići u HZZO za onih 2300kn godinu dana i Vodnikovu za onu naknadu od 1800kn…
Pa ako netko zna frišku informaciju, bila bi joj zahvalna do neba…
Malo upadam…
Moras ici u opcinu (črnomerec ako si rodila u vinogradskoj ili sv. Duh), svakako nazovi prije i provjeri jesu stigli papiri od bebice, nekad brzo dodu, nekad im duze treba-oni ti rijese rodni list, domovnicu, prijavu adrese, oib i naknadu od hzzo (ok9 4 tis no jednokratno).
Obzirom da spominjes 2300 pretpostavljam da si nezaposlena i zato moras obavezno ici u hzzo s rodnim listom da ti krene ta naknada. Ako imas pravo na naknadu od grada/opcine to isto ides posebno.
I nama je jos treba maticni broj kada ga je muz stavljao na svoju poreznu, za to se mora ici u policiju.
Hvala ti na odgovoru 😘🤗
Hej mi smo nakon sv.Duha isli na opcinu crnomerec - nazovi al papiri obicno dodju za tj dana. Samo kazes prezime i datum rodjenja. Kao sto kaze Frajla oni ti obave mup- prebivaliste i oib, prijave na hzzo i daju ti domovnicu, rodni list i izvadak iz maticne knjige. Onda ti zdravstvena od bebe dodje za tj dana na adresu. Ja nisam isla jos u hzzo za tu naknadu to ne znam. A za grad ides u vodnikovu 14 - treba ti potvrda o prebivalistu za tebe tatu i bebu / kopije / , kopije osobnih, original na uvid, tam popunis 2 papira - ili isprintaj si unaprijed, kopija iili tekuceg racuna il kartice di ce ti isplatit. Kopija rodnog lista.
Hvala i tebi draga 😘😘
Ena mozda je onda najbolje otici na pregled, iako za refluks generalno pomoci nema dok oni ne prosjede ali bar savjetovati se oko adaptirane pa mozda pomogne.
Moram reci da smo mi 10-ak dana na Waya kapi sa D3 i da nam se malo popravila probava i manje je grceva. Sad da li je to spontano ili do kapi ne znam ni ja.
Dala sam mu manje i nije se napinjao ali ne plakao i htio još,nije mu bilo dosta..pa sam za pol sata dala još 30ml nakon čega je opet plakao,sveukupno 200ml Novalaca ...dala sisu...opet plakao al se smirio..baš je gladuš mali i nezna granicu😂😂. Sutra ispočetka pa ću vidjeti za dalje. Danas je prvi put uživao u kupanju,sviđa mu se u novoj kadici jer ga nitko ne drži i ne sputava a meni je bilo puno lakše jer nemoram čekati m da dođe,mogu sama..i mjeri temperaturu vode i kolko je beban težak,predobra stvar. Želim vam mirnu i ugodnu noć 😘😘🤗🤗
Ena supach za kupanje i kadicu. Ja svom napunim kadicu s malo vode i stavim ga leć ako ga držim plače.
Laku noć klokani 😘😘😴😴
💙25.10.2012.💙Luka
💜15.09.2014💜Nina
👣16.06.2018👣 Vid
Nemogu vjerovati,Mihica je spavao i preskinula sam mu pelenicu i nahranila,otvorio je oči na kratko,nije se ni probudio..i stavila ga u kindać spavati,pokrila i eto ga spava..nisam mislila da je to moguće😂😂. Dragi isto gleda i ne vjeruje😂😂
Mi smo na sisi već tri ure u komadu, ako je pokušam izvaditi urlanje, oči širom otvorene cijelo vrijeme... Nadam se da će brzo zaspati jer stvarno više psihički ne mogu, hormoni mi divljaju gore nego u trudnoći. Želim vam svima mirnu noć 😘
Ena bravo za kadicu i spavanac drzim fige za noc! Moja se ne napinje bas al zna se prenajest i radi zvukove neke ko da se zagrcne i onda vise bljucka cak i ako ju dignem. A kad mirno pojede bude ok.
DM zao mi je zbog situacije s deckom.. ne znam u kojoj si fazi studija i koje su tvoje zelje i mogucnosti ali od srca se nadam da ces uspjeti uz pomoc svojih i bebicu i studij.. bit ce izazov ali moze se! Decko..trebao bi te podrzavati bezrezervno u svim odlukama, ako ne moze sad stat uz tebe mislim da nije covjek za ostatak zivota. Slusaj sebe i drz se.!
Bok drage moje da se i mi priključimo temi💪 ❤️dosli smo doma u ned i od tada traje tortura.. Mali cijelu noc nije spavao, plakao je visio na sisi vristao meskoljio se, a ja sam skoro pocela plakat skupa s njim. Toliko visi na toj sisi da je nevjerojatno. Jucer smo ga odlucili kao pustit preko dana da malo plače da ga drzimo budnim da spava noc al kad je proslo toliko vremena da on nije oko sklopio ja sam se zabrinula jer ipak je to beba od 4 dana. Dala sam mu cicu da ga uspavam al on je plakao i dalje,poslala sam muza po dohranu i dala mu 60 ml kao sta pise na uputama sve je pojeo i zaspao i spavao do 2 nocas. Meni je bilo toliko teško i loše da sam dijete jadno pustila gladno prakticki vise od 24 h 😭😭😭😭 i kad se probudio opet sam ga malo stavila na cicu sa povuče pa sam mu napravila mjericu od 60 i nakon toga je htio jos pa je pojeo jos 20 znaci sve skupa sa cicom oko 100 ml a to pise da je za dijecu kao od mj i pol 😱 Da li je to onda problem ako vise pojedu od doze? Uglavnom je on veliki i stvarno pojede tu bocu za 5 min i ja ne znam dal je meni problem u kvaliteti mlijeka, bradavicama, kolicini.. Ne znam:/ jer stvarno mlijeka ima, ali sad su mi cike otečene i pune i ne znam sta da radim. Bi trebala izdajalicu kupit pa na nju se izdojit ili kako? Ima koja da je prolazila kroz slično!? 😩
😘😘😘 Svima!!
💙Bartol💙
Sortiraj odgovore
Najstariji