Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • blu5
    26. Listopad 2017. 10:12

Kupila sam preko weba
     http://greengirl.hr
    Mene isto glava boli, i ka ti Nella pijem jako malo vode, skori nista.Iz tog razloga nam i je koza dehidrirana, a noge mi se ljuste koliko su suhe. Ja ih imam troje i muza na brodu i hendlam nekako, u biti san mislila da ce bit i teze.Ma mi smo zene lavice😊

• Anjaaa
    26. Listopad 2017. 10:47

Cure koje pijete malo vode-prisilite se. Evo mi bas jucer vadili krv i kaze mi pedijatrica da je maloj krv dosta gusta. Ja se prepala.. Kaze da je vjerojatno mlijeko jako gusto i da pijem vise vode, jer ja sam zadnje vrijeme pila jaaako malo, jednostavno me tijelo ne pita. E sad se bome prisilim pit. Zato joj je i fontanela bila udubljena cesto

• blu5
    26. Listopad 2017. 11:12

Asti!Nisam znala da to moze bit tako🤔Nista, sad cu se prisiljavat, vec sam se jutros prisilila na dvi case 😊

Maja 3
    26. Listopad 2017. 11:41

kookoo30

Tena, ja mislim da sam se bas uhodala vec, nadam se da se sada necu ureci :) Najgori period bio je sa prvim skokom u razvoju, pa onda grcevi uzasni i odmah iza toga prdenje. Taj period mi je bio bljak - najgore mi je dan danas ako mala prdne, neke osobe mi odmah bace onaj osudjujuci pogled i pitanje: ona prdi- sto si jela? Pa mora prditi, ono.. ne znam sto bi rekla. Mislim da je Gala rekla da ne zna kako bi sa dvoje - pisala sam vec, sto se mene tice, istog trena bi isla na drugo. Pogotovo zato jer evo trenutno nemamo problema ni sa hranjenjem ni sa spavanjem ( opet, ne zelim se ureci :). Doduse, ja sam malo mazohist, volim si nakrcati obaveza ;) u svakom slucaju, nadam se da cemo na drugo ici tamo oko njenog prvog rodjendana. Hendlanje dvoje male djece - ah, u hodu se sve nekako rijesi.
    Pitanje prsta - moja je u pocetku isto trpala cijelu saku, pa je nekako dosla do tog palca. Isto je nevezano za glad, jer je nahranim i ona pusti cicu kad se najede, ubaci prst i zaspe. U biti kad si stavi prst u usta, to je znak da ce spavati. Dudu joj pokusavam dati, ali nju brzo pljune i stavi prst.

Hahaha! I ja sam htjela malu razliku! I na kraju je veca nego sto smo planirali,ali sretni..bilo je mozda teze prva 2 mjeseca. Sad uzivamo! Njih 2 se bas vole. Mala ak je negdje cim dodje doma vice bebi,braco! A on kad nju vidi ima osmjeh od uha do uha!
    I ja bih odmah i 3,al to sam svjesna da bi me potrgalo skroz,pa cemo se strpit da mali navrsi 2 god,pa onda.

Meri
    26. Listopad 2017. 11:43

blu5

Moja nocas svaka tri sata…Isto nije jos palac otkrila, gura sakicu u usta.A nadam se da ce se opet vratit na staro lipo spavanje po 5-6 sati u komadu.Meni je super kako je svaka trudnoca i beba potpuni svoja prica, u smislu kao imas dvoje sve vec znas😊Znas ono osnovno a drugo sam majke mi zaboravila sve.Recimi uopce se ne sjecam jesam li starijima kad sam pocela sa dohranom pocela sa vocem ili povrcem, kad im je nikao prvi zub, kad su poceli sjedit, puzat..pojna nemam!Ja imam pravi baby brain i zaboravljam nenormalno!

Razumijem te skroz kad kazes da je svaka trudnoca i beba svoja prica 😊 Ja se jos sjecam dosta toga od prvog malca, al nama je ipak manja razlika. A kad uspoređujem, tocno se vidi ta razlika između njihovog razvoja. Mogla bih u detalje, al bilo bi tog previse 😆 I da, i ja cu ponovno morati uskoro proucavati kalendare dohrane kao da nisam prije manje od 3 god..sjecam se pocetka, al onog kasnije...ma tko bi to sve pamtio 😂

Eloa
    26. Listopad 2017. 14:18

Bokić, nije nas bilo neko vrijeme, nisam stigla, al eto, signem pročitat kolko tolko ;)
    Neko je pitao kako se osjećamo mi mame-ja se neću žaliti, meni je sve super, nikakve glavobolje nemam, iako se nekad ne nespavam uopće, jedino me to noćno izdajanje po minimalno pol sata iscrpljuje. Jedino sam malo ljuta na sebe što se tolko trpam hranom(pogotovo slatkim) i što baš nemam neku obleku sad fensi šmensi, a žao mi je sad kupovati nešto puno jer planiram malo smršaviti do posla iduće godine. Sad sam na 71kg, a želim doć do bar 65kg. 

Danas smo bili na cijepljenju druge doze 6u1, i popio je dozu za rotavirus, bio je baš dobrica. Nakon pikice malo plač, ali super prema prošli put...

Dug 67cm, težak 8050g, rekla pedijatrica da je to super, ništ nije spominjala da bi bio predebeli, pogledala mu nogice i rekla kako su čvrste i bucmaste, pohvalila ga je kako je bistro gleda i lijepo prati. Ja sam još bila spomenula kako već gledamo autosjedalice jer imamo dojam da će brzo prerasti jaje, pa se bila zezala kako uopće još on stane u jaje :D
    Sve u svemu super, ja sam se pribojavala da će mi zbog zgrčenih šakica i nogica pripisati fizijatrijske vježbe, ali rekla je da samo vježbamo doma i da će se to s vremenom popraviti. 

Kad sam spomenula autosjedalice, jeste vi svi još u jajetu ili imate autosjedalice ove za veće? Ako da, koje? Mi smo to sad počeli gledati, i ono kaj planiramo uzet je sve minimalno oko 2000kn :/ Želimo da što duže bude u okrenutom smjeru i da naravno AS bude do što više kg... Zaasad nam se čini ok Joie spin 360

Meri
    26. Listopad 2017. 14:53

Mi bili danas na pregledu. Imamo 6.800 g i 66 cm (u 2 mjeseca dobila je 1.100 i 5cm). Sve je super 😍 
    Ranije ste spominjale mobilnost bebaca - moja se vec okrece i s trbuha na leđa i ide ukrug po trbuhu pomicuci se s rukama u stranu kad zeli dohvatiti neku igracku koja je sa strane. Nitko ju nista ne sili, al ona je bas mobilna i bas je zanimljiva kad se tako igra u baby gymu, ima je vec posvuda 😂
    Pedijatrici je zasad bilo bitno da vidi okret s leđa na trbuh, da beba ima otvorene sakice i kad je na trbuhu da se odize od povrsine. Hocu reci, sa cca 4,5 mj. to je sasvim dovoljno! Ovo drugo je bonus 😂 Meni je drago da nema hipertonus i da ne moramo na Goljak ko sto sam isla s malim. Nije to bila velika gnjavaza, al opet je ljepse kad se ne mora ici 😁

Me+mybaby
    26. Listopad 2017. 16:18

Cure moje ja sam danas otisla na masazu i preporodila se. Muz se dotle s malim u nosiljci prosetao. Uzivancija. I prije su me leda bolila, a sad me jos ona viroza ubila. Sad se osjecam preporodeno.
    Inace me zna glava boliti, ali to je od moje starr boljke... Jako malo tekucine pijem. U trudnoci sam se nekako natjerala. Sad nikako. 
    Meni su ostale jos 4kg i nikako dolje, ali bome koliko slatkog jedem nije ni cudo.

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

• Tena1203
    26. Listopad 2017. 16:33

Ja pijem nenormalno puno vode ali glava i dalje boli ponekad.. isto tamanim slatko ko luda. Jede mi se vise nego u trudnoci...

• kookoo30
    26. Listopad 2017. 18:17

Prije par dana nisam imala slatkog u kuci - malu u nosiljku i u dućan :) a bar sam malo prosetala  😂😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.