Pandice da, Mateljan na ruke tim sapunom i malo pustim pa onak malo zrifljam na ruke ili četkicom, i bacim u mašinu na pranje.
Mojmali školski raste...u prva 4mj je dobio 1kg po mjesecu i 3cm po mjesecu u dužinu. Evo sutra punimo 5mj. Kako odgađam cijepljenje necu se jos javiti pedijatru, na prošloj kontroli mi je tekao da je sljedeci sistematski sa 6mj.
U vezi pimpeka, ja sam ga uspjela do pola prevuci, nategnem koliko ide i očistim a baby uljem. Pedijatar ce ga vjerojatno sljedeci put malo jače potegnuti. I ka sam nekad primijetila malo bijelog sekreta, ali s uljem se lijepo očisti.
I jos da napišem post u vezi mojih cica...prihe 3-4 dana sam primijetila neznatno povećanje izdojenog mlijeka zahvaljujući piskavici. Međutim, desna cica i blister me i dalje zezaju, blister se vise ne vidi izvana, nego osjetim kuglice dvije ispod bradavice koje bole užasno, i kad ih stisnem suze mi idu. Jucer i preksinoć sam jedva nesto malo izdojila iz te desne, oko 60ml, a inace oko 120ml. I to je trajalo oko 40min...a inace obje izdojim paralelno za oko 10-15min ručno. Cica je debela i puna, ali ne ide van kak treba. Stavljam vruce obloge iz mikrovalne, grijem i bradavicu, ma dzaba sve...začahurilo se ispod bradavice i boli užasno. Malo sam čeprkala sterilnom iglom jucer, ali samo sam se ozlijedila jer se izvana vise nista ne vidi. Obzirom da izdajam djelomično tu cicu, mislim da ce mi i proizvodnja naglo opasti, nekak mi se cini da dolaze dani završetka mog izdajanja. Danas sam cak morala upogoniti ručnu izdajalicu jer rukom nije nista išlo van...idem se sad izdajati pa cu vidjeti situaciju. Jel imala koja od vas te sitne kvržice direkt ispod bradavice i kak ste to riješile??? Brijem da su se začepili izlazni kanali, ali odozgo nista ne mogu rijesiti...masiram ko luda ali nema pomaka.
Hvala za savjete za mrlje.
mi smo prešli s pampersica na lidlove pelene i ja sam zadoviljna. Nisu toliko meke kao pampers ali odlično upijaju. Malena nije dobila osip a cijena je akoro pa duplo jeftinije. Jedino su mrvu manje od pampersovih.
url=https://lilypie.com]
Eloa, da imam fredu, stigla mi je u utorak pa se i nismo stigli nesto puno nositi. Sta se tice namjestanja guze, ni ja nisam 100% sigurna da dobro upadne iako napracim onu rotaciju kukova, ne znam sama procjenit dal bude dobro. Mi tu u rijeci nemamo nijednu savjetnicu :\ probaj kad ga stavljas u nosiljku stavit prvo guzu da upadne u panel pa tek onda zategnut naramenice, tako bi trebala dobro upast
Inace, mi smo zadnjih 4-5 dana imali tulum svaku noc oko ponoc-1 i trajalo bi sat i pol, dva. Neutjesno plakanje, nista ne pomaze. Onda su se muz i svekrva sjetili da maruni napuhuju (vrsta kestena popularna tu kod nas u ovo doba) a ja to jela svaku vecer oko 7,8 sati. I jucer nisam da vidimo jel joj to mozda smetalot i stvarno.. Sinoc tisina. To je prva hrana za koju sam primjetila da joj smeta.
Danas sam joj kupila baby gym od fisher price za 290kn na snizenju, inace 360. Najjeftinije sto smo nasli, inace svi preko 400 kn, too much meni.. Bas me zanima kako ce reagirat na njega jer ju igrackice vec polako zanimaju.
Sto se mlijeka tice, ja sam uzimala mamine kapi(piskavica) nis ni potrosila bocicu, kolicina mi se ful povecala da svako jutro moram izdojit visak, pa ga zamrzavam. Iako ne mogu bit sigurna da je to do kapi
Anja, tak i radim pa ništa stoga. pogotovo ako stavim pojas oko kukova... Ko da mi nedostaje materijala za njega..
Donekle je dobro kad stavim pojasa visoko oko struka... onda padne dublje...
I kruti su mi ti pojasevi, nema šanse da si ja sama stignem pojas kad si stavim malca unutra.. Čula sam se sa savjetnicama isprobat ću još ISARU i EMEIBABY pa ću vidjet dal je kaj bolje...
Znači ima više mlijeka po toj piskavici.. morat ću isprobat
Ofnice, oblekica je pre pre prekrasna! Sigurno je bio presladak u tome, i bravo za njega što je bio dobrica...
Eloa, individualno je sto se tice piskavice...mojoj sestri djeluje, meni bas i ne...stvarno minimalno. I ja sam u početku dok sam dojila trošila mamine kapi dvije bočice i nista...a evo anjaaa veli da njoj djeluju
Bas su sve velike zdrave bebice.. moja isto nosi 4.. 8ipo kg i na zadnjem pregledu prije misec dana tocno je bila 68cm.. Joj ovaj kompletic je predivan za krstenje.. moja evo zaspala predivnooo..cili dan smo bili na maaalom vjencanju tj rucko-vecera..i iscrpila se jadna bas joj je dosadilo vec bilo..a kad je sila u auto ka da je znala da idemo doma..hahah..vesela smije se skrici prica..
A.M
Ofnice a da zvrcens patronaznu? Bas mi je zao sto ti se zakompliciralo. Mozda je imala slican slucaj.
Ali obleka je mrak. Mi smo za sada odgodili krstenje do proljeca. Nego kako si uspjela odgoditi cjepljenje toliko? Ja sam uspjela do sada ali bojim se da ce nas na sljedecm pregledu cvaknuti.
Sortiraj odgovore
Najstariji