Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Listopad 2017. 09:38

Pandica1510

evabeba mi imamo sad 5mj i od prije par tjedana kad mu presvlacim pelenu ispruzi noge i tako ih stisne pa se ja borim da pelenu zaljepim haha onda mu pokusam dic noge pa se cijeli izvije u most hah
    lagertha iskreno ne znam kako se usudis zeni cije dijete ima mj dan rec da ne ide kod dr i da si ti sto posto sigurna da je nesto sto ti znas da je. Pa sve i da se moze izljecit samo kremicom neka zena ode po strucno misljenje. Sto da se bebi ne daj Boze pogorsa a ona te poslusala. Nisam mogla da ne prokomentiram ovo..

Pa eto, usudim se jer jednako izgleda kao što je i kod mog. Usudima se kao što je i meni moja prijateljica rekla da je to to. Zašto se ne bih usudila? Ako joj pedijatar nije rekao da ide u bolnicu, tko si ti da šalješ zdravo dijete u bolnicu? Tj. kako se usudiš reći ženi s djetetom od mj dana da ide u bolnicu gdje može pokupiti 200 drugih stvari zbog obične tjemenice?

10. Listopad 2017. 09:39

Nama Hrvatima je za svaki i najmanj propuh riješenje bolnica. Zato su i tolike gužve, zato i ima toliko bolesne djece. Ajde smiri malo živce i opusti se.

10. Listopad 2017. 09:40

blu5

Pandica1510

evabeba mi imamo sad 5mj i od prije par tjedana kad mu presvlacim pelenu ispruzi noge i tako ih stisne pa se ja borim da pelenu zaljepim haha onda mu pokusam dic noge pa se cijeli izvije u most hah
    lagertha iskreno ne znam kako se usudis zeni cije dijete ima mj dan rec da ne ide kod dr i da si ti sto posto sigurna da je nesto sto ti znas da je. Pa sve i da se moze izljecit samo kremicom neka zena ode po strucno misljenje. Sto da se bebi ne daj Boze pogorsa a ona te poslusala. Nisam mogla da ne prokomentiram ovo..

Pa pretpostavljam da je uocila o cemu se radi kao i svi mi ovdje sta vidimo da je tjemenica.Ako ona zeli po strucnu pomoc svakako ce otici a i usput mozda u pedijatra pobrat neku virozu i prehladu obzirom da ima puno viroza.Ja isto radi ovoga ne bi otisla u pedijatra i riskirala temperaruru i ko zna sta sve ne.

Hvala.

• gala_28
    10. Listopad 2017. 09:47

kookoo30

Evo da prijavim da je i moja jucer bila…ajme… Cijeli dan na rukama, spava joj se, a nikako zaspati, samo je plakala, kenjkala i tako do 11 navecer. Danas me sve boli, ko da sam neki triatlon odradila. Gala, nas su mucili grcevi najprije, pa onda prestali s biogaiom. Onda je krenulo prdenje, plakanje uz svaki prdac i sta sve ne. Pocela davati d3, opet grcevi. Tako dankad sam potrosila obicnu biogaiu, pocela joj davati tu sa d3 vitaminom i sad je ok sto se toga tice.

Malo si me utješila. Nadam se da će i nama pasati. Više ne znam jesu li ovo samo problematični vjetrovi ili i grčevi. Čini mi se da ipak nema klasične grčeve no imali smo nekoliko dana seanse plakanja i grčeva (uz prdenje) od par sati. Jedino mu paše kad ga uzmem i stavim na sebe vertikalno u blago kosom položaju pa ga malo nunam, sjedeći položaj, onda sam skvrči nogice i smiri se. Evo sad zasluženo spava nakon kakanja, dvije noći je jedva. :-/

• blu5
    10. Listopad 2017. 09:50

Nema na cemu Lagertha.Pa mislim, zena je pitala na forumu sta mislimo o cemu se radi.Iznijeli smo svi svoje misljenje, i slozili se oko toga.Meni samo nije jasno, u kom smislu ako se pogorsa?Moja je imala osip katastrofalan i treba prvo pokusat rijesit to lokalno pa ako ne ide onda sistemski nekim kortikosteroidima koji su zadnja opcija.Nista drugo ni pedijatar ne bi rekao...a ova njena je ocito strucna pomoc obzirom da joj je predlozila kamilicu.

10. Listopad 2017. 10:09

Ma da... ne znam tko zbog osipa ide u bolnicu osim ako nije nešto jako strašno. Ovo je lokalno, između obrva i to je mjesto gdje se tjemenica isto stvara uz samo tjeme. Moj mali je imao i malo po uškama i na kapcima. Meni je isto par ljudi savjetovalo samo tapkanje bademovim uljem, no njemu nije prolazilo... posjetila sam pedijatricu - rekla je Aderma. Frendica je rekla još i Mustela šampon protiv tjemenice. To nisu lijekovi već kozmetika za bebe. Adermu i sama koristim.

• kookoo30
    10. Listopad 2017. 10:12

Gala, meni je patronazna rekla da biogaia ( sama biogaia, koju smo poceli uzimati zbog grceva), pocinje djelovati kroz tjedan dana. A pedijatar je na spomen prdenja i napinjanja rekao da ako bas se bas bas napinje i ako joj je tvrd trbuh, uzmem espumisan baby. Espumisan nismo ni pokusavati za sada, jer to njeno napinjanje varira - trajalo je nekih 10-ak dana, pa je prestalo, sad opet zafrkava par dana. Ako me opet netko pita : a da nisi ti nesto pojela pa joj to smeta, mislim da cu poluditi. Ne znam kako vi, ali meni je vise pun kufer bapskih prica/savjeta. Te daj joj vodu, te daj joj caj... Generalno, ona je meni super, cijelu noc spava uz cca 2 podoja ali to mi je vec normalno, a u dobre dane ( kojih je puno vise nego onih kenjkavih) ona zna prespavati 90% vremena. Ali eto, meni zivci zaigraju jer nikad ne znam kad ce biti "los" dan, kao jucer, jer kazem, nikako je smiriti, lezi-place, nosim je- place, grcevi nisu, prdenje nije, glad nije, pelena cista. A oci joj se sklapaju ,ali ona se ne da. Mislim da jos dva dana necu sebi doci.

10. Listopad 2017. 13:16

Pa veca je vjerovatnost da ce se dijete razbolit od dlaka psa po cijelom stanu  nego ako ode do doktora ;)
    Ako si procitala sve moguce enciklopedije i pratis sva moguca istrazivanja ne znaci da si super mama. Pogotovo ne ako imas 30 i kusur godina i nisi htjela dijete jer si vodala psa i svoju vitku liniju po Jarunu a sad kad imas dijete kukas kak nisi "zgodna" ko prije i kako ne mozes  u Berlin jer ipak, sigurno bi bila prva na maratonu! 
    Ti si super mama jer ces bebi kuhat 7 vrsta jela svaki dan ili sto ces svaki dan bit prva na forumu i to od rodenja?!
    Vjeruj mi to nije super mama. Ja prva 2mj nisam maltene niti primirisala forumu jer sam cijeli dan imala dijete na rukama, hranila ga i spavao je na meni. Nisam jela niti pila satima i bila sam na rubu izmorenosti i mrsava i blijeda ali niceg mi nije zao jer mi je tih 2mj toliko brzo proslo i nikad se nece vratit. A sta si ti radila prva 2mj? Pisala po forumu kako ti je zao psa koji gleda u tebe i "place" a ti se ne mozes igrat s njim jer ti dijete zauzima vrijeme. 
    Meni sude nekad stoji prljavo do navecer, imam malo prasine po podu nekad i ima dana kad mi muza ne doceka rucak u 3 kad dode s posla nego rucamo u 4, a znas zasto? Jer ja ne citam istrazivanja i ne stojim  u kuhinji i planiram bebi obroke. Ja se cijeli dan igram sa svojim sinom i pratim ga kako odrasta i pratim ono sto on zeli u tom trenutku a ne sta je neki znanstvenik rekao da mu treba. Ja cu vidjet kad mi beba pocne puzat, hodat..a ti tko zna, mozda dok bude puzao ti ces trcat jos jedan maraton. Ja ne kazem da se treba odrec sebe u majcinstvu ali nemos si ni bit na prvom mjestu. A zasto se ti bojis svoje dijete odvest kod pedijatra? kako je moguce da ce dobit virozu kad ti imas najboljeg pedijatra u Hr? Kod takvih nema valjda viroza jer tamo idu samo naj djeca. Naj djeca naj mama koje ce sutra nekog zvat lidlic.
    I ne moram smirit zivce, ovo ti pisem skroz smirena i ovo je moje misljenje koje pokusavat presutit vec jako dugo. Ti si uvijek najpametnija, ti sve znas i iza svake tvoje recenice ima neka svjetska organizacija koja to potvrduje.
    Jako mi je zao, ovdje ima tako super cura s kojima se moze pricat ali evo odlazim sa foruma jer ne mogu vise trpit tvoju pamet!

Sve mogu u Onome koji me jača <3

10. Listopad 2017. 13:20

Ah...

MalaRuzica
    10. Listopad 2017. 13:33

Cure necu ulaziti u vasu raspravu, ali zao mi je sto se svadate tu na forumu, mislim da ovo nije mjesto za to, tu bi se trebale druziti i razmjenjivati savjete i iskustva.Evo da nema vas ja ne bi ni znala da sam imala mjecni blister ( neki dan je netko za to napisao pa sam isla malo istraziti) ja sam mislila da samo nevoli desnu ciku, i eto sada napokon ne moram stiskati zube od bolova kada jede iz desne.
    Kookoo30 znam koliko te nervira to pitanje, ali ja se sada i sama pitam sto sam pojela, u nedjelju smo imali krstitke u restoranu ( i bas sam se fino najela i neki nes jos popila) i od tada je kaos, bude miran pola sata i vise u kindrebetu ili baby gamu i onda pocinje takvim vriskom plakati da ti bubnjice probusi, i nece jesti nece spavati nositi se nista nece jucer je navecer tako jako plakao pola sata ( i prepadnem se ne znam sta mu je jer takav plac nije od dosade) obicno kazu da se nakon krstitki dijete umiri a kod nas sve naopako.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.