Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nella1211
    10. Listopad 2017. 13:48

MalaRuzica

Cure necu ulaziti u vasu raspravu, ali zao mi je sto se svadate tu na forumu, mislim da ovo nije mjesto za to, tu bi se trebale druziti i razmjenjivati savjete i iskustva.Evo da nema vas ja ne bi ni znala da sam imala mjecni blister ( neki dan je netko za to napisao pa sam isla malo istraziti) ja sam mislila da samo nevoli desnu ciku, i eto sada napokon ne moram stiskati zube od bolova kada jede iz desne.
    Kookoo30 znam koliko te nervira to pitanje, ali ja se sada i sama pitam sto sam pojela, u nedjelju smo imali krstitke u restoranu ( i bas sam se fino najela i neki nes jos popila) i od tada je kaos, bude miran pola sata i vise u kindrebetu ili baby gamu i onda pocinje takvim vriskom plakati da ti bubnjice probusi, i nece jesti nece spavati nositi se nista nece jucer je navecer tako jako plakao pola sata ( i prepadnem se ne znam sta mu je jer takav plac nije od dosade) obicno kazu da se nakon krstitki dijete umiri a kod nas sve naopako.

Ja san na faceu u onoj SOS RODA grupa za dojenje, tamo savjetnice tvrde da hrana koju doilje jedu ne ide u mliko.. mliko se stvara od hormona ne od hrane..tako san tamo vec puno puta procitala i bas ih puno pratim jer zene stvarno imaju znanja.. Tako da nemoj sebe opterecivat da je bebi lose zbog tebe jer si nesto pojila..ja stvarno jeden od 2. Miseca njene starosti svee zivo.ona nikad nije imala grceve i probleme sa stolicom..mozda bi radi sebe tribala jesti zdravije.. al jedan je zivot  😂😂

A.M

LlamaFace
    10. Listopad 2017. 13:58

i ja isto jedem sve i nisam primijetila da bebi smeta ni začinjeno ni masno a bome ni grah  ugl,da,mlijeko se stvara od hormona i unos hrane i tekućine ne utječe na količinu produkcije mlijeka nego na okus. da sam barem bila tako pametna u bolnici kad su mi sestre govorile da smanjim unos tekućine na minimum da mi ne bukne mlijeko,poslala bih ih u tri fine i eksirala dvije litre vode.ovako sam skoro dva tjedna živjela u strahu i na 2-3 čaše vode dnevno 

• blu5
    10. Listopad 2017. 13:58

Nella1211

MalaRuzica

Cure necu ulaziti u vasu raspravu, ali zao mi je sto se svadate tu na forumu, mislim da ovo nije mjesto za to, tu bi se trebale druziti i razmjenjivati savjete i iskustva.Evo da nema vas ja ne bi ni znala da sam imala mjecni blister ( neki dan je netko za to napisao pa sam isla malo istraziti) ja sam mislila da samo nevoli desnu ciku, i eto sada napokon ne moram stiskati zube od bolova kada jede iz desne.
    Kookoo30 znam koliko te nervira to pitanje, ali ja se sada i sama pitam sto sam pojela, u nedjelju smo imali krstitke u restoranu ( i bas sam se fino najela i neki nes jos popila) i od tada je kaos, bude miran pola sata i vise u kindrebetu ili baby gamu i onda pocinje takvim vriskom plakati da ti bubnjice probusi, i nece jesti nece spavati nositi se nista nece jucer je navecer tako jako plakao pola sata ( i prepadnem se ne znam sta mu je jer takav plac nije od dosade) obicno kazu da se nakon krstitki dijete umiri a kod nas sve naopako.

Ja san na faceu u onoj SOS RODA grupa za dojenje, tamo savjetnice tvrde da hrana koju doilje jedu ne ide u mliko.. mliko se stvara od hormona ne od hrane..tako san tamo vec puno puta procitala i bas ih puno pratim jer zene stvarno imaju znanja.. Tako da nemoj sebe opterecivat da je bebi lose zbog tebe jer si nesto pojila..ja stvarno jeden od 2. Miseca njene starosti svee zivo.ona nikad nije imala grceve i probleme sa stolicom..mozda bi radi sebe tribala jesti zdravije.. al jedan je zivot 😂😂

Ja bi tila u to virovat al nekako ne mogu.Zasto je bebi zelena stolica kad jedemo povrce?Mislim i ja jedem sve da se razumimo, al evo, ima razlicitih teorija po tom pitanju.

LlamaFace
    10. Listopad 2017. 14:08

e to nemam pojma..mi imamo tu sreću da smo imali samo par zelenih stolica i to na samom početku kad su mi sise bile stalno prepunjene pa je dobivao puno prvog,vodenastog mlijeka koje je krcato laktozom koja u crijevima fermentira i uzrokuje grčeve i zelenu stolicu.za ostalo stvarno nisam primijetila,čak i sad otkako je na terapiji željezom ima uglavnom žutu stolicu.ali dobro,to je naše iskustvo.

MalaRuzica
    10. Listopad 2017. 14:08

LlamaFace

i ja isto jedem sve i nisam primijetila da bebi smeta ni začinjeno ni masno a bome ni grahugl,da,mlijeko se stvara od hormona i unos hrane i tekućine ne utječe na količinu produkcije mlijeka nego na okus. da sam barem bila tako pametna u bolnici kad su mi sestre govorile da smanjim unos tekućine na minimum da mi ne bukne mlijeko,poslala bih ih u tri fine i eksirala dvije litre vode.ovako sam skoro dva tjedna živjela u strahu i na 2-3 čaše vode dnevno

Meni to nitko nije rekao a pitala sam jer sam u trudnoci pila i 14 litara na dan.Sada sam se vratila u normalu na 8 litara 😆 a i da mi je to netko rekao ne bi poslusala.Ma i ja jedem gotovo sve osim graha, mahuna i zelja a masno i ljuto ionako ne jedem.

• gala_28
    10. Listopad 2017. 14:17

Ok, žene smo i peru nas hormoni. Svaku drugačije, u različitim smo fazama al nemojmo se pičkarati. Samo da se zna, inače zamračim kad muškarac kaže da je stvar do ženskih hormona, no ovdje smo fakat sve žene, na početku majčinstva i budimo realne, to je jedno more hormona.
    Mislim da nitko nije želio nekome naškoditi. I to je najbitnije.
    Sve smo više manje u istom sosu, pogotovo mi kojima je prvi bebač. I sve preispitujemo. A općepoznato je da žene majke samim time što su to što jesu i što prolaze lako zabriju da su doktorirale nešto...bilo da je to pedijatrija, pedagogija ili nešto treće. Zato (pre)lako dolazi do ovakvih situacija i neslaganja.
    Načelno se slažem, nije pametno pitati laike na forumu kada je u pitanju djetetovo zdravlje. Doktor je doktor. No isto tako, očito se radi o tjemenici ili osipu, što god da je od te dvije stvari, ne radi se o nečem opasnom. I doktor može preporučiti nešto što bi više odmoglo nego pomoglo, kao i netko ovdje. Kao što rekoh prije, nek nije nešto gore. 
    Zato ajmo skulirati jer ovo je super mjesto koje pruža razmjenu mišljenja pa i neku vrstu sigurnosti, barem zbog onog osjećaja da znaš da još netko upravo prolazi baš ovo.
    Meni inače diže tlak forsiranje dojenja pošto poto, iako dojim, bilo gdje, pa tako i ovdje. I bilo je par prilika gdje se nekome ovdje savjetovalo da pod cijenu života ustraje u tom dojenju, i željela sam se ubaciti i nešto napisati no nisam. Iskreno, ne bih ništa postigla jer razumijem da svaka od nas po pitanju nečeg misli da je u apsolutnom pravu, a dojenje je nekako tema na kojoj zaklete dojilje lako zauzmu taj stav. I to je ok, takva sam i ja po nekim drugim pitanjima. Zato ova negativna energija ni nema smisla. Dovoljno sam je teško u fizičkoj svakodnevici, sa stvarnim ljudima koji nas okružuju, a ovo neka ostane mali predah od toga.

• Sanja...
    10. Listopad 2017. 14:18

Nella1211

MalaRuzica

Ja san na faceu u onoj SOS RODA grupa za dojenje, tamo savjetnice tvrde da hrana koju doilje jedu ne ide u mliko.. mliko se stvara od hormona ne od hrane..tako san tamo vec puno puta procitala i bas ih puno pratim jer zene stvarno imaju znanja.. Tako da nemoj sebe opterecivat da je bebi lose zbog tebe jer si nesto pojila..ja stvarno jeden od 2. Miseca njene starosti svee zivo.ona nikad nije imala grceve i probleme sa stolicom..mozda bi radi sebe tribala jesti zdravije.. al jedan je zivot 😂😂

Iskreno ja mislim da to bas i nije tako. Ja kad sam pojela grozde i gljive mali mi se bas mucio i plakao a kad sam izbacila bio je super. To je moje misljenje samo.

• blu5
    10. Listopad 2017. 14:19

LlamaFace

e to nemam pojma..mi imamo tu sreću da smo imali samo par zelenih stolica i to na samom početku kad su mi sise bile stalno prepunjene pa je dobivao puno prvog,vodenastog mlijeka koje je krcato laktozom koja u crijevima fermentira i uzrokuje grčeve i zelenu stolicu.za ostalo stvarno nisam primijetila,čak i sad otkako je na terapiji željezom ima uglavnom žutu stolicu.ali dobro,to je naše iskustvo.

A evo, nemam pojma.Meni je patronazna isto rekla  kako ako jedem povrce beba ima zelenu stolicu a to sam i primjetila.

• blu5
    10. Listopad 2017. 14:21

gala_28

Ok, žene smo i peru nas hormoni. Svaku drugačije, u različitim smo fazama al nemojmo se pičkarati. Samo da se zna, inače zamračim kad muškarac kaže da je stvar do ženskih hormona, no ovdje smo fakat sve žene, na početku majčinstva i budimo realne, to je jedno more hormona.
    Mislim da nitko nije želio nekome naškoditi. I to je najbitnije.
    Sve smo više manje u istom sosu, pogotovo mi kojima je prvi bebač. I sve preispitujemo. A općepoznato je da žene majke samim time što su to što jesu i što prolaze lako zabriju da su doktorirale nešto…bilo da je to pedijatrija, pedagogija ili nešto treće. Zato (pre)lako dolazi do ovakvih situacija i neslaganja.
    Načelno se slažem, nije pametno pitati laike na forumu kada je u pitanju djetetovo zdravlje. Doktor je doktor. No isto tako, očito se radi o tjemenici ili osipu, što god da je od te dvije stvari, ne radi se o nečem opasnom. I doktor može preporučiti nešto što bi više odmoglo nego pomoglo, kao i netko ovdje. Kao što rekoh prije, nek nije nešto gore.
    Zato ajmo skulirati jer ovo je super mjesto koje pruža razmjenu mišljenja pa i neku vrstu sigurnosti, barem zbog onog osjećaja da znaš da još netko upravo prolazi baš ovo.
    Meni inače diže tlak forsiranje dojenja pošto poto, iako dojim, bilo gdje, pa tako i ovdje. I bilo je par prilika gdje se nekome ovdje savjetovalo da pod cijenu života ustraje u tom dojenju, i željela sam se ubaciti i nešto napisati no nisam. Iskreno, ne bih ništa postigla jer razumijem da svaka od nas po pitanju nečeg misli da je u apsolutnom pravu, a dojenje je nekako tema na kojoj zaklete dojilje lako zauzmu taj stav. I to je ok, takva sam i ja po nekim drugim pitanjima. Zato ova negativna energija ni nema smisla. Dovoljno sam je teško u fizičkoj svakodnevici, sa stvarnim ljudima koji nas okružuju, a ovo neka ostane mali predah od toga.

U potpunosti se slazem!

• blu5
    10. Listopad 2017. 14:24

MalaRuzica

Moja je isto ima dva dana nervozna do boli, tako da je ili do vrimena ili neki skok u razvoju, ko ce znat..Nemoj se ti radi toga nervirat, sigurno nije do necega sta si pojela

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.