Gala moram pitati zasto budis bebu da papa? Moj je s 5 punih tjedana prespavao noc. (5-6sati u komadu) i doktor mi je rekao da ga ne budim. A bilo me strah da se nece probudit od gladi.
Inače ga ne budim, sam se a onda i nas probudi. :)
Patronažna i pedijatrica su nam rekli da prva dva mjeseca ne smije biti bez hrane više od 3 sata. Pogotovo se patronažna zgrozila jer je prve noći znao odspavati po 4 sata u komadu, digla nam je paniku da može dehidrirati i da tako male bebe treba buditi ako same ne traže. On je inače dosta izgubio u bolnici, pao je na malo ispod 3 kg, a nije se ni rodio velik pa su rekle da mora jesti svaka dva sata. Od ponoći do 6-7 ujutro ipak to otegnemo na svaka 3 i pol osim ako on baš ne traži češće, i svaka 3 sata se i budi sam.
Ovo sinoć sam ga budila jer nam je ta druga doza adaptiranog uvijek u ponoć pa bolje spava prvi dio noć, sitiji je, a i mi se malo naspavamo.
Ako vam je tako rekao doktor, super :) uživajte u spavanju :) i mi ćemo sada malo popustiti i nadam se spavati u dužim komadima jer fino raste i dobiva na težini.
Gala moram pitati zasto budis bebu da papa? Moj je s 5 punih tjedana prespavao noc. (5-6sati u komadu) i doktor mi je rekao da ga ne budim. A bilo me strah da se nece probudit od gladi.
Inače ga ne budim, sam se a onda i nas probudi. :)
Patronažna i pedijatrica su nam rekli da prva dva mjeseca ne smije biti bez hrane više od 3 sata. Pogotovo se patronažna zgrozila jer je prve noći znao odspavati po 4 sata u komadu, digla nam je paniku da može dehidrirati i da tako male bebe treba buditi ako same ne traže. On je inače dosta izgubio u bolnici, pao je na malo ispod 3 kg, a nije se ni rodio velik pa su rekle da mora jesti svaka dva sata. Od ponoći do 6-7 ujutro ipak to otegnemo na svaka 3 i pol osim ako on baš ne traži češće, i svaka 3 sata se i budi sam.
Ovo sinoć sam ga budila jer nam je ta druga doza adaptiranog uvijek u ponoć pa bolje spava prvi dio noć, sitiji je, a i mi se malo naspavamo.
Ako vam je tako rekao doktor, super :) uživajte u spavanju :) i mi ćemo sada malo popustiti i nadam se spavati u dužim komadima jer fino raste i dobiva na težini.
Ako ti normalno dobiva na tezini mislim da ti ga nema smisla buditi, ja sam svojeg budila samo prvi tjedan jer je isto rekla patronazna.Ali buduci da je i ona vidjela da dobiva na tezini i previse rekla je da ne treba.On meni po noci zna odspavati 7 sati u komadu i ne pada mi na pamet da ga budim.
Netko je pisao za noktice, nama su rekli ne rezati samo prvi mjesec dok ne ocvrsnu, od tad ih ja redovito rezem i lijepi su mu cvrsti.Pa izgrebo bi i sebe i nas do krvi.
Gala ako bebac dobiva na tezini nema potrebe ga budit, no to je samo moje misljenje. Moj malac od pocetka navecer prvi san spava po 5h u komadu. Imamo rijetke trenutke da zeza i cesce se budi. Par puta je do sad odspavao 8h u komadu, prvi put negdje sa 2 mj.
Meni je pedica rekla da ne budim kalog po noci da bi se sam budio da je gladan.
Ja kad sam ga i budila bio mi je povukao dva puta inastavio spavat tako da nije bilo nikakve koristi od budenja.
Evo ja odlucila veceras prvi put stavit malog u kindac da spava potrbuske. Do sad je znao kao testiranje zaspat tako izmedu nas u krevetu i spavao je osam sati u komadu. Sad cu pokusat u kindacu jer me do sad bilo strah. Okrece glavu i drzi je sam oa mslim da je pravo vrijeme.
Jel još nekom beba spava na trbuhu prek noci? Mi imamo sutra tocno tri mjeseca
Cure, jos rađa moja seka...ona je u Njemačkoj. u noci joj je puknuo vodenjak, u 8 ujutro je bila 1 prst i trudovi na 5min. U podne trudovi na 2min. Isla je u kadu, za opuštanje. U 4 popodne 6 prstiju, čekali su anesteziologa. Dobila epi tek oko 6 navecer. Evo u 9 navecer je jos 6 prstiju, navodno ce dobiti oksitocin za otvaranje. Po epi je sad barem. Hodam po stanu i molim Boga da brzo završi i plačem. Popodne sam jedva mlijeko izdojila. Mamice kada nije pomogla...
Bit ce sve dobro ofnice, drzi se.
Ja sam imala trudnove na 3 minute od pocetka, 15 sati tako bez epiduralne, otvorila se 5cm. Onda su mi je dali zajedno s dripom I rodila za 4 sata. Bit ce dobro :)
Evo rodila je seka nakon 20h muke, morala je dobiti oksitocin za otvaranje. Hvala Bogu! Pod epi je rodila i nije rezana.
Evo rodila je seka nakon 20h muke, morala je dobiti oksitocin za otvaranje. Hvala Bogu! Pod epi je rodila i nije rezana.
Cestitam Ofnice! Vjerojatno njezini trudovi nisu bili dosta jaki pa je zato dobila drip! Bitno da je sve ok!
Sortiraj odgovore
Najstariji