Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Charmed
    26. Rujan 2017. 20:38

mrva2017

gala_28

Ofnica

Oni smo se taj naručivali na Šalatu, budu ti danas ili sutra poslali termin bez brige.
    Ma jooooj dobre su ti i te tvoje tetrice, stavi ih, svejedno! Moj je obožavao žabe i bubamare! I žute cvjeteke!

Poslali su mi! I to na sms! Woow! Ugodno sam iznenađena da se netko u Hr zdravstvu ovako modernizirao.

A kad dodes tamo ima automat da se prijavis da si dosao..ja to nikad nisam vidjela.. ubacis zdravstvenu i slijedis upute..ali kako mi nismo zdravstvenu jos imali sestra je uzela uputnicu..stvarno su se modernizirali…

To sam i ja skužila kad smo bili, a još sto roditelja stajalo ispred mene, ja fino samo gurnula iskaznicu i odmah nas zvali unutra.

Gala reži noktiće, to sa čekanjem je notorna neutemeljena glupost! 

• kookoo30
    26. Rujan 2017. 20:38

Gala, mi smo otpocetka uspostavili super dojenje i nikakvih problema sa cicama nisam imala, ali isto kao i ti, sa mjesec dana sam pocela osjecati peckanje na obje bradavice. Isto sam se uzasavala da je soor, ali ocito nije ,jer koliko sam skuzila, pocne me peckati kad nadodje mlijeko. Dakle, dojim na desnu, pecka lijeva. I ako ona spava a nije dugo cicala, zna mi mlijeko krenuti samo, skuzim samo po tom peckanju, pogledam - grudnjak mokar. 

• kookoo30
    26. Rujan 2017. 20:41

Netko je pitao za elasticnu maramu - imamo i to, super je, ali mislim da jednostavno nije za ljetne bebe, jer se pri bilo kojoj odjeci jednostavno razvije temperatura od 1000 stupnjeva. Bolje su tkane marame ( lanene) za ljeto, ali ja sam presmotana za to 😁 a u elasticnoj, koliko sam ja upucena, moze se beba nositi do nekih 8-9 kg, iza toga vec postaje nesigurna. I kod njih je minus sto se cescom upotrebom rastegne, pa vise ne drzi bebu kako spada. 

26. Rujan 2017. 21:13

Mi danas imamo mali rodjendan i za poklon je dobil rotarix cjepivo koje je onda povratio cc pola sata poslije  ubit cu se! sutra zovem da vidim sta sad. 

• gala_28
    26. Rujan 2017. 21:21

kookoo30

Gala, mi smo otpocetka uspostavili super dojenje i nikakvih problema sa cicama nisam imala, ali isto kao i ti, sa mjesec dana sam pocela osjecati peckanje na obje bradavice. Isto sam se uzasavala da je soor, ali ocito nije ,jer koliko sam skuzila, pocne me peckati kad nadodje mlijeko. Dakle, dojim na desnu, pecka lijeva. I ako ona spava a nije dugo cicala, zna mi mlijeko krenuti samo, skuzim samo po tom peckanju, pogledam - grudnjak mokar.

E baš tako je i kod mene! Kad krene curiti onda me pecka, ali na toj nesretnoj desnoj koju je ozlijedio u jednom od tih agresivnih napada na cicu :(

26. Rujan 2017. 21:22

Tipiti knjiznica nosiljki odrzava nekoliko predavanja u raznim dijelovima grada... pocetkom listopada. 
    Danas sam citala neke clanke o dohrani i kao pise da je dobro od 4. do 6. mj uvesti neke alergene tipa meso jer kao da kasnije ima manje alergija na tu namirnicu. BabyCentre je izvor (tj aplikacija tog imena). Stvarno ne znam sto bih vise mislila i tko je tu u pravu i sto je najbolje za bebu 

• gala_28
    26. Rujan 2017. 21:24

mrva2017

gala_28

Matie89

Ajme eloa divna slika!!! Zaljubila sam se :)
    Ja cekam da Eliza jos malo naraste pa da se odvazimo na dalje setnje. Mi smo za sada u elasticnoj marami, I to nam je spas.

Gala, I moja je isto tako nemirna na cici, zbog vjetrova. Izgrebala mi je prsa do krvi, pa smo sinoc imali prvu manikuru ^_^

Joj da, i grebe me po trbuhu dok ga takvog živčanog namještam. I mi bi trebali prvu manikuru no kao držimo se onoga što su nam rekli u bolnici, da ne trebamo dirati noktiće prvih par mjeseci. Pa svo troje ćemo izgledati kao da smo se borili sa mačkama.

Pitanje za sve…
    Na desnoj cici kad mi nadolazi mlijeko osjećam peckanje. Užasno me strah tog soora jer sam inače sklona gljivičnim sranjima. No ta bradavica mi je jadna udešena već nekoliko puta i nikako da zaraste do kraja kao lijeva. Jel moguće da je samo do toga i da nije soor? Osjećam u toj desnoj povremeno (većinom predvečer) između podoja i nalete boli, nešto kao užarene. Guglala sam i koliko sam skužila na forumu Roda, moguće je i da se radi o naglom nadolaženju mlijeka. Inače mali super jede, halapljivo…kad nema te vjetrove, a i onda ne pušta cicu pa me cijelu izmrcvari…zato se nadam da nije soor.

Soor se jako brzo rjesava tako da nemas brige. Mi smo koristili rojazol i otislo u par dana. Mazala sam koji dan dulje da se ne vrati i sve pet.
    Jeste bili na prvoj kontroli da pitas pedijatricu?

To mi se pojavilo poslije pregleda. Idući imamo sad 3.10. pa ću je pitati. Mogu li njoj pokazati cice? :D 
    Nekako mi se čini da to ne ulazi u njezinu nadležnost. 
    Ma znam da se brzo rješava ali ja bih voljela da mi netko kaže da je ili nije pa da znam dal da liječim ako je, ako nije da se ne brinem. Evo upravo sad imam tu bol u toj desnoj, podojila sam ga prije pola sata i sad osjetim u naletima unutra tu užarenu bol.

• gala_28
    26. Rujan 2017. 21:26

Lagertha

Mi danas imamo mali rodjendan i za poklon je dobil rotarix cjepivo koje je onda povratio cc pola sata poslijeubit cu se! sutra zovem da vidim sta sad.

Sretna vam 4 mjeseca! I to je proletjelo! Luudo!
    Nadam se da će sve biti ok sa cjepivom. Bitno da nema dodatnih reakcija.

Eloa
    26. Rujan 2017. 21:43

Joj gala,sori sto sam ti zadala muke..heheh.. Ako nista drugo,kad i ako ti freda dode u ruke nece ti biti zao!
    Eee, da ja ti isto svako malo osjetim takvo peckanje ko ti, i to bas kad mi mlijeko nadolazi.. I onda pogledam i da, kaplje van iz bradavice... 
    Obicno mi to bude nakon tusa, i kad se duze ne izdojim,ali vezano mi je i uz malog,ako on place onda mi nadode mlijeko! ;-) totalni apsurd... 
    I da, imala san i soor i jedno i drugi nije bas slicno... Soor pece cijelo vrijeme,a i ujedno i svrbi..

26. Rujan 2017. 21:44

Pa ono 6u1 je proslo izvrsno pa sam bila danas hrabrija i stvarno za sad je ok, ali tko zna dal se uopce racuna ako je povratil to cjepivo poslije ( cjepivo rotarix se pije). Pricala sam s pedijatrom vezano uz cjepljenje i sto on misli o opasnostima cijepiva (npr autizam)... bilo je zanimljivo cuti njegovo misljenje, ipak je jedan od najboljih pedijatara u Hrvatskoj.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.