MalaRuzice, mislim da je svećenicima presudno je li netko od roditelja bio prije oženjen tj je li rastavljen pa se zato mogao samo kod matičara oženiti, jer prema tome, taj roditelj živi kao u grijehu jer je vjenčan u crkvi za treću osobu. Ali to nema veze s djetetom.
Ali koliko znam, to ovisi o zadrtosti svećenika, jednostavno nađite drugu crkvu. Nas nista svećenik nije pitao, u kakvom smo odnosu kao roditelji, jesmo li oženjeni ili ne.
Nije bilo do toga jer im je to bio prvi i jedini brak.Pa su se onda odmah i crkveno vjencali da bi mogli krstiti kcer.Ali dobro bilo je to prije 14 godina.
A nasu kumu je pitao svecenik jer zivi s zarucnikom jer zna da su kupili kucu.Da to nikako ne bi bilo u krscanskom duhu a ona mora biti uzor.A ne zelim ni komentirati sta se sve o tom sveceniku prica.
Moja je sestra bila krsna kuma, a razvedena je. Eto toliko o tome kako su neki popovi zadrti, a neki liberalni.
Eloa, prekrasan je Jan :) preekrasan! :)
Koliko se unaprijed treba dogovoriti krštenje? Možda je blesavo pitanje no nisam neki praktični vjernik. Obje bake su počele sa pitanjima oko krštenja pa mi se sve čini da ćemo to ipak obaviti jer je njima to bitno. Sve znam, trebali bi mi i mi biti vjernici (barem u teoriji) ako će primati sakramente, ali meni je nekako svejedno i iskreno ne da mi se objašnjavati sa obje strane pa sam se priklonila liniji manjeg otpora. Ili možda nećemo moći jer nismo vjenčani? Čula sam da neki krste bez obzira na to, a neki ne. Ovisi kod koga se ode.
Mi smo malu krstili a bili vjencani samo kod maticara. Svadbu smo dogovorili jos prije trudnoce..i ja to nisam htjela mjenjat.. bar sad imam 2 godisnjice!
Mala se krstila u 3 mj,a mi se u crkvi vjencali u 5 mj. Pitao nas svecenik jel bi sto pomakli,nismo htjeli. Jedina stvar sto me zasmetala je ta da se nisam smjela ispovijedat za krstenje.
Svecenik u nasoj zupi jednoj curi nije htio izdati potvrdu da bude krizmana kuma jer zivi s deckom kao to je grijeh, jednoj nije htio krstit bebu jer nije udana. Cak prvo pricesnike i krizmanike salje na popravni pa kao ak to ne produ ne mogu se krizmat. A mlad neki svecenik 😲
Al eto odes u drugu crkvu gdje je normalniji svecenik i krstis bebaca.
Eloa Jan je presladak! Cestitamo 😊
Cure jeste li pocele masirati bebe ? Jel ih mazete kakvim bademovim ili nekim drugim uljem?
Ja je masiram nakon kupanja, namažem si ruke hipp bademovim uljem. Smješka se cijelo vrijeme dok je masiram
Za Lidl sam vidla, pikiram kapice i možda vreću ak je deblja od ove koju imam. :)
Preslatka mi je kolekcija.
Sad vise ne znam tko me pitao nakon ato sam sve procitala haha
Uglavnom, regresija spavanja se dogada kod skoro svih beba izmedu 4 i 6 mj i traje 2 do 6 tjedana. Znaci beba se budi po noci X puta vristajuci placuci. Nije gladna nije nista samo se dere i nosala bi se i zeli paznju. Sve to radi u snu oci maltene niti ne otvori. Moj david se budio svakih sat vrmeena nekad i manje vristao je iz petnih zila. Bilo je dana kad se znao dic u 3 i do 5 pol 6 ne spavat nego se nosat. Huh.. ima puno o tome na internetu ..
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Hvala vam cure ;) Mi smo uzeli termin za krstitke nekih dva mjeseca prije, a restoran mjesec i pol ;)
uf, Pandice... Ne znam dal je bolje il gore što sam sad saznala za ovu regresiju spavanja... :/
Ja masiram bez icega ili s malo Aderma kreme, obožava to. Ja ne vjerujem da sve bebe prolaze regresiju spavanja isto, neke s manje neke s vise intenziteta. Kao sto je i s grcevima, zubima, skokovima....
Sortiraj odgovore
Najstariji