Eloa, prekrasan je Jan :) preekrasan! :)
Koliko se unaprijed treba dogovoriti krštenje? Možda je blesavo pitanje no nisam neki praktični vjernik. Obje bake su počele sa pitanjima oko krštenja pa mi se sve čini da ćemo to ipak obaviti jer je njima to bitno. Sve znam, trebali bi mi i mi biti vjernici (barem u teoriji) ako će primati sakramente, ali meni je nekako svejedno i iskreno ne da mi se objašnjavati sa obje strane pa sam se priklonila liniji manjeg otpora. Ili možda nećemo moći jer nismo vjenčani? Čula sam da neki krste bez obzira na to, a neki ne. Ovisi kod koga se ode.
Imali smo dva tjedna regresiju spavanja. Inace traje 2 do 6 tjedana nama je eto dva. Mislila sam umrijet. To je gore od bilo kakvog skoka
Kako to izgleda? Nisam čula za regresiju spavanja.
Mi smo imali dvije super noći, i sad dvije osrednje. Počela sam mantrati kako bi bilo da prospava 5 sati u komadu sad kad smo nadošli sa kilažom pa više nije panika da mora jesti svaka dva sata. uf.
Nama sudokrem nije uopce pomogao . Pokudala sam prije sa svime i onda sam otišla pedici i ona mi je dala da kupim citillium. Meni sudokrem skoro za nista ne pomaze. 😐
Jan je preslatki. Cestitam na krstenju. Ja se nadam da ce i moj bit tak miran na misi. Srecom mi imamo samo svoje krstenje i samo svoje uzvanike na misi. Tako da ak bude plako sta sad.
Gala nama je svecenik rekao da dodemo 2 tj. prije, dosli smo mi ranije ali nam je rekao da nema potrebe.A za rucak smo dogovorili mjesec dana prije.
Moja sestra nije mogla krstiti kcer jer su bili samo kod maticara ozenjeni, mislim da to ovisi od zupe.
Moj je nocas prespavao 7 sati u komadu, najeo se i nastavio spavati. I nama je pampers za sada ok, po noci ga ne preskidam i ne premoci mu.Jedino nam nekad zna malo kakice pobijeci jer kaka 1 na dan pa bude obilno.
Jan je presladak 😍
Trenta nemoj onda sudo ako si imala jos vece crvenilo...ne znam sta da ti velim...netko mi je rekao da je ranice tapkao sa blazinicama namočenim u crni čaj.
Eloa čestitke na krštenju, divan je bio Jan. Joooj i mene ceka to izdajanje u restoranu, a mozda i sprašim doma na 20min jer nam je restačvu kvartu.
Gala, nema to veze što vi niste vjenčani...kako bi se onda krstili dijete samohrane majke?? Bitno je da kum ima određene sakramente, krstenje i mislim pričest i potvrdu. Od dokumenata treba izvod iz matice rođenih za bebu i kum mora za sebe izvaditi papire neke u svojoj župi. Mislim da ne treba nesto previse unaprijed dogovarati krstenje u crkvi...mislim da se moze krstiti na bilo kojoj misi ili subotom ako ima slobodnih termina (npr ako nema vec ugovorenih vjencanja). Ali mi smo isli sad mjesec dana prije prvo i crkvi termin dogovoriti, pa smo nasli restač i sad javljamo gostima. Po meni, ako ces imati malo ljudi i nije ti bitno posebno ugovarati restoran, i ako ti velečasni moze krstiti vec na sljedećoj misi, nisu potrebne neke puno ranije pripreme i najave.
MalaRuzice, mislim da je svećenicima presudno je li netko od roditelja bio prije oženjen tj je li rastavljen pa se zato mogao samo kod matičara oženiti, jer prema tome, taj roditelj živi kao u grijehu jer je vjenčan u crkvi za treću osobu. Ali to nema veze s djetetom.
Ali koliko znam, to ovisi o zadrtosti svećenika, jednostavno nađite drugu crkvu. Nas nista svećenik nije pitao, u kakvom smo odnosu kao roditelji, jesmo li oženjeni ili ne.
Gala strpi se jos 2-3mj hihi, moj je tek sa 4mj prvi put prespavao 5h u komadu! Kud bi ti vec hihi, moraš se ti jos malo patiti Hihihi!
Eloa, Jan je pravi bombončić 🍬.
Po pravilima za krštenje djeteta bračni status roditelja nema veze, za kumove je bitno da su vjenčani u crkvi ili ako je samac mora biti krizman. Ali danas su se ti popovi sve nešto povampirili i izmišljaju neka svoja pravila. Npr. kod nas prije, a sad već i dosta god, curi nije htio dati potvrdu o njenim sakramentima da može biti kuma jer ju ne viđa na misi. Tak da nikad ne znaš na koga ćeš naletit
Cure jeste li pocele masirati bebe ? Jel ih mazete kakvim bademovim ili nekim drugim uljem?
Sortiraj odgovore
Najstariji