Cure jel ima ko iskustva sa dojenjem i anestezijom kod zubara?ja sutra imam dogovoreno a nis ne rjesavam bez anestezije pa me strah jel to moze naskodit bebici kroz mlijeko…pocela sam izdajat zalihe za svaki slucaj hahahahha
Tmr28 u istoj smo situaciji i dilemi - i ja sutra idem zubaru i sigurno cu koristiti anesteziju. Svugdje na netu nalazim informacije da to ne moze naskoditi dijetetu tijekom dojenja jer je anestezija lokalna i vecim dijelom oslabljena kad ulazi u nas krvotok... unatoc tome isto sam mislila sutra dati izdojeno mlijeko...
Cure jel ima ko iskustva sa dojenjem i anestezijom kod zubara?ja sutra imam dogovoreno a nis ne rjesavam bez anestezije pa me strah jel to moze naskodit bebici kroz mlijeko…pocela sam izdajat zalihe za svaki slucaj hahahahha
Tmr28 u istoj smo situaciji i dilemi - i ja sutra idem zubaru i sigurno cu koristiti anesteziju. Svugdje na netu nalazim informacije da to ne moze naskoditi dijetetu tijekom dojenja jer je anestezija lokalna i vecim dijelom oslabljena kad ulazi u nas krvotok… unatoc tome isto sam mislila sutra dati izdojeno mlijeko…
Joj ti zubi...vise me strah sto moram k zubaru nego kad sam isla rodit(da ne komentiram da nisam dobila epi) hahahahah
Ofnice,jeste se vi rijesili prokletog soora?ja ne mogu nikako.
evo,proslo je vec vise od mjesec dana mene bradavice i dalje svrbe i peku.
Bilo je bolje kad sam pocela sprejati canifug sprejom,al sad nakon nekog vremena opet isto. A i dalje ih luftam kad sam doma...uzas,vjerujem da bi vec na velko dojila da me to.ne muci ,a sad me ovo sprecava..
Mrva, ja se izdajam, i moj malac većinom sad popije 110-120ml….sveukupno na dan popije minimalno 800ml, a evo neki dan je popio litru!
što se tiče pelena, mi smo nakupovali dosta babylove pelena iz dm-a, ali nam znaju premočiti bar dvaput tjedno….a nije da ne mjenjam često, svaka 2h-3h dnevno i obavezno jednom kroz noć…dobili smo i pampers , ali i on nam je premočio tako da očito smo mi pravi popišanci…ja ću vjerojatno ostat na babylove..
Nego, di su nam ostale cure koje su rodile? Još se vjerojatno uhodavaju…to je samo nas par sretnica očito koje smo tu aktivne :D Drugima bebači nedaju :)
Eloa bas sam zato pitala za pelene jer i nama sve promoce :) mali popisanci :)) jedino jos tetu violetu nismo probali. A nekako mi se najugodnije cine bijele pampers ali naravno i najskuplje su
Eloa mislim da sam pisala vec prije par stranica...ja sam isla privat dermatologu i utvrdila mi je da nisu gljivice nego atopijski dermatitis, ekcem. Meni je rekla dermatologica da bi gljivice vec 3. do 5. dan trebale reagirati na terapiju. Ja sam dobila kortikosteroidnu kremu kojom sam mazala par dana i sad mažem sa avene cicalfate. Izdajam samo rukom, sto zbog toga jer su mi na taj način bradavice netaknute, sto zbog toga jer mi je to najbrži način izdajanja, sad sam prije plaze za 12min izdojila 220ml s pauzom od 4,5 sata. Prodat cu izdajalice, necu ih vise koristit jer ce mi ponovno rasturit bradavice. Dermatologica mi je rekla da je to nazalost izgledni scenarij obzirom da ja imam otprije atopijski dermatitis, koji se sad opet aktivirao od stresa oko dojenja i to bas na cicama. Vidim da mi je vec bolje ali me desna jos uvijek malo pecka i boli.
Moj bebač super jede iz Dr brown flašica, moraš jako dobro namjestiti onaj unutarnji zeleni filter i čvrsto zasarafiti. I meni je znalo curiti dok nisam skuzila da treba dosta stegnuti i pravilno utisnuti zeleni filter za zrak.
Kokica jeste probali one iz lidla pelene? U nekom članku je pisalo da je na nekom testiranju bilo da najviše upijaju...makar sam ja skeptična.
Sanjalice, evo da ti odg. Po ovim vrućinama ja ne zagrijavam mlijeko koje stoji na sobnoj temperaturu, obzirom da je sobna temp sada oko 28-29 stupnjeva. Ali kada mi je mlijeko na sobnoj temp od recimo 23-25 stupnjeva, onda zagrijem čisto zato da bebi bude ugodnije papati blago toplo-mlako mlijeko nego hladno. Grijem na 35 do max 37 stupnjeva. Uzmi u obzir da se jednom zagrijano mlijeko mora potrošiti kroz sat vremena, a ako ne potrošiš, nemoj ga baciti nego dodaj u vodu za kupanje.
Sanjalice, evo da ti odg. Po ovim vrućinama ja ne zagrijavam mlijeko koje stoji na sobnoj temperaturu, obzirom da je sobna temp sada oko 28-29 stupnjeva. Ali kada mi je mlijeko na sobnoj temp od recimo 23-25 stupnjeva, onda zagrijem čisto zato da bebi bude ugodnije papati blago toplo-mlako mlijeko nego hladno. Grijem na 35 do max 37 stupnjeva. Uzmi u obzir da se jednom zagrijano mlijeko mora potrošiti kroz sat vremena, a ako ne potrošiš, nemoj ga baciti nego dodaj u vodu za kupanje.
Hvalaaa ti puno 😆😆
Kak vam bebe stoje s moorovim reflexom(ak netko slucajno ne zna to je kad beba iznenada rasiri ruke i noge,obicno nakon glasnog zvuka ili neceg individualnog)?mog bas to pere i cesto ga zna probudit i jako uplasit,na ledjima redovito a na trbuh ga sad rijetko stavljam jer je tako vruce,iako obozava spavat na trbuhu.znam da je to normalna reakcija al htjela bih to nekako svest na minimum,bude mi ga zao kad se sav tak strese 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji