Ljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Abies
    13. Lipanj 2016. 18:26

Ellie gdje snimate kukove. Ja sam malog na salatu vodila
    Ad mllijeko. U rodilistu hipp, doma nan pro (pre). To sam s malim imala, a hipp nije htio nikako, ni u hrani

Ellie00
    13. Lipanj 2016. 19:33

I mi idemo na Salatu. Upoznala u rodilistu doktoricu od gore (isto joj beba bila u inkubatoru) pa nas ona pogurala. 
    I mi smo na pre Nanu, to je u rodilistu dobivala i rekla je pedijatrica da nastavimo do sljedeceg pregleda s time.

Abies
    14. Lipanj 2016. 11:23

Hipp mi je s malim bio nocna mora, nan super.
    Da salata, mi smo bili kod dr anticevic ili slicno. Ok lik. Puno toga naucila u tim pregledima. Jer se ide jos s 18mj mislim.

Ellie00
    14. Lipanj 2016. 12:53

Mi jos uz kukove moramo na UZV mozga s 3 mjeseca. Bila je Ena vec na dva (kad se rodila i kad je isla iz  bolnice) i sve je bilo ok  i rekli su pedijatri iz bolnice kod otpustanja da nece biti potrebe za jos ali sad bi njena pedijatrica da napravimo jos jedan.. Kao sve je ok al da budemo sigurni buduci da je nedonosce... 
    Dobila je i zeljezo da pije, ali nisam pametna dal da joj ga jos dajem jer povraca (ne bljucka nego povraca) svaki put kad ga joj dajem iako joj ga dajem sat- sat i po poslije obroka. Sirup je bas intenzivnog mirisa i okusa i mislim da je to njoj prejako.. Peidjatrica se ne javlja na tel

Ugolina
    14. Lipanj 2016. 13:30

Svi mucimo slicne muke hehe.. Ja se izmucila u bolnici s tim dojenjem, uvucene bradavice, mala mi napravila ranicu, sestre te natezu za bradavice,najradije bi ih opalila nogom u glavu..ali bogu hvala na maminim savjetima protiv upale..naravno,mama zna najbolje,  kruznim pokretima masiranje, topli,skoro vruci oblozi prek sise i mlijeko ideee..i bogu hvala na purelan masti,spasila me.. Ja doma imam takvo malo gladno prase,al tolko sam forsala cicanje da mi se smanji bolnost da mala pocica obe cice za jedan obrok,valjda dok mi ne nadode ono pravo masno mlijeko..
    Samo to cicanje tak duuuugooo trajeee, kolko vasi cicaju?

Abies
    14. Lipanj 2016. 13:55

Ellie uzv mozga zbog krvarenja. To je povezano s nedonoscadi. Ovisi o stupnju ako ga ima al najnajnajcesce je toliko malo da nema posljedica.
    Ugolina podoj treba trajati 20min. Ovisi i o tome kolika je beba. I zutici. Moja zna i po sat vremena cicat, onda dobijem zivcani slom, uvalim ju muzu s flasicom jer ju ne mogu vidjeti. 
    Ranice na bradavicama, jbg, prokleto bole tjedan dva i krece uzivanje. A izvristi jos, kasnije jauknes pa stisnes zube. Ajd bar bole prvih nekoliko gutljaja. 
    I meni muz kupio purelan, a ne znam jel pomaze. 
    I da kad se rana reza posusi, mj dana, krecem mazat gavezom. 
    Mene vise pupak muci. Vinog je drugacije vezala i vise sam mogla to cistit. Sad me strah. Trudim se ja al nije to ono sto bih htjela. Jedva cekam patronaznu da to temeljito sanira.

Cro262
    14. Lipanj 2016. 15:01

Bok mame :) Vidim i ja da smo sve u problemima, ali kažu da će proći 😕

Mi smo odmah počeli s dojenjem u bolnici, ali zbog gubitka na tezini su maloj par puta dali dohranu. Žutica je bila na granici ali su nas pustili doma. Mislim da smo nju uspjeli riješiti, nema mi više žute oči. E sad, ja sam htjela dojiti, ali mislim da mi to ne uspijeva u potpunosti, jer mi mala nakon par sati dojenja i dalje vrišti, a kad joj dam ad, popije ga u 5min i zaspi...eto, ovisno o njenom raspoloženju i mojoj skromnoj mljekari, mala ponekad popije 70, a ponekad i do 240ml ad dnevno...

Ellie, što su tebi u bolnici rekli, koji je ispravan način nadohrane? Svaki obrok prvo cica pa kad više ne ide ad ili jedan obrok cica, drugi ad...

Sanjarka88
    14. Lipanj 2016. 17:35

Hej ekipica 😘  kad nas citam ispada najveci problem nahranit dijete 😂

Mi smo trenutno iskljucivo na ad. Pijemo bebimil i malo mu stolica zasteka svako toliko. Pa se mislim da pokusam nesto drugo? Imam topfer bio doma, Cro zadovoljna? Samo mu cijena i nije bas mala 
    Takoder malo vode popije s obzirom da nije dojen. 
    Ja sam jos na silnim tbl, mlijeka je sve manje. Neznanm koliko organizmu triba da se ocisti od lijekova 😕 nisam sigurna da ce nam dojenje krenit nakon svega

Abies mene grcilo u bolnici prva 2 dana dosta, posli slabije pa vise nista. Bolje da grci 😉
    Ugrusci meni bili veličine banane u pojedinim momentima 😰

Ellie 3 uzv mozga zbog ranijeg poroda? Joj al dobro bolje provjerit pa ste mirni

Pupak nama ispao 6. Dan a moram vidit šta se dogada jer sam tek danas dosla doma 

Prva setnja kada? Kako ih obuc?

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Abies
    14. Lipanj 2016. 18:22

Ja bi sad najradije u krevet. Muzu sudje prepustam. Meni veseraj. Peglanje. Pomalo. Dok ne zapecka rez. U cet muz ide radit 😞 bas mu i nije sila. Ma ne znam sto mislit. Imam sve sto mi treba. Ujutro je bio stvarno melem.
    Malo me frka soliranja. Nek ne moram kuhat bar.

Sanjarka kad velis babimil i steka stolica. Muko moja, moja ko grlica svaki put. Do sad jedna jedina mokra pelena. Svaku pokenja. Nadam se da ce dobit do cet na tezini. (Patronazna dolazi)

Za stolicu probaj mu blagi caj kamilicu dati. 

Ma mene zagrci nekad blago, nekad bas fino. Kazu ide to. Ma znam da se maternica jos steze al moju su odmah po sekciji stisnuli... koliko ne znam. No znam puno. A ok i drugi put rezana, ovog puta i vise pa valjda zato. Proci ce!

Jambica
    14. Lipanj 2016. 18:34

Bok, zemske moje, ovaj put svaka sa svojim smotuljkom! ♡
    Da se i mi prijavimo na listu, Eva je stigla 12.06., danas smo dosli doma!!

Vidim da je uglavnom rasprava oko papice, za ocekivat je to...mi fino papamo i fino spavamo, ustvari puno spavamo. Sad ne znam bi li ju budila za dojenje ili ne? Kako vi?
    Sinoc je npr. spavala od ponoci pa do 6 ujutro, ja ju budila nisam..tako i po danu, puno u komadu odvali. Sestra na otpustu danas rekla da ju budim svaka 3 sata..ja nekak nisam pametna. 
    Kako se vi oporavljate?

Ljubi vas Jambica

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.