Ugolina ja dobila m kad je mali imao ni 6 mj. A muško pa je do vrtićke grupe ljubio cicu. Ništa im to ne smeta, samo nama
Kasnim na kavu, mali za minić produžio spavanje i zaželio doručak u krevetu - pametno moje Hvala svima na čestitkama
Naša noć iznenađujuće dobra - dok sam se tuširala navečer mm ga uspavao oko 20:30, no spavao je do 21:30 popapao i zaspao skrou do 02:30!!! Najduže do sad! Nisam se mogla začuditi! Sljedeće hranjenje oko 5:30 - bilo je buđenja između ali samo zbog roštiljanja. Sredili mu mm i ja pupak i opet zaspao oko 7. Do 10 smo drijemuckali, roštiljali se i tako evo sad opet zaćorio prvi dnevni spavanac
Abies dobro kažeš, pravi mamin sin, debela veza, ne da se
Ellie NTC, zavidim! bit će vam super! Meni frendica ima par njegovih knjiga, jednu sam čak u Srbiji nabavljala za nju. Moram tražiti da mi ih posudi da si iskopiram
Tpol neka je skok prošao
Malakoza bila sam ostala sama u ZOO, lijepo je imati pojačanje
Ugolina možda zubići? Netko je na fejs stavio članak o regresiji spavanja koja se javlja između 3. i 5. mjeseca života bebe - možda je to?
Ništa mi se ne sviđaju ti skokovi, regresije - u naše doba kad smo bili bebe toga ničeg nije bilo
Tko zove na ručak?
Ahahaha vjeverice da, kad smo mi bili mali ničeg tog nije bilo 😂😂😂
Imaš link do članka možda? Baš me zanima pročitati.
Tpol čim stignem šaljem ti na mail poslikane stranice za raspored, ako hoćeš 😉
Mala koza ma nema pravila za taj menzes, ono s 8 podoja je samo smjernica, ali ništa više. Ja sa starijim dobila kad je imao 7mj.
Mi obavili šoping, malac je baš bio dobar. Stariji brat svašta nešto dobio.
Ja primijetila da limač više neće obje cice u jednom podoju, nego samo jednu
Malakoza bas i tebe lijepo vidjet opet tu
Mogla bi i ja do Supernove,ak me primate kad nisam iz NZ😆do tamo mi 10 min obilaznicom
citiram Gitu:
evo za sve mame cije su bebe nespavalice kao moj....ovo sam pronasla na netu, zena ispovijedila kako i njena kcer nece da spava i stalno je budna pa joj je neko objasnio da je to u bito sleep regresion, evo citiram:
Ovo što se vama događa se u stranoj literaturi i zove "sleep regresion". Dakle prvi SR se događa s otprilike 4 mjeseca (nama se dogodio s 3 i pol - do tada je spavala više-manje u redu, oko 2 buđenja), nakon toga ajme i kuku.
Literatura kaže kako dijete u razdoblju nakon trećeg mjeseca postaje svjesnije sebe i okoline, događa se skok u kognitivnom razvoju i njihovo spavanje počinje ličiti na spavanje odraslih...samo što se ne znaju sami uspavati kad se probude... Dakle, beba ti sazrijeva
Prema onome što sam ja skontala iz raznih tekstova i na raznim forumima, ta regresija spavanja u razdoblju od 3. do 5. mjeseca se događa skoro svima, samo što nekima traje npr. 3 tjedna, a nekima jako dugo. Moja se mjesecima budila i budila, u dobrim noćima 5-6 puta, u lošim noćima išlo je do 30-40. Dolazilo je na cikluse, zbog skoka u razvoju, zubi, probave, loših snova itd.... A onda smo odmakli u 9.mjesec života i sve je postalo još gore. I to je objašnjivo.
Drugi po redu sleep regression dolazi u razdoblju između 9. i 11. mjeseca i isto može trajati neko vrijeme, nekima kraće, nekima dulje.
Tako da ako ti se i nakon 9. mjeseca počne događati kaos u spavanju, veći od onoga što imate, znajte da je došao sleep regression i da će proći...a da se događa zbog razvoja u svim aspektima - motoričkom, spoznajnom, govornom... Eto, ako te to može utješiti.
Čitala sam članak u kojem se kaže da se oni u tom razdoblju na dnevnoj bazi osjećaju uzbuđeno kao mi noć prije mature/diplome/vjenčanja, a u tim situacijama teško je zaspati i spavati i odraslima, a kamoli ne bi tako malim bićima koji radoznalo otkrivaju svijet i sebe.
Dakle, jedino što ti mogu reći je "proći će". Nitko ne zna kad. A možda ti se još dugo ne vrati na staro...jer proći će one najgore faze nespavanja, ali ono što ostane iza toga često i dalje nije dovoljno dobro...
članak koji je priložila:
http://superbeba.com/2015/01/29/regresija-spavanja-dete-se-budi-po-celu-noc/
Crazy daj pošalji i meni taj raspored, Tpol i ja imamo jednako mlade bebe, skoro 9 tjedana mislim da imaš moj mail, ako ne javi se u inbox
Hej mame! Evo kisica pocela...
Bas je neki tmurni dan jos ova menga brijem da cu prelazat cili dan. Sreca imam mljevenog od jucer pa cu samo tjesteninu skuhat.
Sin danas bez problema smazao kasicu od jabuke i rizinih. Htio jos pa mu dala par zlica kruške da proba smazao ko velik 😊
Ugolina koliko vidim po fejsu dosta ljetnica vec procurilo bez obzira na dojenje
Babycoming tebe grlim 🤗 proc ce drzi seeee
Crazy skuham ja sutra kavu haha. I jesi potrosila porodiljni?
Sunshine stize susilica o jea! Budnost pa on odspava ujutro kratku turu i dvi popodne kratke ture zato je u 19h gotov. No isto cca nakon 2h budnosti bude vec za spavat iako cini mi se da sve cesce ima periode dobre od 3-4h dnevno...
Vjeverice eto napunio 2mj i poceo bolje spavat 😎
Tko je smio imati regresiju ili skok u nase doba odma bi batine popili 😂😂😂
Dogovaraju se kave 😎
Ja jucer isla pritit starom da mi izvoli vratit auto natrag 😂😂 i nek sestri kupi njen zavrsilo je tako da je surfao auto kuce 😂😂
Tako da st ekipa uskoro! 😃
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Sto se ulova u Kiku tice ah tko bi odolio 😍
Evo jos nesto za male papalice
http://www.receptizabebe.com/?m=1
Sortiraj odgovore
Najstariji