Ljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mare1989
    01. Travanj 2017. 07:16

Jutro cure drage
    🍵🍵🍵🍵☕☕☕☕🍸🍷🍸
    🍩🍪🍫🍰🍌🍎🍏🍍
    Ima svega pa se posluzite

Sanjarka88
    01. Travanj 2017. 07:18

Evo ma na ranu kavu!  ☕ dok moji svi spavaju. Idem citat zaostatke  😆

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

mare1989
    01. Travanj 2017. 07:26

Citala jesam zapamtila slabo
    Ilani bude Nikolina sve napravila 😘
    Abies ma pusti kucu sredit ces,uzivaj sa djecom
    Ejic kako je Marcel? Pusu mu salje sirena da sto prije ozdravi😘
    Ja sam jucer imala jako lijep dan do 19h kad je sirena dosla u hodaljci do rerne koja je bila vrela i dotaknula prsticima staklo. Opekla je sve prstice tj jagodice i dlanic. To je bilo uzasno koliko je vrisnula i plakala,sva se preznojila,ja sam brze bolje sjela u auto i jurila po riblju mast dok joj je muz drzao rukicu pod vodom,za 10min sam se vratila kuci. Jurila sam ko luda. Stavili smo joj mast i zamotali rukicu da se po noci ne uvrijedi,a iskocili su baloncici bili odma😢😢 toliko mi je krivo jer samo sam sekundu skinula pogled s nje i to se desi. Jos spava pa kad ustane vidjet cu stanje.

mare1989
    01. Travanj 2017. 07:30

Baby sretan ti rodendan,sve najbolje ti zelim od srca 💖🎂
    🎆🎇💐

Sanjarka88
    01. Travanj 2017. 08:00

Brojcana jel ti Neli i dalje dobro spava nocu? Jel razlog budenja bio glad? Na sto li je reagirala u tiber keksu 🤔
    Babycoming kasnim s idejama za tortu, sta si odlučila pravit? Nesto te tm ljuti zadnjih dana 😁 cice veselje za cijelu obitelj 😂😂😂
    Ejic kako je Marcel? Prosla temp? Spava li s vama sad dok je bubani? 🤗 svidaju mi se cipke i jedne i druge bas bas 😎 sir ti moze sa 7mj, jogurtici 8 itd...sto se tice hranjenja uvedi 3. obrok ako mlijeko nece, nije da bas imas izbora. Samo ne znam kako da rijesis to da tih 500ml mlijeka popije preko dana a ne noci, zamijenio on dan i noc sto se mlijeka tice 😅 a za veceru hipp nocne kasice, griz s keksom ili vocem nekim, hippov keksolino...al sve je to poceo odbijati 😫😫 
    Ugolina 😂😂😂 joj zeno koji si ti meni smijeh, općenito 😂 bas falis kad ne pises redovno. I meni bio teret s malim u svekica jer nemam di s njim kad dodemo tamo. Pa je sveki nabavila vrtic i jos zadnje kupila neki djecji tapet samo za njega 👍  nego sta nego uvedi jaja do uskrsa 😂 sretan rockas mami! ❤
    Kroatina i jesi nas uspila pohvatat?  😊 stvarno imas dobro dijete ❤ a i ja bi popizdila da mi muz baci popust u c&a 😂😂😂 ja nista ne peglam niti sam peglala 😅 zaljubljivanje? Hm ja sam vise Mare,Ugolina tim 😂😂
    Deeka jel zub na vidiku? Zeza nevista? 😓
    Sandrich cestitke na zubicuuu 🎉🎉🎉🎉 koji je izasao? 
    Vjeverice bravo za tvog naprednog decka super njega to ide 👍😎 kako je proslo meso u vocu? 🤔  da slikam traperice? 
    Crazy i jel skok u pitanju? 🤔
    Bellaru jeste prezivjeli kravlje mlijeko? 😂
    Lucy muz u hippu radi? Super! Uspije li ti donit štagod gratisa? 😉
    Sunshine kako alergija? 😫 pitala si za jaje. Jeo ga je s tikvicama, korabicom i mrkvom. 1/4 žumanjka sam mu stavila. A vidit cu sljedeci tjedan
    Tpol samo se ti jadaj. Cupavica je poprilično zahtjevna beba tako da vjerujem da ti je na dane preko glave 😓😓

Sanjarka88
    01. Travanj 2017. 08:01

Nastavljam posli, imam jos zaostataka 😂

summerbaby
    01. Travanj 2017. 08:36

ejic

Da vas i ovdje pitam. Znaci moje djete ujutro pojede pola vocne kasice, izmedu 12 i 15h (ovisno o tome kad ustanemo, kad jede dorucak i kad se probudi s podnevnog spavanca) cijelu povrtnu kasicu, za veceru sam mu dosad davala bocu ili rizine pahuljice ili gris, sad to vise nece. Probala sam mu i mlijeko prije tog podnevnog spavanca ali nece. On meni sad vise po danu nece ad piti. U 20h popije 240ml i izmedu 1-3h jos 180-210ml. S onim vecernjim mlijecnim obrokom smo uvijek bili na oko 500ml ad dnevno, sad smo malo ispod toga. Jel bi mu mogla sad vec uvesti 3.obrok? U subotu je imao tvrdu kakicu i mm je tek oko podneva isao kupiti kasicu od sljive, to mu nisam mogla dati za rucak jer je za dorucak jeo voce pa sam mu to dala za veceru, s uzitkom je smazao pola kasice. Jel to znaci da je spreman na 3.obrok iako ni dorucak jos nije onako da pojede cijelu kasicu od jednom? Ali on vise ne trazi ad nakon dorucka pa smatram da smo taj obrok sasvim uveli. Veceru sad uvijek nesto izmisljam. Kad ne pojede cijelu povrtnu kasicu u komadu onda mu ostatak dam oko 16-17h, ili mu slozim baby griz ili bocu u nadi da ipak nesto pojede tako da nije od 15-20h gladan, ali on svega toga jako malo pojede… Nije da gubi na kilazi jer se sad pravo zbucao, ali ne znam jel to njemu dosta i praviljno rasporedeno…
    Tako sad sam se raspisala o njegovom ponovnom brljavljenju hranom i sad mogu spavati. Laku noc! 😙

Ejic definitivno ti je jos prerano za 3 obrok, tek se sa 7,8 mjeseci uvodi drugi, treci sa 10
    Tvrda stolica ti je upravo zbog nedostatka mlijeka, u tom razdoblju bi morao imati bar 3 bocice mlijeka dnevno (kolicina ovisi o bebi)
    Slobodno mu cesce nudi mlijeko, kad bude gladan piti ce, u dobi od 7,8 mj njihova crijeva jos nisu spremna za toliko dohrane (nisu jos dovoljno sazrjela) pa nastaju mikrokrvarenja (nije opasno ali se bebi ostecuju crijeva)
    E sad da ne mislis da pametujem 😀 sve sto sam napisala ti je iz strucne literature, kako je moja curka rodena ranije i jos k tome nisam mogla dojiti, jakooo sam se posvetila proucavanju dohrane da odradim taj dio kako treba, tako da pitaj sto god te zanima, rado cu pomoci (da nisam to sve citala uzalud😂)

summerbaby
    01. Travanj 2017. 08:56

TPol

Evo o mene
    Ilani pusu šaljem 😘😘
    Bellaru vjeverica lijepo je kad napišete post ❤️
    Ejic nebi znala moja jos najviše cica kasice oce samo voćne na sve ostalo kašlje iskašljavanje pljuje pravi kisele face trese se hahha …. ja čekam da se posjedne mozda će joj blw bit zanimljiv
    Da mm kaže slao mi poruke jer se uspaničio kaže nije mu dugo tako plakala pa nije znao sta će …. a reko bome ja nemogu doletit …
    išli smo danas u goste poremetili joj ritam i evo tek mi je sad zaspala na meni ☹️
    Sumerbaby kolko jede tvoja ?
    Babycoming da ti muški se naljute za cas
    Danas sam pokušavala po kući s njom Napravit stvari ali jedva oprala dvije mašine i osušila znaci namjerim se na nesto place cendra uzmem je igra se taman nesto radim ona opet , bolje ostavit hehe
    Croatina ovde se sve zaljubljuju samo se prave 😇😇😆😆

Hm....to kod nas jako varira, ali otprilike je ovako - ujutro popije mlijeko, prijepodne vocni obrok, mlijeko, povrtni obrok, mlijeko, mlijeko
    Mlijeka pije 150 ml+ 
    Vocni obrok, kolicinski - npr pola jabuke, pola kruske, amaranth
    Povrtni - tesko je odrediti po kolicini jer ovisi koliko je mlijeko popila prije toga, ako je spavala, onda manje pojede, ako smo bile vani onda vise itd
    Ali evo dijete do sada nije bilo bolesno i lijepo napreduje pa je to valjda ok

01. Travanj 2017. 10:31

Dobro jutro mame! 
    Naša noć je bila bolja u odnosu na prethodnu pa se danas osjećam kao druga osoba 😀
    Baby, sretan ti rođendan od srca želim 🎂🎁🎆🎈🎈🍸🍸🍸🌷🌷🌷 uživaj u današnjem danu 😘
    Mare ajme ajme mala rukica 😱😱😱 evo puno pusa sirenici da je ne boli 😘😘😘😘😘 a sunce malo, nadam se da će sada znati da ondje se ne smije primati rukicama. Dobro ste reagirali. 
    Ellie, užas na hitnoj. Toliko puta sam bila u takvoj situaciji, vidim da se ništa ne mijenja s godinama na bolje. Glavno da je Ena dobro  i da nije ništa ozbiljno. 
    Kako tm uspio skinuti 7kila u dva tjedna??? Mislim da ne bih to mogla ni da živim na samoj vodi. 
    Sanjarka, nego što, naravno da čekamo slikice trapki 😆
    Abies, ja sam Imala od rođenja suženi suzni kanal, znam da su mi nešto čačkali po njemu kad sam bila beba, danas nemam nikakvih tegoba osim što mi na vjetru to oko više suzi. 
     Inače mame sretan vam dan smijeha! Puno se smijte i zezajte danas i neka svima to pređe u naviku! 😆😆😆😂😂😂

Ugolina
    01. Travanj 2017. 10:57

Ellie00

Na Rebro dosli oko pola 6. Unutra milijun ljudi, zagusljivo, pedijatrija samo nekim panoom odvojena. Ispred nas bilo mozda 5 djece. Svi su bili daleko stariji od Ene. Na red smo dosli oko 20 i 30 !!!!. Doktorica napravila standardne pretrage (uho, grlo, koza, pluca) i bili smo mozda 5 min unutra i onda do sestre da uzmu joj opet krv i taj urin. Ena u medjuvremenu opet dobila temp i bila je vec na 39.6. I opet ja trazim da joj nesto daju. Nakon tog nas salju opet u cekanu (bebu s 39.6 temp) . Srecom pa Eni pada temp i zapravo se jako dobro drzala. Urina nema i u 23h trazim dokrtoricu da ona nije pisala i da zbog temp ni nece tako brzo. Napokon odluce da ce joj uzet na kateter urin. I naravo opet cekamo nalaz… Kao brzo ce. Proslo ponoc nas nitko ne zove i onda sam usla i inzistirala da nas ili uzmu ili idemo doma jer je prosla ponoc. I eto cuda stigao nalaz. I sad suma svega- urin sterilan, prosirena krvna slika ok osim tih granulocita (sto smo znali i prije Rebra). Skidat temp sirupom i cepicima i oblogama. VIROZA.
    Znaci mi smo na hitnoj cekali preko 6 sati za dvije standradne pretrage. u svo to vrijeme nije bilo hitnijih slucajeva. Sve neke prehlade i viroze (upoznali sve ljude).
    6 sati pustit malu bebu da ceka u toj smrdljivoj cekaoni gdje svi kaslju, povracaju i smrcu je blago receno neozbiljno.
    Mmpoludio i cijelo jutro se raspituje za privatne opcije.
    Al dobro hb sve je ok s njom. Danas je ujutro imala temp jos 38.5, al popodne joj je pala i opet je stara Ena. Vise se ne mazimo i opet smo Rambo

Joj boze, jednostavno kaj rec? Hvala Bogu u toj cijeloj prici da je djetetu samo viroza,ali ovo ostalo 🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.