Ljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ejic
    11. Siječanj 2017. 20:26

Hello! Brzo javljanje od mene. Danas je ostao mm kod kuce da mi pomogne oko Marcela kad me uhvati temperatura. Bila i kod dr da mi da potvrdu za mm firmu i rekla mi da je to gripalni infekt. Ali evo, polako je bolje, ali sad je pocelo opet i mm loviti temperatura 😣

Idem se malo kravit na kauc (opet 😜) dok Marcel spava. Kasnije citam 7 strana zaostataka i odgovaram. 😙

Sunshine1
    11. Siječanj 2017. 20:38

Ilani eto me. Mislis da se nije zbudila dok sam prosla na wc i izmjerila temp...al ajd navukla je skoro dva sata.

Sanjarka vjezbati ili ne? Vjezbati forsirati ili ne? Ne forsirati. Vjezbanje i forsiranje se razlikuje. 

Mi npr. do sada nismo imale niti su one s njom radile neke bas bas vjezbe. Kad citam da vi vjezbate i brojite do 10. Jedan dja😘😍 meni to cudno,kod nas sve nesto kroz igru. Tako da sam ja sasvim slucajno i radila nesto slicno sa njom jer sam dosta na podu posto nece vise lezat i bit sama.

Uglavnom probaj da nema bas stalno oslon na tebe,ako je stavis medu noge (meni je tako najzgodnije). I noge uvijek ispruzene. Morala bi skuzit bocni
    ...bocniii nesto....zaklon...neki izraz je rekla. Znaci da se jednom rukom lijevo ili desno osloni a drugom dohvata igracke. Za pocetak da joj bude lakse stavi joj nesto vise. Ja sam danas na kutiju od cipela. Stavim neku sitniju zvecku,jednu ruku joj dlan naslonim na kutiju...i ona sama uzme. Osjetim kako je ruka crvsta...znaci da je koristi. I danas ju je stavljala prsa na svoju nogu a njoj kao skvrcene noge...kao da kleci. 

Jesam svasta napisala .
    Ak ti nije jasno mogu ti snimit pa poslat na mail

url=https://lilypie.com]

Marigmar
    11. Siječanj 2017. 20:56

ejic što se tiče dohrane da tek smo krenuli, evo danas treci dan dala jabuku ali sam ju zapekla, ista stvar nije htio gutati tj. čini mi se da mu smeta pa pljuje i mršti se, međutim kada sam stavila na svoje prste počeo je sisati moje prste i gutati jabuku i tako je pojeo pa sigurno jedno dvije, tri pune žlice. E sad mogla bi mu onda rižine pahuljice na svom mlijeku ppnuditi čisto da se upozna sa konzistencijom krute hrane a opet da nije prekruto da može gutati, jer očito ne zna.
    ilani problem preko dana je i kada legnem sa njime on se hoće prištekati na sisu a onda mi spava na sisi a to ne želim, naravno kada mi ga je žao onda ga ostavim tako ali glupa mi je skroz to navika da spava na sisi jer se ja pokočim sva i niti mogu nešto obaviti, niti mogu spavati, ma ništa, al dobro bar se on odmori  Evo danas mi je spavao ujutro od bolnice do kafića, kak mi je kava došla tak se probudio (znači ravno 10 min) i popodne na sisi jedno 30 min, jedva sam čekala da mm dođe sa posla, jo je kasnio i došao tek oko 18h, samo sam mu predala malog i otišla na pivu  vratim se nakon nepunih 2h a mali spava, morat ću češće na pivu.
    crazy ma nema problema samo vi dijelite savjete, eto čisto da napišem šta sam probala. Dakle prvo sam mislila da je gladan pa sam počela mu davati obje cice i buditi ga i to prvo u 20h kada ide spavati obje cice, i onda u 23h kada se probudi isto, prvo jednu pa on zaspe, pa ga dignem i idem presvuči da ga razbudim pa mu dam još drugu, ali nije pomoglo, isto se budio. Zatim sam mislila kako si je sam prorijedio hranjenje preko dana, da se očito ne najede dobro danju pa sam polela ga šopati, davala mu cicu svaka 3h i to isto obje, skužila sam da se igra sa njima više nego cica ali sam ga silila, jedina stvar koju sam postigla sa time je da ima 5.5mj i 8500kg . Zatim sam mislilada je problem jer se najčešće uspava na cici pa sam odlučila razdvojiti hranjenje od spavanja, počela ga hraniti ranije i budnog dignuti da podrigne, pa uspavljivati kasnije bez cice, nakon par dana takvog režima dobila sam jedino to da je puno kasnije išao spavati, nije imao onih 20-23 a svejedno se budio svakih 1-2h. Ono što je meni fascinantvo, bez obzira kada zaspe, bilo to u 19,20 ili22h, on će se uredno probuditi u 23-24h, bez iznimke. E sad ako imate još koju ideju slobodno, što se tiče AD to još nisam davala, imam u planu makar glupo mi to kupovati i plaćati kad imam svoje mlijeko a uvjerena sam da nije gladan, eventualno da ga zašopam pred spavanje a s obzirom da on ima problema sa probavom bojim se kontraefekta.
    Što se tiče cijepljenja ja sam bijesna ko ris jer ova moja pedijatrica se uopće ne drži onih pravila da se svaka 2mj cijepi beba, već smo između prve i druge doze imali mjesec i 10 dana razmak, a sad između druge i treće će biti dva mjeseca i 15 dana, da bi čula da drugi pedijatri idu rađe sa većim razmakom, pa brate mili ako je nešto zapisano da se mora iz XY razloga onda se drži toga, ne moramo mi se uopće vidjeti, tak i tak sestra cijepi, uđem unutra pikne ga sestra i vani smo, ne uzima vremena ni 2 min, fakat sam bijesna. Tako da jedva čekam ovo cijepivo sa godinom dana kada ću joj samo lijepo reći da odgađam do daljnjeg tj do min 3 god kada će krenuti u vrtić, jer ga ranije ne mislim upisivati, mama će ga moja čuvati. A što se tiče jaja, to cjepivo se uzgaja na jajetu ptičjem pa je zato bitno da se proba.
    I stvarno ste babe, ja ne budem mogla paliti laptop više od jednom dnevno i tek ovako navečer,a vi za to vrijeme 10 stranica ispišete :-)

Marigmar
    11. Siječanj 2017. 21:00

E da i još jedno pitanje, da li netko zna kakve su mi šanse da dobijem produljenje porodiljnog zbog ovog vježbanja kaj idem sa mali, kao njega dijeteta? Bruni su to sami spomenuli u bolnici, meni nitko ništa ali bi ja svakako ostala sa njim pa bar još 6 mj, jel netko ima info iz prve ruke, inače dijagnoza je Distoni Sy blagi hipertonus

11. Siječanj 2017. 21:02

Sunshine,hvala. Razumjela sam te. Taj neki bočni sjed i mi vježbamo, samo ona uvijek ispruži noge 😁 A ovo sa jedan, dja to ja s njom na svoju ruku radim malo vjezbice, uglavnom kada joj mijenjam pelene, to nam je dio rituala i ona to baš voli, tako da i kod nas je sve kroz igru. Jedino što ona bi trebala biti puno više na trbuhu da jača leđa i ruke ali mlada dama to ne voli nikako i skuzila je da može samo spustiti glavu i odmarati ili se derati ako ne želi odmarat. U sljedećem položaju voli biti no onako kako ona hoće 😀Kako Tena po tom pitanju? 

Mi probali večeras sladoled. Uh što joj se svidio! A mislim da joj je pasao i za natečene desne.

bebacica
    11. Siječanj 2017. 21:03

Vecer mame

Aurori sretan minic 😘

Danas sam prvi put kupala bebu sama nakon dugo vremena uh... ne sjedi jos samostalno, a dok lezi ima je svukud. Cak se primi za rub kadice i dize😂
    Danas nije htjela jesti aaa ujutro hipp borovnicu 1 zlicicu, za rucak blitvu 3 zlice. Oko 5 sam joj vilicom zdrobila bananu i umjesala borovnicu prefino je bilo, sve je smazala.
    Mislim da ju zubici muce opet. Koji je vama razmak bio nakon prvih da su izasli drugi? 

Sanjarka kupila sam u dm-u proso i skuham jednu jusnu zlicu. Oko 15 min se kuha. Najbolje bi bilo da se ne miksa jer je onako sluzav, ali ja smiksam😊 
    Ona ima taj duzi spavanac od rodenja jer sam forsirala da si odspava u krevetu na miru, jer sam primjetila da je bolje volje kad je naspavana. Prije je bila muka ici spavati, sad vec skoro pa sama trazi haha naravno nema spavanja bez cice 😣 nadam se da cemo to do vrtica rijesiti, npr tati zaspe bez problema 😅

Ugolina tvoja zlica je stvarno jako aktivna beba, bravoo 😄

Cjepivo sa godinu dana i ja bi htjela odgoditi maksimalno. Vec me pitala pedica dali mala ide u jaslice s godinu ili ne. Procitala sam da je dobro prije toga cjepiva djetetu uvesti jaje u prehranu.

Jel se netko sjeca na kojoj stranici je Abies stavila slike sa vjezbama?

Ellie00
    11. Siječanj 2017. 21:15

Marigmar kad navrsi bebo 10 mj predajes sve papire na hzzo pa oni to daju na vjestacenje. Sve dok ne dobijes rjesenje si na porodilnim. Navodno produzuju. Koja vam dijagnoza? Mi imamo hipertonus I trazit cu sigurno.
    Idem slj tjedan neuropedijatrici pa cu se raspitat pa ti prenjet

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.