Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Boogie
    04. Srpanj 2025. 08:54

Mala 33

-spring- Kontroliram se kod svog ginekologa, ali ovo kako sam usla u 9 mjesec kao da manje osjecam bebu,teze disem i imam gorusicu, volila bi da me cesce narucuje jer mi je xy toga na pameti,..
    Boogie zasad je bilo sve ok ali evo sad vec imam svakakve strahove, bila sam ima tj dana na pregledu zadnjem i bilo je sve uredu a sad kao da vec manje osjecam bebu ili je to jer ona raste pa ima mozda manje prostora u trbuhu,.

Da, beba ima manje mjesta i to je sigurno jedan od razloga da ju manje osjećaš, a i ovo sa disanjem i žgaravicom ti je isto možda zbog veličine bebe, meni što se bliži termin imam sve češće žgaravicu ako pojedem normalan obrok odjednom. Al znaš što, pitaj svog dr za to sve što te muči, nema smisla da si razbijaš glavu na ovaj način. 11.7. nije daleko, ali ako ne možeš izdržati i osjetiš da ti to radi toliki stres, radije odi ranije, možda se nakon tog pregleda i smiriš pa će ti biti ok pričekati taj idući u regularnom terminu. 

🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
    🦹'90-sve ok!
    2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
    2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
    2022.-izvanmaternična desno-MTX
    1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
    4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0
    7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab

• cordis00
    04. Srpanj 2025. 09:01

Mislim da su meni kontrole bile svaka 4 tj do 32 pa onda za 3 tj odnosno sa 35 i onda za 2 tj sa 37 i od 37 nadalje 1x tj.
    A nakon 40 svaka 2 dana.
    Al to sve ovisi o gin i njegovoj procjeni.
    Kao sta sam napisala nedavno, imala sam kontrolu sa 40+0 i dobila termin za indukciju sa 41+2, bez ikakvih kontrola. A tad se bome bebac primiri. Pa evo valjda svako vodi trudnocu na svoj nacin. Po meni ako je sve ok, nije neka razlika izmedu 7 i 10 dana, al ako ti je to stres, reci ginekologu drugi put.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• greta10
    04. Srpanj 2025. 09:20

Grizli cestitam i zelim ti lak oporavak🎉🎉
    Lolola tocno razumijem pritisak od muza za dohranu. Nekad bi ga najradje ubila a onda si mislim u pravu je ako moje nije dovoljno i tako u krug. Ja sad imam drugi problem da previse trazi jest ali moja prva je bila cini mi se ko tvoja, jos su u bolnici rekli lijeni sisac, nikako nije htjela jest, puno gubila, vagala sam je prije i poslije podoja pa izdajala sve i davala, zapisivala svaki obrok sad s odmakom mogu rec u kojem sam ludilu i na rubu bila i od sveg srca ti zelim da to nije tvoj scenarij. Mozda da nazoves rodin telefon i popricas sa savjetnicom🤷‍♀️. I dalje se pitam kako nesto tako prirodno i nekima prelako moze bit tolko tesko. I najgori komentari sa strane pa samo je stavi na cicu, ono no sh**, nisam se toga sjetila🙈
    Mala 33 slazem se s curama, ako ti je to predugo trazi ranije da nisi u nepotrebnom stresu sad na kraju🤞

Curica 6/23 🩷

• LuI
    04. Srpanj 2025. 11:39

Grizli, čestitke, jako mi je žao što se se namučila toliko, zvuči stvarno teško i bolno 😔mogu mislit kako ti je bilo i starije dijete buditi i vući usred noći, ja sam se toga najviše bojala. Želim ti brz oporavak ❤️ 
    .
    Merkur- moje je iskustvo pozitivno, za rađaonu imam sve pohvale, odjel babinjača isto sve manje više ok, ne znam kako bi bilo da sam prvorotka jer nisam trebala nekakvu pomoć već samo nadohranu za dijete, pretpostavljam da bi pomogle jer su me pitale trebam li pomoć oko dojenja ili premazana bebe. Sestre su uglavnom brzo dolazile, osim zadnji dan kad sam čekala 2 puta po pola sata što nije nikako ok. Inače uzimaju djecu preko noći na zahtjev, samo uzmite u obzir da noć u bolnici traje od 23.00 do 4.30 h i onda vas bude kad ih donesu. Moje je iskustvo sve u svemu pozitivno, puno su bolji, pristupačniji i ljubazniji nego na sv Duhu i sestre za mame i sestre za bebe tako da bih preporučila Merkur 😊

Baby E 09/2022 ❤️
    OTP 05.07.2025. 💙

petrucika
    04. Srpanj 2025. 13:06

Grizli

Pri tome trudovi nenormalni bole, pogubila se u disanju nakon povraćanja, dižu me i miču sa ctg da stojim, hodam, nešto radim jer ležeći ne mogu ništa. Nemaju pojma koliko je beba teska jer se vrtio lijevo desno ko da je poludio. Bez plodne vode to je bolilo cak i više između trudova. Dok smo cekali anesteziologa dolaze 4 trudnice na porod, 2 radaone odmah, 1 za hitan carski i 1 za smještaj. Odjednom nema nigdje žive duše, krenem na wc i zaustavi me mlada primalja koja tek od nedavno radi i kaže da probam maknut uložak i sjednem rasirenih nigu na skoljku okrenuto prema zidu i tako probam prodisati trudove, anesteziolog dolazi al nece ništa dok se gin koji ne vrati. Tako bila punih pola sata i vraćam se do kreveta padnem i ostanem doslovno klecat na jednom koljenu. Čistačica me pita dal da me digne, reko ne ovako je ok. Ta mlada babica mi taman tada stavila drip dok mi je to sa wc skoljkom objašnjavala. I u jednom momentu osjetim abnormalno pritisak i kao jedan veliki duuugi trud bez prestanka cca 6-7 min stojim na tom podu tako nikako i vičem da netko dođe jer ja cu roditi i da osjećam da mi se kaka. Dotrčali njih 2 babica u soku ja na 10 cm. Samo sam stigla mužu reć dođi odmah. Srećom već je bio na ulazu u Pulu jer se zabrinuo da se ne javlja niko nigdje i došao je u bolnicu. Sestra govori neće stići tata na porod, ali naš momčić je čekao svog tatu i sam izgon smo ga zajedno dočekali. Slušala striktno upute babice, gin bila tamo ako krece sve pucati i već je stajala sestra sa vrećicom krvni za svaki slučaj. Srećom nit popucala niti abnormalno krvarila. 2 h poslije bili skupa u miru, maleni odmah tražio cicu. Uglavnom 3290 g, 52 cm, vadili mu šećer uredan mu je, ostalo sve po spagici, sad bezbrižno spava pored mene, aja cekam da se probudi i da mu opet probam dati dojiti. Uglavnom bolnost ovaj put level pro, ali uspjela sam izgurati tih 17 sati porođaja nakon što sam jucer se probudila u 5.30 i cijeli dan nisam oka sklopila, ali sve u avemu je bolje nego prvi puta.
    Zaista je mislim sa me taj polozaj na wc skoljci otvorio ekspresno i taj neki cudni raskorak na podu koji mi je zapravo odgovarao tada. Frida mom ulošci za hlađenje spas od žarenja nakon izgona i sad tokom večeri.

Sretno svima koje još čekate. Ja se iskreno nadam sad malo i odspavati.

Cestitam na bebici i na toliko snazi i hrabrosti!! Zelim ti brz oporavak i uzivaj sad😍sretno🥰

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

Milica24
    04. Srpanj 2025. 13:52

Ajme Grizli ovo je bas emocija na n-tu. Cestitam i bravo!! 💪🏼

baby boy 🤎🐻

• cordis00
    04. Srpanj 2025. 15:40

Cure znam da se vec pisalo o prirodnim stvarima za probavu, ali ima li nesto malo jace tj iz ljekarne? Uzela bi jednom, dvaput. Probava mi je koma. Stolicu imam 1x tjedno oskudno. Osjecam se kao lopta napuhnuta, kao da cu eksplodirati. Imam djecji makrogol. Ne znam jel se smije to uzet jednom, max dvaput. Stvarno vise ne mogu.
    Danas me opet malo probadalo dolje i poslije sam skuzila komadic sluznog cepa prosaran sukrvicom. Bas me zanima sutra na kontroli ima li ikakvog pomaka. Nadam se da ce lagano krenit. U pon opet kontrola kod moje gin sta me vodi, to mi je bas super sta se spusta mimo svoje amb pratit svoje pacijentice, drugi bas to i ne rade.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.