Cur pozdrav, vidim vecina vas je ovde pri kraju sa trudnocom i sama sam u toj fazi ali iman jedno pitanje. Vidim vama su pregledi cesci, ja sam danas usla u 36 tjedan trudnoce i imam termine za preglede 11.7 pa 21.7 a termin mi je 31.7, zar mi nebi trebali biti cesci?
🙍♀️- 33, sve ok
👦 - 38 sve ok
4 - AIH ❌️❌️❌️❌️
3 IVF/ICSI ❌️❌️❌️❌️
prirodna trudnoca ✅️
Pozdrav cure samo da se javim da sam rodila danas u 17h. Pon i uto su kod nas bila jako kaotična i meni teška, muž sa isijasom oduzeti, jučer kao malo se on bolje osjeća oa smo navečer otišli održat obecanje kceri za 2 voznje u lunaparku i sladoled. Došli doma u 22, meni u pol noći malac se tako bacao po trbuhu i samo sa osjetila propuštanje plodne vode i to tamnije rozo na ulosku. Dok smo malu odvezli baki koju smo jedva probudili, došli u rodilište oko 2 ja već u strahu zbog boje plodne al mali niie prestajao divljati. Prst otvorena, bez i jednog truda. Smjestili i do 8 krenuli kao menga grčevi, iskreno zadnjih dana su me BH vise boljele od toga. Na pregledu 2 orsta otvorena, daju mi prostin svakih pol sata jača doza i oko 12 kreću full jaki trudovi, koje sam teško baš podnosila. Dogovorno prvi daju nešto za bolove, pola sata poslije drugu injekciju za bolove od kojih mi počinje povraćanje pa pa dobijem i lijek protiv povraćanja. Cijelo vrijeme predrađaona sama, muz isao biti sa kceri jer se jako uplašila tog sveg tokom noći. u 16 me pregledaju dva gin i odluče da ide epi, otvorena jedva 2-3 prsta i opet svi očekujemo scenarij sa prvog poroda.
Pri tome trudovi nenormalni bole, pogubila se u disanju nakon povraćanja, dižu me i miču sa ctg da stojim, hodam, nešto radim jer ležeći ne mogu ništa. Nemaju pojma koliko je beba teska jer se vrtio lijevo desno ko da je poludio. Bez plodne vode to je bolilo cak i više između trudova. Dok smo cekali anesteziologa dolaze 4 trudnice na porod, 2 radaone odmah, 1 za hitan carski i 1 za smještaj. Odjednom nema nigdje žive duše, krenem na wc i zaustavi me mlada primalja koja tek od nedavno radi i kaže da probam maknut uložak i sjednem rasirenih nigu na skoljku okrenuto prema zidu i tako probam prodisati trudove, anesteziolog dolazi al nece ništa dok se gin koji ne vrati. Tako bila punih pola sata i vraćam se do kreveta padnem i ostanem doslovno klecat na jednom koljenu. Čistačica me pita dal da me digne, reko ne ovako je ok. Ta mlada babica mi taman tada stavila drip dok mi je to sa wc skoljkom objašnjavala. I u jednom momentu osjetim abnormalno pritisak i kao jedan veliki duuugi trud bez prestanka cca 6-7 min stojim na tom podu tako nikako i vičem da netko dođe jer ja cu roditi i da osjećam da mi se kaka. Dotrčali njih 2 babica u soku ja na 10 cm. Samo sam stigla mužu reć dođi odmah. Srećom već je bio na ulazu u Pulu jer se zabrinuo da se ne javlja niko nigdje i došao je u bolnicu. Sestra govori neće stići tata na porod, ali naš momčić je čekao svog tatu i sam izgon smo ga zajedno dočekali. Slušala striktno upute babice, gin bila tamo ako krece sve pucati i već je stajala sestra sa vrećicom krvni za svaki slučaj. Srećom nit popucala niti abnormalno krvarila. 2 h poslije bili skupa u miru, maleni odmah tražio cicu. Uglavnom 3290 g, 52 cm, vadili mu šećer uredan mu je, ostalo sve po spagici, sad bezbrižno spava pored mene, aja cekam da se probudi i da mu opet probam dati dojiti. Uglavnom bolnost ovaj put level pro, ali uspjela sam izgurati tih 17 sati porođaja nakon što sam jucer se probudila u 5.30 i cijeli dan nisam oka sklopila, ali sve u avemu je bolje nego prvi puta.
Zaista je mislim sa me taj polozaj na wc skoljci otvorio ekspresno i taj neki cudni raskorak na podu koji mi je zapravo odgovarao tada. Frida mom ulošci za hlađenje spas od žarenja nakon izgona i sad tokom večeri.
Sretno svima koje još čekate. Ja se iskreno nadam sad malo i odspavati.
Draga Grizli, svaki porod mi bude emotivan kad cure napišu, ali ovaj tvoj me baš rasplakao... Kakva snaga, dostojanstvo, "skupljanje s poda" same sebe... Ženo, kraljice. Drago mi je beskrajno da se nije dogodio scenarij o kojem ste razmišljali.
Odmaraj, spavaj, želim ti brz oporavak, a tvom sinčiću dobrodošlicu. 💓
31🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Cur pozdrav, vidim vecina vas je ovde pri kraju sa trudnocom i sama sam u toj fazi ali iman jedno pitanje. Vidim vama su pregledi cesci, ja sam danas usla u 36 tjedan trudnoce i imam termine za preglede 11.7 pa 21.7 a termin mi je 31.7, zar mi nebi trebali biti cesci?
Hej, ja ne znam kakva su pravila, ali ja sam od 32.- 37. Tjedna isla svaki drugi tjedan, a onda svaki tjedan. Jel se kontroliras kod svog ginekologa ili negdje u bolnickim ambulantama?
31🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Grizli čestitam!!! Ajme koji porod! Svaka čast ženo! Drago mi je zbog vas i hvala ti što si tako detaljno sve opisala. I meni je na prvom porodu jako pasao taj položaj na školjci. Stvarno evo, bravo bravo za sve i za tu mladu primalju!!
🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
🦹'90-sve ok!
2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
2022.-izvanmaternična desno-MTX
1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab
Mala33 to mi se čini ok ako nemaš nekih indikacija za češće preglede tipa tlak, šećer, zastoj u razvoju, problemi s posteljicom itd. Pitaj dr na idućem pregledu, bit ćeš mirnija u svakom slučaju.
🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
🦹'90-sve ok!
2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
2022.-izvanmaternična desno-MTX
1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab
-spring- Kontroliram se kod svog ginekologa, ali ovo kako sam usla u 9 mjesec kao da manje osjecam bebu,teze disem i imam gorusicu, volila bi da me cesce narucuje jer mi je xy toga na pameti,..
Boogie zasad je bilo sve ok ali evo sad vec imam svakakve strahove, bila sam ima tj dana na pregledu zadnjem i bilo je sve uredu a sad kao da vec manje osjecam bebu ili je to jer ona raste pa ima mozda manje prostora u trbuhu,.
🙍♀️- 33, sve ok
👦 - 38 sve ok
4 - AIH ❌️❌️❌️❌️
3 IVF/ICSI ❌️❌️❌️❌️
prirodna trudnoca ✅️
Joj Grizli bome svaka cast, bas je sve tako emotivno, a ti tako hrabra, nisi se sama pogubila u svemu tome, bas sam sretna radi tebe jer se nije ponovila situacija s prvog puta i znam da ste svi bili u rasulu i da si se brinila sta sa malom. Na kraju vas je mali pricekao da svi nadodete, cak i tata na izgon! I drago mi je da nisi popucala, nadam se da ce oporavak ici brzo! A vi konacno uzivajte zajedno, mazite se, vjerujem da jedva cekas ici kuci, bitno da je sve dobro🥰
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Tonkica jesi u komadu??
(Ono grozno pitanje koje svi stalno pitaju🤣).
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Sortiraj odgovore
Najstariji