Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elza
    20. Lipanj 2025. 18:52

Pozdrav cure,

evo da se javim... moja curica je stigla prije 7 dana tj 13.06. na 38+4. U 4 ujutro sam primjetila da curka plodna voda, tu i tamo koja kontrakcija ali niš posebno. Nisam previše htjela čekati kod kuće obzirom da se beba dosta vrtila glava-zadak, tako smo već u 6 i nešto bili u rodilištu. Beba je srećom bila glavom dolje.
    Oko 8 sam dobila lijek prostin u infuziji, postepeno su pojačavali dozu a meni su trudovi bili sve jači i jači. Dogodilo mi se da sam se jako počela tresti ali rekli su mi da je to normalno. Nudili su mi lijekove protiv bolova ali nisam htjela pa su mi dali nešto za opuštanje mišića, to je pomoglo.
    Kad sam se skroz otvorila imala sam jako bolne i snažne trudove ali glava nikako nije htjela van, ni sad mi nije jasno zašto... Primalja mi je savjetovala da se okrenem na bok i tako probam tiskati. To je pomoglo i posljednjem trudu u 13h je cijela beba izletila van. Bila je 2990g i 49cm.
    Pukla mi je samo malo koža, imam par šavova.
    Ugl sve je prošlo redu, već smo nekoliko dana kući.
    Drugi porod je definitivno bio teži i bolniji nego prvi.

Što se tiče GD, rekla mi je dr da ne moram više paziti što jedem. Jučer sam si mjerila nakon bijelog kruha i bijele kave sa šećerom i bio je dobar 5.2.

Od simptoma noć prije sam imala strašan pritisak na rodnicu, jedva sam hodala.

Čestitam svim curama koje su rodile i sretno svima kojima se bliži termin! 

Grizli
    20. Lipanj 2025. 19:15

Ja iskreno nemam pojma dal je glavica gore ili dole, al leđa su definitivno na desnu stranu a ruke i noge lijevo. I tocno ko sto je neka napisala kad lezim osjecam kako kao sklizne. Nisam uspjela dobiti osjecaj da se okrene leđima prema pupku. Necime me jakoo bode ispod lijevog rebra ko čačkalicom da me probode. A desno dole iznad kuka kad lezim na lijevoj strani što mi više paše osjecam bol i kao zategnutost na jednom mjestu ne mogu taknut tu tocku koliko me boli. 

Dal se i vama desava da ujutro imate osjećaj da je trbuh manji, lakši i više gore, a do navečer da se spusti i da je tvrdi, veći? Ja imam taj osjećaj zadnjih dana. Pošto imam te bljeskove sve više cula se sa fizijatrom svojim i predlozio mi da popodne nosim pojas trudnicki 1-2 sata, jer da postoji mogućnost da mi beba pritisne žilu. Tako da sam od chicco kupila pa cemo vidjeti, danas popodne mi je lakše. 

Elza čestitam i nadam se da si se već dobro oporavila. Uživaj sa bebicom. 

Milica24
    20. Lipanj 2025. 19:43

Elza cestitam!! 🥰 
    .
    Grizli i ja imam takav osjecaj ujutro vs navecer. Imam i taj neki pojas ali se jos nisam odvazila nositi ga.
    .
    I zadnja dva dana primjecujem uuuuzasnu zgaravicu nisam nikad ovakvu imala, i stolicu nakon svakog obroka. Ne znam jel se to nesto priprema ili mi je zeludac u banani

baby boy 🤎🐻

• Emi25
    20. Lipanj 2025. 19:49

Elza čestitam😊

2016 💙
    16.10.2024. +

• cordis00
    20. Lipanj 2025. 20:07

Elza cestitam! Nadam se da ste dobro sad❤️.
    Ima tko za Merkur info kakvo je stanje? Ili ce stalno situacija bit neizvjesna🫣
    Danos se ne javlja, mozda su je ipak inducirali? 🤞🏻
    Meni je isto trbuh navecer “tezi”, misici se opustaju tokom dana i zato sve sto imam obavljam ujutro jer navecer nisam nizasta. I vise me probada navecer kad hodam tako da setnje i obaveze odradujem ujutro.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

petrucika
    20. Lipanj 2025. 20:09

Elza cestitam od srca eto u dan smo razlike🩷🙏

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• cordis00
    20. Lipanj 2025. 20:10

Ja sam danas pocela piti tinkturu lista maline cim mi je stigla. Znam da je sad kasno, planirala sam od 37 (na kraju procitala da se pije od 36), al sta je tu je, nece skodit😅.
    Ja se osjecam trudno, blago vama koje se ne osjecate🤣.
    Lose spavam zadnje dane, leda me navecer bole…zgaravica itd.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Tinchilina
    20. Lipanj 2025. 21:31

Hvala Coordiso i Grizli na komentarima 🥰 moram taj pojas nabavit, bio je suorug u ljekarni pa mu je savjetovala tamo teta da odemo u neki dućan kod Petrove Rozi štep il tako nekako, a imaju i web, mojaortopedija.hr al problem je kaj ja ne znam kaj da uzmem. Imaju steznike od 20 e do 70 e. I sad ti znaj. A baš da idem tamo po to, evo ne znam. Ako kaj saznam u međuvremenu javim.

27.05.25 ❤️💙
    💙 5/2023

• Tinchilina
    20. Lipanj 2025. 21:34

Čestitam Elza od ❤️ žao mi je da nije bilo lakše, al najbitnije je da je sve dobro prošlo. Uživajte svi skupa i puno sreće i predivno djetinjstvo želim bebici. 🥳

27.05.25 ❤️💙
    💙 5/2023

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.