Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LuI
    18. Lipanj 2025. 13:20

Grizli, baš zvuči grozno, nemam iskustva pa ne znam kako ti pomoći. Spring, i ja sam malo razočarana jer nisam imala ultrazvuk i ne znam težinu bebu. Čaj od lista maline - i mene je malo strah početi piti, isto mi je rečeno još u 33. tjednu da mi je smekšano i prohodno do unutarnjeg ušća, cerviks se isto skratio...ne bi htjela da me baš uhvati sad za ove praznike ovih 4 dana 🤣a najviše me strah jer sam negdje pročitala da loše utječe na proširene vene koje imam 😪

Baby E 09/2022 ❤️

OTP 05.07.2025. 💙

Grizli
    18. Lipanj 2025. 14:42

Ma ja sam skroz zatvorena na zadnji pregledima bila i cervix na zadnjem pregledu 4 cm sto bi ja rekla dosta za te visoke tjedne, i mozda bi zbilja taj caj i pomogao, ali ja sam i na injekcijama heparina, tako da uopće ne znam sto raditi po tom pitanju. Malo sam sad jos googlala i mislim da necu uzimati pa kako bude.  
    I moram se pohvaliti napokon sam spakirala 90% torbe za rodilište 🫣... 
    Cure koje ste rodile ili ste spakirala torbe već, jeste uzimale cijeli paket Chicco ulozaka ili manje? Ja se uopće ne sjećam koliko sam ih trošila nakon prvog poroda a toliko njesta zauzima taj paket u torbi mi 🤔

• cordis00
    18. Lipanj 2025. 15:57

Grizli bas uzasno zvuci zao mi je. Isto nemam sta za dodat. Samo drzat fige da se sve rijesi iza poroda.
    I cestitam svima na pregledima!
    Za chicco, ja sam drugi put nosila cijeli paket i falilo mi je (rodila sam navecer pa sam bila 2ipo dana), muz mi je jos malo donio iz drugog paketa, a to je drugi porod pa se vise krvari, ne sjecam se za prvi, al mislim da sam vratila dio ulozaka doma. Sad sam spakirala 1 paket pa ce mi muz opet donijeti, jedva sam sve potrpala i zatvorila kufer.
    Bravo na kuferu😁😁. Vjerujem da ti je lakse sad😁

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Milica24
    18. Lipanj 2025. 15:57

Grizli

Ma ja sam skroz zatvorena na zadnji pregledima bila i cervix na zadnjem pregledu 4 cm sto bi ja rekla dosta za te visoke tjedne, i mozda bi zbilja taj caj i pomogao, ali ja sam i na injekcijama heparina, tako da uopće ne znam sto raditi po tom pitanju. Malo sam sad jos googlala i mislim da necu uzimati pa kako bude.
    I moram se pohvaliti napokon sam spakirala 90% torbe za rodilište 🫣…
    Cure koje ste rodile ili ste spakirala torbe već, jeste uzimale cijeli paket Chicco ulozaka ili manje? Ja se uopće ne sjećam koliko sam ih trošila nakon prvog poroda a toliko njesta zauzima taj paket u torbi mi 🤔

Ja sam si spremila citavi paket i nosit cu ga van torbe, ionak ima rucka pa nek se iskoristi 😎

baby boy 🤎🐻

• cordis00
    18. Lipanj 2025. 16:04

Joj cure ja sam malo poludila sad. Koja blesava situacija.
    Znaci ja ne znam koji je vrag mojoj ginicki, zena je inace top top, uzv ka od sale radi, al ocito s matematikom nije bas naj. Ja se sjecam tog pregleda s 11tt kad je nesto dugo pretipkavala po malom dzepnom digitronu i tad rekla da mi je TP po ZM 4.7., a po UZV 10.7. A cijelu trudnocu je beba kao veca za 1tj, sta me bas opterecivalo radi GD dijagnoze, a pazila sam.
    I znate situaciju od jucer, da je dr gledala te prve nalaze i rekla da mi tjedni odgovaraju ZM, da joj nije jasno zasto je korigirala uopce, da sam 37+6 i to je to. Da mi i beba odgovara tjednima, da nije za tjedan veci.
    I meni je to bunilo, otkud sad 37+6, da bi i ja utipkala sad u kalkulator za izracun TP po ZM i meni stvarno ispada 2.7. (A jucer u bolnici je dr komentirala razliku od 8 dana sta je meni bilo nejasno jer je izmedu 4.7. i 10.7. 6 dana).
    I ako je TP 4.7., onda sam po tome bila u uto 37+4, a dr je napisala 37+6.
    I vrag ne da mira, utipkam ja u kalkulator i ispadne stvari 2.7., sta je tih 8 dana razlike i po tome danas punim 38 tjedana. Znaci sou.
    Ne znam kako se moja gin di sam vodila trudnocu tako oko 2 datuma zblesila, al moram to rijesit iduci pregled, pitat dr da mi tocno napise TP na nalaz (iako je napisala 37.+6 jucer); da ne bude zabune i zbog moguce indukcije s 41 tt ako ne krene samo.
    Koji sou, luda sam.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cupko
    18. Lipanj 2025. 16:52

Cure vidim da pišete o listu maline pa da dam ja svoje iskustvo. Ja sam negdje oko 37. tjedna počela piti tinkturu lista maline od biljkoljupke. Isto se nisam usudila ranije jer sam od 32. tjedna bila omekšana i beba se bila spustila, ali ništa. 🤣 Šetala sam i koristila pilates loptu da bi me s 41tt inducirali zbog manjka plodne vode.
    Jedino što me nisu rezali, malo sam popucala, ali očito stvarno malo jer nisam imala nikakvih bolova. Čim sam došla u sobu kao da nisam rodila 🤣 sad jel nešto od toga pomoglo tome, ne znam.

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. ⏸️
    24.9. 5+5t ❤️
    5/2025 💙

Grizli
    18. Lipanj 2025. 17:13

Ništa budem nekako potpala te uloške, uvjerile ste me da uzmem cijeli paket. Ja sam i orvi put dosta krvarila, a sad sam jos i na heparinu do kraja. A ovo da ih nosim uz torbu sam 1/1 sigurna da ih ne budem uzela poucena iskustvom našim. Jer prvi put nisam spakirala si robu za doma u torbu za rodilište i muz kad je dosao po mene donio je dijete 2 oblekice, al zato sam ja u siječnju išli doma u mrezastim gacama i spavacici koja mi je jedva guzicu pokrila. 

Cordisoo a sta ti pise kad stavis prvi dan ZM u neku aplikaciju. Ja imam od Expecting i Pragnancy aplikacije i u obe mi je isti datum poroda. Ja si racunam po tome, a vidim da na zadnjim nalazim i gin racunaju isti datum. A ovo da je beba za tjedna veća pa to je skroz normalno sve unutar 2 tjedna 🤷 ne kuzim zasto panika cak i da je veća tj da je prvi datum dobar. 

_spring_
    18. Lipanj 2025. 17:23

Sad ste i mene zabrinule s ulošcima, ja sam uzela pola paketa pa planirala da mi muž donese ostatak. 🙈 Jer nisam pakirala u kofer nego u neku putnu torbu, jedva sam sve natrpala... I još sam uzela ruksak i koji sam stavila spavaćicu, veš i uloške jer nisam sigurna kako ide to s presvlačenjem i tuširanjwm

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

_spring_
    18. Lipanj 2025. 17:24

Poslala sam nedovršeno...
    Uglavnom, ne znam jel se tušira prije dolaska u sobu ili po dolasku ili kad možeš, ali svejedno mi je tako pasalo da malo i torbu rasteretim.

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

• mommy735
    18. Lipanj 2025. 17:34

Tinktura maline 
    Ja sam pila 20-ak kapi 3x dnevno od 36.tt. Rodila sam s 39+3. Najprije mi je kroz nedjelju ispao sluzni cep, u pon popodne su poceli nepravilni povremeni trudovi te pravi oko 1 u noci. Na pregledu u ponedjeljak ujutro nije bilo nikakve naznake trudova ili cega drugoga. U bolnicu sam stigla oko 3:30, otvorena 6cm te sam se otvarala po 1cm svakih sat vremena. Je li tome pridonijela tinktura ili ne, ne znam. Na kraju sam zavrsila na hitnom carskom jer se malena nije spustala, ali do tad je sve bilo idealno.

30.9. +
    30.11. Panorama 🩷

Baby girl 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.