Pozdrav drage žene, isprike na ubacivanju, ja sam s jesenskih beba i trebam pomoć iskusnijih ☺️
Jeste li imale bolove u leđima već s 20tt?
Kod mene je ovakva situacija... nedavno smo se vratili s produženog vikenda iz Španjolske gdje sam umjereno hodala...sad ne znam je li do leta koji je trajao 3h (povremeno bih se ustala prošetati), ali čim sam se probudila u svom krevetu nakon tog putovanja mene leđa ubijaju, osobito donji dio s desne strane. Taman mi se potrefio i redovni pregled i doktor je rekao ono klasično- "to vam je normalno".
Međutim bolovi koje osjetim u zadnja dva dana mi se ne čine "normalnim" jer ja ne mogu spavati od bolova, ne mogu naći pozu u kojoj mi je lakše..baš užasna bol nalik išijasu.
Da napomenem da sam vitke građe i u 5 mj sam dobila 4kg tako da mislim da nije do težine, a sve frendice mi kažu da su one tek od cca 30tt imale takve bolove.
Planiram se naručiti na masažu za trudnice (Zg), ima li koja kakvu provjerenu preporuku?
👫💞 35/39
AIH- 27.1.2025.-11 js/ICSI 7...5...1(5+)
ET-1.2.2025.
12.2.2025.- bhcg 74// 14.2.2025. - bhcg 130//17.2.2025.- bhcg 369✨
27.2.2025. 6tt 💗
1.4.2025. it's a girl🌸🩷
🩷21.10.2025.🩷
Uzela sam si onaj veliki paket od frida mom pa sam istraživala što i kako jer je i mene bunilo...
Ako će se koristiti sve onda ide uložak za hlađenje (on se prvo mora kao prelomiti da bi počeo hladiti i navodno jako dobro upija) - preko njega one maramice - pa na njih pjena.
Mogu se raditi naravno i druge kombinacije, npr chicco uložak pa gore na njega pjena.
Mislila sam u početku koristiti obične chicco uloške ako bude velikog krvarenja, a onda kod kuće te za hlađenje.
Noćas sam opet imala BH kontrakcije... krenulo je u ponoć i budu baš intenzivne i česte... Javljaju se svakih 1.5-2 minute i traju minutu. Kada ih mjerim u aplikaciji, uvijek mi kaže da se spremim i krenem u bolnicu 🤣 Najgore su mi kad ležim, kad sjedim su tako tako, a kad stojim ih skoro niti ne osjetim. Tako da sam noćas šetala 2 sata po kući dok mi nije dosadilo...u 2 ujutro sam otišla leć i rekla šta bude bude... evo sve ok 😀
Petrucika
vaša oproštajna priredba je baš pravi izlet. Samo lagano i uspjeti ces ti to.
Mi imamo priredbu u vrtiću u četvrtak. Voljela bih ostati u komadu do tad jer su se djeca baš trudila naučiti tu svoju točku i htjela bih to vidjeti.
Pozdrav drage žene, isprike na ubacivanju, ja sam s jesenskih beba i trebam pomoć iskusnijih ☺️
Kod mene je ovakva situacija… nedavno smo se vratili s produženog vikenda iz Španjolske gdje sam umjereno hodala…sad ne znam je li do leta koji je trajao 3h (povremeno bih se ustala prošetati), ali čim sam se probudila u svom krevetu nakon tog putovanja mene leđa ubijaju, osobito donji dio s desne strane. Taman mi se potrefio i redovni pregled i doktor je rekao ono klasično- "to vam je normalno".
Međutim bolovi koje osjetim u zadnja dva dana mi se ne čine "normalnim" jer ja ne mogu spavati od bolova, ne mogu naći pozu u kojoj mi je lakše..baš užasna bol nalik išijasu.
Da napomenem da sam vitke građe i u 5 mj sam dobila 4kg tako da mislim da nije do težine, a sve frendice mi kažu da su one tek od cca 30tt imale takve bolove.
Planiram se naručiti na masažu za trudnice (Zg), ima li koja kakvu provjerenu preporuku?
Ja nisan imala problem opcenito s ledima u trudnoci nemam sad niti na kraju samom!! Jednom sam u trudnoci ali ne ovoj imala ukljestenje bio je krivi pokret i tako san ostala jedno tj dana iskrivljena tad san isla na hitnu jer me to jako bolilo nezz jesam cak dobila inekciju bila i mislim voltarene!! To je bilo davno ima vise od deset godina i ne sican se tocno koliko san bila trudna ali tako do 5mj otp!! Proslo mi je bilo ali drzalo me isto nisan se migla ispravit bas ukljestenje!! A tebi moguce od leta da se aktivira zivac tako da malo ovih dana uspori nadi sebi polozaj a ako je bas tako strasno onda doktoru da ti da nesto!! Masti nikakve ne moj to ne smijes!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Uzela sam si onaj veliki paket od frida mom pa sam istraživala što i kako jer je i mene bunilo…
Ako će se koristiti sve onda ide uložak za hlađenje (on se prvo mora kao prelomiti da bi počeo hladiti i navodno jako dobro upija) - preko njega one maramice - pa na njih pjena.
Mogu se raditi naravno i druge kombinacije, npr chicco uložak pa gore na njega pjena.
Mislila sam u početku koristiti obične chicco uloške ako bude velikog krvarenja, a onda kod kuće te za hlađenje.
Noćas sam opet imala BH kontrakcije… krenulo je u ponoć i budu baš intenzivne i česte… Javljaju se svakih 1.5-2 minute i traju minutu. Kada ih mjerim u aplikaciji, uvijek mi kaže da se spremim i krenem u bolnicu 🤣 Najgore su mi kad ležim, kad sjedim su tako tako, a kad stojim ih skoro niti ne osjetim. Tako da sam noćas šetala 2 sata po kući dok mi nije dosadilo…u 2 ujutro sam otišla leć i rekla šta bude bude… evo sve ok 😀
Petrucika
vaša oproštajna priredba je baš pravi izlet. Samo lagano i uspjeti ces ti to.
Mi imamo priredbu u vrtiću u četvrtak. Voljela bih ostati u komadu do tad jer su se djeca baš trudila naučiti tu svoju točku i htjela bih to vidjeti.
Koje bh budu tu i tamo ali nista strasno ugl ako se zaredaju to je predvecer isto bude par jedna za dr i to je to!! Bas sad kad triba sad ih nema😅inace jutros san se probudila bas s jakim pritiskom doli i najcesce mi to bude zbog dizanja iz kreveta!! Kako se moram orebacit na desni bok da bi se digla valjda sva sila teza iz droba kako se prebaci na dr stranu odma mi bh uvati i toliko pritisak doli reka bi sve ce ispast i onda mi drob bude tvrd neko vrime!! To mi je postalo najteze to dizanje iz kreveta!!! Jos uvik naden neku poziciju dok spavam ali pocela san se opet dizat u ec nocu i jedva se dignem uvatu me i grcevi redovno u tim okruglim ligamentima maternice!! Tako da bas postaje bitba sve ovo na kraju😅
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Meni je odavno promijenjena anatomija dolje; em sam rasirena, em je druge boje. Isto ima varikozitete i oticem pri duzem stajanju/sjedenju. To se sve vrati na normalu kasnije iza poroda :).
Ne gledam se dolje i bolje🤣. Idem na depilaciju secernom pastom, mislila sam obavit depilaciju pedikuru u 38.tj pa da sam mirna do poroda. Idealno sa 39, al necu se kockat pa da beba urani, a ja nikakva😆.
Ja sam prije prskala samo octenisept, imala onu frida bocicu za prskanje kod mokrenja sta je olaksavalo, sad sad dodatno uzela i cicatridina sprej. Cula sam super stvari za tu pjenu tj taj cijeli set, al iskreno mislim da se to meni ne bi dalo mijenjati non stop. Ja i ovako stalno mijenjam te uloske jer me strah infekcije plus ljetne vrucine ce bit i neugodan je osjecaj stalno imat nesto mokro dolje. Tako da mi se to sigurno nece dati.
Prosli put sam bila pala pa mi se i jedan sav razletio😅.
Kako planiraš koristiti Cicatridina sprej? Ja sam uzela i njega i Octenisept pa sam mislila kombinirati
👩🏻🦰35, 👩🏻💻42
pokušavamo od 8/22
1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓
Sretno na pregledima, cure! Annie, ja sam pisala da sam bila prošli tjedan, pomaknut termin. Novi još ne znam, moram nazvati ambulantu pa se dogovoriti.
.
Pukica, drago mi je da je sve ok. ♥️ Ja evo imam dane kad me užasno pritišću te kontrakcije i to je najčešće kad sam aktivnija, čim se ja dan dva smirim i one se smire, ali dok traju je baš jako neugodno.
31🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Kod mene je ovakva situacija… nedavno smo se vratili s produženog vikenda iz Španjolske gdje sam umjereno hodala…sad ne znam je li do leta koji je trajao 3h (povremeno bih se ustala prošetati), ali čim sam se probudila u svom krevetu nakon tog putovanja mene leđa ubijaju, osobito donji dio s desne strane. Taman mi se potrefio i redovni pregled i doktor je rekao ono klasično- "to vam je normalno".
Ja sam imala bolove u leđima od 20. i nekog tjedna, ali ne dolje nisko kao išijas, nego nekako ispod lopatica, još malo niže, samo u toj jednoj točki. Boljelo je tako da nisam mogla spavati, a nisam recimo mogla ni voziti jer se nikako nisam mogla namjestiti od boli. Ono što je meni, skoro pa instant pomagalo, je topli termofor. To sam si stavljala na mjesto gdje boli i valjda bi moglo kad se mišići opuste, ja pretpostavljam da je to beba pritiskala. Sad me slično boli, ali s prednje strane, točka na istoj visini, ispod rebara, kao da su mi rebra upaljena 😅
31🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Meni je odavno promijenjena anatomija dolje; em sam rasirena, em je druge boje. Isto ima varikozitete i oticem pri duzem stajanju/sjedenju. To se sve vrati na normalu kasnije iza poroda :).
Ne gledam se dolje i bolje🤣. Idem na depilaciju secernom pastom, mislila sam obavit depilaciju pedikuru u 38.tj pa da sam mirna do poroda. Idealno sa 39, al necu se kockat pa da beba urani, a ja nikakva😆.
Ja sam prije prskala samo octenisept, imala onu frida bocicu za prskanje kod mokrenja sta je olaksavalo, sad sad dodatno uzela i cicatridina sprej. Cula sam super stvari za tu pjenu tj taj cijeli set, al iskreno mislim da se to meni ne bi dalo mijenjati non stop. Ja i ovako stalno mijenjam te uloske jer me strah infekcije plus ljetne vrucine ce bit i neugodan je osjecaj stalno imat nesto mokro dolje. Tako da mi se to sigurno nece dati.
Prosli put sam bila pala pa mi se i jedan sav razletio😅.
Kako planiraš koristiti Cicatridina sprej? Ja sam uzela i njega i Octenisept pa sam mislila kombinirati
Pa svako mijenjanje uloska/iza wc-a ranu isprati (sa frida bocicom), ostavit da se na zraku prosusi tj iskapa pa onda naprskat octeniseptom pa ostavit opet da se prosusi na zraku i onda naprskat cicatridina sprejom i iza tog se normalno obuc, ulozak i mrezaste gacice. Nisam ga jos koristila, ne znam jel se i on treba osusit, vidjet cu taj dio kad krenem s tim.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Uh ja sam na prvom porodu bil bas jako šivana, unutra i vani, jako popucala i recnuli me jos dobrano. Znači octenosept, zračenje i chicco ulošci su bili danima u upotrebi. Jako sam i krvarila i dugo imala lohije. Sad mi je cak malo i panika ako opet tako popucam užas jos te vrućine ima da sve se upali. Gledala sam i tu bocu frida dal da kupim, i sad kad vas citam cini mi se kao razumna stvar koja bi mi mogla biti od koristi. Cicatridine sprej nisam znala da postoji, prvi put sam koristila nakon nekih 2 mj nakon poroda njihove vaginalete i gel, jer su me savovi toliko zatezali i koza mi je bila uzasna od tog šivanja da je svaki odlazak na wc bio SF, a sjedit nisam mogla. Mogla bi i taj sprej uzet u obzir. Naoružavanje ko da u rat idemo 🤦...
Uh ja sam na prvom porodu bil bas jako šivana, unutra i vani, jako popucala i recnuli me jos dobrano. Znači octenosept, zračenje i chicco ulošci su bili danima u upotrebi. Jako sam i krvarila i dugo imala lohije. Sad mi je cak malo i panika ako opet tako popucam užas jos te vrućine ima da sve se upali. Gledala sam i tu bocu frida dal da kupim, i sad kad vas citam cini mi se kao razumna stvar koja bi mi mogla biti od koristi. Cicatridine sprej nisam znala da postoji, prvi put sam koristila nakon nekih 2 mj nakon poroda njihove vaginalete i gel, jer su me savovi toliko zatezali i koza mi je bila uzasna od tog šivanja da je svaki odlazak na wc bio SF, a sjedit nisam mogla. Mogla bi i taj sprej uzet u obzir. Naoružavanje ko da u rat idemo 🤦…
Ja sam tu bocuvza ispiranje kupila na temu za nekih 2e pa evo cisto da bacis pogled!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji