Ruza super za ogtt i kks! Nisam skuzila, zeljezo ti je sad dobro a inace nije? Zanimljivo! Za magnezij mozes piti donat, meni mozda cak i vise pomaze nego magnezij koji ovako uzmem.
.
Cestitke i drugim curama na dobrim pregledima i nalazima! 🥳
.
Petrucika, drago mi je da je sve ok, a pokusaj mirovat koliko ide. Tesko je to uz djecu, ali brzo ce proci i taj period!
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Cestitam curke na dobrim pregledima i nalazima!
.
Petrucika bolje da ti je tako rekao pa da se pazis sto vise mozes, a svjesna si da je mozda preoprezno, nego da ti je rekao da mozes nastavit svojim tempom pa da si razbijas glavu ako ne daj Boze se skrati cerviks ili nesto drugo. Samo pomalo i odmaraj, sve ce se isplatiti 💪🏼
baby boy 🤎🐻
Vidiš meni nisu ni jednom radili cerviksometriju nego samo uzv preko trbuha. A kao vodim se pod rizičnima 🙄 mislim, vjerujem im, valjda isto kad vide da je oblik T i veće od 4 cm nema potrebe dolje "kopati". Al osvrnut ću se na ovaj komentar da si sad u najkritičnijim tjednima za radanje. Ja sam isto prošli tjedan dobila isti komentar od neuropedijatrice i njenog "novog" kolege (bio je s njom u ordinaciji kao neki naučnik?, a kasnije je rrkao da je radio do nedavni na sv duhu na neonatologiji). Ugl, išla sam s malim na redovnu kontrolu, sve je ok, al lagano je kasnio sa motorikom pa smo išli na vježbe na Goljak i pratimo se sad tamo od tamo. I pita ona mene za trudnoçu, rekoh 26 tt, blizanci i komentar: sad morate jako paziti, ovo su vam kritični tjedni. Ja ostala zbunjena, ne kužim. I pitam ju kako to misli? Pa kao, nije isto roditi sa 26 tt ili kasnije. Reko naravno, al i dalje mi nije to baš sjelo. I govori njen kolega, taj s neonatologije, kao s obzirom da mi mali ide u vrtić moze mi donijet neki virus koji može potsknut otvaranje i to. I razmišljam ja o tome kasnije i evo što sam zaključila, a bas me zanima što vi kažete. Po meni, jednako je bilo rizično i u 16 tt kao i u 22tt, al imam osjećaj da do tih 26 tt je očito pre mala šansa da dijete preživi, a valjda nakon 26 tt neka djeca možda i uspiju preživiti sa ko zna kakvim posljedicama. Pa im je valjda to ta neka "granica" opasna do tamo nekog 30 tt il kad već, kad su izgledi ipak puno veći da sve bude ok. Evo to je moj neki zakljucak i malo mi je to bezveze, al valjda kad si u tom poslu to tako gledaš, ne znam... i ne mora bit da sam u pravu, naravno.
💙 5/2023
U prvoj trudnoći na jednom pregledu mi je dr rekla da je beba prešla 1 kg i da su veće šanse za preživljavanje ako dođe do poroda. Tako da očito oni taj 26 tt gledaju kao na neku granicu, svaki tjedan kasnije su bolje šanse.
Cure mene brine ova moja niska glukoze, ni na netu ne nalazim nešto o tome. Samo povišeni. Cak mi je i na tašte bio rezultat 3.7 a inače je preko 4. Ima li ijedne iskustva sa tim
2016 💙J
16.10.2024. +
Pregledi🤰🏼
.
20.03. - Matke, Megyca, Piamia
21.03. - AnnaR, Any13
24.03. - Pixi, TejaT
25.03. - Lolola13, Thumbelina31
26.03. - Zrinkolina(anomaly)
27.03. - Greta10
28.03. - Shoko, Petra_aaa, Libo1415
31.03. - Moonchild
01.04. - AnnaR, PrvaBebica, Thumbelina31
02.04. - RužaFT, Ania, Melody, Emi25
03.04. - AnnieP, Tinchilina
04.04. - ddm2463, _spring_
07.04. - Tonkica1509, Mom_stera
08.04. - Keksolina, skakavac, Petrucika, Moonchild (anomaly)
09.04.- Mommy735, Lunolina, Danos
10.04. -Emma05
11.04. - Pandora4, Maria31
12.04. - MariaI
14.04. - Ana0310, Milica24, Mrss26
15.04. - Maslačak_13
16.04. - Zrinkolina
.
Popis stvari za bebu: 285
Popis stvari za rodilište: 293
.
Matke, Megyca i Piamia sretno danas na pregledima. 😊
.
Nisu nam se javile s pregleda ovaj tjedna Katrin i Leptirica_. Nadam se da je sve dobro prošlo curke. 😊
🩷 7/2022
Vidiš meni nisu ni jednom radili cerviksometriju nego samo uzv preko trbuha. A kao vodim se pod rizičnima 🙄 mislim, vjerujem im, valjda isto kad vide da je oblik T i veće od 4 cm nema potrebe dolje "kopati". Al osvrnut ću se na ovaj komentar da si sad u najkritičnijim tjednima za radanje. Ja sam isto prošli tjedan dobila isti komentar od neuropedijatrice i njenog "novog" kolege (bio je s njom u ordinaciji kao neki naučnik?, a kasnije je rrkao da je radio do nedavni na sv duhu na neonatologiji). Ugl, išla sam s malim na redovnu kontrolu, sve je ok, al lagano je kasnio sa motorikom pa smo išli na vježbe na Goljak i pratimo se sad tamo od tamo. I pita ona mene za trudnoçu, rekoh 26 tt, blizanci i komentar: sad morate jako paziti, ovo su vam kritični tjedni. Ja ostala zbunjena, ne kužim. I pitam ju kako to misli? Pa kao, nije isto roditi sa 26 tt ili kasnije. Reko naravno, al i dalje mi nije to baš sjelo. I govori njen kolega, taj s neonatologije, kao s obzirom da mi mali ide u vrtić moze mi donijet neki virus koji može potsknut otvaranje i to. I razmišljam ja o tome kasnije i evo što sam zaključila, a bas me zanima što vi kažete. Po meni, jednako je bilo rizično i u 16 tt kao i u 22tt, al imam osjećaj da do tih 26 tt je očito pre mala šansa da dijete preživi, a valjda nakon 26 tt neka djeca možda i uspiju preživiti sa ko zna kakvim posljedicama. Pa im je valjda to ta neka "granica" opasna do tamo nekog 30 tt il kad već, kad su izgledi ipak puno veći da sve bude ok. Evo to je moj neki zakljucak i malo mi je to bezveze, al valjda kad si u tom poslu to tako gledaš, ne znam… i ne mora bit da sam u pravu, naravno.
Ni meni moj dr nije nikad mjerio nego samo preko trbuha uzv, a cerviksometriju mi radili privatno kad sam isla. A onda opet gledam recimo frendica koja je prije 8 godina rodila nije niti imala svaki mjesec preglede (isto zg) nego je tad bilo 3 pregleda ukupno prije onih odlazaka u trudnicku ambulantu. Nista joj nisu posebno pregledavali i mjerili kao nama danas. Generalno mislim da doktori svasta vide i onda vole biti ful oprezni i puhat na hladno. A meni je u app pisalo da je puni 24tt granica da beba prezivi porod pa je valjda zato sada to osjetljivo.. Ali uopce ne smijem tako razmisljat jer se ne mogu zatvoriti u stakleno zvono i prekinuti kontakte s ljudima 🙈
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Petrucika drzi se. Vjerujem da ti nije sjelo ovo strogo mirovanje, no znaš zbog čega taj trud🥰 kako kašalj?
Mene već dva dana muče vrtoglavice, mislim nije ništa strašno, ali ih osjetim. Pa sad ne znam jel moguće od niskog tlaka ili možda zeljezo. U ponedjeljak imam pregled pa ću pitati dr za KKS
👩🏻🦰35, 👩🏻💻42
pokušavamo od 8/22
1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓
AnnieP, hvala ti što pitaš, baš o svemu vodiš brigu koliko vidim, svaka čast 😊 evo dobro sam, čekam sredinu 5 mj da odem na godišnji i obavezni porodiljni 😊 moj je pregled 3.4.
.
Drago mi je za sve uredne preglede i žao mi je ta cure koje su na mirovanju ili imaju probleme, nadam se da ubrzo bude bolje 😊
Baby E 09/2022 ❤️
OTP 05.07.2025. 💙
Tinchilina Strasno, uopce nisam znala da se to radi i kod carskog. mislila sam sastaviti plan poroda ali samo to boldanim slovima da to ne zelim i ubaciti u papire sa svim nalazima 😅
Ja sam nakon poroda nosila kateter 30dana jer nisam uspjevala mokriti samostalno, a jos duuugo sam poslije imala osjecaj da ce mi svi organi ispasti dolje kod malo duzeg stajanja ili hodanja. Opet moja beba je bila samo 2800g sta bi bilo da je veci. Nitko tome nije dao neku vaznost niti mi objasno zasto, vise me ginekologa i urologa pregledalo, tek sad nakon sto sam dosta solo istrazivala i naisla na grupu zena koje imaju problema sa zdjelicno dnom vidim da je vrlo vjerojatno prolaps i koliko to i nije rijetkost kod poroda pogotovo kad se to radi.
2021 💙
Cure ja znam uvik nekako je bilo od nekih 2728tt da beba moze prezivit velike su sanse!! Ali koliko sam doktoricu ja jucer razumila ona je rekla ne zelite rodit u 28tt kad je beba nesto neurorizicna sklona raznim i fekcijama itd.. mislim vjerojatno imaju veliku sansu prezivljavanja ali i velikih komplikacija!! Ugl rekla je pricuvqjte se ovih jos mjesec dana da izadete iz ovig najrizicnijeg djela!! Mislim ja cu koliko mogu ne mogu si sad pristit bas ono strogo lezanje ona je naglasak stavila ne sjedit ne stajat vjerojatno zbog pritiska na cerviks!! A eto uvik kazem da mi je doc do tih 30tih tjedana nekako sve je puno lakse!!! Nadam se da ce bit sve ok da se nalaz nece mjenjat!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji