Isto tako, zna li neka od vas ili ima iskustva vi koje ste višerotke u kojoj bolnici mogu sestre uzeti bebe preko noći? Ima li uopće takva mogućnost u ZG bolnicama?
Prijateljicu su na sv duhu pitali svaki put zeli li da uzmu bebu preko noci pa su uzimali. Ali donijeli nazad ujutro oko 5 cini mi se. Ona je rodila sad u 12mj
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Bok cure,
rekla sam da cu napisati iskustvo s fetalnog UZVa i evo bas se poklopilo danas kad i same o tome pricate. Moja trudnoca je IVF, no indikacija za fetalni UZVa je bio negativan (obrnut) A val u ductus venosusu s 10+4 tjedna. To je stanje koje je relativno cesto u ranoj trudnoci, no moze biti pokazatelj kromosomske greske i/ili greske srca. Kromosomske smo ubrzo iskljucili prenatalnim testom (Panorama), a UZV fetalnog srca je bio planiram za 27 - 28 tjedan trudnoce jer se tad srce najbolje vidi. Na svim UZV-ovima nakon tog u 11tom tjednu je razvoj srca bio uredan. Ja sam se prije 2 mj narucila na Srebrnjak kod doktorice Lulic Jurjevic prema preporuci doktora, a termin je bio danas. Pregledavala je maternicu, protoke, pupcanu vrpcu i srce sa svih strana s stvarno puno svakakvih mjerenja. Kod mene je bilo sve uredno, sam UVZ je trajao oko 25 min. Ne trebam ga ponavljati vise u trudnoci. Dosla sam na red u terminu u kojem sam bila narucena, bez cekanja. Doktorica je ugodna, a u strucnost stvarno ne sumnjam. :)
Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)
Ej lolola samo me zanima zašto ne bi preferirala roditi na leđima? Koji je razlog? Meni je prvo dijete i ne znam baš o tome. Hvala ti unaprijed na odgovoru 😊
Inače, i ja znam samo za pozitivna iskustva od prijateljica i šogorice sa Sv. Duha, a bebe uzimaju po noći (prijateljica je rodila nedavno). O Vinogradskoj ne znam ništa što se tiče poroda, osobno ju ne volim, ali zbog loših iskustava s drugih odjela. Za Petrovu ne znam za pratnju, ja bih najradije tamo jer mi je najbliže od svih drugih bolnica, a i imam pozitivna iskustva s Petrovom. Možda sad kad ju obnove dozvole i pratnju, ne znam kakva je prije bila praksa.
Bok cure,
rekla sam da cu napisati iskustvo s fetalnog UZVa i evo bas se poklopilo danas kad i same o tome pricate. Moja trudnoca je IVF, no indikacija za fetalni UZVa je bio negativan (obrnut) A val u ductus venosusu s 10+4 tjedna. To je stanje koje je relativno cesto u ranoj trudnoci, no moze biti pokazatelj kromosomske greske i/ili greske srca. Kromosomske smo ubrzo iskljucili prenatalnim testom (Panorama), a UZV fetalnog srca je bio planiram za 27 - 28 tjedan trudnoce jer se tad srce najbolje vidi. Na svim UZV-ovima nakon tog u 11tom tjednu je razvoj srca bio uredan. Ja sam se prije 2 mj narucila na Srebrnjak kod doktorice Lulic Jurjevic prema preporuci doktora, a termin je bio danas. Pregledavala je maternicu, protoke, pupcanu vrpcu i srce sa svih strana s stvarno puno svakakvih mjerenja. Kod mene je bilo sve uredno, sam UVZ je trajao oko 25 min. Ne trebam ga ponavljati vise u trudnoci. Dosla sam na red u terminu u kojem sam bila narucena, bez cekanja. Doktorica je ugodna, a u strucnost stvarno ne sumnjam. :)
Ajmeee, puno hvala na informaciji i jako mi je drago da ti je sve okej bilo na pregledu!
I ja idem na Srebrnjak. :) Jesu te išta gledali vaginalno ili samo preko trbuha? I može li doktorica reći težinu bebe (znam da je pregled srca), ali mislim onako usputno da pitam😂 jer to sad pratim češće.
Ej lolola samo me zanima zašto ne bi preferirala roditi na leđima? Koji je razlog? Meni je prvo dijete i ne znam baš o tome. Hvala ti unaprijed na odgovoru 😊
Inače, i ja znam samo za pozitivna iskustva od prijateljica i šogorice sa Sv. Duha, a bebe uzimaju po noći (prijateljica je rodila nedavno).
Vinogradsku ni ja ne volim zbog drugih odjela, bas imam neku averziju prema toj bolnici 🙈
.
I meni je prvi porod i nemam pojma kaj ocekivati i kako ce mi biti lakse, pa s te strane bi u glavi bila mirnija ako znam da mogu mijenjati polozaj tijela ako mi bude potrebno. Generalno imam problem s tim da mi se govori "moras bas tako", volim imati barem neki izbor 😅
.
Olivia da ti i tu cestitam na dobrom pregledu, bas mi je drago da je sve ok! 🥳
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Bok cure,
Ajmeee, puno hvala na informaciji i jako mi je drago da ti je sve okej bilo na pregledu!
I ja idem na Srebrnjak. :) Jesu te išta gledali vaginalno ili samo preko trbuha? I može li doktorica reći težinu bebe (znam da je pregled srca), ali mislim onako usputno da pitam😂 jer to sad pratim češće.
Hvala :) UZV je samo preko trbuha. Za tezinu stvarno ne znam, ali slobodno ju pitas :) Prvo pogleda maternicu i pupcanu i nakon toga se monitor suzi samo na srce. Meni je bilo poprilicno fascinantno koliko toga treba izmjeriti i ustvari koliko detaljno se srce vec sada moze vidjeti. Realno, na obicnom UZVu srce ginic pogleda minutu i ide dalje. Na kraju je uzela neku tablicu i po njoj isla po svim snimkama pregleda radeci usporedbu jel sve izmjerila. Trudnica koja je bila prije mene na redu je dobila kontrolni termin, vjerojatno ako se naide na nesto se to dalje prati u trudnoci. Meni je rekla da se par mjeseci nakon poroda narucim na kontrolni UZV, to je prijedlog za sve koji rade UVZ u trudnoci. Evo, stvarno mi se cine detaljni i posveceni. Sretno tebi na pregledu!! Vjerujem da je sve ok, ako nema nekih uzv pokazatelja da nebi bilo. 🍀🤗
Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)
I meni je prvi porod i nemam pojma kaj ocekivati i kako ce mi biti lakse, pa s te strane bi u glavi bila mirnija ako znam da mogu mijenjati polozaj tijela ako mi bude potrebno. Generalno imam problem s tim da mi se govori "moras bas tako", volim imati barem neki izbor 😅
Hvala ti na odgovoru, i razumijem te skroz, nije baš ugodno čuti da mora biti baš tako, a ti si zamisliš drugačije 😂
Ja sam si u glavi postavila da kaj god bude, samo neka beba bude dobro - a za mene lako. Jer iz nekih prijašnjih iskustava, što operacija, pregleda, hospitalizacija - nisu baš presretni ako ne surađuješ, čast iznimkama koje razumiju žene koje imaju nisku toleranciju na bol ili su u strahu, itd. Pa sam odlučila samu sebe prepustiti, jer moj je cilj samo da je beba dobro i zdrava. 😊
Inače, ne znam kako je vama, ali ovaj mjesec mi tak sporo ide, nikako da dočekam pregled! Sporo idu ta 4 tjedna 🙈
Cure evo da se javim nakon pregleda jutros. Sve je prošlo super, bebica lijepo raste, ima 1087 grama, par dana je naprednija od svojih tjedan ali doktorica je rekla da je to sve kako treba biti. Vidjeli smo lijepo bebicu iz profila, nosić, usne, bradu, čeljust i bit će to pravi mamin ljepotan, isprintala nam je par slika za uspomenu. Pregled je bio vaginalni i ultrazvučni. Ušće je zatvoreno, cerviks mjeri 36mm i T oblika je, to je sve uredno. Osvrnula se i na moje rezultate OGGT i dala mi uputnicu da idem vaditi krv za HbA1c pretragu (to je prosječna razina glukoze u zadnja 3 mjeseca) jer mi je glukoza natašte bila povišena na OGGT testu a na zadnjem vađenju prije toga iznosila je 4,3. Ugl. nije dizala neku paniku oko toga, rekla je da pripazim malo na prehranu i isprintala mi nekoliko jelovnika.
Idući pregled mi je 15. 4. 😊
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
It's a boy 💙
Sretno svima na pregledima!🩷
Pixi
Koliko sam ja shvatila, neki doktori ne šalju ako im izgleda sve uredno, ali u teoriji IVF trudnice rade taj fetalni eho jer IVF bebe znaju češće imati nekakve srčane probleme. Ja sam bila na anomaly scanu privatno u 20. tjednu i ta doktorica mi je rekla da odem na taj pregled jer imam mogućnost jer je ivf trudnoća, ali da se njoj sve čini uredno.
Pa sam spomenula svojoj državnoj ginekologinji i ona je odmah samo pustila uputnicu. Jedino što je dobit termin koma, ja sam u 23. tjednu zvala i dobila evo za idući tjedan kad sam u 30.tjednu…
Maria31
U obje bolnice može muž biti koliko ja znam pa me zanima za koju ste vi više. Ja nekako stalno čitam loša iskustva o Sv. Duhu po onim grupama za porode pa sam više za Vinogradsku nekako… ako imate pozitivna iskustva s Duha pišite jer mi se tamo sviđa što imaš sam svoju rađaonu.😂😂
Ja sam definitivno za Vinogradsku, iz razlogs što tamo radi doktor koji mi privatno prati trudnoću a i u samoj bolnici nisam nikad imala neko loše iskustvo (2 zahvata i hrpa pretraga / pregleda). Za Petrovu imam traumu i ne želim uopće ući u tu bolnicu (nije njihova krivica, tamo sam imala kasni pobačaj / porod) tako da čitajući komentare vidim da svatko ima neke priče sastrane a i prethodna iskustva koja pomažu pri odluci. Iako vjerujem da nema loše odluke, više je do našeg stava i očekivanja. Ja osobno ne želim doći tamo i nekome govoriti kako da radi svoj posao, vjerujem da su stručniji za to od mene i ja ću im se prepustiti u nadi da će napraviti sve najbolje za bebu i mene. Tako sam si posložila u glavi i nadam se da neće iznevjeriti moje povjerenje 😁
Hvala vam cure na podijeljenim iskustvima 😊očito se onda po pitanju uzimanja beba po noći situacija popravila 😀meni je ogtt i kks došao dobar nalaz 🥳🥳
Baby E 09/2022 ❤️
OTP 05.07.2025. 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji