Zna li netko, ako mi je termin 14.7., koji dan mi kreće 45 dana porodiljnog prije?
Ne znam računa li se dan termina u tih 45 dana ili ne pa se dvoumim između 30.5. ili 31.5.
Dan poroda ti je 46. dan. Meni je termin 23.6., a porodiljni mi krece s 9.5.
A jel baš moram otići 45 dana ili mogu i 28 dana prije?
Koliko sam ja upućena, može se ići najranije 45, a najkasnije 28 dana prije termina poroda. Za taj period (28-45 dana pred termin) isplaćuje se naknada u visini plaće (prosjek koji će biti i nakon poroda).
Aha, hvala Maria. Meni je zapravo onda svejedno jer baš u tom periodu između 45 dana i 28 dana ranije ionako ured ima kolektivni GO pa tak i tak ne bi radila. Nisam baš najupućenija u to, tek sad hvatam. Ispravite me/savjetujte ako griješim.
Aha, hvala Maria. Meni je zapravo onda svejedno jer baš u tom periodu između 45 dana i 28 dana ranije ionako ured ima kolektivni GO pa tak i tak ne bi radila. Nisam baš najupućenija u to, tek sad hvatam. Ispravite me/savjetujte ako griješim.
Ti biras kada ides na porodiljni. Mozes 45 dana prije ili 35 dana prije ili kada god u tom periodu a najkasnije 28 dana prije. Ali ako si na komplikacijama onda moras 45 dana prije
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Da se ubacim s pitanjem ako koja zna, ako se ide 28 dana prije dal onda te dane razlike do 45 dana prije mozemo kasnije iskoristit? Il oni propadaju?
Curica 6/23 🩷
Propadaju kolko znam.
Ružo, baš mi je zao što se malac tako namučio, nadam se da je sad najgore iza vas i da vam slijedi samo oporavak. Ne znaš tko se više namuči, mi mame koje to moramo gledati ili dječica. 😟
Petrucika, svaka ti čast za slatko, mene nije ništa tražilo do iza 18 tt, al kad je krenulo baš me traži. Evo jedi mrkvicu ako te ulovi da bi grickala nešto, ja si tako znam narezat prutiće i bude mi baš zgodno, bitno da hrska i da je slatkasto 😁
Što se tiče čajeva, pila sam list maline, jela datulje (koje ne volim) u prošloj, mazala međicu sa nekim uljem, ne sjećam se sad više koje je bilo. Zabetonirana sam bila ko atomsko sklonište 🤣😅🙈
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
Ako bi ti taj kolektivni godišnji umanjivao dane godišnjeg za 2025 (koje možeš potrošiti do 31.12.2026), ja bih rekla da ti je bolje onda otići na porodiljni što ranije (financijski bi ti trebalo biti isto), a te dane godišnjeg iskoristiti iduće ljeto prije povratka na posao.
Hvala na odgovorima za čaj. Ja pijem klasika, menta, kamilica ili šipak, najčešće jednu šalicu dnevno.
Tinchilina ja u prošloj trudnoći nisam ništa koristila za lakše otvaranje, lakši porod. Samo sam jako puno hodala.
Ovaj put razmišljam da bi možda mazala međicu, nemam pojma.
🩷 7/2022
Tinchilina hvala za mrkvicu cak cu i uvrstit to volim povrce i nije mi nikakv problem tako jest kako kazes ali evo nije mi uopce palo na pamet!! Ali sigurno cu to uvrstit!! A slatko pa eto bilo mi je na pocetku jakoo tesko jer me trazilo svaki dan i jela sam nisan pazila onda me ta bakterija opalila po glavi i bas mi utirala strah u kosti i rekla san izbacivam svo slatko!! I imala san krize sad se tjelo valjda naviklo vise me uopce ne trazi!! Inace nisan id slatkoga ali u trudnoci je bilo samo daj slatko i vice nisan ljubitelj a sad ga san se najela za 5 zivota ali to si ne uskracujem!!! Ali opet san ja nabila preko 12 kg do sad😜vidit ce mo ogtt u petak😎😜
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Cajrvi cure ja pijem kamilicu i kako san imala gripu pila san po par dnevno i sad pijem dumbir u komb sa kamilicom jer vec pet dana kupujem obicnu kamilicu i uvik zaboravim!! Ali ugl samo kamilica je kid mene!! Ja sam cure na hipertonicnoj fizioloskoj i neki sirup od sljeza trputca i jos nekih trava pa ce mo vidit pocela san se natezat ko sivonja s tim kasljem tako da ako ovo ne pomigne morat cu doktoru od pustog naprezanja!! I cure upravo me beba udara i to je evo ja neznan tako jako ovih par udaraca ionako me sve doli boli vise ali sad kad me udari mislim da cu se upiskit tu su bas neki jaki cak me malo i uplasi!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Ako bi ti taj kolektivni godišnji umanjivao dane godišnjeg za 2025 (koje možeš potrošiti do 31.12.2026), ja bih rekla da ti je bolje onda otići na porodiljni što ranije (financijski bi ti trebalo biti isto), a te dane godišnjeg iskoristiti iduće ljeto prije povratka na posao.
Hvala, baš ću provjeriti, kad za to dođe vrijeme 😊 imam ja još puuuno vremena do tada.
Sortiraj odgovore
Najstariji