Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petrucika
    07. Ožujak 2025. 14:07

Megyca

Curee, opet moji leukociti poviseni, 21 kao i prosli put otprilike kad sam dobila antibiotik.. jel ima neka od vas mozda iskustva s tim? Niti sam prehladena niti ista, urinokultura mi je bila uredna nedavno, a s tim stvarno niakd nisam imala problema.. pa necu valjda po treci put piti antibiotik ☹️ od pocetka trudnoce su mi poviseni

Leukociti u trudnoci mogu bit poviseni i smatra se normalno trudnica se zove dr stanje i tjelu je beba strani pojam tako da se ono bori na svoj nacin!! Rijeci ginekologa kad san ja dosla s povisenim leukocitima bitan je tu crp koji ako je ok ne pokazuje znaci trenutnu upalu!! Tako da eto ako ti ista znaci moje iskustvo

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

petrucika
    07. Ožujak 2025. 14:10

_spring_

Hej, cure… Čitala sam vas svaki dan, ali bila sam psihički totalno dolje i nisam se javljala jer jednostavno nisam ni znala što bih rekla, baš sam se bila povukla…
    Meni se stalno ponavlja sukrvavi iscjedak, roskasti… Već sam bila nekoliko puta na hitnoj u zadnja 2 mjeseca i izvanrednim pregledima pa mi je zadnji puta doktor rekao da strogo mirujem iako se sve činilo u redu i s bebom, cerviksom, itd… I svaki puta sve izgleda dobro, u rodnici se nikada ne vidi krv.
    Tako da sam jedva čekala ovaj pregled danas, cijelu noć nisam spavala, a imala sam osjećaj ujutro da ću se ispovraćati od nervoze…
    .
    Na pregledu sve dobro, uredno… Anomaly uredan, cerviks, plodna voda, posteljica straga… Ali ja sam opet i jučer u sluzi imala krvavu žilicu i rozi trag, tako da je rekao dr da nastavljam s ležanjem, a ako će se ponavljati da ćemo se čuti pa vidjeti daljnje korake. Ali nema veze, odahnula sam kad vidim da beba dobro napreduje i da je sve ok.
    .
    Ja sam baš zbog te situacije pitala za briseve koje sam radila zadnji puta u 7/24, ali je rekao doktor da nipošto ne bi čeprkao, pogotovo u ovoj situaciji jer se bojao da mi se ne skrati cerviks ili da se ne otvorim… Samo mi je dao neku antibiotsku kremu prije nekih mjesec dana jer sam osjećala nelagodu prilikom vaginalnog pregleda.
    .
    Pročitala sam da Petrucika pije roidakal i da ga spominjete pa sam si i ja to uvela umjesto magnezija, za svaki slučaj…
    .
    Eto, to su novosti kod mene… Sve vas pozdravljam i želim lijep dan i nikakve tegobe, a one koje se moraju ipak nositi s njima, da što manje opterećuju i što brže prođu…
    .
    AnnieP, hvala ti i baš si draga što uvijek misliš na svakoga od nas! 💖

Bravo za pregled!! Ja ti pijem dodiakal 2*1 i na dufastonu san jos uvik 3*1 ja sam imala krvaruckanja od pocetka di nekih 12 tt i inda je stalo!! Kazu vjerojatno dok posteljica nije oreuzela ulogu!! Ali pijem dalje preventivno i proslu sam ih pila id pocetka do 37tt iako nisan imala nikakva krvarenja!! Jel pijes ti dufaston s obzirom na krvaruckanja!! Cerviks ti je super i zatvoren to je odlicno!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Tinchilina
    07. Ožujak 2025. 14:20

Ružo, moji su bili oboje u 23. Tt tako blizu 600g. A odgovatali su tjednima, tako da je to super. 

Mi smo odlučili da nećemo ići na te pregelde 4d i to jer smo i za prenatalni dali puno novaca, a sad nam je vazan svaki cent kak bi se reklo. Ja još i bi, al dragi je tu glas razuma. Al baš mi bude malo žao kad čujem kak ste sve zadovoljne s tim. 

Petrucika, nadam se da se ne budeš naljutila, al baš mi je svaki put simpatično kako si prekrstila roidakal u rodiakal 😁 nebitno je, kuži se o čem se radi. Ali nisi ni jednom fulala, uviidk kad ga spominješ napišeš rodiakal 😄 

Morsm se požaliti da mi postaje turbo teško sa ovim svojim malenim djetom koji je postao pravi mali Ja ja ja zvrk i zna me baš iscijediti i fizički i psihički. Nadam se da ću zdurat čim dulje i da to što ga stalno moram dizat i naprezat se oko njega neće nalrabiti neko zlo. 

Spring, drago mi je da su nalazi uredni, a teško je psihixči biti hladan kad imaš ta krvarenja. Nekim ženama su navodno sluznice ekstra osjetljive pa je možds i do tog, al znam da bi i mene to rasturilo. Drx̌im fige da čim prije prestane.

💙 5/2023

• moonchild
    07. Ožujak 2025. 14:26

AnnaR ja idem u Petrovu 8.4. na anomaly, pa ti mogu tada reći. Ne znam za partnera isto.
    Lolola i moja beba je veća, i to duplo prema onome kaj piše u aplikaciji 😂 naravno, vjerujem doktorici, ne aplikaciji, ali mi je bilo simpatično kako je duplo teža beba. 

_spring_
    07. Ožujak 2025. 14:28

Bravo za pregled!! Ja ti pijem dodiakal 2*1 i na dufastonu san jos uvik 3*1 ja sam imala krvaruckanja od pocetka di nekih 12 tt i inda je stalo!! Kazu vjerojatno dok posteljica nije oreuzela ulogu!! Ali pijem dalje preventivno i proslu sam ih pila id pocetka do 37tt iako nisan imala nikakva krvarenja!! Jel pijes ti dufaston s obzirom na krvaruckanja!! Cerviks ti je super i zatvoren to je odlicno!!

Pijem duphastone isto 3x1, novalac prenatale i od tebe sam prekopirala ovo za roidakal 😅 i što ste spominjale da je to zapravo isto kao dodatak prehrani pa kad sam sama malo iščitala, zaključila sam da ne može štetiti. Meni je ovo prva trudnoća pa nemam pojma ništa... Druga zapravo, prva je završila u 7 tt pa nisam ni stigla do ovih nedoumica. A onda kad razbijam glavu o svom iscjetku, bolovima, hemeroidima pa otvorim forum ujutro i vidim da netko sa sličnim tjednima baš postavlja to pitanje ili piše iskustvo, život mi bude lakši, pogotovo vi koje ste već puno toga prošle i koje znate taj put.😁

.
    Samo me ovo s tom sukrvicom stvarno psihički baš srozalo jer se stvarno trudim opustiti i uživati i onda se svako malo ponovi... Plus to konstantno ležanje i zatvorenost u kući, ali nije mi ništa teško kad znam s kojim ciljem i samo sam se molila da sve bude ok. 

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

AnnieP
    07. Ožujak 2025. 14:57

Piamia jako mi je žao zbog cervixa. Miruj to je jedino što možeš, doktori će dalje. Bit će sve u redu, budi pozitivna samo. ♥️♥️
    .
    RužaFT čestitam na super pregledu, nadam se da ste uživali i suprug i ti. 😊
    .
    _Spring_  tu smo sve za podršku, hvatamo se i mislimo jedna na drugu koliko stignemo. Bitno da je sve dobro s bebicom, ti još lezi kad moraš, druge nemaš. Brzo ide vrijeme, uskoro ćemo mi njih držati u rukama. 😊
    .
    Teich14 nam se javila u facebook grupi, njen pregled je dobro prošao, sve je u redu. 😊
    .
    Spring i Piamia nisam uhvatila datum idućih pregleda samo.
    RužaFT ti imaš 2.4.?

🩷 7/2022

Piamia
    07. Ožujak 2025. 15:20

Ja imam 20.3. pregled.

petrucika
    07. Ožujak 2025. 15:23

Tinchilina

Ružo, moji su bili oboje u 23. Tt tako blizu 600g. A odgovatali su tjednima, tako da je to super.

Mi smo odlučili da nećemo ići na te pregelde 4d i to jer smo i za prenatalni dali puno novaca, a sad nam je vazan svaki cent kak bi se reklo. Ja još i bi, al dragi je tu glas razuma. Al baš mi bude malo žao kad čujem kak ste sve zadovoljne s tim.

Petrucika, nadam se da se ne budeš naljutila, al baš mi je svaki put simpatično kako si prekrstila roidakal u rodiakal 😁 nebitno je, kuži se o čem se radi. Ali nisi ni jednom fulala, uviidk kad ga spominješ napišeš rodiakal 😄

Morsm se požaliti da mi postaje turbo teško sa ovim svojim malenim djetom koji je postao pravi mali Ja ja ja zvrk i zna me baš iscijediti i fizički i psihički. Nadam se da ću zdurat čim dulje i da to što ga stalno moram dizat i naprezat se oko njega neće nalrabiti neko zlo.

Spring, drago mi je da su nalazi uredni, a teško je psihixči biti hladan kad imaš ta krvarenja. Nekim ženama su navodno sluznice ekstra osjetljive pa je možds i do tog, al znam da bi i mene to rasturilo. Drx̌im fige da čim prije prestane.

Ma sto cu se ljutit hahah ja san ga ocito naucila krivo od pocetka ali bitno da me vi razumite🤣

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

petrucika
    07. Ožujak 2025. 15:26

Cure molim vas mali mi mozda ima gripu moramo ga testirat sad isa je muz s njim na pedijatriju!! Znate kako je i ne sad strah ako je ipak gripa i malu mi je capalo!!! Recite mi koje tablete smije pretppstavljam lupocet ali koliko dnevno u slucaju da me capne sutra!! Vazno mi je da znam reagirati!! Evo uvik je nesto ali nista idemo dalje bit ce sve ok!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• keksolina
    07. Ožujak 2025. 16:06

petrucika

Cure molim vas mali mi mozda ima gripu moramo ga testirat sad isa je muz s njim na pedijatriju!! Znate kako je i ne sad strah ako je ipak gripa i malu mi je capalo!!! Recite mi koje tablete smije pretppstavljam lupocet ali koliko dnevno u slucaju da me capne sutra!! Vazno mi je da znam reagirati!! Evo uvik je nesto ali nista idemo dalje bit ce sve ok!!

Smijes 6 lupoceta od 500 mg dnevno max, znaci to ti je tako svaka 4 sata. I mi prezivjeli gripu prije par tjedana, najopasnije bi bilo eventualno u 1.tromjesecju, vjerujem da ce sve biti okej i nadam se da neces ni pokupiti nista. Uzmi si i C vitamin za imunitet

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.