Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    skakavac
    08. Veljača 2025. 22:16

petrucika

Uvatile se komplikacija ima koja iskustva sa bh??? 😳🤣volila bi cuta kako je kid vas koje imate??

Ja ih imam cesto(nekad i 10ak dnevno), svaku trudnoću. Baš mi se trbuh jako stvrdne i traje 20 ak sekundi ili duže.. ne bojim se jer znam da su bezopasne, 

lolola13
    08. Veljača 2025. 22:23

petrucika

lolola13

petrucika

Pitanjeee!!!!! Bh imate li i koliko dnevno??? Mene danas opalile jedno 3 kom do sad inace bi znala imat kroz cili dan do 3 nekad ni jednu!! Pa cisto da vidim kako je kod vas!!!!

Meni se cini da su mi se pocele pojavljivati ovaj tjedan. Imala sam 2 dana tak neke cudne bolove/grceve dolje nisko skroz dok sam hodala. Ne mogu procijeniti jel bi to bilo to? Ako je onda mozda par komada dnevno sam imala, jucer nista a danas mozda 1

To ti je kao stezanje osjetis da ti se krene stezati drob ako je jaca zna drob iskocit u jednu stranu ali ono sto je za njih inace prepoznatljivo drob ti se tad stvrdne bude tvrd onako!! Meni nisu bolne nisu jake otp po sredini droba ali zna mi bit jaka i dole skrozz nisko me stegne i onda mi cak srca zna ubrzano lupat!! Ali ugl to osjetis kao stezanje bas!!!

A jel se grci i stvrdne bas cijeli trbuh ili samo na nekim mjestima? Ne znam jel se stvrdnuo tad ali mi je bio kao grc u toj jednoj tocci. A bol nesto kao kad slezena boli od trcanja ali ne na tom mjestu nego dolje skroz 😅 Ne znam jel to to il nesto drugo. Tad sam osjetila i bebu kao da se obrce pa nemam pojma jel mi moze od bebe biti tako? 🙈 Planirala sam pitati dr na pregledu

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

ana0310
    08. Veljača 2025. 22:24

skakavac

petrucika

Uvatile se komplikacija ima koja iskustva sa bh??? 😳🤣volila bi cuta kako je kid vas koje imate??

Ja ih imam cesto(nekad i 10ak dnevno), svaku trudnoću. Baš mi se trbuh jako stvrdne i traje 20 ak sekundi ili duže.. ne bojim se jer znam da su bezopasne,

Da! Ne cine stetu 
    Bas cu brojati sutra kolko ih bude

2021. M 💗

petrucika
    08. Veljača 2025. 22:26

Okkk cure znaci ima vas da ih osjecate!!! Lakse mi je kad me nesto brine pa kad vidim da ima jos cura kojima je isto i slicno onda znam da je ok !! Ovako odma pocnem fantazirat 🙄

+ 10.10.

Emma05
    08. Veljača 2025. 22:43

Čitam bas neka druga prava a vezana za bolovanje. Razmišljam da umjesto komplikacija pokrenem postupak za "dopust trudne radnice" u kojem imam punu plaću ukoliko mi ga odobre a koliko vidim ispunjavam kriterije sa radnim mjestom kao potencijalno opasno za mene i dijete. Neznam kakve poslove radite ali izguglajte to pravo jer rijetki znaju za to (pa i ginekolozi) a možda spadate u tu skupinu. 🙋‍♀️

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

lolola13
    08. Veljača 2025. 22:47

Emma05

Čitam bas neka druga prava a vezana za bolovanje. Razmišljam da umjesto komplikacija pokrenem postupak za "dopust trudne radnice" u kojem imam punu plaću ukoliko mi ga odobre a koliko vidim ispunjavam kriterije sa radnim mjestom kao potencijalno opasno za mene i dijete. Neznam kakve poslove radite ali izguglajte to pravo jer rijetki znaju za to (pa i ginekolozi) a možda spadate u tu skupinu. 🙋‍♀️

Hm, mislim da mozda prvo treba ici trazenje da te privremeno premjeste na druge neopasne poslove. Tek kada to nije moguce mislim da mozes traziti taj dopust. Ali svakako pogledaj jos jer nisam koristila niti mogu pa se samo nesto sjecam od kad sam citala zakon 😅
    .
    Nego drugo pitanje, koliko donata smijem piti dnevno? 🤣

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

RužaFT
    08. Veljača 2025. 23:19

Maslačak_13

Emma od kud ti ova informacija za komplikacije? Nadam se ipak da će staviti u hitnu proceduru te da će primjena istoga ići čim prije 🍀
    ..
    Sutra mi frendica ima rođendan i vodi nas u pizzeriju. Zanima me jedete li vi pizzu s pršutom sad u trudnoći? Znam da pršut ne bi trebalo jesti u trudnoći ali razmišljam ako je pečen gore na pizzi možda ne škodi?

Ja jedem domace suhomesnato sve...znam da ne bih trebala, sli prije trudnoce nisam jela, a sad mi je zelja toliko jaka... 🙈 nadam se da buse sve ok...
    PETRUCIKA- bh nemam za sada, nadam se da ih necu imati...ali non stop neke bolove imam..pritiske..ne mogu dugo hodati, lezim jako puno, a u 1.trudnoci sam bila stalno aktivna i to s blizancima, a sad sam stalno umorna i stalno mi se spava 🙄 a po noci ne spavam kako treba.... cuvaj se, miruj, pij terapiju i neka pregledaju cerviks na kontroli...
    A sto se tice komplikacija, bas divno.. ja sve cekam 1.3., a izgleda nas nece zahvatiti ako je kako Emma kaze 😥

36 👩
    41👦
    • Endometrioza, adenomioza
    ● Poliklinika Škvorc ●
    4/17 - ICSI, 4 🥚, ET - 2 osmostanične vracene, 💙💙
    6/24 - IVF, 8 🥚, nema oplođenih, nema transfera
    9/24 - ICSI, 5 🥚, 1 ET blastice, 1 ❄️,
    🍀 9dnt beta 119; 11 dnt beta 402

🤰 stiže nam curica 💜

Emma05
    08. Veljača 2025. 23:19

lolola13

Emma05

Hm, mislim da mozda prvo treba ici trazenje da te privremeno premjeste na druge neopasne poslove. Tek kada to nije moguce mislim da mozes traziti taj dopust. Ali svakako pogledaj jos jer nisam koristila niti mogu pa se samo nesto sjecam od kad sam citala zakon 😅
    .
    Nego drugo pitanje, koliko donata smijem piti dnevno? 🤣

Prvo ide potvrda ginekologa o trudnoći koju predaješ poslodavcu i zatražiš "uputnicu" za nadležnu medicinu rada radi ostvarivanja prava na zaštitu od štetnih utjecaja na radnome mjestu. Potom oni procjenjuju rizik. Na temelju tog mišljenja radnica piše zahtjev poslodavcu za korištenjem prava iz tog članka i zakona o Rodiljnim i roditeljskim...na što poslodavac mora donijeti odluku u roku od 8 dana. Teško da će tražiti drugo radno mjesto. Nekako mi je to puka formalnost. Neznam. Obično odobre ako spadaš u te "kriterije". Ja ću vjerojatno pitati idući tjedan da vidim "što se nudi". Ostavila sam to bila na miru računajući da će podići iznos od 01.03. pa me nije bilo briga ali šipak. Sad me malo žulja. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

petrucika
    08. Veljača 2025. 23:29

Ovako koliko sam popamtila reeom cu!!! Pravo na dopust trudne radnice bi mogle cure u drzavnim sluzbama alii ne smijete prije toga biti na komplikacijama pa onda zatrazit znaci jedino i isklj prvo zatrazit to pravo trudne radnice!! Onda vam poslodavac ima pravo ponudit dr laksi oblik i to u roku 8 dana morate dobit odgovor ukoliko ga ne dobijete smatra se da je vase dopis na to pravo uvazen!!! Bh lola stvrdne se drob  moze samo jedna strana moze cili ali to je bas stezanje osjetis kako ti krene to stezanje ili zatezanje i drob je isklj tad tvrd mogu biti bolne i ne moraju bitno da ne otvaraju nisu sve bh iste to ginekolog zna odredit na pregledu!!

+ 10.10.

petrucika
    08. Veljača 2025. 23:31

Suhomesnato jedem ali iu ducana ako je domace inda na tavu na pizzi nezz bi ki poila jer nezz dal te salame imaju dobar rok mogu podvaliti sto god zele!!! Je mogu i u ducanu ali ovo se zakamuflira oecenjem okus i nisi svjestan sto si poija!!! Tako da ono to sam ja!!!

+ 10.10.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.